מעבד וידיאו Lumagen VisionHDP

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

עוד לא קניתי פלזמה וכבר חושב איך אפשר לשפר את התמונה שלה :lol: . לכל מביני עניין – מספר שאלות לגבי מעבד וידיאו Lumagen VisionHDP.

1. מהמאמרים שקראתי הבנתי שהמכשיר הזה יעיל אך ורק בשילוב עם מכשיר כיול. האם נכון הדבר? האם אפשר להגיע לשיפור התמונה רק לפי תביעת עין תוך כדי שימוש באחד מתקליטורי הכיול AVIA או DVE)? עברתי על המדריך של Lumagen – לכאורה הוא מתייחס רק לתקליטורים...

2. למכשיר אין כניסות/יציאות HDMI(רק DVI). האם בשידורי HD עתידיים (כולל האופציות של DVD-HD ו- Blue Ray) חיבור אנלוגי יהיה נחות משמעותית מחיבור HDMI? עד כמה חיבור DVI שקול ל-HDMI?

3. האם איכות עיבוד התמונה של Lumagen VisionHDP קרובה לזו של VP30 עם המעבד החדש – או שהסקיילר הזה הוא "סוג ב'" מלהתחילה (גם בחול הוא הרבה יותר זול).

תודה לכל העונים.
ויטלי

aeonf
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

חיבור HDMI שקול לחלוטין לDVI למעט העובדה שהוא יכול להעביר גם צליל.
הלומג'ן משפר בצורה דרמטית את התמונה גם ללא כיול.

גילוי נאות: אני מחזיק במכשיר הזה.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0

שליחה #3 

למיטב ידיעתי, חיבור DVI זהה ל HDMI בכל הנוגע לתמונה. HDMI מעביר גם סאונד דיגיטלי בנוסף, בדומה לכבל אופטי.

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

aeonf כתב:הלומג'ן משפר בצורה דרמטית את התמונה גם ללא כיול.
גילוי נאות: אני מחזיק במכשיר הזה.
...
תוכל לפרט בבקשה במה זה מתבטא? עם איזה מסך אתה משתמש בו? ראיתי את VP30 בפעולה ולא הבחנתי בשינויים דרמטיים...

aeonf
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

השינויים הם תהומיים.
המסך שאני השתמשתי בו הוא LCD "42 של LG שנמכר לא מזמן (גם הלומג'ן למכירה אגב)
היתרון הגדול של הלומה הוא ביכולת הSCALING שלו
התמונה נהיית הרבה יותר איכותית, יותר חלקה וחדה. קצת קשה לי לבטא זאת במילים אבל השיפור בהחלט מורגש.
השיפור יותר בא לידי ביטוי כשאתה מזין אותו באות איכותי כמו DVD או ערוצי הסרטים בYES.
בצפייה בסרטי DVD איכותיים, להציל את טוראי ראיין או האלמנט החמישי לדוגמא ממש אפשר לטעות ולחשוב שמדובר בסרט HD ולא SD.
הDVD בשימוש היה דנון 2800 MK-1 שחובר בקומפונט כך שפוטנציאלית אפשר לשפר את איכות הDVD אף יותר (לHDMI או אפילו SDI).
עוד יתרון גדול שהשתמשתי בו הוא שהוא פשוט נהיה מרכזיה לכל אמצעי הוידאו שלי - חובר אצלי ל:
מחשב - DVI
יס - RGBS
פליסטיישן 2 - COMPONENT
מגבר דנון - DVI
וכמובן שחובר למסך בDVI
את VP30 לא ראיתי בפעולה אף פעם ככה שלא אוכל לחוות דעה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #6 

vitalyi,

1. ממש לא נכון, המכשיר עושה עיבוד תמונה בכמה רמות, כולל SCALING מצויין. החיסרון העיקרי שלו נובע ממעבד DEINTERLACING מעט חלש, דבר ששופר בשנה האחרונה דרך שידרוגי תוכנה קבועים, מדי כמה שבועות. הוא עדיין גורם ל-COMBING (בעיקר בתחום הוידאו), אבל אם זה לא מפריע לי, אז אני חושב שמרבית האנשים יסתפקו בזה...

