ניהול הזכרון של תוכניות / MultiTasking ובזבוז זמן CPU וסוללה

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

זה משהו אחד שממש מטריד אותי כל היום,

הסוללה ממש נגמרת מהר ואני מנסה להבין למה, הורדתי כל מיני תוכנות שמראות את האפליקציות שמשתמשות בזכרון / מעבד ואני כל הזמן בהלם מחדש..

בהתחלה הייתה אפליקציה שהורדתי ואפילו לא הפעלתי אותה פעם אחת ILnewsDroid - התוכנית פשוט כל הזמן הייתה בזכרון - גם אם ביצעתי KILL היא חזרה! הלו !!! לא ביקשתי את זה..אז אוקי ,הפעלתי אותה בפעם הראשונה ובדקתי האם יש בה אופציה לבטל את הגניבה הזדונית שהיא מבצעת ממני ..ולא מצאתי אופציה כזו...
אז הסרתי אותה.

פתאום ביום בהיר אחר..אני קולט משחקים שנכנסים לי לפתע לזכרון וגוזלות לי מהמעבד->מהסוללה..
מה קורה פה?? אותו דבר היה לי עם SIP.ME - לא הצלחתי להביא את האפליקציה למצב שהיא סגורה ולא עולה שוב...

אני לא מבין - אין לנו פה שליטה...כל אפליקציה שניה עולה לזכרון כי היא רוצה שכשאני יחליט להפעיל אותה היא תעלה מהר? או שמה היא סתם רוצה לשלוח למי שיצר אותה נתונים ? יש לכם הסבר ופתרון? זו הסיבה העיקרית לדעתי שהמכשיר שלי זולל סוללה...כן יש לי 180 אפליקציות ..אבל אני ממש לא מצפה מכולם לעבוד ברקע...אבל מסתבר שאין לי שליטה...

זהו - פרקתי הכל.. :P
תומר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

זה מאוד פשוט.
חלק מהאפליקציות רצות ברקע כשירות (service) וזה לצורך קבלת מידע גם כאשר התוכנה לא נמצאת בחזית (נניח תוכנת ה ILnewsDroid שמקבלת נתוני חדשות כל זמן מסוים ולכן היא נמצאת ברקע ולוקחת משאב מעבד פעם בכמה זמן או לדוגמה תוכנה לניגון מדיה או תוכנת ניווט וכו). רוב האפליקציות שרצות כשירות יפתחו מחדש במידה ותהרוג אותן ולכן אתה רואה שהתוכנה נפתחת שוב למרות שהרגת אותן. למרות הנאמר, רוב התוכנות שנמצאות ברקע לא צריכות לגזול זמן מעבד יותר מידי (רובן, בדר"כ מתעוררות אחת לכמה דקות על מנת למשוך נתונים מהענן) ומשכך לא יגזלו זמן סוללה משמעותי, במידה ויש תוכנות שאוכלות לך סוללה בלי שום הגיון, אז המלצתי היא להסיר אותן ולחפש להן חלופות אחרות בזבזניות פחות

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אין לי שום דרך לשלוט על זה?

נניח שלא בא לי שתוכנות ימשכו נתונים מהאינטרנט כל כמה דקות אם אני לא נכנס אליהם כל יום..!
תומר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

1. אל תתקין את התוכנות האלה
2. חפש בהגדרות שלהן אופציה שמגדירה האם למשוך נתונים מהרשת וכל כמה זמן למשוך נתונים משם
3. כבה פשוט את האופציה לתקשורת 3G ו\או Wi-Fi ברגע שאתה לא מעוניין שהאפליקציות יוכלו לגשת מהמכשיר לענן
4. שים לב ש Widget-ים הם בדרך כלל צרכן לא קטן של מידע מהענן (מזג אויר, חדשות, טוויטר, פייסבוק, דואר וכו)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

יש תוכנת firewall שבה אתה יכול לשלוט על איזה תוכנות יקבלו גישה לאינטרנט

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ושמה בישראל?
תומר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

