גוגל תשיק טבלט חדש מבוסס כרום (לא אנדרואיד) בנובמבר. HTC שוב תבנה להם אותו

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

הרבה מאוד מכשירי טבלטים עומדים להגיע אלינו בקרוב (מבוססי אנדרואיד, מבוססי Win 7, האייפד כמובן) אבל לדעתי זה שהכי מסמקרן יהיה הטבלט הראשון שגוגל הולכת להוציא בעצמה אשר יושק לרשת ויירזון בארה"ב ב 26 לנובמבר (זה יוצא ב Black Friday 2010 למי שלא מכיר, זה אחד מימי המכירות הכי עמוסים בארה"ב. המונח מתייחס ליום שישי הראשון שיוצא אחרי חג ההודיה בארה"ב ובעצם מתחיל את קניות חג המולד אצלם)

אז חשבנו שגוגל הבינה את הקושי במכירת מכשירים מצידה ובסיבוב הזה של עולם הטבלטים היא תנוח הפעם בצד וזה בעיקר אחרי שמכשיר הנקסוס שלהם, אשר הושק רק בתחילת השנה, נמכר במספרים מאוד מאוד נמוכים ובקרוב מכירתו תיפסק (למרות שגוגל טוענים שהמכשיר בעצם היה הצלחה למטרה שלשמה הוא נוצר).....

אבל מתברר שלא גוגל תוותר על הזדמנות למלא את החלל שנוצר (או יותר נכון להגיד התווסף) בעולם הטבלטים. זה אחרי חדירת האייפד לשוק הזה. כמעט כל העולם ואישתו מדברים על כך שהאנדרואיד של גוגל הוא ה OS הכי מתאים למכשיר טבלט בעל מסך גדול ולא מעט מחכים למכשירי הטבלט מבוססי האנדרואיד שיצאו בקרוב, אבל די מדהים הוא שגוגל עצמה מחליטה לשים מערכת הפעלה חדשה שמבוססת דפדפן הכרום שלהם על הטבלט שלהם....אומנם בעבר דובר על כך שהכרום מיועד להפוך למערכת הפעלה מלאה (זכורה בעיקר התבטאות כמדומני של CEO מיקרוסופט, סטיב באלמר, שאמר שהכרום זה ממש לא עוד דפדפן אלא מערכת הפעלה מלאה.....הנה צדק "הבחור"). עדיין אחרי ההצלחה המדהימה של האנדרואיד בשנתיים האחרונות, אני לפחות חשבתי, שגוגל ישחקו בטוח וידחפו רק את ה OS הנפלא שלהם, האנדרואיד ולכן המהלך הזה אותי לפחות די מפתיע....

מי שיבנה את החומרה לגוגל תהיה שוב החבר הטיוואנית HTC (שייצרה את הנקסוס)...למי שלא יודע חברת HTC ביחד עם חברת מוטורולה (וסמסונג שקצת מאחור) הם החברות המובילות כיום בשוק האנדרואיד (בכמות מכשירים). מעניין גם לראות את ההתקרבות הנוספת שיש בין חברת גוגל לחברת HTC מכייון ש HTC מחוברת מאוד חזק גם למיקרוסופט ול Phone 7 שצריך להגיע אלינו בתקופה הקרובה (אגב, תרשמו ביומנים את ה 15 בספטמבר כי בתאריך זה HTC תחשוף את כל המכשירים החדשים שלה שיושקו....ה Phone 7, ה Desire HD וכו). אגב, למי שלא מבין אז HTC זאת החברה שריך לשים עלייה עין בשנים הקרובות כי כי מיום ליום מתברר שהם חברה שנמצאת במקום הנכון בזמן הנכון עם המוצרים הנכונים .

כרגע אין עדיין שום ספק רשמי שפורסם על נתוני הטבלט החדש......אני מקווה שזה ייחשף בקרוב

קישורים:
*למי שרוצה להבין את ההבדל בין האנדרואיד לכרום OS...הנה הסבר קצר מהבלוג של גוגל:
http://googleblog.blogspot.com/2009/07/ ... me-os.html

*מקור הידיעה:
http://www.downloadsquad.com/2010/08/18 ... r-26-2010/

תמונה

תמונה

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

osherov כתב:כמעט כל העולם ואישתו מדברים על כך שהאנדרואיד של גוגל הוא ה OS הכי מתאים למכשיר טבלט בעל מסך גדול ולא מעט מחכים למכשירי הטבלט מבוססי האנדרואיד שיצאו בקרוב, אבל די מדהים הוא שגוגל עצמה מחליטה לשים מערכת הפעלה חדשה שמבוססת דפדפן הכרום שלהם על הטבלט שלהם....אומנם בעבר דובר על כך שהכרום מיועד להפוך למערכת הפעלה מלאה (זכורה בעיקר התבטאות כמדומני של CEO מיקרוסופט, סטיב באלמר, שאמר שהכרום זה ממש לא עוד דפדפן אלא מערכת הפעלה מלאה.....הנה צדק "הבחור"). עדיין אחרי ההצלחה המדהימה של האנדרואיד בשנתיים האחרונות, אני לפחות חשבתי, שגוגל ישחקו בטוח וידחפו רק את ה OS הנפלא שלהם, האנדרואיד ולכן המהלך הזה אותי לפחות די מפתיע....
...
גוגל כבר הביעו כמה פעמים חוסר שביעות רצון מזה שכל מיני חברות מוציאות טאבלטים עם אנדרואיד, כי מבחינת האסטרטגיה שלהם אנדרואיד היא מערכת הפעלה לטלפונים, ואילו כרום OS היא מערכת הפעלה לטאבלטים ונטבוקים.
osherov כתב:אז חשבנו שגוגל הבינה את הקושי במכירת מכשירים מצידה ובסיבוב הזה של עולם הטבלטים היא תנוח הפעם בצד וזה בעיקר אחרי שמכשיר הנקסוס שלהם, אשר הושק רק בתחילת השנה, נמכר במספרים מאוד מאוד נמוכים ובקרוב מכירתו תיפסק (למרות שגוגל טוענים שהמכשיר בעצם היה הצלחה למטרה שלשמה הוא נוצר).....
...
מה שבעיקר נכשל בנקסוס 1 הוא דרך השיווק הפתוחה של המכשיר, ולכן הפעם המכשיר כן יימכר בלעדית דרך ספק סלולרי...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

ועוד תמונה (אילוסטרציה)
תמונה

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

אולי זה רק אילוסטרציה אבל המכשיר דומה באורך פלא לIPHONE 4 רק בגודל של הIPAD :roll:

בכול מקרה לנושא של הכתבה, מערכת מבוססת כרום זה טעות ענקית ,יש לאנדרואיד הרבה יותר פוטנציאל בכשיר הזה ,לעומת הכרום OS .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #5 

IamEzio כתב:בכול מקרה לנושא של הכתבה, מערכת מבוססת כרום זה טעות ענקית ,יש לאנדרואיד הרבה יותר פוטנציאל בכשיר הזה ,לעומת הכרום OS .
...
הכרום OS (או בשמו Chromium OS) הוא לטעמי משהו הרבה יותר משמעותי מהמהפכה שגוגל ניסתה לעשות עם האנדרואיד שלה. האנדרואיד הושק כדי להיכנס לנישה אל מול אפל והאייפון , הם ניכנסו לתוך חלל שגוגל הבינה שקיים שם בעולם הסמרטפונים שהתבססו על "גנים סגורים" כמו זה של MS וכמובן של אפל. קשה לי לדמיין שהם תכננו הצלחה כזאת של האנדרואיד (שכבר היום מכשירי אנדרואיד נמכרים יותר מכל מכשיר מבוסס OS אחר בארה"ב)....אבל לכרום OS יש מטרה הרבה יותר גדולה וקשה להשגה (וחשובה לגוגל עצמה). הכרום OS הולך לקרוא תיגר על ההגמוניה החזקה ביותר בעולם המחשוב ב 20 שנה האחרונות....ואני כמובן מדבר על מערכת ההפעלה של מיקרוסופט...לא פחות. עכשיו מתחיל הקרב האמיתי על המלכות האמיתית שבמרכזו היא מערכת הענן של גוגל.......

יש כל כך אספקטים חדשים בכרום OS שכדאי להזכיר (ורק להדגיש שאל תתבלבלו בין דפדפן הכרום של גוגל לבין הכרום OS שבבסיסו יש דפדפן). עדיין נראה לי שהדרך הפשוטה ביותר להתחיל הבין במה מדובר כדאי לראות מצגת נחמדה (אבל די עמוקה) של גוגל, אשר מציגה את מערכת ההפעלה שהולכת להתחרות, בלא פחות, במערכת ההפעלה של הענק מרדמונד (יש לי תחושה שאת סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוספט, הכרום OS מפריע הרבה יותר מאשר האנדרואיד).

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

רק להסדיר עניין מושגי:

Chromium הוא השם של פרויקט הקוד הפתוח שממנו נגזר Chrom לו יש תוספות בקוד סגור. ניתן להתקין דפדפן כרומיום, אבל אף פעם אין לו גרסה יציבה (הוא תמיד בפיתוח). גרסאות יציבות יוצאות רק תחת כרום.
אותו עיקרון נמצא גם במע' ההפעלה: כרומיום OS הוא פרוייקט האם (בקוד פתוח) וכרום OS תהיה הגרסה שגוגל יוציאו לקהל הרחב.

עוד על הפרוייקטים:
http://www.chromium.org

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78771
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #7 

צריך להבין את הרעיון בגדול.

ANDROID זו מערכת הפעלה אמיתית עם יכולות סלולריות מרשימות.

