פולים קשים לאחר קליה, מה זה אומר?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש לי מנהג - מיד אחרי קליה אני נוהג ללעוס את הפולים, כדי להרגיש את הפריכות שלהם.
לאחרונה שמתי לב שחלק מהפולים די קשים, לא מתפצחים בקלות בפה.
חלק אחר - פריך לגמרי.
מה לדעתכם זה אומר? שהפולים הקשים יותר לא קלויים מספיק? (אני עוצר את הג'ין בתחילת פיצוץ שני, מגיע ל-FC).
אולי הפולים פשוט ישנים?
לאחרונה שמתי לב שחלק מהפולים די קשים, לא מתפצחים בקלות בפה.
חלק אחר - פריך לגמרי.
מה לדעתכם זה אומר? שהפולים הקשים יותר לא קלויים מספיק? (אני עוצר את הג'ין בתחילת פיצוץ שני, מגיע ל-FC).
אולי הפולים פשוט ישנים?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אם אתה קולה כמה זנים יחד,אז יתכן ואחד מהזנים דפוק,אתה צריך לקלות כל זן מהתערובת הנוכחית לחוד,ולגלות אם זה אכן נכון.
יתכן ובקליה של כמה זנים יחד,יש זן שלוקח לו יותר זמן להקלות-גואטאמלה למשל,ואז הוא פחות קלוי ולכן הוא פחות פריך ויותר קשה.(אתה עברת מקליה כהה לבהירה?
)
לדעתי,זן ישן מידי ניקלה מהר יותר, כיוון שהוא יבש יותר וחסר לחות,לכן "האשמה" אולי דווקה בזנים הטריים יותר.
אני משתדל לקלות כל זן לחוד,וכך כל אחד מהם מקבל את הטיפול המגיע לו.
יתכן ובקליה של כמה זנים יחד,יש זן שלוקח לו יותר זמן להקלות-גואטאמלה למשל,ואז הוא פחות קלוי ולכן הוא פחות פריך ויותר קשה.(אתה עברת מקליה כהה לבהירה?
לדעתי,זן ישן מידי ניקלה מהר יותר, כיוון שהוא יבש יותר וחסר לחות,לכן "האשמה" אולי דווקה בזנים הטריים יותר.
אני משתדל לקלות כל זן לחוד,וכך כל אחד מהם מקבל את הטיפול המגיע לו.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
המממ...
הפיצוץ השני מתרחש כשהתאים בתוך הפול מתפוצצים, ואז גם השמן מתחיל לזלוג החוצה.
אולי כשהשמן מתחיל לזלוג, והקליה ממשיכה מעט (כי גם כשאני עוצר, הג'ין עוד קולה במשך מס' דקות) אז הפול הופך יותר פריך?
מעניין. זה די פשוט לבדוק, במיוחד עם מכשיר פופקורן שבו אפשר להוציא סמפל לכל אורך הקליה (עם הג'ין זה יהיה בלתי אפשרי).
הפיצוץ השני מתרחש כשהתאים בתוך הפול מתפוצצים, ואז גם השמן מתחיל לזלוג החוצה.
אולי כשהשמן מתחיל לזלוג, והקליה ממשיכה מעט (כי גם כשאני עוצר, הג'ין עוד קולה במשך מס' דקות) אז הפול הופך יותר פריך?
מעניין. זה די פשוט לבדוק, במיוחד עם מכשיר פופקורן שבו אפשר להוציא סמפל לכל אורך הקליה (עם הג'ין זה יהיה בלתי אפשרי).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -