הפיכת מכונות קפסולות מדגמי מטינה (הישנים יותר) של לוואצה לשימושית
אצלנו בעבודה יש מכונת קפסולות מהישנות יותר והנפוצות יותר של לוואצה. לטעמי, מדובר בפיתרון קפסולות נחות לעומת נספרסו או לוואצה מודו מיו החדשות יותר. עד לא מזמן, לא הייתי מסוגל לשתות תוצר של המכונה הזו. זה לא היה אספרסו בינוני מינוס כמו בנספרסו, אלא פשוט היה משהו בלתי ניתן לשתייה.
הפיתרון היה הרבה יותר טריוויאלי ופשוט ממה שחשבתי בהתחלה. פשוט למצוא קפסולות של חברה אחרת שיהיו גם טעימות. קפצתי לאחת החנויות בתל-אביב והתחלתי סבב טעימות. בסוף הפור נפל להפתעתי המוחלטת דווקא על הקפסולות של בריסטוט. אני אומר להפתעתי כי הקפה הקלוי שלהם לטעמי הוא בין הגרועים, אבל מבין אלו שטעמתי הקפסולות שלהם מוציאות את הקפה הכי סביר. עכשיו סוף סוף אפשר לגוון בקפוצ'ינו או אספרסו יחד עם בוץ נחמד מדי פעם.
אגב, גם גיליתי עוד יתרון גדול לעניין הזה. כתוצר לוואי, זה שידרג את טעם הקפה של הבית. עכשיו יש הבדל יחסי כל יום מחדש שאפשר להרגיש ולהנות ממנו.
הפיתרון היה הרבה יותר טריוויאלי ופשוט ממה שחשבתי בהתחלה. פשוט למצוא קפסולות של חברה אחרת שיהיו גם טעימות. קפצתי לאחת החנויות בתל-אביב והתחלתי סבב טעימות. בסוף הפור נפל להפתעתי המוחלטת דווקא על הקפסולות של בריסטוט. אני אומר להפתעתי כי הקפה הקלוי שלהם לטעמי הוא בין הגרועים, אבל מבין אלו שטעמתי הקפסולות שלהם מוציאות את הקפה הכי סביר. עכשיו סוף סוף אפשר לגוון בקפוצ'ינו או אספרסו יחד עם בוץ נחמד מדי פעם.
אגב, גם גיליתי עוד יתרון גדול לעניין הזה. כתוצר לוואי, זה שידרג את טעם הקפה של הבית. עכשיו יש הבדל יחסי כל יום מחדש שאפשר להרגיש ולהנות ממנו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש קפסולות כאלה גם לסאן ג'וסטו וכפיר שתה כזאת של מאורו אני חושב.
מוזר כי הקפה של לוואצה בפולים ממש טוב אבל בקפסולות הוא דרעק.
מוזר כי הקפה של לוואצה בפולים ממש טוב אבל בקפסולות הוא דרעק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
HOSQ אתה שותה אותם ממכונה של להפבוריטה - יש לחץ וטמפרטורה יציבים כי שם מחליף חום ומשאבה רוטורית.
תנסה ממכונה פשוטה של לוואצה כמו הגולד מטינה
תנסה ממכונה פשוטה של לוואצה כמו הגולד מטינה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
שתיתי גם אנג'לו 100% ערביקה שיש באמיגו והוא ממש לא משהו ...
הבריסטוט הכי סביר מכולם, אבל הטחינה לא הכי מתאימה ל"לה פבוריטה" שיש בעבודה והזרימה מהירה.
טריק שמצאנו שסייע קצת לחליטה הוא ניקוב קל של הנייר מלמעלה (חרירים קטנים), זה מסייע למים לחדור דרך הקפסולות.
המאורו יצא הכי סביר אבל גם הוא לא זורם הכי טוב, בקיצור עדיף בוץ
הבריסטוט הכי סביר מכולם, אבל הטחינה לא הכי מתאימה ל"לה פבוריטה" שיש בעבודה והזרימה מהירה.
טריק שמצאנו שסייע קצת לחליטה הוא ניקוב קל של הנייר מלמעלה (חרירים קטנים), זה מסייע למים לחדור דרך הקפסולות.
המאורו יצא הכי סביר אבל גם הוא לא זורם הכי טוב, בקיצור עדיף בוץ