CHROME OS זו תפיסה חדשה שבעצם מדברת על שירותי רשת עם יכולות הרצה מקומיות (כמו GEARS). בעצם ה-TABLET הזה הוא סוג של טרמינל למיינפריים שרץ אצל גוגל ובעצם הוא המערכת הפעלה האמיתית.

היתרון הוא שאתה מחובר כל הזמן ולכן יכולים לשדרג לך את השירותים. כאן נכנסים שירותי גוגל הכבדים לפעולה (GMAIL, DOCS, ודומיהם).

אני אישית לא אוהב את הרעיון הזה של להיות מחובר כל הזמן בשביל כל פעולה, וגרוע מזה, לסמוך על חברה שתחזיק לי את הקבצים והנתונים שלי (ושהם רק יהיו CACHED מקומית). רק צריך לראות מה קורה לאנשים שמסתמכים על GMAIL כשסוגרים להם את החשבון (זה קורה מדי פעם בטעות או לפעמים בכוונה) בשביל להבין שכשאתה מוציא מידיך את השליטה על התוכן שלך, זה מסוכן מאוד.

מצד שני, זה מאפשר לך לעבור בין מחשבים ומכשירים בלי בכלל להתייחס למי היצרן או מה החומרה. יש בזה הרבה מאוד כח.

ההגמוניה, אגב, שגוגל כאן יכולים לשבור זה לא רק של מיקרוסופט, אלא את WINTEL. אינטל מסתמכת על הצורך כל כמה שנים של אפליקציות WINDOWS ביותר כח מחשוב. מצד שני, גוגל מגדילה את כח המחשוב והאחסון שלה באופן לינארי כבר שנים. שיטה שבה אתה בעיקר משתמש בדפדפן נייד בשביל כל הדברים שלך, יכולה לאפשר למכשיר יחסית חלש להספיק לך לשנים רבות, ולעצור את חוק מור לראשונה מאז שנוסח...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

עופר,
שים לב לאיזה כיוון העולם הולך בתחום המובייל (טבלטים, סמרטפונים) ויותר מזה שים לב מה המצב כבר היום....
קח לדוגמה את האייפון בו אתה משתמש:
-בניווט עם Waze העיבוד נעשה בענן (כולל דיווחי תנועה)
-אתה קורא וכותב מייילים שיושבים בענן ולא על המכשיר שלך (על שרת ג'ימייל או שרתים של ספק המייל שלך)
-אתה גולש בדפדפן על האייפון (אחד הדברים הכי בסיסים והחשובים במכשירי המובייל) ואפילו מעבר לכך שהתוכן נמשך מהענן, חלק מהדפדפנים כבר מצבע רינדור של הדפים בענן ולא על המכשיר שלך
-תמונות שצילמת אתה יכול לעלות לשרותים בענן, כנ"ל לגבי וידאו שאתה יכול לדוגמה להעלות ל Youtube
-רינדור ב RDP נעשה בחלק מהתוכנות גם ע"י הענן (אני יודע שאתה לא אוהב את זה אבל הכיוון הולך לשם)...אגב, חלק חשוב בכרום OS יהיה RDP יעודי שירוץ עליו
-VPN -> בענן
-טוויטר, RSS-ים וכל השאר "השטויות" התוכן מגיע ונשמר בענן
-יומן פגישות יושב ומסתנכרן מהענן
-רשימת אנשי קשר יושבות גם הן על הענן (לפחות ככה זה באנדרואיד...הכל יושב ומסתנכרן מה-Gmail)

כשאני חושב, מהו באמת התוכן הרלוונטי שיושב לי היום על מכשיר האנדרואיד שלי...זה בסוף מסתכם סה"כ בוידאו ותמונות שצילמתי שאותם אני לא מעלה לענן אלא מוריד למחשב (רק כי אין לי כוח להתעסק עם זה), SMS-ים שיושבים על המכשיר שלי ותוכנת ארנק ששומרת לי כל מיני דברים רגישים...כל השאר יושב על הענן (מעבר לכל האפליקציות)

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

היתרון בכל מה שאריה ציין הוא שאפשר לעבור ממכשיר למכשיר (או לצורך העניין מרום לרום) בלי לאבד יותר מדי מידע. זה ממש נחמד, וחוסך הרבה זמן וכאב ראש!
האמת היא שאם גוגל יציעו לי לגבות גם את הSMSים שלי בשרתים שלהם כנראה שאסכים - זה יכול להיות מעולה לא לאבד לעולם אף SMS...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

השם של טבלט גוגל-HTC החדש יהיה כנראה SpeedBook,
גוגל רשמה trademark על השם הזה ולכן כרגע נראה שזה יהיה שמו של הטבלט הכל כך מדובר הזה...
עוד שמועות לגבי הספק שלו:
רזולוציה מדהימה של 1280x720 פיקסל (HD Ready) 8O
2GB זיכרון RAM
32GB זיכרון פנימי

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”