עופר,
-מימוש ה UI בנקסוס הוא גרוע! מה לעשות שאני מת עליו, אבל הוא גרוע כי הוא לא מתאים לרוב האנשים. לך, לקלוד או לי זה אולי מצוין, אבל הגחמות שלנו הן לא פקטור בשוק הזה וטוב שכך. עובדה אנשים בעולם מתלהבים מאוד ממשקי סמסונג וממשקי HTC שהם המכשירים הכי חמים היום בשוק העולמי וגם שם מי שממש רוצה להעלים את הממשק יכול לעשות זאת די בקלות (הם פשוט לא רוצים לעשות זאת)
-הצחיק אותי קצת הבעיתיות שיש לך בנושא החלפת המכשיר שדורש החלפת חיבור ברכב (אגב, על איזה חיבור אתה מדבר?). ייתכן שאם יש לך אייפון 1 ואח"כ אייפון 2 ואח"כ אייפון 3 ואח"כ אייפון 4 אז באמת אין לך צורך להחליף חיבוריות ברכב

(רוב האנשים היום שמים עריסה אוניברסלית ומתחברים ב BT ככה שאין להם אפילו בעייה בנושא זה)....לקחת את העושר והיתרון הגדול ביותר של האנדרואיד בכך שיש היום מבחר איו סופי של מכשירים מכל סוג ומכל צורה והחלטת להציג את חוסר התאימות בקונטקטורים....
-לגבי המרקט, בכתבה שאני מניח תעלה בקרוב לאתר רשמתי ודיברתי גם על העניין הזה, אז רק להגיד בקצרה שנושא המרקט הוא עניין מורכב בהרבה מהצורך של גוגל לשלוט בשוק ורובו ממש לא קשור למניעת פרגמנטציה או לצורך להכריח את היצרנים לעשות מה שגוגל אומרת. עובדה, כל יצרן עושה היום מה שבא לו וגם כל מפעיל עושה ככל העולה על רוחו וגוגל, בצדק או לא, הם לא אומרים להם מה אסור לעשות (מה גם, שגוגל הולכת כנראה לאבד את ההגמוניה בתחום הזה של החנות)....בלי להיכנס לעומק הדברים, לדעתי, גם אם המרקט היה פתוח לגמרי, עדיין, הכל היה נראה ועובד היום בדיוק באותו האופן (אף אחד לא מונע ממך לייצר חנות אנדרואיד קניינית שלך שתתחרה ישירות במרקט)
גם העובדה שלא כל אפליקציה רצה בכל גירסא או בכל מכשיר זה די מתסכל. המצב יהיה הרבה יותר גרוע לצערי לפני שהוא יהיה טוב.
...
מתסכל?! את מי? אולי יספרו לנו בעלי האנדרואיד בפורום עד כמה הם מתוסכלים מכך שאפליקציות לא רצות אצלם על המכשיר. שוב אתה מגזים מאוד, כי כיום בעיית הפרגנטצייה כמעט לא קיימת במכשירים חדשים וגם ככה היא יותר כאב ראש לבתי התוכנה מאשר ללקוחות עצמם. שוב, איך הגעת למסקנה שהמצב הולך להיות גרוע יותר...על סמך איזה מידע אתה רושם את זה?
-נושא bing בחלק ממכשירי Verizon בארה"ב (שזה סיפור מרתק בפני עצמו) בא בדיוק לתאר את זה שהאנדרואיד הוא באמת פתוח ולגוגל אין כוח כמו שאתה חושב שיש להם (אגב, שלא כמו ב iOS אני מקווה שברור לך שאין בעייה להתקין כל אפליקצייה בשתי דקות ולהשתמש ב Google Search במכשירים האלה ומדובר שם "רק" על ברירת המחדל).