אחרי שיצא לי לקרוא באחד השרשורים שיש אנשים שעוד שותים קפה מבושל! בטיולי השטח\טבע שלהם.. אז רציתי לומר שאני מזמן מצאתי את הפיתרון !
בריקה.. המקינטה הנחמדה אם הגמד והשפם שמצביע למעלה כדי שלא תתבלבלו ותחליטו להוציא את הקפה מלמטה
הבריקה הזאת עושה פשוט קפה מעולה בשטח, יותר מזה, אני מוכן להגיד שהיא עושה אספרסו הרבה יותר טוב ממה ששתיתי בכמה בתי קפה
תוסיפו לזה תערובת שנבנתה לה במיוחד+ טחינה של הקפה לפני היציאה לטיול, ו... יש לכם אספרסו באמצע שום מקום
אז הינה כמה תמונות שהיא קיבלה ממני בטיול האחרון בניסיון לחפש בוץ
הטיול עבר בנחל דישון וירד עד לקצרין ששם עצרנו לצהוריים+בירה מהטובות ששתיתי במבשלת הגולן(מומלץ מאוד! )
בימים הקרים של השנה מומלץ להרתיח מים ולשפוך לכוס שתתחמם לבנתיים עד שהבריקה תהיה מוכנה למזיגה
קצת נוף מהדישון (דרך אגב למכירים לידיעתכם כיום הנחל יבש כמו מדבר)
ועוד אחת
בדרך לקצרין(התמונה שופצרה נתקע לי עמוד חשמל באמצע התמונה )
מישהו ביקש קפוצינו?
התמונות צולמו בעזרת Nikon D60+Nikon DX18-135
לא עוד קפה שחור בטבע!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מה דעתך על הסט הבא לשטח: גנרטור + לה-צימבלי M21 + מאצר מייג'ור, ולמה לא להוסיף גם איזה קולה, שיהיה ממש טרי ואספקה מיידית...
סתם, בריקה זה אחלה לשטח, אבל אני אישית בתוך ג'יפאי וותיק לא וותר על קפה ערבי מבושל על אש קטנה כשאני בשטח. כמו שלא מתאים לי מגרט-דה-קנרד ברוטב קסיס או שמפנייה מואט-א-שנדו בטיולי שטח, כך גם אספרסו פחות מדבר אלי מקפה מבושל.
אבל זו כמובן דעתי וברור שאפשר להנות מקפה מצויין מבריקה בשטח למי שאוהב את זה.
סתם, בריקה זה אחלה לשטח, אבל אני אישית בתוך ג'יפאי וותיק לא וותר על קפה ערבי מבושל על אש קטנה כשאני בשטח. כמו שלא מתאים לי מגרט-דה-קנרד ברוטב קסיס או שמפנייה מואט-א-שנדו בטיולי שטח, כך גם אספרסו פחות מדבר אלי מקפה מבושל.
אבל זו כמובן דעתי וברור שאפשר להנות מקפה מצויין מבריקה בשטח למי שאוהב את זה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אני מתחבר למה שאמר joncafe, הגם שכשאתה קולה את הקפה בעצמך אתה יכול לעשות טורקי הרבה יותר טוב ממה שנמכר בחנויות, אני אישית אוהב הונדורס בהיר וחמצמץ(בתחום סוף הפיצוץ הראשון) בתור טורקי עם נגיעה של 20 אחוז דג'ימה בקלייה כהא יחסית (בתחילת פיצוץ שני) אבל לא מבושל, רק בעירוי מים חמים, ואתה יכול לפתח לך מתכון שמתאים לך לטורקי ולהנות לא פחות מאשר במקינטה, לא שיש לי משהו נגד מקינטה, אבל לדעתי הקפה הטורקי חוץ מלהזכיר את הרדואן הוא לא שלילי בכלל.
כן, אני יודע למה אתה מתכוון, הקפה המבושל, אגב מחוז טיחואנה במקסיקו, על פי ההגדה קרוי על שם tia juana איזה (דודה חואנה) גברת מקסיקנית שהיתה מבשלת קפה בישול ממושך ומוזגת אותו לחיילים הן אמריקיים ומקסיקנים כאחד, ההגדה מספרת שלסיר שלה(מחרס) היתה שיכבה של 2 ס"מ של שאריות קפה מה שהיה רק משפר את הטעם, אגב אני בשבתות משתמש בסטרבקס מבושל שיושב על הפלטה.