סקר חדש: מציג את המהירות שהאנדרואיד של גוגל משתלט על השוק על חשבון האייפון

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

כידוע הדבר החם ביותר בחודשים האחרונים זוהי הצמיחה הבלתי נתפסת של האנדרואיד בעולם, שפשוט הולך ומשתלט על כל חלקה ובעצם בדרך לשלוט בעולם הסמארטפונים ולהשאיר את כל החברות מאחור. למרות זאת סקר שהתפרסם ע"י חברת Changewave מפתיע לא מעט מכיוון שהוא מציג את המהירות שהאנדרואיד קורה תיגר גם על האייפון 4 שעד לא מזמן נחשב למכשיר הכי נחשק בארה"ב ועכשיו מאבד גובה באופן מפתיע ומהיר מאוד לטובת האנדוראיד.

הסקר:
בתקופה שבין חודש יוני לסמפטמבר האחרונים (4 חודשים) התווספו 7% לקבוצת האנשים שהודיעה שהאנדרואיד יהיה המכשיר הבא אותו הם מתכננים לרכוש (עלייה מ 30% עד 37%), מדהים לראות שבחודש ספטמבר בשנה שעברה (2009) המספר הזה עמד סה"כ על 7%

עד עכשיו זה מרשים מאוד, אבל מה שמפתיע באמת הוא שהעלייה הזאת באה בעיקר על חשבון האייפון. כאשר מחודש יוני עד ספטמבר האחרון, הנחשקות לאייפון איבדה לא פחות מ 12%. הסקר מצא שכיום "רק" 38% דיווחו שהמכשיר הבא שלהם יהיה אייפון (לפני 4 חודשים המספר הזה עמד על 50%)

יותר משהעלייה המטאורית הידועה של האנדרואיד מעניינת, מפתיע לדעתי לראות את האכזבה היחסית של האנשים ממכשיר האייפון 4 שבטח יש לו חלק במגמה המהירה הזאת...הקרב הזה הוא פשוט לא כוחות

עדיין לא הכל אבוד, מכייון שעדיין 70% מבעלי אייפון שבעי רצון מהמכשיר שלהם..אבל גם פה האנדרואיד סוגר את הפער ובסקר נמצא שכבר 65% מבעלי האנדרואיד מרוצים מהמכשיר שלהם

קישור לסקר:
http://www.investorplace.com/investment ... umers.html

תמונה

תמונה

תמונה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 01/10/2010 11:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

זה לא מחדש הרבה, זה צפוי... האנדרואיד אוכלים את השוק לאט לאט

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

iakovl,
זהו שזה בדיוק העניין. הם לא אוכלים את השוק הזה לאט אלא משתלטים עליו במהירות מפחידה ואפילו מבהילה קצת. אפילו אני כחובב המערכת הזאת (בטח על חשבון ה iOS של אפל) חושב שבמהירות הזאת רק מעצימה את החשש שלאף אחד אחר אין סיכוי והם יכולים לההפך למונופול, לפחות בארה"ב, בתחום הסמארטפונים. מונופל בתחום הזה, לנו הלקוחות, הוא דבר לא טוב בכלל.......השוק צריך שמערכות ה Phone 7 ו iOS ו RIM יחזיקו נתחים משמעותיים בשוק ולא יהפכו בסופו של דבר לנישה של של אחוזים בודדים.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

הבעיה העיקרית היא האיפון והחסידים שלה... השאר לא נחשבים בפועל כתחרות רצינית
לאט לאט? כי הבעיה עם הבני אדם היא ההבנה, חסידי האיפון השונים עדיין חיים עליו כמותג יוקרה... זה משתנה לאט
בניגוד לאנשים ש"מבינים עניין" רוב האנשים קונים איפון בגלל שהוא מותג וזהו (מכיר כמה כאלו אישית בעיר שלי)

ד"א...osherov
*אההם* *אההם*
http://www.hometheater.co.il/vt124021.% ... -Captivate
אשמח לתגובה ועזרה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #5 

