סחלב ליום קריר

מנהל: מנהלי קפה

guyla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

סחלב ליום קריר

לינק להודעה #1 

יש לכם מקציף להפוך, וזה ממש אחלה, אבל שממש קר (במיוחד בבירה) אז סחלב זה אחלה פיתרון. עשיתי, ויצא לא רע בכלל. למעשה, בעיני הטעם של כל הסחלבים הוא אחיד, והיתרון בבית הוא הרי-פיל של תוספות (ולהרשים אולי את החברות של השותפה).

מתכון לסחלב (כוס בודדת)
מצרכים:
סוכר
חלב
קורנפלור (אלא אם כן יש לך אבקה מפקעת סחלב או משהו כזה)
מי ורדים
תמצית וניל

תוספות:
קינמון טחון
בוטנים קצוצים
קוקוס

הוראות הכנה:
שמים חלב ו2 כפות קורנפלור + 2 כפות סוכר בכד ההקצפה (פיינטר כמדומני), ומקציפים, בניגוד לקפה, כדאי דווקא לרדת עמוק עם הפנרלו, כי הקונרפלור שוקע, ואז לעלות למעלה. שזה יתגבש, אתם תרגישו מיד, אם זה נעשה סמיך מדי תוסיפו חלב ואם זה לא נהיה תוסיפו קורנפלור.

עכשיו מנקים, כי הסחלב מתגבש.

אח"כ מוספים את המי ורדים והוניל, ואח"כ את התוספות בנוהל.

בתיאבון

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #2 

קורנפלור במקציף? אם קצת יישאב פנימה נראה שתהיה וואחד סתימה.
(פֹּיצ'ר)
אם יוצא מזה משהו עם השותפה והחברות שלה ביחד אז שווה לפתוח את הדוד ולנקות....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

לינק להודעה #3 

יש לי משהו יותר מעניין, "מטה קוסידו קון ל'צה" (Mate cocido con leche)

מישהו מכיר

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4697
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #4 

דבוטאנט כתב:קורנפלור במקציף? אם קצת יישאב פנימה נראה שתהיה וואחד סתימה.
(פֹּיצ'ר)
אם יוצא מזה משהו עם השותפה והחברות שלה ביחד אז שווה לפתוח את הדוד ולנקות....
...
מחכים לעדכונים :)
ובכלל, למה סחלב אם אפשר קפה ?

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #5 

תודה על המתכון (Y)
יש מצב לתמונה?

עשית לי ממש חשק לסחלב. יש משמעות לזה שמקציפים את החלב עם המכונה? יש יתרון לזה, על פני בישול רגיל בפינג'ן על הגז?

ועוד שאלה: מלבי זה סחלב מצונן?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

לינק להודעה #6 

וואללה עשיתה לי חשק לסחלב (Y)

ואם כבר חברות של השותפה, נראה לי עדיף להשתמש בהמלצה של דבוטאנט לאייריש אספרסו נראה לי יעבוד יותר טוב :lol:

guyla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לינק להודעה #7 

דבוטאנט - יש משהו במה שאתה אומר, למרות שקרונפלור מתפרק במים ובחום (ז"א אני לא רואה מצב לסתימה), אבל אני אנסה להקציף קודם כל את החלב ואז להכין, אני לא חושב שיש חשיבות מיוחדת לסדר. אני אעלה תמונות בהזדמנות.

נראה לי שמלבי, זה אכן סחלב מצונן, אבל יש דרך אחת לדעת (חכו לקיץ)

לגבי מטה קון לצה, אני טעמתי בדרום אמריקה (לא אהבתי עם החלב) ואפילו הייתה תקופה שהסתובתי עם המתקן המוזר הזה וקילו ירבה בפק"ל. אבל באמת שזה לא משתווה לקפה בשום אופן.

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 809
הצטרף: יוני 2008
מיקום: קיבוץ מצובה
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

לינק להודעה #8 

moti_r כתב:
ועוד שאלה: מלבי זה סחלב מצונן?
...
מתוך וויקיפדיה: מלבי (בערבית: مهلبية "מֻהַלַבִּיַה" או محلبية "מֻחַלַבִּיַה") הוא מאכל המוגש כקינוח. מדובר בג'לי חלבי קל הכנה המופק מחלב, קורנפלור ותמצית מי ורדים.
זהו קינוח שמקורו בארצות ערב, ובימי הביניים הגיע לאירופה דרך סיציליה וספרד. במקור הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים וג'לי על בסיס עמילן כלשהו.
בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ בטעם ורדים מתוק.

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #9 

אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה :)

המרכים זהים - אבל האם הכמויות זהות?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #10 

תגגל מתכון סחלב ומתכון מלבי...
דרך אגב - מלבי יכול להיות לא חלבי בכלל (אייל שני עשה כזה פעם).
סחלב לא אומר להכיל קורנפלור אלא אבקה שמפיקים מסחלבים והיא אמורה להיות יותר אפורה מלבנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

guyla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 52
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לינק להודעה #11 

האבקה הזו עשויה מפקעות סחלב, וזה קצת נדיר (לא מוכרים בסופר)

ניסתי להקציף ואז לשים את הקורנפלור, וזה לא עבד.

אני נראה לי אעבור לעשות את זה עם פינג'אן על מנת שהדוד לא יסתם.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

לינק להודעה #12 

אבקה מסחלבים??? זה כמו להדליק סיגריה עם שטר של 100 איורו!!

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #13 

הכנתי עכשיו סחלב כזה. יצא מצויין!
הכמות המדוייקת: כוס חלב + 1 כף קורנפלור.
(אגב, שמתי לב שבקורנפלור יש המווווון קלוריות :roll: )

טעמתי כמה שלוקים, ואז שמתי אותו בכוס קפוצ'ינו בחוץ, להתקרר. אח"כ אכניס אותו לפריזר והערב אני אחגוג על מלבי.

מישהו יודע מה זו הפסולת-התעשייתית-בצבע-אדום-זרחני שהם שופכים שם מלמעלה? זה כמו מיץ פטל?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #14 

מיץ פטל זה ראובן...
האדום הזה מגיע מהכור בדימונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

פלנש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 536
הצטרף: מאי 2010
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

לינק להודעה #15 

רגע, מה עם האבקה להכנת סחלב שנמכרת בסופר?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”