שמה במרקט הוא DroidWall

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #8 

זה עדיין לא יחסוך לו את ההשכמה והניסיון של האפ במשיכת המידע, למרות שהיא כמובן תיכשל.
אני לא ממש בטוח שזה יחסוך בצריכת משאבים ואולי גם ההיפך בגלל ניסיונות חוזרים.
קובי

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אני גם חושב ככה,

צריך תוכנה שפשוט מבטלת את הרצון של התוכנה לקום לתחייה ולבקש מידע
תומר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

בלי לשים לב, מה שאתם מבקשים הוא אח גדול שיושב מלמעלה ומנסה להחליט בשבילכם מה מותר ומה אסור....זה כל הרעיון באנדרואיד, זה שהוא פתוח לגמרי ושאין אח גדול כזה

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

osherov כתב:בלי לשים לב, מה שאתם מבקשים הוא אח גדול שיושב מלמעלה ומנסה להחליט בשבילכם מה מותר ומה אסור....זה כל הרעיון באנדרואיד, זה שהוא פתוח לגמרי ושאין אח גדול כזה
...

לא בדיוק אריה...

הכל פתוח ..זה טוב ויפה... אבל מחובת כל אחד לבדוק מה טוב לו ומה רע לו....
ואני חושב שמן הראוי תוכנה שאין לה קשר ישיר לרשת ולאינטרנט...והיא פותחת SESSIONS פעם ביום אלוהים יודע למה...אז יש פה משהו "מסריח" ..וכן ..היו צריכים להתריע לפני ההתקנה שהתוכנה "מרגלת" או משהו כזה ומעדכנת את הבעלים שלה.... בכל מקרה...אף אחד לא מבקש אח גדול...וד"א זה ידוע שבAPPLE מרוב הצנזורה והקושי להעלות תוכנות לאפסטור , עולות בדר"כ תוכנות איכותיות ובוודאות לא זדוניות...בניגוד לאנדרואיד..שניתן בקלות(סימון V קטן)
להתקין כל תוכנה שעולה על רוחנו....

ממליץ לכולם להיות ערים למה הם מתקינים...וכן לנטר מדי פעם ולוודא שתוכנות לא

:1.זוללות סוללה
2.עושות דברים שהן לא אמורות לעשות

בכל מקרה אני עד היום לא הצלחתי להבין מה גומר לי את הסוללה....כנראה שהסוללה פשוט ככה...
הזמנתי את ה1850 ונקווה שזה יתן לי עוד כמה שעות ביום...
תומר

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

tomerhd,
ובדיוק לכל הדברים שכתבת, מערכת האנדרואיד בנויה כך שבזמן התקנת כל תוכנה על המכשיר, אתה מקבל את כל השירותים (נתונים) שהתוכנה אותה הולך להתקין מתכננת להשתמש. זה מחובתך לבדוק האם זה מקובל והגיוני עלייך. לדוגמה, אם אתה מתכנן להתקין משחק במכשיר שלך ואתה רואה שהוא הולך להשתמש בשליחת הודעות SMS ולהשתמש ב GPS, אז אני ממליץ לך לחשוד ולא לאפשר את ההתקנה.

האנדרואיד נותן לך כלים על מנת להחליט לבד האם להתקין או לא את האפליקציות, אבל הוא לא מחליט או אוסר את זה בשבילך (כמעט)

הנה דוגמה:
[left]allow this application to access

Your location
Network Communications
System Tools
Your personal Information
Phone Calls
Your messages
Storage
Your Accounts
Hardware Controls[/left]
...