ראיתי,
אבל מכיוון שאני לא בעל הגלקסי S לא ביצעתי בעצמי את המדריכים ולכן אני לא יכול להמליץ לך, אני בטוח שכמה מבעלי המכשיר באתר (ויש כמה פעילים שעוזרים מאוד (Y) ) יעזרו גם לך ויתנו לך המלצות לגבי ההתקנות במכשיר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

מה שמפתיע הוא ש 24% ממשתמשי WinMo עדיין מרוצים מהפלטפורמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

לצערנו יש עדיין אנשים חולים בעולם שמחשיבים את WINMO כאופציה
למרות שאת חלקם אני מבין כי יש ישומים ספציפיים שצריכים את הWINMO לפעילות תקינה שלהם (מכיר אנשים בתעשיה שצריכים את זה)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

יש הרבה יישומים כאלה שרצים על WinCE אבל זה לא אומר שהמשתמשים בהם מרוצים מהפלטפורמה באופן כללי - זה כבר חולני לחלוטין.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #9 

זה ממש לא מטריד, יש המון בעיות עם אנדרואיד שככל שהמערכת הזו הופכת לפופולרית יותר, כך הבעיות האלה הופכות לקריטיות יותר.

אין שום תאימות בממשק, או בתוכנות או בחיבור פיזי בין יצרני אנדרויד. כל מכשיר דורש התאמה חדשה לרכב, לימוד ממשק חדש ובדיקת תאימות מול תוכנות.

תכונות טכניות בסיסיות לא עקביות בין המכשירים - לכל אחד יש קורא דואר, מימוש GMAIL אחר וכו'. כל חברה וכל ספק סלולרי פותח חנות מתחרה ל-MARKET.

פרגמנטציה בשוק הזה גורמת ללא מעט בעיות. הבעיה הקשה היא שזו לא באמת מערכת OPEN SOURCE אמיתית כי רק עובדי גוגל בפועל מתממשקים אליה, ויש בה לא מעט תוכנות שהן סגורות לחלוטין (ANDROID MARKET למשל). יש גם בעיות של תמיכה ותאימות שכן כל אחד יכול לשים את אנדרויד על כל חומרה שמתחשק לו, גם אם זה לא ממש עובד טוב (ע"ע כל הטבלטים הנוראים שיצאו עד כה).

מצד שני, גוגל דווקא מתחילים להתרכז בסטנדרטיצזיה ולדעתי זה יהיה הפוקוס של הגרסאות הבאות, כולל ממשק אחיד יותר, GUIDELINES יותר קשיחים וכו'. זה כבר מעניין.

התחרות המעניינת באמת זה לא אפל אלא מיקרוסופט. בשביל להרים את WP7, הם יצרכו לעבוד מאוד קשה, גם מול הספקים וגם מול הקהל הרחב. מעניין אם הם יעשו את זה כמו שצריך (זה אם גדול מאוד, שכן הצלחה לא תלויה רק בכמה כסף אתה זורק על בעיה אלא על ממשק משתמש, תאימות, רעיונות מקוריים, יציבות וכו').

כלומר, מענין יהיה דווקא לראות מה יקרה בעוד כשנה כשהמערכת תהיה כבר מספיק יציבה ואמינה וגוגל גם תוציא עוד כמה גרסאות.

כרגע זה לא ממש חוכמה להשוות את אנדרויד מול כל השאר פשוט מכיוון שהחינמיות שלה גורמת לכל היצרנים לעזוב את מע' ההפעלה שהיו להם קודם ולהתרכז כולם באנדרויד, לטוב ולרע.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אה?
גם הIOS לא חף מתקלות, כרגע הם 4.1.. עבר זמן עד שהם הגיעו לזה
האנדרואיד הוא 2.2.1 (האחרון) וברוך השם לא צריך לחכות לגוגל בשביל כל דבר, XDA מיצרים די ויותר דברים לנושא

מימוש GMAIL אחר? כולם משתמשים באותה תוכנה, לא יודע מאיפה הבאת את זה
חנות מתחרה? על מה אתה מדבר?
ממשק אחר? יש את הממשק הרגיל ואת הממשקים שיוצרים החברות בשביל ליחד אותם... מה שיפה, אפשר לבחור באיזה ממש להשתמש. אני עם הסמסונג שלי עדיין אשתמש בלאנצר פרו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

עפר, צפה בבקשה בסרטון המציג את ההבדלים בין Phone 7 לבין האיפון ותגיד לנו אחר כך אם אתה צופה ל Phone 7 הרבה הצלחה.

