השפעת הסלולאר על תחום הקפה
לא, אני לא רוצה להיות משבית שמחות, רק לתת חומר למחשבה. איך זה שמכונה כמו רנצ'יליו סיליביה, שהיתה לפני חמש-שש שנים מכונה שנייה או שלישית, כלומר מכונה אליה השתדרגו אלא ששהו זמן מה בחברת מכונות קודמות, הפכה להיות מכונת מיינסטרים ראשונה שבקושי מחזיקה שנה?
אני מאשים את חברות הסלולאר, שהכניסו לחיינו את הצורך להשתדרג כל שנה במכשיר חדש. אם שנה קודם 4 מגה-פיקסל הספיקו, מדוע חייבים לעבור ל-8 לאחר שנה?
אני קורא על המשדרגים, ושואל את עצמי מה הם למדו במהלך שנה, שהצורך לעבור הלאה בוער כל-כך? ואיך זה שמכונה מצויינת כל-כך הפכה להיות מכונה ראשונה וזמנית?
יאללה, שתהיה שבת מפפפפפפנקת ושבוע מקסים
אני מאשים את חברות הסלולאר, שהכניסו לחיינו את הצורך להשתדרג כל שנה במכשיר חדש. אם שנה קודם 4 מגה-פיקסל הספיקו, מדוע חייבים לעבור ל-8 לאחר שנה?
אני קורא על המשדרגים, ושואל את עצמי מה הם למדו במהלך שנה, שהצורך לעבור הלאה בוער כל-כך? ואיך זה שמכונה מצויינת כל-כך הפכה להיות מכונה ראשונה וזמנית?
יאללה, שתהיה שבת מפפפפפפנקת ושבוע מקסים
רק דגים מתים שוחים עם הזרם
דווקא אני לא חושב שהאשמה דווקא ספיצפית בסלולר אלא בכמה דברים שקורים בו זמנית.
ראשית, יש את הסיבות הכביכול אובייקטיביות ורציונליות:
המודעות לקפה איכותי עולה ויחד איתה רמת החיים עולה כל הזמן. לאנשים יש קצת יותר כסף להשקיע במותרות כמו מכונת קפה טובה והרבה יותר מודעות להבדלים בין המכונות. הסילביה זו דוגמא מצויינת, כי משדרוג שלה למכונה יקרה יותר, מרוויחים בעיקר נוחות. פתאום אפשר לארח בכיף המון אנשים לקפוצ'ינו, כי יש הקצפה זמינה כל הזמן. האספרסו עקבי יותר וכו'.. כך שיש סיבה אמיתית לשדרג עבור רוב האנשים.
אח"כ יש את העניין של תרבות צריכה שמשתנה כל הזמן. אנחנו בדרך הנכונה להפוך לאמריקאים מבחינת הצורך בצריכה ורכישה. הסלולר, אצל חלק מהאנשים, זה רק חלק מהעניין.
אבל האשם העיקרי, עם כל הצניעות, הוא פורום כדוגמת זה. כשאדם פעיל בפורום, רואה שאנשים משתדרגים מסביבו כל הזמן, זה גורם לו לחשוב על שדרוגים, למרות שסביר שללא סביבה כזו הוא היה נשאר עם הסילביה/גאג'ה/מכונה אחרת ברמת המתחילים שלו לעולם בלי להרגיש חוסר כלשהו. אבל כשמסביבו אנשים קונים מכונות ב10k ומשדרגים אניטה שהיא מכונה מעולה לכל הדעות, כמה זמן הוא כבר יכול להשאר עם הסילביה שלו...
ראשית, יש את הסיבות הכביכול אובייקטיביות ורציונליות:
המודעות לקפה איכותי עולה ויחד איתה רמת החיים עולה כל הזמן. לאנשים יש קצת יותר כסף להשקיע במותרות כמו מכונת קפה טובה והרבה יותר מודעות להבדלים בין המכונות. הסילביה זו דוגמא מצויינת, כי משדרוג שלה למכונה יקרה יותר, מרוויחים בעיקר נוחות. פתאום אפשר לארח בכיף המון אנשים לקפוצ'ינו, כי יש הקצפה זמינה כל הזמן. האספרסו עקבי יותר וכו'.. כך שיש סיבה אמיתית לשדרג עבור רוב האנשים.
