test patterns עבור ה HTPC, האם זה בכלל אפשרי?
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני מעוניין לכייל כיול בסיסי את כניסת ה RGB VGA של המסך, המחוברת ל HTPC.
לכן אני צריך patters (בתור תמונות) כגון pluge (על רקע שחור ולבן), grayscale וכדומה.
1. איפה אני יכול למצוא ? לא אכפת לי להכין התמונות בעצמי לפי ספסיפיקציה שמתארת את ה patterns.
2. בעיה הרבה יותר יסודית:
להרבה test patterns יש רמות below black וגם above white.
איך כרטיסי המסך מתנהגים? האם האם באמת יודעים להוציא אות עם IRE 0 על יציאת ה VGA?
איך הדרייברים מתנהגים? האם הם מנחים את הכרטיס לתרגם ערך RGB דיגיטאלי של 0x00 לשחור (IRE 7.5) או לשחור-משחור (IRE 0) ? או שאולי קיימים ערכים דיגיטאליים של בהירות (נקרא להם B ו- W), כך ש B גדול ממש מ- 0x00 ו- W קטן ממש מ- 0xFF והם הערכים המתאימים לשחור ולבן אמיתיים?
לכן אני צריך patters (בתור תמונות) כגון pluge (על רקע שחור ולבן), grayscale וכדומה.
1. איפה אני יכול למצוא ? לא אכפת לי להכין התמונות בעצמי לפי ספסיפיקציה שמתארת את ה patterns.
2. בעיה הרבה יותר יסודית:
להרבה test patterns יש רמות below black וגם above white.
איך כרטיסי המסך מתנהגים? האם האם באמת יודעים להוציא אות עם IRE 0 על יציאת ה VGA?
איך הדרייברים מתנהגים? האם הם מנחים את הכרטיס לתרגם ערך RGB דיגיטאלי של 0x00 לשחור (IRE 7.5) או לשחור-משחור (IRE 0) ? או שאולי קיימים ערכים דיגיטאליים של בהירות (נקרא להם B ו- W), כך ש B גדול ממש מ- 0x00 ו- W קטן ממש מ- 0xFF והם הערכים המתאימים לשחור ולבן אמיתיים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לצערי, מה שמצאתי שם זה תוכנה ל windoze בלבד... מה שאין לי
מחפש את ה patterns עצמם בפורמט של תמונות.
מחפש את ה patterns עצמם בפורמט של תמונות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
מרטין,
לצערי, המחשב שלי עשה חרקירי במהלך שבוע שעבר, והרבה מאוד חומר (כולל כל התמונות של המשפחה ב-4 החודשים האחרונים) הלך פייפן, כולל ה-TEST PATTERNS הללו.
בכל מקרה, התמונות הללו אינן אידאליות ל-HTPC, שכן הן מיועדות ספציפית עבור ממירי יס (הרמות לא תהיה נכונות עבור TESTS של מחשב).
בזמנו היו ל מרק רג'ון (האתר שלו - http://www.marky.com ) כמה TEST PATTERNS. אני חושב שאין ברירה אלא לחפש כאלה ב- AVSFORUM.COM
לצערי, המחשב שלי עשה חרקירי במהלך שבוע שעבר, והרבה מאוד חומר (כולל כל התמונות של המשפחה ב-4 החודשים האחרונים) הלך פייפן, כולל ה-TEST PATTERNS הללו.
בכל מקרה, התמונות הללו אינן אידאליות ל-HTPC, שכן הן מיועדות ספציפית עבור ממירי יס (הרמות לא תהיה נכונות עבור TESTS של מחשב).
בזמנו היו ל מרק רג'ון (האתר שלו - http://www.marky.com ) כמה TEST PATTERNS. אני חושב שאין ברירה אלא לחפש כאלה ב- AVSFORUM.COM