לי יש דעה בנושא והמסקנות שלי ממש לא אופטימיות לגבי אותה מערכת.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

נחמד עכשיו שבעלי האייפון, כאשר ההגמוניה עוזבת אותם, כי המכשיר החדש פשוט לא מספק את הסחורה ביחס למכשירים הישנים שלהם, לפתע מגלים לנו שהרי ברור שאף פעם לא הייתה כאן תחרות, מכיוון שהאנדרואיד הוא פתוח והתחרות שלו היא לא באמת נגד אייפון אלא נגד Phone7 :roll: (לי נשמע שה Phone7 יותר קרוב בנישה שלו לאייפון מאשר לאנדרואיד אבל בסדר). רק להזכיר שלינוקס פתוחה כבר הרבה מאוד שנים אך כולנו עדיין מקלידים על מערכת של מיקרוסופוט ולא על מערכת של לינוקס. לאפל יש חלק גדול בכך שהם איבדו את השליטה על השוק ומאבדים את ההתלהבות של המשתמשים (באופן יחסי) ושסוף סוף הלקוחות מבינים (גם לארץ זה יגיע בסוף כאשר תהיה אלטרנטיבה ראויה) שמעבר לכביש יש משהו שהוא הרבה יותר טוב והרבה פחות דיקטטורי וחופשי...חטע היוהרה פגע בהם ועכשיו הם נעשנים על כך ובצדק גמור (אני פשוט לא חשבתי שזה יקרה כל כך מהר).

עופר,
אני חושב שאתה צריך לעבוד קצת עם מכשיר אנדרואיד כדי להתרשם ולעביר ביקורת גורפת כל כך עליו ועל המערכת שלו, מכיוון שחלק מהדברים שרשמת פשוט לא נכונים...אולי יותר ממה שהם לא נכונים אתה פשוט מגזים בחומרה שלהם (קוד לא ממש פתוח שרק גוגל ניגשים אליו?! מרקט סגור שזה דווקא דבר בעייתי, ג'ימייל, תיאור פרגמנטציה מוגזם, ממשקי UI שונים שמקשים על הלקוחות, סטנדרטיצזיה בגירסאות הבאות וכו).......העובדות בשטח ממש לא בדיעה אחת איתך ולראייה חברת HTC לבדה מוכרת כיום כמעט את אותה כמות מכשירים כמו האייפון של אפל. אז כנראה שללקוחות לא באמת מפריע ממשק ה Sense UI השונה שלהם והפרגמנטצייה של האנדרואיד אל מול הגירסאות קודמות (זאת אכן בעייה שגוגל צריכה לתת את הדעת עלייה, אבל ברובה הייא ממש לא קשורה ללקוחות הסופיים בטח לא של המכשירים החדשים)

אגב, הפרגמנטציה הכי גדולה דווקא הולכת לנחות עלינו בקרוב מאוד וזה דווקא לטעמי הולך להיות הדבר הכי טוב שיקרה לאנדרואיד בתקופה הקרובה. מי שלא שמע, אז לא אחרת מאשר Amazon הגדולה הולכת להיכנס לשוק הזה! היא בעצם הולכת להשיק שירות מרקט מקבילי לאנדרואיד! (ברור שזה בסופו של דבר זה יהיה הרבה יותר מאשר רק לאפליקציות). לדעתי המשמעות של זה לשוק היא עצומה...מכיוון שאמאזון מסוגלת להיות האייטונס האמיתי של עולם האנדרואיד.....ולייצר תחליף עדיף פי כמה על הגוגל מארקט

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #13 

iakovl ו-osherov,

אתם כנראה לא מעודכנים. יש לכם NEXUS1? חפשו את המימוש של גוגל (שהוא נפלא, אגב) הזה על מכשירים, ותגלו שמשהו כמו 50% מהם כוללים אותו. למה? זה וה-MARKET הם השיטה של גוגל לשמור יצרנים קרוב אליהם. הם בעצם הגזר (או אולי המקל) בשביל לשתף פעולה עם גוגל.

