כמות קפה להכנת מנת אספרסו
ישנה המלצה די גורפת להשתמש בפילטר הכפול במכונות החצי אוטומטיות, לצורך קבלת אספרסו טוב. האם משמעות ההמלצה למלא מנה כפולה (כ-14 גר' ולא 7 גר') לכל שוט של אספרסו קצר?
ובערך באותו עניין: המוסכמה המקובלת היא שמחיר השימוש השוטף בקפסולות הוא יקר (כ-2 ש"ח למנה) ביחס לשימוש במכונה חצי אוטומטית. לפי חישוב שלי 1 ק"ג קפה במחיר ממוצע 100 ש"ח יספיק לכ-70 מנות לפי 14 גר' למנה. מכאן מחיר כוס הוא כ-1.42 ש"ח. האומנם? ההבדל לא בשמיים כפי שמשתמע מקריאה בפורומים. אני כמובן מתייחס לעלות ולא לאיכות...
תודה,
גיל (ממש לא שוויד... בחיי!)
ובערך באותו עניין: המוסכמה המקובלת היא שמחיר השימוש השוטף בקפסולות הוא יקר (כ-2 ש"ח למנה) ביחס לשימוש במכונה חצי אוטומטית. לפי חישוב שלי 1 ק"ג קפה במחיר ממוצע 100 ש"ח יספיק לכ-70 מנות לפי 14 גר' למנה. מכאן מחיר כוס הוא כ-1.42 ש"ח. האומנם? ההבדל לא בשמיים כפי שמשתמע מקריאה בפורומים. אני כמובן מתייחס לעלות ולא לאיכות...
תודה,
גיל (ממש לא שוויד... בחיי!)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יש המלצה להשתמש בכפול.. אבל אתה מקבל מנה כפולה ולא בודדת.
נכון שאם אתה רוצה מנה אחת וכל פעם מכין כפולה זה מייקר את הכוס (עדיין - הבדל של יותר מ 60 אגורות לכוס זה הרבה).
בכל אופן הסלסלה הבודדת של רוב המכונות היא גרועה, אבל אפשר לחלקן לקנות (20-40 ש"ח) סלסלה בודדת טובה בהרבה מזו שמגיעה עם המכונה, ואז אפשר בכיף להכין מנה בודדת כשרוצים.
קח בחשבון שהסלסלה הבודדת 'המשודרגת' מכילה כ-10 גרם ולא 7 כך שצריך לעשות חישוב מחדש.
נכון שאם אתה רוצה מנה אחת וכל פעם מכין כפולה זה מייקר את הכוס (עדיין - הבדל של יותר מ 60 אגורות לכוס זה הרבה).
בכל אופן הסלסלה הבודדת של רוב המכונות היא גרועה, אבל אפשר לחלקן לקנות (20-40 ש"ח) סלסלה בודדת טובה בהרבה מזו שמגיעה עם המכונה, ואז אפשר בכיף להכין מנה בודדת כשרוצים.
קח בחשבון שהסלסלה הבודדת 'המשודרגת' מכילה כ-10 גרם ולא 7 כך שצריך לעשות חישוב מחדש.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
14 גרם זאת כמובן מנה כפולה - או לאספרסו כפול או ל2 כוסות.
בקפסולה של נספרסו יש 5.5 גרם - לא 7. קח את זה גם בחשבון (בטעם ובחישוב)
בקפסולה של נספרסו יש 5.5 גרם - לא 7. קח את זה גם בחשבון (בטעם ובחישוב)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האמת שעם קצת נסיון אפשר להוציא קפה סביר מהסלסלה הבודדת. הענין הוא שהוא רק סביר, ולא טוב כמו הכפול.
אולי יש למישהו טיפים שיעזרו לחלוט נכון גם בסלסלה בודדת, אני לא יודע.
בכל אופן, הפרש המחירים הוא רק סיבה אחת להעדיף מכונה ידנית (חצי אוטומטית) על נספרסו.
טעם הקפה הוא הסיבה החשובה ביותר.
(תגיד, אתה יכול לעזור לי עם הנחה על מחיר ל-firewall?)
בכל אופן, הפרש המחירים הוא רק סיבה אחת להעדיף מכונה ידנית (חצי אוטומטית) על נספרסו.
טעם הקפה הוא הסיבה החשובה ביותר.
(תגיד, אתה יכול לעזור לי עם הנחה על מחיר ל-firewall?)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תלוי איזה.. הבודדת בסילביה מוציאה קפה כ"כ מיימי (גם כשהזליגה במהירות הנכונה) שאני משתמש בה רק אם אני לא אוהב את הקפה שיש לי ורוצה קפוצ'ינו 'חלש'.moti_r כתב:האמת שעם קצת נסיון אפשר להוציא קפה סביר מהסלסלה הבודדת. הענין הוא שהוא רק סביר, ולא טוב כמו הכפול.
...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני דווקא מצליח לקבל קפה סביר עם הבודדת של אניטה. אבל ההבדל ענק מול הכפולה.
אני יודע שהבודדת המומלצת של מה-מרצוקו מכילה המון קפה (12 גר'?) - משהו שהוא כבר קרוב מאוד לכפולה הרגילה.
אני יודע שהבודדת המומלצת של מה-מרצוקו מכילה המון קפה (12 גר'?) - משהו שהוא כבר קרוב מאוד לכפולה הרגילה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אחד הדברים שמעצבנים אותי, זה הסיפור הזה של הראש הבודד, כאילו מה הקטע, אין איזה פרופסור שיכול פשוט להתגבר על זה?
