תכירו את הטקסי האוטומטי מברלין
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
אני מניח שה קונספט בלבד? אני לא חושב שמכונית יכולה לנהוג עצמאית בלי מערכת כבישים "חכמה" שתספק לה את הפידבק הדרוש, לא?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
http://it.themarker.com/tmit/article/12578
קראתי על זה כרגע, אני חושב שזה רחוק מאיתנו לפחות כמה עשורים מכמה וכמה בחינות:
1. חקיקה - אני רוצה לראות את הכנסת שלנו מחוקקת חוקים שיאפשרו ניווט שלא ע"י אדם (עם כל המשתמע מכך, כולל מי רשאי לסוע ולהחזיק ברכב שכזה, כל נושא חבות הביטוח לדגומא מי אשם בעת תאונה ועוד). רק זה לבד מרחיק פרויקט שכזה בשנות אור מביצוע מעשי.
2. לדעתי עד של הרכבים לא יהיו אוטומטיים ויתקשרו זה עם זה, הסיכוי של פרויקט שכזה להצליח זעום. שילוב של רכבים מבוססי נהג אנושי ורכבים אוטומטיים לדעתי יהיה אסון בפוטנציה. לדגומא אני רוצה לראות נהג ישראלי שיתן זכות למכונית ריקה
ברמת העיקרון, אני לחלוטין בעד. רכב אוטומטי יפחית לדעתי את כמות הטעויות ובכך את כמות התאונות בכביש. רכב שכזה לא יהיה עייף, שתוי, מושפע מרגשות (עצבני, מדוכא וכו) ותמיד ישמור על החוקים. בנוסף אני לא חסיד גדול של נהגי מוניות
קראתי על זה כרגע, אני חושב שזה רחוק מאיתנו לפחות כמה עשורים מכמה וכמה בחינות:
1. חקיקה - אני רוצה לראות את הכנסת שלנו מחוקקת חוקים שיאפשרו ניווט שלא ע"י אדם (עם כל המשתמע מכך, כולל מי רשאי לסוע ולהחזיק ברכב שכזה, כל נושא חבות הביטוח לדגומא מי אשם בעת תאונה ועוד). רק זה לבד מרחיק פרויקט שכזה בשנות אור מביצוע מעשי.
2. לדעתי עד של הרכבים לא יהיו אוטומטיים ויתקשרו זה עם זה, הסיכוי של פרויקט שכזה להצליח זעום. שילוב של רכבים מבוססי נהג אנושי ורכבים אוטומטיים לדעתי יהיה אסון בפוטנציה. לדגומא אני רוצה לראות נהג ישראלי שיתן זכות למכונית ריקה
ברמת העיקרון, אני לחלוטין בעד. רכב אוטומטי יפחית לדעתי את כמות הטעויות ובכך את כמות התאונות בכביש. רכב שכזה לא יהיה עייף, שתוי, מושפע מרגשות (עצבני, מדוכא וכו) ותמיד ישמור על החוקים. בנוסף אני לא חסיד גדול של נהגי מוניות