לגבי פרגמנטציה, זה לא מטריד אתכם שאם תחליפו מכשיר לאנדרואיד אחר צריך להחליף גם את החיבור לרכב? אותי זה היה ממש מתסכל, במיוחד לאור העובדה שהמכשירים הסלולריים הופכים יותר ויותר לכלי הכי חשוב שיש לנו ברכב, לניווט, דיבור ולמוזיקה...

גם העובדה שלא כל אפליקציה רצה בכל גירסא או בכל מכשיר זה די מתסכל. המצב יהיה הרבה יותר גרוע לצערי לפני שהוא יהיה טוב.

הבעיה לי היא לא המרקט הסגור אלא דווקא העובדה שיש לו מתחרים בדמות חברות הסלולר והיצרנים. זה רק יצור בלבול ובלאגן. אתם כנראה לא רואים מה קורה בארה"ב, אבל VERIZON עם ה-DROID שלהם פשוט עושים שם באלגן. ראיתם כבר את הטלפון ANDROID שיש לו רק אפשרות לחיפוש עם ... בינג?! כן, בינג...

לגבי SENSE, אני אישית לא סובל את זה. יש גרועים יותר, אבל האירוניה היא כמובן שהממשק של גוגל המקורי הוא הכי סימפטי ושמיש...

אני מאחל לאנדרויד רק הצלחה, זו מערכת הפעלה נפלאה והיא מתקדמת בצעדי ענק. היא לצערי עדיין לא שם מבחינתי, אבל היא כאמור קרובה מאוד. GINGER BREAD עלול מאוד לשנות את כל זה לטובה. מבחינת חדשנות, אין ספק שגוגל מתקדמים בשנות אור ובצעדי ענק לכיוונים נכונים ואני מאחל להם רק בהצלחה עם זה.

catskinner,

אני מאחל הצלחה. צריך לזכור שזו מע' הפעלה 1.0 לכל דבר. לאפל ולגוגל לא היו מע' הפעלה טובות יותר בגרסאות 1.0 שלהם. מדובר על תפיסת עולם שונה לחלוטין גם מגוגל וגם מאפל ומיקרוסופט הולכת מהר מאוד לשדרג את זה. אין לי שום ספק שהמכשירים בגרסא הראשונה של זה יהיו נפל. אבל חכה שנה לגרסא 7.5 ונדבר אז.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

עופר,
-מימוש ה UI בנקסוס הוא גרוע! מה לעשות שאני מת עליו, אבל הוא גרוע כי הוא לא מתאים לרוב האנשים. לך, לקלוד או לי זה אולי מצוין, אבל הגחמות שלנו הן לא פקטור בשוק הזה וטוב שכך. עובדה אנשים בעולם מתלהבים מאוד ממשקי סמסונג וממשקי HTC שהם המכשירים הכי חמים היום בשוק העולמי וגם שם מי שממש רוצה להעלים את הממשק יכול לעשות זאת די בקלות (הם פשוט לא רוצים לעשות זאת)

-הצחיק אותי קצת הבעיתיות שיש לך בנושא החלפת המכשיר שדורש החלפת חיבור ברכב (אגב, על איזה חיבור אתה מדבר?). ייתכן שאם יש לך אייפון 1 ואח"כ אייפון 2 ואח"כ אייפון 3 ואח"כ אייפון 4 אז באמת אין לך צורך להחליף חיבוריות ברכב :roll: (רוב האנשים היום שמים עריסה אוניברסלית ומתחברים ב BT ככה שאין להם אפילו בעייה בנושא זה)....לקחת את העושר והיתרון הגדול ביותר של האנדרואיד בכך שיש היום מבחר איו סופי של מכשירים מכל סוג ומכל צורה והחלטת להציג את חוסר התאימות בקונטקטורים....