אח"כ יש את העניין של תרבות צריכה שמשתנה כל הזמן. אנחנו בדרך הנכונה להפוך לאמריקאים מבחינת הצורך בצריכה ורכישה. הסלולר, אצל חלק מהאנשים, זה רק חלק מהעניין.
אבל האשם העיקרי, עם כל הצניעות, הוא פורום כדוגמת זה. כשאדם פעיל בפורום, רואה שאנשים משתדרגים מסביבו כל הזמן, זה גורם לו לחשוב על שדרוגים, למרות שסביר שללא סביבה כזו הוא היה נשאר עם הסילביה/גאג'ה/מכונה אחרת ברמת המתחילים שלו לעולם בלי להרגיש חוסר כלשהו. אבל כשמסביבו אנשים קונים מכונות ב10k ומשדרגים אניטה שהיא מכונה מעולה לכל הדעות, כמה זמן הוא כבר יכול להשאר עם הסילביה שלו...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מסכים עם כל מילה של קרמריקה.
הסלולרי הוא בסה"כ עוד סימפטום, הוא לא שורש הענין. הכל מתחיל בעידן של אינסטנט, של צרכנות מהירה ונבונה הרבה יותר, כי יש ים של מידע שזורם אלינו מכל מקום.
ה"בעיה" בעולם הקפה היא שאין באמת מוצרים חדשים באופן שוטף. בניגוד לקולנוע-ביתי, למשל, שם משתחררות טכנולוגיות חדשות כל שנה, ופורמטים חדשים שצריך לתמוך בהם. או בטח שבתחום הסלולר, שבו תמיד יש לאן להשתדרג ועוד פיצ'רים שעשויים לגרות אותך להחליף מכשיר, גם אם לא מתוך מחשבה רציונאלית טהורה.
בעולם הקפה, אם אתה עם מכונת E61 ומטחנה טובה לידה, קשה באמת להשתדרג. כן, אפשר ללכת על חיבור ישיר, אפשר לקנות מכונה חצי תעשייתית או אפילו ללכת על מכונה מסחרית לגמרי. אבל ההבדלים כבר לא גדולים.
אם רק היה חיבור USB למכונות קפה, אז כבר היינו יכולים לדבר על שדרוג המכונה כדי לתמוך ב-USB3
הסלולרי הוא בסה"כ עוד סימפטום, הוא לא שורש הענין. הכל מתחיל בעידן של אינסטנט, של צרכנות מהירה ונבונה הרבה יותר, כי יש ים של מידע שזורם אלינו מכל מקום.
ה"בעיה" בעולם הקפה היא שאין באמת מוצרים חדשים באופן שוטף. בניגוד לקולנוע-ביתי, למשל, שם משתחררות טכנולוגיות חדשות כל שנה, ופורמטים חדשים שצריך לתמוך בהם. או בטח שבתחום הסלולר, שבו תמיד יש לאן להשתדרג ועוד פיצ'רים שעשויים לגרות אותך להחליף מכשיר, גם אם לא מתוך מחשבה רציונאלית טהורה.
בעולם הקפה, אם אתה עם מכונת E61 ומטחנה טובה לידה, קשה באמת להשתדרג. כן, אפשר ללכת על חיבור ישיר, אפשר לקנות מכונה חצי תעשייתית או אפילו ללכת על מכונה מסחרית לגמרי. אבל ההבדלים כבר לא גדולים.
אם רק היה חיבור USB למכונות קפה, אז כבר היינו יכולים לדבר על שדרוג המכונה כדי לתמוך ב-USB3
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אייסמן, הסיבה הפשוטה היא שזו פשוט אשליה. אתה מחובר לפורום שכל מטרתו היא קפה. אתה לוקח תחום נישה, מרכז בו מעל עשרת אלפים אנשים ונותן להם במה חופשית לדבר עליו. מה שאתה תראה סביבך זה שדרוגים, שפצורים, טעמים וכו'. צא החוצה, ותראה שעדין הרוב המוחלט של האנשים שותה נס-קפה.
זה בדיוק כמו עולם הסטריאו. תראה כמה אנשים פה משדרגים וקונים וזה נראה לך מאוד טבעי. כשאני מספר לאנשים כמה עולה המערכת שלי ולאיזה סכומים אני מכוון למערכת הבאה הם לא מאמינים לי, למרות שלי זה נראה כל כך טבעי להוציא את זה, יותר טבעי מאשר לקחת את הכסף הזה ולטוס איתו לחו"ל (מה שהרבה עושים עם הכסף הפנוי שלהם).