לגבי כיול, מדובר במכשיר הכי מתקדם (פרט ל-HDP PRO שיש לי בבית) בתחום הכיול, ובתיאום עם מכשיר כיול יכול להגיע ל-D65 מושלם. אבל, להגיד שזו מטרתו בחיים זו טיפה פספוס כי אף אחד לא רוכש כזה מכשיר רק בגלל כיול.

2. המכשיר תומך ב-100% (אפילו יותר, כי הוא טוב יותר מהתקן) של האפשרויות של DVI, כולל תמיכה ב-HDCP. הוא לא תומך באודיו כלל, מעבר לזה, צריך להתייחס למחברי ה-DVI שלו כאילו היו מחברי HDMI (רק ללא המגבלות שמחבר כזה מחייב וללא העלות שזה היה מקפיץ של המכשיר...).

בגלל שהוא תומך ב-HDCP, אז החיסרון העיקרי שלו בתמיכה רק ב-DVI הוא שהוא לא מסוגל לפענח את האודיו של הפורמטים המתקדמים יותר. הוא כמובן לא לבד, אין אף מכשיר היום (רסיבר, מסך וכו') שכן מסוגל, כך שזה לא ממש משנה... מבחינת וידאו, הוא דווקא מסוגל לשפר בעיות ב-HD DVD (למשל גילו שלמכשיר HD DVD של טושיבה יש באג, ו-LUMAGEN עובדים בימים אלה על תיקון שיתקן אותו...).

3. בתוכן FILM המכשיר שווה ערך למעבדי תמונה אחרים, והיתרון שלו הוא כניסות אנלוגיות טובות מעט מאלה של המתחרים + אלגוריתם SCALING מעט טוב יותר.

מצד שני בתוכני VIDEO (ספורט, וכו'), הוא פחות חזק, ולכן עלול לגרום ל-COMBING ו-JAGGIES יותר מה-VP30 עם הכרטיס ABT102 החדש!!! (הוא שווה לגירסא ללא הכרטיס!).

בהחלט לא הייתי מקטלג אותו בתור סוג ב'. מבחינות רבות הוא טוב מה-VP30 (כניסות אנלוגיות, תמיכה בפורמטים שונים, פרופילים, SCALING, ועוד) ומבחינות אחרות ה-VP30 טוב ממנו (FRAME RATE CONVERSION ו-DEINTERLACING במיוחד).

אגב, יש למכשיר גם NLS (שמאפשר צפיה בתכני 4:3 ע"ג מסך 16:9) מהטובים שיש בשוק, ניתן לתכנת אותו ולקנפג אותו באופן מדהים.

חשוב לציין שמעבד תמונה, ישפר תמונה כאשר הוא מקבל סיגנל *טוב* (כלומר, דרך חיבור טוב) וכאשר הוא מותאם למסך כראוי. בנוסף, הוא אפקטיבי יותר ככל שהמסך בעל מעבד גרוע יותר וככל שהרזולוציה של המסך גבוהה יותר. חבל "לבזבז" מכשירים כאלה על מסכי EDTV, למשל.

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

עפר
תודה רבה על התשובה המפורטת (Y) (f) !

aeonf
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

לחבר מכשיר שכזה לאמצעי תצוגה EDTV זה באמת מעשה טפשי
עוד יתרון ענק של החברה הזאת בכלל זה העובדה שהם מוציאים עדכוני קושחה על בסיס קבוע ולעיתים תדירות מאד וממש משפרים את המכשיר ללא עלות
לאחרונה הם הוסיפו לדוגמא INVERCE TELECINE DEINTERLACING לתוכן HD
וגם עיבוד תמונה ב10 ביט במקום 8 בעבר כמדומני.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #9 

כן,

בעיקרון, ה-FEATURESET של המכשיר פחות או יותר סגור (כלומר, פרט לפיצ'רים כמו תיקון בעיות הצבע של ה- HD-A1 וכו') אין לצפות ליותר מדי עדכונים (הם מתחילים לעבוד על מוצרי הדור הבא שלהם). יש להם עוד ברשימה כמה דברים שאני הכנסתי (יש לי קשרים ממש טובים עם החברה שם ועם המנכ"ל) ואני מקווה שהם יצליחו להכניס אותם עוד למכשירים של הדור הזה.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”