נו מה אתם אומרים ? מינואר ליטר בנזין 7.1 שקלים..
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כמו שכתבתי בפוסט אחר שעסק בשווי שימוש על רכב ליסינג, שלב שני בתוכנית הגיע לביצוע.
שלב ראשון : העלאת שווי המס תגרום להצטמקות שוק הליסינג.
למה זה טוב למדינה ?
סיבה 1:
דלק למעסיק זו הוצאה מוכרת ( כלומר המדינה נותנת לו זיכוי מס על הוצאות הדלק של עובדיו בין אם השתמשו ברכב לשימוש פרטי ובין אם לאו ). דלק לאדם פרטי זו הוצאה לאחר מס ( כלומר הוצאה מהכנסה נטו ) ומאחר שהמדינה מפקחת על מחירי הדלקים וכמובן מטילה עליהם מיסים ובנוסף גם מע"מ ( על כל הסכום ), האינטרס הברור של המדינה הוא לצמצם משמעותית את שוק הליסינג ולהעביר כמה שיותר אנשים לרכבים פרטיים שכן כל רכב שעובר מליסינג לידיים פרטיות מגדיל את רווח המס של המדינה ממכירת דלקים.
סיבה 2:
רכב שנמכר לחברת ליסינג נמכר לה על ידי היבואן בהנחה משמעותית ( שבין 15 ל 20 אחוז ). ההנחה הזו גוררת הפסדי מע"מ למדינה המועורכים במאות מליוני שקלים בשנה.
סיבה 3:
העלאת נפח הפעילות במוסכים \ מכוני רישוי בעקבות התישנות שוק הרכב בארץ כתוצאה מקיטון בשוק הליסינג. העלאת נפח הפעילות ( יותר מכוניות ישנות, יותר כניסות למוסכים, יותר כשלונות במכוני רישוי הגוררים תשלום על מבחן רישוי חוזר ) תגדיל את הכנסות המדינה ממיסים.
שלב שני : ( זה השלב שבביצוע )
העלאת מיסים על מוצרי הדלקים. כידוע, מחירי הדלקים מפוקחים על ידי המדינה וממוסים על ידה בשני אופנים:
"מס בלו" - סכום קבוע אותו משלמים על כל ליטר דלק, ומע"מ על כל הסכום (כלומר מס על מס + מס על ההפרש ).
החל מינואר 2011 מס הבלו הינו 3.1 שקלים לליטר לפני מע"מ ( במקום 2.85) ו 3.6 אחרי מע"מ. חישוב פשוט מראה כי המס על הדלק מהווה יותר מ 50% ממחירו ( מחזק את טענתי מסעיף 1 )
שלב שלישי : ( עתידי ).
העלאת מחירי אגרת הרישוי + ביטוחי החובה + הטלת מס על עסקאות מכירת\קנית רכב יד שניה.
אחרי שכל מי שיכול היה לברוח משוק הליסינג לכיוון שוק המשומשות ברח, לא נותר למדינה אלא להטיל מיסים חדשים בדמות העלאת אגרות הרישוי, הצמדתן למדד, הצמדתן לשווי הרכב, וייקור מחירי ביטוחי חובה ( יגידו שזה למען המלחמה בבטיחות בדרכים ).
לא מן הנמנע שנראה נסיון של האוצר להטיל מס על עסקאות קניה ומכירה ( כן כן, גם קניה וגם מכירה ) של רכב יד שניה. יש מס כזה נכון להיום על מכירה וקניית דירות. אין שום סיבה שלא יוטל על קניה ומכירה של רכב.
(לנו יספרו שזה פוגע בעיקר בסוחרי הרכב ואילו האדם הרגיל שלא מבצע מספר רב של עסקאות במהלך חייו לא יפגע. זה כמובן יהיה קשקוש כי סוחרי הרכב יגלגו את המס על הקונים, מה שיגרום לעליית מחירים, מה שיכניס עוד יותר כסף לקופת המדינה ..)
בברכת שנה אזרחית טובה לכולנו !!
שלב ראשון : העלאת שווי המס תגרום להצטמקות שוק הליסינג.
למה זה טוב למדינה ?