למרות שהתחום של פלאפונים באמת מזכיר את התחום של קולנוע ביתי מבחינת חידושים, ההבדלים בינהם הוא שהתחום של סלולרי הוא הרבה יותר המוני ונכנס להרבה יותר בתים מאשר קולנוע ביתי. להרבה יותר אנשים יש היום אייפון (שלצורך העניין הוא טלפון high-end מבחינתי) לעומת אנשים עם מערכת קולנוע ביתית מהשורה הראשונה.
בקיצור, אני לא איזה מומחה של קפה ולמעשה אני לא ממש מבין בזה כלום - אבל אם אתה אומר שהסילביה הייתה עד לפני כמה שנים מכונה שניה ושלישית, אז תהיה בטוח שאצל הרוב המוחלט היא כך גם היום. אתה פשוט מכיר את ה10-20 או אפילו 100-200 שבשבילם זו מכונה ראשונה ומסיק מכך על הכלל.
זה בדיוק כמו עולם הסטריאו. תראה כמה אנשים פה משדרגים וקונים וזה נראה לך מאוד טבעי. כשאני מספר לאנשים כמה עולה המערכת שלי ולאיזה סכומים אני מכוון למערכת הבאה הם לא מאמינים לי, למרות שלי זה נראה כל כך טבעי להוציא את זה, יותר טבעי מאשר לקחת את הכסף הזה ולטוס איתו לחו"ל (מה שהרבה עושים עם הכסף הפנוי שלהם).
למרות שהתחום של פלאפונים באמת מזכיר את התחום של קולנוע ביתי מבחינת חידושים, ההבדלים בינהם הוא שהתחום של סלולרי הוא הרבה יותר המוני ונכנס להרבה יותר בתים מאשר קולנוע ביתי. להרבה יותר אנשים יש היום אייפון (שלצורך העניין הוא טלפון high-end מבחינתי) לעומת אנשים עם מערכת קולנוע ביתית מהשורה הראשונה.
בקיצור, אני לא איזה מומחה של קפה ולמעשה אני לא ממש מבין בזה כלום - אבל אם אתה אומר שהסילביה הייתה עד לפני כמה שנים מכונה שניה ושלישית, אז תהיה בטוח שאצל הרוב המוחלט היא כך גם היום. אתה פשוט מכיר את ה10-20 או אפילו 100-200 שבשבילם זו מכונה ראשונה ומסיק מכך על הכלל.
אני לא בטוח....מעניין מדוע לא רואים התנהגות דומה בשוק הרכב למשל...MadCow כתב:אייסמן, הסיבה הפשוטה היא שזו פשוט אשליה. אתה מחובר לפורום שכל מטרתו היא קפה. אתה לוקח תחום נישה, מרכז בו מעל עשרת אלפים אנשים ונותן להם במה חופשית לדבר עליו. מה שאתה תראה סביבך זה שדרוגים, שפצורים, טעמים וכו'. צא החוצה, ותראה שעדין הרוב המוחלט של האנשים שותה נס-קפה.
בקיצור, אני לא איזה מומחה של קפה ולמעשה אני לא ממש מבין בזה כלום - אבל אם אתה אומר שהסילביה הייתה עד לפני כמה שנים מכונה שניה ושלישית, אז תהיה בטוח שאצל הרוב המוחלט היא כך גם היום. אתה פשוט מכיר את ה10-20 או אפילו 100-200 שבשבילם זו מכונה ראשונה ומסיק מכך על הכלל....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה ככה גם בשוק הרכב בארה"ב. בארץ זה פשוט יקר מדי.
בארה"ב מקובללהתחיל באפונוע קטן ולצמוח ולהחזיק כמה במקביל.
בארץ אפשר לעשות את זה עם מכונות אספרסו משנות השישים אבל לא עם אופנועים משנות השישים...
בארץ אפשר לעשות את זה עם מכונות אספרסו משנות השישים אבל לא עם אופנועים משנות השישים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עניין של זמן....דבוטאנט כתב:זה ככה גם בשוק הרכב בארה"ב. בארץ זה פשוט יקר מדי.
בארץ אפשר לעשות את זה עם מכונות אספרסו משנות השישים אבל לא עם אופנועים משנות השישים......
