האם מעבר מגאגיה אספרסו פיור לרנציליו יהיה מורגש?

מנהל: מנהלי קפה

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

האם מעבר מגאגיה אספרסו פיור לרנציליו יהיה מורגש?

לינק להודעה #1 

שלום וברכה
לאחרונה חשבתי על האופציה לעבור ממכונת האספרסו גאגיה פיור שלי אל מכונת הרנציליו שאני שומע עליה המון,
השאלה האם המעבר באמת כדאי? האם הטעם יהיה שונה ומורגש, אני משתמש במטחנת wpm ובקרוב גם אתחיל לקלות קפה בעצמי.
(המעבר כנראה יהיה לרנציליו ביד 2 לצערי)

תודה למתעניינים.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #2 

כשאתה אומר רנציליו אני מניח שאתה מתכוון לסילביה.

התשובה היא כן, אבל אחרי עקומת למידה נוספת. אני מציע אבל, שתבדוק לפני כן האם אתה מנצל את המכונה שלך במלואה ובכל מקרה אל תעשה את המעבר לפני שתתחיל בקלייה עצמית, אם אכן אתה מתכוון לעשות זאת בקרוב.

אגב, אם אתה מתכוון לאיכות ונוחות בהקצפה, אז תשכח ממה שרשמתי, כי בקטע הזה השדרוג יהיה מיידי ומהותי מאוד.

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

לינק להודעה #3 

הקליה הראשונה שלי תהיה בסוכות, והמעבר אם ויהיה גם יהיה בתקופה הזאת,
אם אני מנצל אותה כראוי זה באמת שלא ידוע לי, אני די מרוצה מהאספרסו שלי יוצא לי קרמה לא רעה,
ההקצפה של הגאגיה באמת לא מוצלחת מרגישה לי אוורירית מדי אבל רוב הזמן אני שותה אספרסו.
מה כוונתך בהמשך עקומת למידה?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #4 

לגבי האם אתה מנצל את המכונה במלואה, ענה על השאלות הבאות:
1. האם אתה משתמש בגלישת טמפרטורה?
2. כמה זמן לפני השימוש אתה מחמם את המכונה?
3. האם אתה משתמש בקפה טרי?
4. האם אתה מחמם את הידית מספיק אך לא יותר מדי?
5. האם אתה מקפיד על פיזור ודחיסה? (רמז: אם אתה משתמש בדוחסן הפלסטיק שהגיע עם המכונה, התשובה היא ממש ממש לא)

אני הייתי עם גאג'ה אבולושיין כ-3 שנים לפני ששדרגתי וגם אז השדרוג היה הרבה יותר משמעותי ממה שאתה מדבר עליו. בעוד שאין ספק שבידיים הנכונות ועם הרבה ניסיון הסילביה בהחלט עולה על הגאג'ה, אפשר להוציא הרבה מאוד מהגאג'ה הפשוטה ביותר.

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

לינק להודעה #5 

1)אם אתה מתכוון להזרמת מים מהראש עד שהזרם אחיד אז כן אני עושה את זה בקביעות לפני השימוש
2)הידית מחוברת למכונה מרגע הפעלתה ומתחממת איתה, שזה מינימום כ 20 דק לפני השימוש
3)משתדל להשתמש רק בקפה טרי, אני קונה את התערובות הקלויות שלי מאמיגו אבל גם זה ישתנה מרגע שאני יעבור לקליה בבית.
4) משתדל לפזר ולדחוס כראוי, יש לי דוחסן קמור 58 מ״מ

אני השתדרגתי לגאגיה מכרומקס רק לפני כמה חודשים וגם אז זו היתה בהזדמנות מיד 2 ומאז שהשתדרגתי למדתי להכיר ולהנות מעולם קפה ברמה אחרת לגמרי ממה שהיה בכרומקס אפשר להגיד בצורה משמעותית, ועכשיו נפלה עלי שוב הזדמנות לא רעה בזמן ווב שיש לי תאופציה לחשוב על להשתדרג, מכאן הגיעה החשיבה להשתדרג לסילוויה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #6 

גלישת טמפרטורה במכונת דוד יחיד היא קצת מורכבת יותר מאשר הזרמת מים עד שהזרם אחיד, אם כי זה גם עשוי להיות סימן נחמד. ללא גלישת טמפרטורה, לא תוציא את המירב מהגאג'ה, והרבה פחות מכך בסילביה.
ממליץ לך לקרוא את המאמר הרלוונטי באתר:
http://www.htcafe.co.il/article01704.%D ... 7%A8%D7%9A

ואת השרשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 32#1158832

ליאו_רפאלסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 60
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

לינק להודעה #7 

מעבר למה שכתב ירון, ואני מסכים עם כל מלה, אציע לך לשקול לחכות עם שדרוג לסילביה ולשקול שדרוג למכונת E61 כמו דומובר או אניטה. אני עדיין חושב שעם כל הכבוד לסילביה, במחיר שבו היא נמכרת בארץ היא לא משתלמת ועדיף לחסוך עוד קצת ולשדרג ל-E61. כאמור, בכל מקרה בתור התחלה צריך למצות את היכולות של גאג'יה, אפשר להוציא ממנה קפה מעולה.