סיבה 1:
דלק למעסיק זו הוצאה מוכרת ( כלומר המדינה נותנת לו זיכוי מס על הוצאות הדלק של עובדיו בין אם השתמשו ברכב לשימוש פרטי ובין אם לאו ). דלק לאדם פרטי זו הוצאה לאחר מס ( כלומר הוצאה מהכנסה נטו ) ומאחר שהמדינה מפקחת על מחירי הדלקים וכמובן מטילה עליהם מיסים ובנוסף גם מע"מ ( על כל הסכום ), האינטרס הברור של המדינה הוא לצמצם משמעותית את שוק הליסינג ולהעביר כמה שיותר אנשים לרכבים פרטיים שכן כל רכב שעובר מליסינג לידיים פרטיות מגדיל את רווח המס של המדינה ממכירת דלקים.
סיבה 2:
רכב שנמכר לחברת ליסינג נמכר לה על ידי היבואן בהנחה משמעותית ( שבין 15 ל 20 אחוז ). ההנחה הזו גוררת הפסדי מע"מ למדינה המועורכים במאות מליוני שקלים בשנה.
סיבה 3:
העלאת נפח הפעילות במוסכים \ מכוני רישוי בעקבות התישנות שוק הרכב בארץ כתוצאה מקיטון בשוק הליסינג. העלאת נפח הפעילות ( יותר מכוניות ישנות, יותר כניסות למוסכים, יותר כשלונות במכוני רישוי הגוררים תשלום על מבחן רישוי חוזר ) תגדיל את הכנסות המדינה ממיסים.
שלב שני : ( זה השלב שבביצוע )
העלאת מיסים על מוצרי הדלקים. כידוע, מחירי הדלקים מפוקחים על ידי המדינה וממוסים על ידה בשני אופנים:
"מס בלו" - סכום קבוע אותו משלמים על כל ליטר דלק, ומע"מ על כל הסכום (כלומר מס על מס + מס על ההפרש ).
החל מינואר 2011 מס הבלו הינו 3.1 שקלים לליטר לפני מע"מ ( במקום 2.85) ו 3.6 אחרי מע"מ. חישוב פשוט מראה כי המס על הדלק מהווה יותר מ 50% ממחירו ( מחזק את טענתי מסעיף 1 )
שלב שלישי : ( עתידי ).
העלאת מחירי אגרת הרישוי + ביטוחי החובה + הטלת מס על עסקאות מכירת\קנית רכב יד שניה.
אחרי שכל מי שיכול היה לברוח משוק הליסינג לכיוון שוק המשומשות ברח, לא נותר למדינה אלא להטיל מיסים חדשים בדמות העלאת אגרות הרישוי, הצמדתן למדד, הצמדתן לשווי הרכב, וייקור מחירי ביטוחי חובה ( יגידו שזה למען המלחמה בבטיחות בדרכים ).
לא מן הנמנע שנראה נסיון של האוצר להטיל מס על עסקאות קניה ומכירה ( כן כן, גם קניה וגם מכירה ) של רכב יד שניה. יש מס כזה נכון להיום על מכירה וקניית דירות. אין שום סיבה שלא יוטל על קניה ומכירה של רכב.
(לנו יספרו שזה פוגע בעיקר בסוחרי הרכב ואילו האדם הרגיל שלא מבצע מספר רב של עסקאות במהלך חייו לא יפגע. זה כמובן יהיה קשקוש כי סוחרי הרכב יגלגו את המס על הקונים, מה שיגרום לעליית מחירים, מה שיכניס עוד יותר כסף לקופת המדינה ..)
בברכת שנה אזרחית טובה לכולנו !!
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
המחיר הזה לליטר דלק הוא מחיר שערורייתי בכל קנה מידה.
כבר ראיתי קבוצות שמתארגנות למחאה (למרות שאני סקפטי).
השאלה היא מה ניתו לעשות בנידון (ואל תגידו לי חרם צרכנים, כי כולנו יודעים איפה זה יתחיל ואיפה זה ייגמר).
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

מחאה ? איזו מחאה ? לא ניסע לעבודה ? לא ניסע לטייל בשבת ? נלך לסופר ברגל ? נכניס לניוטרל בירידות ?theAman כתב:![]()
המחיר הזה לליטר דלק הוא מחיר שערורייתי בכל קנה מידה.
כבר ראיתי קבוצות שמתארגנות למחאה (למרות שאני סקפטי).
השאלה היא מה ניתו לעשות בנידון (ואל תגידו לי חרם צרכנים, כי כולנו יודעים איפה זה יתחיל ואיפה זה ייגמר)....
כאילו, זה אבוד מראש..
