שרשור השמועות לגבי האייפון החדש (CDMA) שאמור להגיע בינואר
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כידוע, ישנן שמועות מלא מעט מקורות לגבי מכשיר אייפון חדש שאמור להגיע בחודש ינואר.
המכשיר אמור לתמוך ב-CDMA (להבדיל מ-GSM) ולהיות קשור בחוזה ל-Verizon בארה"ב (עד כה הייתה בלעדיות ל-AT&T).
את כל השמועות הנוגעות למכשיר החדש נרכז בשרשור הזה, ונשמח אם תוסיפו דברים.
אז כאמור, את שלוש השמועות הראשונות כבר כתבתי:
1- המכשיר יגיע בינואר.
2- המכשיר יגיע לרשת Verizon.
3- המכשיר יתמוך ב-CDMA.
ונמשיך:
4- האנטנה כבר לא תהיה במסגרת אלא אנטנה פנימית (מישהו עוד מתעקש באפל שאין בעיה עם האנטנה???).
5- המסך יהיה גדול יותר, 3.7", לעומת 3.5" כיום.
6- מעבד מהר יותר 1.2 GHZ, עדיין לא ידוע אם זה המעבד החדש של Qualcomm, או שמא גירסה משודרגת של ה-A4 (סביר יותר).
המכשיר אמור לתמוך ב-CDMA (להבדיל מ-GSM) ולהיות קשור בחוזה ל-Verizon בארה"ב (עד כה הייתה בלעדיות ל-AT&T).
את כל השמועות הנוגעות למכשיר החדש נרכז בשרשור הזה, ונשמח אם תוסיפו דברים.
אז כאמור, את שלוש השמועות הראשונות כבר כתבתי:
1- המכשיר יגיע בינואר.
2- המכשיר יגיע לרשת Verizon.
3- המכשיר יתמוך ב-CDMA.
ונמשיך:
4- האנטנה כבר לא תהיה במסגרת אלא אנטנה פנימית (מישהו עוד מתעקש באפל שאין בעיה עם האנטנה???).
5- המסך יהיה גדול יותר, 3.7", לעומת 3.5" כיום.
6- מעבד מהר יותר 1.2 GHZ, עדיין לא ידוע אם זה המעבד החדש של Qualcomm, או שמא גירסה משודרגת של ה-A4 (סביר יותר).
-
AviBiton
- גורו HTmobile

GSM זו הפלטפורמה הנגישה יותר גם בעולם, אבל יש עדיין לא מעט ספקיות שעובדות ב-CDMA.
Verizon שנחשבת לרשת הרבה יותר טובה ויציבה מ-AT&T עובדת ב-CDMA, ורק ברשת הזו יש כ-93 מיליון משתמשים!!!
בשוק הישראלי אנחנו לא נראה את המכשיר הנ"ל.
בארה"ב יש רשתות דור רביעי (4G) שעובדות עם CDMA, כמו Sprint, שלה גם יש מכשיר דגל שתומך בטכנולוגיה זו - ה-HTC EVO.
Verizon שנחשבת לרשת הרבה יותר טובה ויציבה מ-AT&T עובדת ב-CDMA, ורק ברשת הזו יש כ-93 מיליון משתמשים!!!
בשוק הישראלי אנחנו לא נראה את המכשיר הנ"ל.
בארה"ב יש רשתות דור רביעי (4G) שעובדות עם CDMA, כמו Sprint, שלה גם יש מכשיר דגל שתומך בטכנולוגיה זו - ה-HTC EVO.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
אני די בטוח שיצא מכשיר CDMA לקראת ינואר או לפחות יוכרז.
להערכתי הוא יהיה זהה 1:1 לאייפון 4 הנוכחי, כולל אנטנה חיצונית זהה לחלוטין.
אותו גודל מסך, אותו מעבד.
להערכתי הוא יהיה זהה 1:1 לאייפון 4 הנוכחי, כולל אנטנה חיצונית זהה לחלוטין.
אותו גודל מסך, אותו מעבד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מעניין אם יהיה אפשר לקנות אותו עצמאית ולבקש מפלאפון שיצרבו בו את המספר האישי.
אני אישית מעדיף להישאר ב-CDMA שיש לי כי יש בו קרינה נמוכה יותר והוא עושה פחות הפרעות למכשירים שונים הנמצאים בסביבה מאשר GSM.
אני אישית מעדיף להישאר ב-CDMA שיש לי כי יש בו קרינה נמוכה יותר והוא עושה פחות הפרעות למכשירים שונים הנמצאים בסביבה מאשר GSM.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אל תבנה על זה.pixies כתב:מעניין אם יהיה אפשר לקנות אותו עצמאית ולבקש מפלאפון שיצרבו בו את המספר האישי.
אני אישית מעדיף להישאר ב-CDMA שיש לי כי יש בו קרינה נמוכה יותר והוא עושה פחות הפרעות למכשירים שונים הנמצאים בסביבה מאשר GSM....
פלאפון לא מכניסה לרשת מכשירי CDMA שהיא לא מוכרת בעצמה.
אגב הרשת החדשה של פלאפון היא WCDMA (ומשווקת בתור HS GSM), אין הפרעות למכשירים מסביב וכו'.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
ה3G של שלושת החברות הוא UMTS של על WCDMA,
לסלקום ואורנג יש פלטפורמה משנית של GSM ולפלפון אין, יש לה CDMA כי בשעתו היא המרה על CDMA.
העולם אמר אחרת, ובחר GSM, אם נופלת הרשת WCDMA עכשיו אז יהיה מצחיק.
ואז מכשיר כזה היה נופל לרשת CDMA של פלפאון.
אם פלאפון תביא זה צעד שאני חושב או נסגר או נסגר בהווה לחיוב או לשלילה
אני חושב שכל עוד יש לה את VERISON שהיא השחקן הגדול אם וריזון תרוויח פלפאון גם תעשה זאת.
לסלקום ואורנג יש פלטפורמה משנית של GSM ולפלפון אין, יש לה CDMA כי בשעתו היא המרה על CDMA.
העולם אמר אחרת, ובחר GSM, אם נופלת הרשת WCDMA עכשיו אז יהיה מצחיק.
ואז מכשיר כזה היה נופל לרשת CDMA של פלפאון.
אם פלאפון תביא זה צעד שאני חושב או נסגר או נסגר בהווה לחיוב או לשלילה
אני חושב שכל עוד יש לה את VERISON שהיא השחקן הגדול אם וריזון תרוויח פלפאון גם תעשה זאת.
אני לא מצליח להבין מה כתבת, כי זה לא באמת יצא בצורת משפט, אבל כן הבנתי שזו טעות מהקצה לקצה.
1) WCDMA=UMTS
2) שיחות לא עוברות מWCDMA לCDMA, אלא פלאפון הרימה תשתית ארצית של WCDMA
3) המטרה של פלאפון היא להעיף את רשת הCDMA, אין לה שום צורך או רצון לשווק על הרשת הזו מכשיר חדש (אגב, גם את הPalm Pre יכלו להשיק על הCDMA)
1) WCDMA=UMTS
3) המטרה של פלאפון היא להעיף את רשת הCDMA, אין לה שום צורך או רצון לשווק על הרשת הזו מכשיר חדש (אגב, גם את הPalm Pre יכלו להשיק על הCDMA)
לא הכי קשור, אבל ממה שראיתי בסרטונים ברשת, המהירות של הרשת דור 4 בארה"ב ממש לא מרשימה. 3.5-4.8 מגה הורדה, מגה העלאה.theAman כתב:GSM
בארה"ב יש רשתות דור רביעי (4G) שעובדות עם CDMA, כמו Sprint, שלה גם יש מכשיר דגל שתומך בטכנולוגיה זו - ה-HTC EVO....
באורנג" אני מקבל 3 מגה הורדה ו1.3 מגה העלאה (שזה חצי מגה יותר ממה שבזק נותנים לי
הנה סרטון של הEVO
http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1398/
ואני לא חושב שאפל תעשה גרסה טובה יותר בלעדית לווריזון. או שזה יהיה אותו מכשיר עם CDMA או שלא יהיה עד האייפון 5. זה יעצבן הרבה מאוד אנשים אם אפל תוציא גרסה טובה יותר שהם לא יכולים לקנות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
הבנת אבל לא הפנמתdrorar כתב:אני לא מצליח להבין מה כתבת, כי זה לא באמת יצא בצורת משפט, אבל כן הבנתי שזו טעות מהקצה לקצה.
1) WCDMA=UMTS
3) המטרה של פלאפון היא להעיף את רשת הCDMA, אין לה שום צורך או רצון לשווק על הרשת הזו מכשיר חדש (אגב, גם את הPalm Pre יכלו להשיק על הCDMA)...
