מיתוסים ומציאות, או פלזמה מול מקרן אחורי

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

דעה אישית

לאור ההתארגנות באתר (קניית פלזמות) הלכתי היום לאולם התצוגה של "יורוקום" לראות פלזמות של PANASONIC . לא שזו הפגישה הראשונה שלי עם פלזמה, אבל מה שראיתי קודם בחנויות תמיד ניראה לי רע – ובטוח פחות טוב מהמקרן האחורי שלי (טושיבה " 43). על סמך קריאת הדיונים באתר חשבתי שבחנויות פשוט לא יודעים לכוון פלזמות – אבל הסתבר שזה לא הסיבה.כאשר יושבים מול פלזמה או מול מקרן אחורי באותו המרחק, ההבדל בין התמונות הוא מאד מינורי בהקרנת תכנים של YES או DVD רגיל. בהקרנת תכני HDTV – באמת, פלזמה פשוט מדהימה ומשאירה מקרנים הרחק מאחור. אבל התכנים האלה בארץ בינתיים לא נראים באופק (לפחות בכמויות שמצדיקות השקעה בפלזמה HD).
לכן המנטרה אליה חוזרים כל הזמן שתמונה של פלזמה הרבה יותר טובה מזו של מקרן אחורי – בעיניי היא לא יותר ממיתוס. נכון, פלזמה הרבה יותר קומפקטית (כאן יש לה יתרון ברור), ומחיר EDTV לא רחוק ממחיר של מקרן אחורי. מבחינת זווית הצפיה פלזמה גם לוקחת בגדול. כל מי שמשדרג טלוויזיה קטנה למסך "42 – ללא ספק, צריך ללכת על פלזמה בגלל הסיבות שציינתי. אבל מי שרוצה לשדרג מקרן אחורי לפלזמה שוות גודל – בספק ששדרוג כזה מוצדק , לפחות בשלב הנוכחי.

נ.ב. לטובת PANASONIC ייאמר שהזום החכם שלה ( just) הוא מדהים (בדקתי דגם 50PHD8), עיוות התמונה כמעט ולא מורגשת (למעט טשטוש בפינות המסך).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מעטים מאוד המקרנים האחוריים שהייתי מכניס הביתה והאמת שבמחיר שלהם ניתן למצוא אחלה מסכים דקים, ככה שחוץ מגודל למחיר, אין למקרנים אחוריים שום יתרון מבחינתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

MartinHSabag כתב:מעטים מאוד המקרנים האחוריים שהייתי מכניס הביתה והאמת שבמחיר שלהם ניתן למצוא אחלה מסכים דקים
...
vitalyi כתב: פלזמה הרבה יותר קומפקטית (כאן יש לה יתרון ברור), ומחיר EDTV לא רחוק ממחיר של מקרן אחורי. מבחינת זווית הצפיה פלזמה גם לוקחת בגדול. כל מי שמשדרג טלוויזיה קטנה למסך "42 – ללא ספק, צריך ללכת על פלזמה בגלל הסיבות שציינתי.
...
חוץ מזה, אתה כנראה מדבר על המסכים EDTV של "42. ומה עם "50 ומעלה?
MartinHSabag כתב:ככה שחוץ מגודל למחיר, אין למקרנים אחוריים שום יתרון מבחינתי.
...
מבחינת התמונה - אין גם שום חיסרון (איני מתכוון ל-HD). לא יכול להכליל כמובן ולדבר על כל המקרנים האחוריים (למשל, תמונה של LG היא בלתי נסבלת בעיניי).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

- אין 50" שהיא לא HDTV.
- יש הרבה חסרונות, שאת חלקם אתה ציינת:
1. עוצמת הארה נמוכה יחסית, דורש תנאי תאורה יחסית הרבה יותר נשלטים.
2. אלו המבוססים על מקרני DLP אז יש את הבעיות האינהרנטיות של DLP - קשתות, DITHERING וכו'.
3. גם במקרנים אחוריים יש צריבות (מניסיון מר עם המקרן האחורי של ההורים שלי.
4. דורש תחזוקה מסויימת של ניקוי המראה והעדשות.
5. זוית צפייה בעייתית מאוד. אם אתה לא קרוב לאנך, עוצמת ההארה ואמינות הצבעים יורדת פלאים.

שאמשיך?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78821
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #5 

עיקר הרתיעה שלי היא מהגודל של הדבר הזה...

באופן עקרוני, לא ראיתי בארץ מקרנים אחוריים שממש התלהבתי מהם (לא שממש חיפשתי)

בארה"ב יש לסוני (SXRD), ל-SIM2 (בד"כ DLP) ולאפסון (3LCD) יתרונות משמעותיים. יתכן שהמודלים שמביאים כיום לארץ כבר מתחילים להגיע לרמה שקיימת בארה"ב. במקרה כזה בהחלט מדובר על מודלים מעניינים.

סה"כ מדובר על טכנולוגיה שאין המון התלהבות מאחוריה כיום מכיוון היצרנים.

במחיר המתאים בהחלט שהייתי שוקל לשים מכשיר של סוני או SIM2.

vitalyi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מרטין, שים לב – לא כתבתי שמקרן הוא טוב יותר אלא שמבחינת איכות התמונה 576i/p הוא קרוב לפלזמות. לא נתתי המלצה לעבור לקניית המקרנים... ברור שמקרנים פחות נוחים – השאלה היא כמה כל אחד מוכן לשלם עבור הנוחות בלבד...
האכזבה שלי היום מתמונות הפלזמה 50PHD8 הייתה עמוקה – והיא נחשבת בין הטובות בשוק. כדי לעבור מהמקרן האחורי שלי לפלזמה שקולה בגודלה, אני צריך להוציא מכיסי קרוב ל-30000 ₪ רק עבור זווית הצפיה מוגדלת וגודל קומפקטי... קצת הרבה – בהתחשב בעובדה שבמטרה העיקרית (תמונה) הרווח הוא זניח. אומנם הזמנתי ב"עולם הדיגיטאלי" הדגמה של וידיאו סקיילר – אבל בספק אם המעבד המשובח הזה יוכל לשפר את איכות התמונה בתכנים בהם אני צופה (YES וקצת DVD).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

שמע, כל אחד והשיקולים שלו....
זה לגיטימי.