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
חסימת כבישים גורמת לזה שאני ישלם יותר על דלק, איפה ההיגיון?theAman כתב:לצערנו...guyezra כתב:המחאות הכי גדולות שעושים היום זה LIKE בפייסבוק...
אבל לא לזה התכוונתי, ראיתי קבוצה שמתארגנת להפגנה גדולה ולחסימת כבישים....
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה שהרכב שלכם עושה 1 ל 15 או 1 ל 20 ( והוא לא, אפילו מכונית היברידית צורכת יותר.. ) זה לא משנה דבר וחצי דבר.
עדיין תשלמו יותר ממש ששילמתם עד אתמול.. ועדיין יותר מחצי המחיר הוא מס.
עדיין תשלמו יותר ממש ששילמתם עד אתמול.. ועדיין יותר מחצי המחיר הוא מס.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- AviBiton
- גורו HTmobile

מזכיר לי את אלו שלא איכפת להם כי הם בכל מקרה ממלאים דלק ב-100 ש"ח.
האמת, אפשר למצוא נתיב מרכזי, רצוי כזה שכל החכ"ים נוסעים בו, להביא מכוניות עם מיכלי דלק ריקים (לא חייב מיכלים ריקים, זה רק בשביל הסימבוליות, כאילו לומר, אין לי כסף לדלק, אז נתקעתי פה
), ופשוט לעמוד באמצע הכביש ולחסום את כל הנתיבים.
לא צריך אפילו הרבה משתתפים בשביל זה.
האמת, אפשר למצוא נתיב מרכזי, רצוי כזה שכל החכ"ים נוסעים בו, להביא מכוניות עם מיכלי דלק ריקים (לא חייב מיכלים ריקים, זה רק בשביל הסימבוליות, כאילו לומר, אין לי כסף לדלק, אז נתקעתי פה
לא צריך אפילו הרבה משתתפים בשביל זה.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
תגיד מתי, אני מגיעtheAman כתב:מזכיר לי את אלו שלא איכפת להם כי הם בכל מקרה ממלאים דלק ב-100 ש"ח.![]()
האמת, אפשר למצוא נתיב מרכזי, רצוי כזה שכל החכ"ים נוסעים בו, להביא מכוניות עם מיכלי דלק ריקים (לא חייב מיכלים ריקים, זה רק בשביל הסימבוליות, כאילו לומר, אין לי כסף לדלק, אז נתקעתי פה), ופשוט לעמוד באמצע הכביש ולחסום את כל הנתיבים.
לא צריך אפילו הרבה משתתפים בשביל זה....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4871
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
רק רוצה להזכיר לכם שהמהלך החל בייקור ביטוח החובה לאופנוענים בטענה שזה הכי נכון, צודק וראוי.
הכל חלק מרפורמה רחבה להגדלת ההכנסות למדינה.
לא אופתע אם בחישוב פשוט ייצא שהמיסוי בארץ בסופו של דבר עולה על 50% מההכנסות של השכיר הממוצע במשק.
במקרה הזה ניכר שהמס עולה על 100% ממחיר המוצר.
כן, יותר מ- 100%.
הכל חלק מרפורמה רחבה להגדלת ההכנסות למדינה.
לא אופתע אם בחישוב פשוט ייצא שהמיסוי בארץ בסופו של דבר עולה על 50% מההכנסות של השכיר הממוצע במשק.
במקרה הזה ניכר שהמס עולה על 100% ממחיר המוצר.
כן, יותר מ- 100%.
tvholic כתב:אני פשוןט מתכוון להישאר עם האונו 94 שלי
מנוע 1000 שצורך 1 ל-15-17, פשוט תענוג צרוף...
בתחילת דרכי היתה לי טרנטה כזו, כל שני וחמישי הלך לי מודול הצתה ומה ששבר את גב הגמל הוא שהמנוע הפסיק לעבוד בכביש המהיר, ממש תענוג צרוף
- AviBiton
- גורו HTmobile

אני מניח שאתה גם ככה לא מתדלק כל יום, אז תתדלק יום לפני(או יומיים, כך גם תוכל לתדלק במחיר הנוכחי).
ואח״כ תתדלק יום אחרי.
המטרה פה היא לא להיכנס במשך יום שלם לתחנת דלק.
כמובן שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.
ואח״כ תתדלק יום אחרי.
המטרה פה היא לא להיכנס במשך יום שלם לתחנת דלק.
כמובן שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה