משהו לא ברור לי במכונה...
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
קפה קלוי מלפני 3 ימים, מכונת Izzo Vivi.
בחליטה ראשונה הייתה זרימה מהירה ודלוחה. אז הקטנתי רדיקאלית את עובי הטחינה ודחסתי חזק. והתוצאה:
זרימה מתחילה בפרה-אינפיוז'ן ארוך מהרגיל (אולי 6 שניות), אח"כ מתחילות *טיפות* (בקטע הזה אני אומר לעצמי- או! סוף-סוף הצלחתי למצוא את עובי הטחינה הנכון כדי שתתקבל חליטה איטית וממצה!), אבל אחרי אולי 10 טיפות, הזרם שוב מתגבר (במהירות) ונהייה דל ומיימי כמקודם...
מה לעשות? להקטין עוד יותר? יש סיבה שהזרימה לא אחידה (אם טיפות אז טיפות עד הסוף, אם מהיר אז מהיר עד הסוף)?
בחליטה ראשונה הייתה זרימה מהירה ודלוחה. אז הקטנתי רדיקאלית את עובי הטחינה ודחסתי חזק. והתוצאה:
זרימה מתחילה בפרה-אינפיוז'ן ארוך מהרגיל (אולי 6 שניות), אח"כ מתחילות *טיפות* (בקטע הזה אני אומר לעצמי- או! סוף-סוף הצלחתי למצוא את עובי הטחינה הנכון כדי שתתקבל חליטה איטית וממצה!), אבל אחרי אולי 10 טיפות, הזרם שוב מתגבר (במהירות) ונהייה דל ומיימי כמקודם...
מה לעשות? להקטין עוד יותר? יש סיבה שהזרימה לא אחידה (אם טיפות אז טיפות עד הסוף, אם מהיר אז מהיר עד הסוף)?
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אני משתמש כעת בידית הרגילה הכפולה, ולא בנייקד. אבל בכל מקרה, אני ממלא את הסלסלה ממש עד הקו העליון (19 גרם בקירוב), והפיזור מצויין -- עם WDT. העוגיה מאד אחידה, אבל נשארים תמיד מים למעלה. לא הרבה אבל..
אנסה לדחוס פחות חזק ולטחון עוד יותר דק.
וקרמיקה, יש OPV ב-Vivi. הוא כוון לפני כ-4 חודשים על-ידי טכנאים ב"קדמה".
אנסה לדחוס פחות חזק ולטחון עוד יותר דק.
וקרמיקה, יש OPV ב-Vivi. הוא כוון לפני כ-4 חודשים על-ידי טכנאים ב"קדמה".
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני מציע לך דווקא כוון אחר - תרד בעובי הטחינה, אבל תרד גם בכמות (מ-19 נגיד ל-16) ותדחס חזק בכל זאת.
הסיבה - בכמות קפה גדולה מאד קשה לדחוס טוב את תחתית העוגיה. ולכן בהתחלה הזרימה טובה עד שהחלק העליון נפרץ ותחתית העוגיה הדחוסה לא טוב נפרצת בקלות לצ'אנלינג חזק.
תרד בטחינה ותרד בכמות, והעסק עשוי להסתדר.
תנסה ותגיד אם עזר לך.
הסיבה - בכמות קפה גדולה מאד קשה לדחוס טוב את תחתית העוגיה. ולכן בהתחלה הזרימה טובה עד שהחלק העליון נפרץ ותחתית העוגיה הדחוסה לא טוב נפרצת בקלות לצ'אנלינג חזק.
תרד בטחינה ותרד בכמות, והעסק עשוי להסתדר.
תנסה ותגיד אם עזר לך.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני הייתי שם, וזו בדיוק הדרך שבה פתרתי את הנושא.
אצלי זה גם היה מלווה בעוגיה רטובה מאוד, חצי בוצית.
הפתרון - פחות קפה בסלסלה (וטחינה יותר דקה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נכון: טחינה דקה יותר, דחיסה חזקה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מענין מה שאתם אומרים - כי לי התחילה תופעה הפוכה:
הרבע האחרון של החליטה נהיה איטי מידי.
מעניין לציין שלאחרונה חזרתי לנסיונות הדחיסה ההפוכה - כלומר משאירים את הטמפר על הקפה בפילטר ונותנים שתי דפיקות קלות עם הפילטר על המשטח. ע"פ התאוריה שלי זה אמור לצמצם מרווחים בתוך העוגיה ולשפר את האחידות. אבל נראה שזה גורם איכשהו לתופעה הנ"ל
מוזר
הרבע האחרון של החליטה נהיה איטי מידי.
מעניין לציין שלאחרונה חזרתי לנסיונות הדחיסה ההפוכה - כלומר משאירים את הטמפר על הקפה בפילטר ונותנים שתי דפיקות קלות עם הפילטר על המשטח. ע"פ התאוריה שלי זה אמור לצמצם מרווחים בתוך העוגיה ולשפר את האחידות. אבל נראה שזה גורם איכשהו לתופעה הנ"ל
מוזר
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לא שמעתי מעולם על זרימה שנחלשת לאורך החליטה
אני מנסה לחשוב על סיבה, ולא מצליח לחשוב על כלום, למעט אולי העובדה שהאלקטרה הידנית מפעילה לחץ לא קבוע על הקפה וזה גורם למשהו...
ממש מוזר.
דחיסה הפוכה נשמע כמו רעיון טוב, אבל הביצוע יהיה כמעט בלתי אפשרי כי אתה לא תצליח לדחוס מאוזן לגמרי ותמיד תקבל צ'אנלינג או חליטה לא שווה.
ניסית עם נייקד? מה רואים?
אני מנסה לחשוב על סיבה, ולא מצליח לחשוב על כלום, למעט אולי העובדה שהאלקטרה הידנית מפעילה לחץ לא קבוע על הקפה וזה גורם למשהו...
ממש מוזר.
דחיסה הפוכה נשמע כמו רעיון טוב, אבל הביצוע יהיה כמעט בלתי אפשרי כי אתה לא תצליח לדחוס מאוזן לגמרי ותמיד תקבל צ'אנלינג או חליטה לא שווה.
ניסית עם נייקד? מה רואים?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
hosq שים גריז סיליקון למאכל בצילינדר + שימון של ציר הבוכנה (גם עם שמן למאכל) גם עוזר.
יש פה: http://ges-texma.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB
אבל זה יקר.
יש פה: http://ges-texma.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB
אבל זה יקר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יש לי כזה שמן, הוא עזר רק אחרי שביצעתי טיפול אבנית לפנים צילינדר, עכשיו דוקא המצב סביר הפסיקו החריקות.
מוטי, כן, לחץ הבוכנה הולך ויורד לאורך החליטה כי כח הקפיץ הולך ופוחת ככל שהוא נסגר בחזרה. אולי זה קשור איכשהו
מוטי, כן, לחץ הבוכנה הולך ויורד לאורך החליטה כי כח הקפיץ הולך ופוחת ככל שהוא נסגר בחזרה. אולי זה קשור איכשהו
what's next?