מצד שני עם אנחנו מסתכלים בתקן האיטלקי ISO 45011 (קצת חולני אהה!?) שקובע מהוא Espresso Italiano Certificato כתוב שם שאספרסו חייב להיות עם 7 גרם קפה בסטייה של 0.5+- כך שזה עוד יותר לא ברור.
אשמח לקבל הסבר ממי שעמד על העניין.
אגב מי שרוצה עוד נתונים מהתקן הנ"ל בבקשה:
כמות קפה טחון נצרך 7 גרם ± 0,5
חום המים ביציאה מהמכונה 2°C ± 88°C
חום הקפה בכוס 3°C ± 67°C
לחץ החליטה 9 בר ± 1
זמן החליטה 25 שניות ± 2.5
צמיגות ב45 מעלות חום > 1,5 mPa s
קפאין < 100 mg/לכוס
כמות שומנים 2 מיליגרם למ"ל
מיליליטר לשוט כולל קרמה 25 מ"ל ± 2.5
מצד שני עם אנחנו מסתכלים בתקן האיטלקי ISO 45011 (קצת חולני אהה!?) שקובע מהוא Espresso Italiano Certificato כתוב שם שאספרסו חייב להיות עם 7 גרם קפה בסטייה של 0.5+- כך שזה עוד יותר לא ברור.
חום הקפה בכוס 3°C ± 67°C
לחץ החליטה 9 בר ± 1
קפאין < 100 mg/לכוס
מיליליטר לשוט כולל קרמה 25 מ"ל ± 2.5
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
עם הבודדת של לה-מרצוקו מקבלים שוט יפה מאוד אבל שוב מדובר ב 10-11 גר' וזה לא כל כך סינגל.moti_r כתב:אני דווקא מצליח לקבל קפה סביר עם הבודדת של אניטה. אבל ההבדל ענק מול הכפולה.
אני יודע שהבודדת המומלצת של מה-מרצוקו מכילה המון קפה (12 גר'?) - משהו שהוא כבר קרוב מאוד לכפולה הרגילה....
מצד שני זה מוריד קצת את כמות הקפאין למי שנוהג להכין מנה כפולה.
באמת כל פעם שהקפה יצא גרוע, מדדתי צמיגות 1.4 mPa s ב 45 מעלות צל' ... (או פרנהייט?)
קשה לי להבין איך מוציאים מנה טובה של 7 גרם מפילטר 58 ממ. גם ב 49 ממ זה לא משהו.
פילטר בודדת של 10 גרם הוא פתרון טוב למי שלא רוצה למות מעודף קפאין.
קשה לי להבין איך מוציאים מנה טובה של 7 גרם מפילטר 58 ממ. גם ב 49 ממ זה לא משהו.
פילטר בודדת של 10 גרם הוא פתרון טוב למי שלא רוצה למות מעודף קפאין.
what's next?
יש דבר כזה עודף קפאין???!
ניסיתי כבר כמה סלסלות סינגל עם הפורטפילטר 58 ממ של הגאג'יה. היו פעם או פעמיים שיצא סביר אבל הדרך היחידה לדעתי לקבל סינגל ממש טוב זה לחלוט כפול ולפצל לשני ספלים. את השני לכיור או לאשה.
ניסיתי כבר כמה סלסלות סינגל עם הפורטפילטר 58 ממ של הגאג'יה. היו פעם או פעמיים שיצא סביר אבל הדרך היחידה לדעתי לקבל סינגל ממש טוב זה לחלוט כפול ולפצל לשני ספלים. את השני לכיור או לאשה.
צריך את הצנטרפוגות של אחמדאיניג'ד לבחינת הנתונים הללוshtud כתב:אחד הדברים שמעצבנים אותי, זה הסיפור הזה של הראש הבודד, כאילו מה הקטע, אין איזה פרופסור שיכול פשוט להתגבר על זה?
חום הקפה בכוס 3°C ± 67°C
לחץ החליטה 9 בר ± 1
קפאין < 100 mg/לכוס
מיליליטר לשוט כולל קרמה 25 מ"ל ± 2.5...
אני ממלא את הסלסלה הכפולה שלי עד הסוף,דוחס,ודואג שגובה הקפה לא יעבור את הסימן בסלסלה,וחלילה לא יפגע בבורג למעלה,דואג להרגיע את המים הקופצים בראש ,וחולט לשביעות רצוני המלאה,יותר קרמה פחות קרמה,לא מוצא חן בעיני הקפה?,מכין עוד אחד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אתם מפתיעים אותי - איך עוד לא קראתם את זה :http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC ... -%20LQ.pdf
עמוד 7 זה הסטנדרט במספרים.
עמוד 7 זה הסטנדרט במספרים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני חושב שמנה בודדת של 7 גרם לא אפשרית ב 58 מ"מ.
אם כבר אז במנוף בקטרים של 49 מ"מ ומטה.
ב 58 מ"מ צריך לפחות 8 גרם ועדיף 10 כדי שמנה בודדת תצא טוב.
ב 3 מכונות שלי אני לא מצליח להוציא 7 גרם באמת טוב.
תאמת אני לא מנסה מספיק כי אין לי כח לזה...
אם כבר אז במנוף בקטרים של 49 מ"מ ומטה.
ב 58 מ"מ צריך לפחות 8 גרם ועדיף 10 כדי שמנה בודדת תצא טוב.
ב 3 מכונות שלי אני לא מצליח להוציא 7 גרם באמת טוב.
תאמת אני לא מנסה מספיק כי אין לי כח לזה...