על הקשר שבין השריפה בכרמל למהירות הקליה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

טוב, הכותרת סתם פופוליסטית, בהתייחסות למזג האויר היבש שמלבה את התפשטות השריפות. באותה מידה היתה יכולה להיות "על הקשר שבין לחות ומהירות קליה".

לאחרונה שורר באזורנו יובש יחסית קיצוני. אנחנו מרגישים את זה היטב על עצמינו ועל ילדינו (יש לי בת שהעור שלה מתחיל להתקלף...).

שמתי לב, שלמרות שהטמפרטורה ירדה מעט יחסית לקיץ, וזמן הקלייה אמור היה להתארך, הוא דווקא התקצר בימים אלו.

ההסבר פשוט, רק שלא חשבתי עליו עד שהתנסיתי בזה. הפולים מכילים לחות, וחלק גדול מהאנרגיה מושקע בייבוש הפולים בשלב הראשון של הקליה. ייבוש שהוא אידוי של מים הינו תהליך שצורך אנרגיה ללא עליית טמפרטורה (לחובבי התרמודינמיקה, זהו חום כמוס). כאשר האויר יבש, מהירות הייבוש באותה טמפרטורה מהיר יותר, ולכן הקליה מתקדמת מהר יותר.

יש לציין שמדובר בהתנסות בקולה אויר חם (ג'ין) שמכניס אויר טרי כל הזמן לתוך התוף והאויר הזה כשהוא יבש יותר גורר את התופעה שתיארתי כאן. אני לא משוכנע שזה תופס גם בקולה תוף וגם אם כן, כנראה בהשפעה מסדר שני בלבד.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

לגבי בתך, יובש עור פעמים רבות נגרם או מוחרף מאוד בגלל הסבון בו משתמשים. כדאי להפחית מאוד כמות הסבון לקרוב לכלום. כמובן כדאי להחליף סוג ולהשתמש באלסבון. הגוף יאזן את העור בעצמו.
what's next?

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

joncafe כתב:. ייבוש שהוא אידוי של מים הינו תהליך שצורך אנרגיה ללא עליית טמפרטורה (לחובבי התרמודינמיקה, זהו חום כמוס).
...
יונתן, אני מסכים אתך בעניין הייבוש כתוצאה מהיובש הנוכחי, אבל לדעתי זה קורה דווקא לפני כן: הפולים מתייבשים עקב הלחות הנמוכה באויר, וכך צריך פחות אנרגיה לאידוי המים במהלך הקלייה. כאשר אויר שנכנס ב230 מעלות לקלייה, שם אין השפעה ללחות היחסית, כי -10% או 80% בטמפרטורת החדר, זה הופך להיות 2% או 3% ב-230 מעלות, ובטח גם הגזמתי וזה עוד פחות מזה.
אדי

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #4 

coffeeaddict כתב:
joncafe כתב:. ייבוש שהוא אידוי של מים הינו תהליך שצורך אנרגיה ללא עליית טמפרטורה (לחובבי התרמודינמיקה, זהו חום כמוס).
...
יונתן, אני מסכים אתך בעניין הייבוש כתוצאה מהיובש הנוכחי, אבל לדעתי זה קורה דווקא לפני כן: הפולים מתייבשים עקב הלחות הנמוכה באויר, וכך צריך פחות אנרגיה לאידוי המים במהלך הקלייה. כאשר אויר שנכנס ב230 מעלות לקלייה, שם אין השפעה ללחות היחסית, כי -10% או 80% בטמפרטורת החדר, זה הופך להיות 2% או 3% ב-230 מעלות, ובטח גם הגזמתי וזה עוד פחות מזה.
אדי
...
צודק! תודה על התיקון.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”