אסי לדעתי מי שאשם פה הוא אחראי הפורום ו (עופר ומוטי).
אני יכול לספר לך אישית עליי שאצלי הקפה התחיל כאשר הייתי אצל חבר והוא הכין לי הפוך ממכונת קפסולות שאתה מקבל אותה מתנה בהתחייבות לכמות קפסוות בחודש.
למחרת התחלתי לבצע סקר על המכונה ואיכשהו הגעתי לאתר והשאר היסטוריה.
בחירתי היתה סילביה וללית ( שזה רחוק מ 180 ש"ח בחודש שהיה בעיסקה של הקפסולות).
אף במפגש חשבתי כבר על החלפה מהסילביה כתוצאה מהתלהבות השידרוגיסט אבל הבנקאית שלי (תרתי משמע) עצרה אותי ואמרה לי תשכח מזה ושהכרתי חברים משוגעים שמשגיעים אלפי שקלים על מכונות
(עופר אתה זוכר את השיחה חחח).
חשבתי על זה ונכון לכרגע אצלי אין שידרוגים עד שאני לא מצליח למצות את הסילביה והללית.
אני יכול לספר לך אישית עליי שאצלי הקפה התחיל כאשר הייתי אצל חבר והוא הכין לי הפוך ממכונת קפסולות שאתה מקבל אותה מתנה בהתחייבות לכמות קפסוות בחודש.
למחרת התחלתי לבצע סקר על המכונה ואיכשהו הגעתי לאתר והשאר היסטוריה.
בחירתי היתה סילביה וללית ( שזה רחוק מ 180 ש"ח בחודש שהיה בעיסקה של הקפסולות).
אף במפגש חשבתי כבר על החלפה מהסילביה כתוצאה מהתלהבות השידרוגיסט אבל הבנקאית שלי (תרתי משמע) עצרה אותי ואמרה לי תשכח מזה ושהכרתי חברים משוגעים שמשגיעים אלפי שקלים על מכונות
חשבתי על זה ונכון לכרגע אצלי אין שידרוגים עד שאני לא מצליח למצות את הסילביה והללית.
אייסמן, אני חושב שאתה צודק שאנשים ממהרים להשתדרג רק בגלל הצורך להשתדרג. לא קשור לסלולר. בתחום הקפה, אני חושב שאין מה למהר, וזו אפילו טעות. עדיף להשתדרג לאט יותר, לשפר הטכניקה, למצות את הציוד ורק אז. ככל שהציוד בסיסי יותר, צריך טכניקה טובה יותר כדי להוציא משהו טוב.
לסילביה ספציפית יש "מעמד" ייחודי, לאחר שמבינים אותה, היא תפיק אספרסו בליגה של הגדולים. השדרוג ממנה הוא באמת עניין של נוחות או למי שמחפש דקויות. מי ש"מסתפק" באספרסו מעולה, לא צריך לשדרג. ומי שמסתפק בסתם אספרסו מצויין, לא צריך להשתדרג מגאגיה...
אגב שדרוגים, יותר מידי פעמים אנו רואים "התקדמות" בפרמטרים הקלים לשיווק ולא במה שהצרכן באמת רוצה (שלא לדבר על "צריך", פרמטר חמקמק אפילו יותר) . קח דוגמה - מכונות קפה משווקות לפי לחץ המשאבה (שזה רע מאוד) וקיומו של התקן הקצפה (עוד שטות). ו"שדרוג" עבור רוב האנשים זה מכונה אוטומטית או נספרסו. אין שום משמעות הרי לקפיצות במגהפיקסל.
לסילביה ספציפית יש "מעמד" ייחודי, לאחר שמבינים אותה, היא תפיק אספרסו בליגה של הגדולים. השדרוג ממנה הוא באמת עניין של נוחות או למי שמחפש דקויות. מי ש"מסתפק" באספרסו מעולה, לא צריך לשדרג. ומי שמסתפק בסתם אספרסו מצויין, לא צריך להשתדרג מגאגיה...
אגב שדרוגים, יותר מידי פעמים אנו רואים "התקדמות" בפרמטרים הקלים לשיווק ולא במה שהצרכן באמת רוצה (שלא לדבר על "צריך", פרמטר חמקמק אפילו יותר) . קח דוגמה - מכונות קפה משווקות לפי לחץ המשאבה (שזה רע מאוד) וקיומו של התקן הקצפה (עוד שטות). ו"שדרוג" עבור רוב האנשים זה מכונה אוטומטית או נספרסו. אין שום משמעות הרי לקפיצות במגהפיקסל.
what's next?