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

osherov כתב:בלי לשים לב, מה שאתם מבקשים הוא אח גדול שיושב מלמעלה ומנסה להחליט בשבילכם מה מותר ומה אסור....זה כל הרעיון באנדרואיד, זה שהוא פתוח לגמרי ושאין אח גדול כזה
...
לא, אתה מדבר על מצב קיצוני לגמרי.
אני מכיר את התסכול של פותח השרשור. במיוחד לאור העובדה שיש לי מכשיר עתיק (HTC Magic) שכל אפליקציה סוררת כזאת פוגעת בצורה אנושה בביצועי המערכת.
הכוונה כמובן לא לווידג'טים שרצים עם מסך ה Home אלה אפליקציות שמתעקשות לעלות עם עליית המכשיר וגם מתי שמתחשק להן.
Need more cowbell

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

Pavelz,
עדיין אתה מדבר על אותו הדבר,
נסו לתאר לי תסריט בה לדעתכם המערכת תבדוק ותפסיק עבודה של אפליקציה סוררת אותה התקנתם על המכשיר שלכם

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #15 

כמו שאריה כתב.
בזמן כתיבת אפליקציה לאנדרואיד, המפתח חייב לציין אילו הרשאות הוא דורש (הוא כותב את זה בקובץ ה-manifest).
בלי לכתוב איזו הרשאות, הוא לא יקבל גישה לאותו משאב.
בזמן שאתם מתקינים אפליקציה, המערכת קוראת מתוך אותו קובץ את רשימת ההרשאות, ומציגה לכם אותה כדי שתאשרו (או לא).
מה שכן, אם אישרתם אפליקציה שעושה שימוש באינטרנט (למשל), אכן, אין לכם אפשרות לדעת אם זו קריאה אחת ביום, או שהאפליקציה מתחברת כל 5 דקות ושולחת/מקבלת נתונים.

צריך לעקוב מדי פעם אחרי הצריכה ולראות אם אפליקציה מסויימת זוללת לכם משאבים.

tomerhd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אריה ואבי אתם חייבים להבין, שרוב האנשים הם לא כמוני וכמוכם...יש רוב גדול יותר של אנשים שילחץ על הnext בלי להניד עפעף...וזה חולשה (שגם חוזקה)
של המערכת למשתמשים מסויימים..... גם אני ...לפעמים אני "סומך" או שפשוט אין לי כוח ואני לוחץ תמיד NEXT...

אני רק מסביר את המצב הבעייתי שאני רואה פה......שכל אחד יכול ליצור איזו תוכנה שבא לו ולהפיץ אותה בדרכים כאלו או אחרות ללא בעיה...

וכן אני כל יום נדהם מחדש מהמערכת..ואני כל כך מאושר שבחרתי ללכת על אנדרואיד...וכן אני נהנה להתווכח עם אייפוניסטים בעבודה ולהוכיח להם לאט לאט שהם טועים...אבל בואו נכיר במציאות.....יש כמה דברים בעייתיים...המערכת מאפשרת בקלות השארת BACKDOORS ,וכל כותב אפליקציה שני כנראה מכניס לתוכנה שלו אלמנטים של רשת בכדי ליצור עם עצמו קשר(כנראה שכולם מרגישים בודדים)

אני לא רואה שום אבל שום סיבה בעולם , שחצי מהתוכנות שגילתי שעובדות לי ברקע יעבדו ברקע נקודה....אין פה מה להתווכח בכלל...
לא רואה סיבה שWIDGET של מזג אוויר...כשהוא בכלל לא על השולחן..אלא רק ממתין להתקנה...יכנס לתור ו"יגנוב" לי 2:32 דקות של המעבד בפרק זמן של כמה שעות....כי זה לא רק היא...

ואני חושב שכולם צריכים לדעת את זה..כי זה מעצבן אותי ! ואני פשוט במלחמה עם אפליקציות כאלו..וכן אני מעיף אותם...
ואני שוב לא רואה סיבה שאפליקציות שמטרתם לעבוד מקומית בלבד, ואפילו לא הפעלתי אותם, יפתחו לי SOCKETים של TCP/UDP...

אז זהו....הכל אחלה...רק צריך להזהר כשמתקינים אפליקציות...וגם בלי קשר...תמיד טוב להתקין איזה אפליקצית "אח גדול" שתעזור לכם להחליט אילו אפליקציות לגמרי בראש שלכם...
תומר

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”