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

לינק להודעה #8 

הרנציליו ביד 2 עולות בסביבות ה 2000 שקל בגג ובתאכלס אחרי משא ומתן זה מגיע לפחות,
מה המחיר של האניטה/ דומובר ביד 2?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #9 

דומובר אמנם עם E61 אבל כסינגל בוילר עדיפה סילביה בעיקר מבחינת אמינות.
אם תמצא סופר דומובר או אניטה ב 2000 ובמצב טוב תקנה - לא מאמין שתמצא.
יש מכונות E61 ב 2000 ש"ח. בדרך כלל ישנות אבל אם הן במצב טוב (קשה לדעת) אז אפשר לשקול.

עדיף סילביה על כל גאג'ה שלא תהיה - גם בקפה (יש OPV...) ובעיקר בהקצפה.
כמו שקרמריקה כתב בסילביה עקומת הלימוד גדולה יותר. גלישת טמפרטורה היא חובה וצריך לתרגל בהתחלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #10 

אתה יכול לחפש גם אוסקר יד שניה ...

eliel1010
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1557
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

לינק להודעה #11 

לאחר שעברתי על המאמרים אני מהכוס אספרסו הקרובה כבר אנסה ליישם את השיטות שהוצעו שם בתקווה להצלחה.
ובנוגע ל e61, כמה עולה מכונה חדשה של אניטה/דומובר?

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #12 

אני דווקא בניגוד לרוב הדעות כאן, ומסכים עם ליאו: אני לא חושב שהשדרוג מגאג'יה לסילביה הוא משמעותי.
חד משמעית יש הבדל, וקל מאוד לזהות אותו בכוס, אבל הוא בטח לא משמעותי וגדול מאוד.

גם אני, כמו שליאו הציע, הייתי משדרג כבר ל-E61 או לפחות לאוסקר. ההבדלים הם לא רק בכוס (אוסקר עדיפה על סילביה בלי שום שאלה בכלל) אלא גם בנוחות העבודה - הקצפה מטורפת, אפשר הקציף בו זמנית עם חליטה, דוד גדול ויציב ולדעתי גם מראה עדיף בהרבה (כשמדברים על E61).

אבל נקודה אחת חשובה: כתבת "בקרוב אתחיל לקלות בעצמי" - אישית, הייתי ממתין עם כל שדרוג של מכונת קפה, ומשקיע את מרצי ואת זמני בקליה עצמית. זה השדרוג הכי גדול שאתה יכול לעשות, ואתה תגלה את עולם הקפה מחדש דרכו. הרבה יותר מכל שדרוג של מכונה, בשלב הנוכחי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ליאו_רפאלסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 60
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

לינק להודעה #13 

למען הסר ספק, אני לא חולק על כך שסילביה היא שידרוג לעומת המכונות הפשוטות של גאג'ה. :)
אחת השאלות היא האם יש חשיבות להקצפה. אני אישית דוגל בעיקרון שחבל לקלקל קפה טוב עם חלב (ואם הקפה לא טוב אז למה לשתות אותו בכלל :lol:) ולא משתמש בהקצפה, אז מבחינתי שדרוג לסילביה פחות משמעותי. ועדיין כמו שאמרתי, שדרוג ל-E61 יהיה הרבה יותר משמעותי מבחינת איכות הקפה.

אליאל, דומובר דוד יחיד עולה בערך 4.5K, סופר דומובר עם מחליף חום - 7.5K, זה למכונה חדשה כמובן. אם הקצפה חשובה לך, אולי כדאי לחפש אוסקר יד שנייה (חדשה אפשר להשיג במשהו כמו 4800). אם לא, הייתי הולך לדומובר. אבל שוב, לפני שדרוג של המכונה עדיף ללמוד לקלות עצמאית וגם לנצל את המכונה שכבר יש לך. אל תמהר לפתח שידרוגיטיס אקוטיס. :wink:

ליאו_רפאלסקו
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 60
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

לינק להודעה #14 

נ.ב. גלשתי עכשיו לזאפ ושמתי לב שגב' סילביה נמכרת כבר בשני אתרים ב-3K, ואחד מהם אפילו נותן 12 תשלומים. הרי אמרנו כל הזמן שמחיר הסילביה בארץ מוגזם (בארה"ב היא עולה משהו כמו $650), והנה מתברר שאפשר למכור אותה ב-3 אלפיות ועדיין להרוויח, שכן די בטוח שלא מוכרים אותה במחיר הפסד. מ.ש.ל.
נערך לאחרונה על ידי ליאו_רפאלסקו ב 20/09/2010 18:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

zylber
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 301
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

לינק להודעה #15 

תנסה E61 משומשת חיסכון משמעותי וליגה לאומית של קפה (מניסיון אישי)
ברכות

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”