הUMTS היא לא באותו שכבה של הWCDMA -
http://en.wikipedia.org/wiki/UmtsThe most common form of UMTS uses W-CDMA (IMT Direct Spread) as the underlying air interface but the system also covers TD-CDMA and TD-SCDMA (both IMT CDMA TDD)....
במידה ומכשיר 3G מאבד את סיגנל הWCDMA הוא יורד רשת ל2G לGSM(שהיא מבוססת TDMA) או CDMA במקרה של פלאפון, מה שאמרתי ואני אחדד אייפון בפלאפון ללא 3G לא יעבוד, ואילו בסלקום/אורנג המכשיר יקפוץ לGSM.
פלפאון לא כל כך מהר תעיף את הרשת כי כמו שאתה רואה גם וריזון מחזיקה עדיין רשת כזו.
זה שמתישהוא זה יעוף אבל רק כאשר לא יהיה צורך כגיבוי ברשת 2G. ומצד שני אם אפל מייצרת מכשירי CDMA זה אומר שההפטרות מהCDMA לא תקרה כל כך מהר....
אתה טועה והציטוט שהבאת מויקיפדיה לא אומר שום דבר.
רשתות הWCDMA (או HS-GSM) והCDMA של פלאפון לא "מדברות" אחת עם השניה ולא ידברו אף פעם (אגב, הרשת נקראת UMTS במקומות מסוימים בעולם בגלל ענייני זכויות יוצרים)
אין שום מכשיר בעולם כולו שהוא גם CDMA וגם WCDMA.
רשת הCDMA לא נחותה טכנולוגית לGSM,
Verizon על רשת הCDMA שלה הקימה מערך EVDO rev 1 ועכשיו בתהליך מעבר לLTE . זה פשוט לא תפס בארץ כי גיור המכשירים היה בעייתי וארוך ואין נוקיות CDMA אלא מכשירים לשוק האמריקאי יותר.
פלאפון לא תעיף את הרשת כי עדיין יש עליה הרבה לקוחות והיא כמובן גם לא תרצה לוותר על התדרים, אבל היא בשום אופן לא תעודד בה שימוש.
רשתות הWCDMA (או HS-GSM) והCDMA של פלאפון לא "מדברות" אחת עם השניה ולא ידברו אף פעם (אגב, הרשת נקראת UMTS במקומות מסוימים בעולם בגלל ענייני זכויות יוצרים)
אין שום מכשיר בעולם כולו שהוא גם CDMA וגם WCDMA.
רשת הCDMA לא נחותה טכנולוגית לGSM,
Verizon על רשת הCDMA שלה הקימה מערך EVDO rev 1 ועכשיו בתהליך מעבר לLTE . זה פשוט לא תפס בארץ כי גיור המכשירים היה בעייתי וארוך ואין נוקיות CDMA אלא מכשירים לשוק האמריקאי יותר.
פלאפון לא תעיף את הרשת כי עדיין יש עליה הרבה לקוחות והיא כמובן גם לא תרצה לוותר על התדרים, אבל היא בשום אופן לא תעודד בה שימוש.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

drorar,
האם אתה בטוח שיש לקוחות על הרשת הזאת?
אני הנחתי עד כה שמדובר יותר בשמירה על תדרים ושהרשת לא פעילה, אלא מתוחזקת ברמה מינימלית.
ד"א, "המלחמה" בין CDMA ובין GSM היא מלחמה בין אירופה שאימצה את תקן ה-GSM ובין ארה"ב שאימצה את ה-CDMA (ביחד עם עוד כמה מדינות באסיה).
זו אחת הסיבות שאין מכשירי נוקיה (פינלנד) שתומכים ב-CDMA.
אני הנחתי עד כה שמדובר יותר בשמירה על תדרים ושהרשת לא פעילה, אלא מתוחזקת ברמה מינימלית.
ד"א, "המלחמה" בין CDMA ובין GSM היא מלחמה בין אירופה שאימצה את תקן ה-GSM ובין ארה"ב שאימצה את ה-CDMA (ביחד עם עוד כמה מדינות באסיה).
זו אחת הסיבות שאין מכשירי נוקיה (פינלנד) שתומכים ב-CDMA.
בוודאי. גם יש מודמים סלולריים שנמכרו בזמנו.theAman כתב:drorar,
זו אחת הסיבות שאין מכשירי נוקיה (פינלנד) שתומכים ב-CDMA....
כל מכשירי הדור השלישי שנמכרו טרם ההשקה של הרשת החדשה הם CDMA והם לא הולכים לשום מקום.