-לגבי המרקט, בכתבה שאני מניח תעלה בקרוב לאתר רשמתי ודיברתי גם על העניין הזה, אז רק להגיד בקצרה שנושא המרקט הוא עניין מורכב בהרבה מהצורך של גוגל לשלוט בשוק ורובו ממש לא קשור למניעת פרגמנטציה או לצורך להכריח את היצרנים לעשות מה שגוגל אומרת. עובדה, כל יצרן עושה היום מה שבא לו וגם כל מפעיל עושה ככל העולה על רוחו וגוגל, בצדק או לא, הם לא אומרים להם מה אסור לעשות (מה גם, שגוגל הולכת כנראה לאבד את ההגמוניה בתחום הזה של החנות)....בלי להיכנס לעומק הדברים, לדעתי, גם אם המרקט היה פתוח לגמרי, עדיין, הכל היה נראה ועובד היום בדיוק באותו האופן (אף אחד לא מונע ממך לייצר חנות אנדרואיד קניינית שלך שתתחרה ישירות במרקט)
גם העובדה שלא כל אפליקציה רצה בכל גירסא או בכל מכשיר זה די מתסכל. המצב יהיה הרבה יותר גרוע לצערי לפני שהוא יהיה טוב.
...
מתסכל?! את מי? אולי יספרו לנו בעלי האנדרואיד בפורום עד כמה הם מתוסכלים מכך שאפליקציות לא רצות אצלם על המכשיר. שוב אתה מגזים מאוד, כי כיום בעיית הפרגנטצייה כמעט לא קיימת במכשירים חדשים וגם ככה היא יותר כאב ראש לבתי התוכנה מאשר ללקוחות עצמם. שוב, איך הגעת למסקנה שהמצב הולך להיות גרוע יותר...על סמך איזה מידע אתה רושם את זה?

-נושא bing בחלק ממכשירי Verizon בארה"ב (שזה סיפור מרתק בפני עצמו) בא בדיוק לתאר את זה שהאנדרואיד הוא באמת פתוח ולגוגל אין כוח כמו שאתה חושב שיש להם (אגב, שלא כמו ב iOS אני מקווה שברור לך שאין בעייה להתקין כל אפליקצייה בשתי דקות ולהשתמש ב Google Search במכשירים האלה ומדובר שם "רק" על ברירת המחדל).
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 01/10/2010 13:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #15 

Catskinner כתב:מה שמפתיע הוא ש 24% ממשתמשי WinMo עדיין מרוצים מהפלטפורמה.
...
מה שלא מפתיע הוא שסימביאן בכלל לא ברשימה.

כנראה אף לקוח של סימביאן הוא לא VERY SATISFIED :)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

אגב,
ייתכן שהמספרים של האייפון היו צריכים להיות טובים הרבה יותר ורק אולי עצם זה שחלק לא קטן מהאנשים בארה"ב לא יכלו לענות לשאלות הסקר בטלפון שלהם, עקב בעיות בקליטת המכשיר, גרמו לקול שלהם ללכת לאיבוד :wink:

אגב, דבר שעניין אותי היה לראות מהי ההתפלגות של שביעות הרצון בקרב בעלי האייפון על פי דגם המכשיר (לראות מה יחס שביעות הרצון בקרב בעלי אייפון 4 אל מול אייפון 3Gs) אבל אז התברר לי שזה, כנראה, זמין רק למי שרוכש את הסקר המלא. באתי להוריד את הסקר המלא והופתעתי לגלות שמחיר הסקר המלא הוא 1500$ 8O (ל 17 דפי PDF)...ייתכן שאני מפספס פה משהו?!
http://www.glgroup.com/Store/ChangeWave ... S-661.html

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”