חקקת מילים בסלע ידידי. מסכים לגמרי! יש לי חבר שגר בדירה קטנה מאד, והוא הסביר שהוא חושב לעבור לדירה גדולה יותר כי הם מתקשים לארח בדירתם הקטנה. אמרתי לו שגם בדירה גדולה הוא לא יארח כל-כך הרבה (נשוי+2), ולכן זה לא צריך להיות שיקול. מה שלא אמרתי לו הוא שאני לא מבין איך הוא חי כמו כלב (דירה גדולה במעט ממלונה), כשלשנינו ברור שהוא יכול לשפר את איכות חייו תמורת כסף (שישי לו). באותה אנלוגיה, אני מסכים שבעלי הסילביה לא יכולים לשרת נאמנה 4 אורחים ויותר, אבל היי, שכל אחד יחשב את כמות הסינגלים והדאבלים שהוא חלט לו ולבת זוגו ביחס לכמות הפעמים שהוא היה צריך לחלוט למעלה מ-2 ספלים. אני חושב שחוק המספרים הקטנים יביא למספר השואף לאפס. משום כך היכולת לחלוט ולהקציף בו"ז היא פונקציה חשובה, אבל ממש לא הכרחית. ובטח לא מצדיקה השקעה של אלפי שקלים. הייתי השבוע באמיגו תל-אביב (חייב לציין את יונתן על שירות לבבי וחם נטול חמדנות והתנשאות), והוא ציין שמידי פעם פוקדים את חנותם כאלה שמוכנים להשקיע כל סכום במכונה שתתאים עיצובית לנירוסטה במטבח. אני לא חושב שמישהו מהקוראים ינהג כך, ולכן אני מצטרף ונוהג כמו כמה מהמגיבים, וממצה את הסילביה הישנה והטובה עד תום. והאורחים, אתם שואלים - מרביתם חושבים שנס קפה ג'ייקובס זה הטופ!hosq כתב:אייסמן, אני חושב שאתה צודק שאנשים ממהרים להשתדרג רק בגלל הצורך להשתדרג. לא קשור לסלולר. בתחום הקפה, אני חושב שאין מה למהר, וזו אפילו טעות. עדיף להשתדרג לאט יותר, לשפר הטכניקה, למצות את הציוד ורק אז. ככל שהציוד בסיסי יותר, צריך טכניקה טובה יותר כדי להוציא משהו טוב.
אגב שדרוגים, יותר מידי פעמים אנו רואים "התקדמות" בפרמטרים הקלים לשיווק ולא במה שהצרכן באמת רוצה (שלא לדבר על "צריך", פרמטר חמקמק אפילו יותר) . קח דוגמה - מכונות קפה משווקות לפי לחץ המשאבה (שזה רע מאוד) וקיומו של התקן הקצפה (עוד שטות). ו"שדרוג" עבור רוב האנשים זה מכונה אוטומטית או נספרסו. אין שום משמעות הרי לקפיצות במגהפיקסל....
לחיים!
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אייסמן כתב:
ביום רביעי יהיו אצלי 7 אורחים, ואני לא יודע אם כולם יקבלו קפה..
מסכים איתך לגמרי ש'להכין קפה' לא שווה אלפי שקלים, אבל אם ככה זה עולה אז אין ברירה
אני מארח לא מעט, ותמיד זה לא כ"כ נעים להכין יותר מ-2 מנות קטנות בגלל הזמן הרב שלוקח.אני מסכים שבעלי הסילביה לא יכולים לשרת נאמנה 4 אורחים ויותר, אבל היי, שכל אחד יחשב את כמות הסינגלים והדאבלים שהוא חלט לו ולבת זוגו ביחס לכמות הפעמים שהוא היה צריך לחלוט למעלה מ-2 ספלים. אני חושב שחוק המספרים הקטנים יביא למספר השואף לאפס. משום כך היכולת לחלוט ולהקציף בו"ז היא פונקציה חשובה, אבל ממש לא הכרחית. ובטח לא מצדיקה השקעה של אלפי שקלים....
ביום רביעי יהיו אצלי 7 אורחים, ואני לא יודע אם כולם יקבלו קפה..
מסכים איתך לגמרי ש'להכין קפה' לא שווה אלפי שקלים, אבל אם ככה זה עולה אז אין ברירה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סילביה זאת מכונה ביתית ולייעוד שלה היא מצוינת.
אם יש פעם בהרבה זמן אורחים אז אין מה לעשות שיחכו...
7 אנשים זה 4 מנות כפולות - זה עדיין סביר בסילביה.
אפשר גם לתכמן, מי שמקשת הפוך ענק חלש בלי קצף יכולה לקבל חלב שחומם במיקרו ואספרסו בודד (או שבכלל תשים נסקפה...).
הרצון לשדרג תמיד קיים - אחרת היינו עדיין במערות מדליקים אש עם שפשוף אבנים בשביל מקינטה על מדורה...
אם יש פעם בהרבה זמן אורחים אז אין מה לעשות שיחכו...
7 אנשים זה 4 מנות כפולות - זה עדיין סביר בסילביה.
אפשר גם לתכמן, מי שמקשת הפוך ענק חלש בלי קצף יכולה לקבל חלב שחומם במיקרו ואספרסו בודד (או שבכלל תשים נסקפה...).
הרצון לשדרג תמיד קיים - אחרת היינו עדיין במערות מדליקים אש עם שפשוף אבנים בשביל מקינטה על מדורה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אירחנו בסופ"ש 9 אנשים (כולל אני והאישה) - להכין קפה לכולם 6 קפוצ'ינו (2 מתוכם בעצם אמריקנו עם מעט חלב 1% מוקצף) ו-3 אספרסו כפול לקח כ-20-25 דקות.
גם ככה תוך כדי יש דיבורים וחלק באו לראות ולהבין אז הזמן עובר ונהנים.
זה היה ה-maiden voyage של הסילביה והיא צלחה אותו בהצלחה. אני לא יכול לומר שהיה נוח בטירוף (את הקפוצ'ינואים עשיתי 4 + 2 - כלומר חלטתי קודם 4 קפוצ'ינו לפני שהקצפתי ומשאיר את האספרסו על המכונה, אף אחד לא התלונן).
אבל לא אסון בכלל - רק הנקיונות בין לבין מעצבנים בטירוף בכלל. אולי אפילו טיפה מהנה.
יש סיכוי שקיבלתי tennis elbow מכל הטמפינג
מה שכן - האישה ניצלה את ההזדמנות להתלונן לכולם על הרעש האיום של הלליט (שאשכרה גברה על שיחה של 5-6 איש במקביל) שמעיר אותה בבוקר...
בקיצור אני מרוצה - לא חושב שהקצפה מקבילה הייתה הופכת אותי ליותר מאושר, אבל תנו לזה זמן
זה היה ה-maiden voyage של הסילביה והיא צלחה אותו בהצלחה. אני לא יכול לומר שהיה נוח בטירוף (את הקפוצ'ינואים עשיתי 4 + 2 - כלומר חלטתי קודם 4 קפוצ'ינו לפני שהקצפתי ומשאיר את האספרסו על המכונה, אף אחד לא התלונן).
אבל לא אסון בכלל - רק הנקיונות בין לבין מעצבנים בטירוף בכלל. אולי אפילו טיפה מהנה.
יש סיכוי שקיבלתי tennis elbow מכל הטמפינג
מה שכן - האישה ניצלה את ההזדמנות להתלונן לכולם על הרעש האיום של הלליט (שאשכרה גברה על שיחה של 5-6 איש במקביל) שמעיר אותה בבוקר...
בקיצור אני מרוצה - לא חושב שהקצפה מקבילה הייתה הופכת אותי ליותר מאושר, אבל תנו לזה זמן
אני פשוט גיליתי שכשזה קורה לי (מגיעים הרבה אורחים) אני מבלה שעה מול המכונה, וזה באמת לא כל-כך סימפטי.thedoctor כתב:אירחנו בסופ"ש 9 אנשים (כולל אני והאישה) - להכין קפה לכולם 6 קפוצ'ינו (2 מתוכם בעצם אמריקנו עם מעט חלב 1% מוקצף) ו-3 אספרסו כפול לקח כ-20-25 דקות.
יש סיכוי שקיבלתי tennis elbow מכל הטמפינג![]()
בקיצור אני מרוצה - לא חושב שהקצפה מקבילה הייתה הופכת אותי ליותר מאושר, אבל תנו לזה זמן...