האם קפה בהיר יותר מתיישן מהר יותר? (וגם תמונה יפה)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בהמשך לדיונים שהיו כאן לא מזמן, התחלתי לקלות את הקפה שלי בהיר יותר.
לדעתי אני עכשיו ב-FC בערך (אולי קצת אחרי). הקפה לא יוצא בכלל שומני, ולאחר כמה ימים יש ממש מעט אגלי שמן מבצבצים.
אני מקבל יופי של חליטות, הקרמה חומה בצבע דבש, הטייגר סקין מדהים, טעם עגול ולא חד מדי, זרימה יפה.
הכל טוב ויפה... אבל זה מחזיק בדיוק 3 ימים.
לאחר 3 ימים הפולים הופכים להיות כמעט בלתי שתיים.
הבוקר חלטתי מהתערובת ה-"ישנה" (בסה"כ נקלתה לפני שבוע ונפתחה ביום א') וקיבלתי קפה דלוח יחסית, קרמה בהירה, ממש לא משהו.
הרגע שפכתי למטחנה תערובת שנקלתה ביום א' והיתה סגורה עד עכשיו, וחלטתי כוס מדהימה (ראו תמונה מצ"ב).
אני לא זוכר שהדבר הזה קרה לי בקפה כהה מאוד ושומני.
אז מה דעתכם? יכול להיות שזה משפיע?
לדעתי אני עכשיו ב-FC בערך (אולי קצת אחרי). הקפה לא יוצא בכלל שומני, ולאחר כמה ימים יש ממש מעט אגלי שמן מבצבצים.
אני מקבל יופי של חליטות, הקרמה חומה בצבע דבש, הטייגר סקין מדהים, טעם עגול ולא חד מדי, זרימה יפה.
הכל טוב ויפה... אבל זה מחזיק בדיוק 3 ימים.
לאחר 3 ימים הפולים הופכים להיות כמעט בלתי שתיים.
הבוקר חלטתי מהתערובת ה-"ישנה" (בסה"כ נקלתה לפני שבוע ונפתחה ביום א') וקיבלתי קפה דלוח יחסית, קרמה בהירה, ממש לא משהו.
הרגע שפכתי למטחנה תערובת שנקלתה ביום א' והיתה סגורה עד עכשיו, וחלטתי כוס מדהימה (ראו תמונה מצ"ב).
אני לא זוכר שהדבר הזה קרה לי בקפה כהה מאוד ושומני.
אז מה דעתכם? יכול להיות שזה משפיע?
-
- צ'יגעוווווןןןןן. חדי העין יבחינו שעצרתי את השוט ממש טיפונת מאוחר מדי - יש סימני בלונד בקצוות. מה לעשות, רצתי להביא את המצלמה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
נסה לשמור את הפולים במיכלים אטומים למן היום השלישי לאחר הקליה (ולא במיכל הפולים של המטחנה!), ולפתוח אותם כמה שפחות. אצלי בכל אופן, ההבדל ניכר. אם אשמור את הפולים -- כהים כבהירים (לא בדקתי הבדלים) -- במיכל הפולים של המטחנה, רמת הטריות שלהם תפחת דראמטית תוך חצי-שעה. אולי כי אצלי הלחות גבוהה יחסית (קומת-קרקע וכו')...
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ברוך בואך לעולם הקליות הנורמליות (נורמליות = לא מפוחמות), ולבעיות שמתלוות אליהן. אני גם שמתי לב שקליות כהות יותר מאריכות ימים יותר.
שמור את הפולים בשקיות אטומות עם שסתום כמו שניתן להזמין מקפה אנין (קניה מכולה - הגיע במהירות ושימושי ביותר). תוציא למטחנה רק מעט בכל פעם. יהיה בסדר.
תהנה מקפה איכותי, קרמה וטעמים מדהימים. הקץ לעשן בפה...
שמור את הפולים בשקיות אטומות עם שסתום כמו שניתן להזמין מקפה אנין (קניה מכולה - הגיע במהירות ושימושי ביותר). תוציא למטחנה רק מעט בכל פעם. יהיה בסדר.
תהנה מקפה איכותי, קרמה וטעמים מדהימים. הקץ לעשן בפה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

יפה, אז למעשה אתה מאשש את הטענה שלי. תודה על האינפורמציה 
מאוד מעניין. מישהו יודע למה, מבחינה כימית, זה קורה?
לגבי השקיות של אנין: יש לי כאן שקית אחת שכפיר הביא לי, והתחילו להווצר בה חרירים קטנים בתחתית. בדקו את השקיות שלכם.
לפני שבוע קניתי ב-ebay מכשיר וואקום ידני + 3 שקיות. ראיתי ביקורות מעולות עליו.
לאחר שאקבל, אבדוק אותו ואפרסם ביקורת קצרה.
במידה והוא טוב כפי שנדמה לי, זו תהיה פריצת דרך. שופכים את הפולים לתוך שקית, מיד אחרי הקליה, שואבים את כל החמצן, וחוזרים למחרת לשאוב את ה-CO2 שיצא מהם.
(מעניין לראות בכמה השקית באמת תתנפח).
מאוד מעניין. מישהו יודע למה, מבחינה כימית, זה קורה?
לגבי השקיות של אנין: יש לי כאן שקית אחת שכפיר הביא לי, והתחילו להווצר בה חרירים קטנים בתחתית. בדקו את השקיות שלכם.
לפני שבוע קניתי ב-ebay מכשיר וואקום ידני + 3 שקיות. ראיתי ביקורות מעולות עליו.
לאחר שאקבל, אבדוק אותו ואפרסם ביקורת קצרה.
במידה והוא טוב כפי שנדמה לי, זו תהיה פריצת דרך. שופכים את הפולים לתוך שקית, מיד אחרי הקליה, שואבים את כל החמצן, וחוזרים למחרת לשאוב את ה-CO2 שיצא מהם.
(מעניין לראות בכמה השקית באמת תתנפח).
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

האמת שאני מלטף אותה מדי פעם, לוחש לה מילות אהבה ומבטיח לה שהיא השקית היחידה בחיי.
... הממ... כשאני חושב על זה עכשיו, מהמקום בו היא נמצאת אפשר בקלות לראות את המתקן הזה של איקאה עם מליון השקיות הריקות מהסופר
פלנש: כתבת משהו מעניין - לחות. אולי באמת חלק מהבעיה הוא הלחות הגבוהה כ"כ בזמן האחרון?
רק אני חווה את ההתיישנות המהירה הזו?
... הממ... כשאני חושב על זה עכשיו, מהמקום בו היא נמצאת אפשר בקלות לראות את המתקן הזה של איקאה עם מליון השקיות הריקות מהסופר
פלנש: כתבת משהו מעניין - לחות. אולי באמת חלק מהבעיה הוא הלחות הגבוהה כ"כ בזמן האחרון?
רק אני חווה את ההתיישנות המהירה הזו?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ממש לא, זה קורה גם אצלי ולכן כבר הפסקתי מזמן לשפוך את כל תוכן השקית למטחנה.
ניסיתי לשפוך חצי שקית בכל פעם אך גם לאחר יומיים הקפה התיישן ולבסוף התייאשתי ועברתי למילוי לפני כל חליטה.
הצוואר של הקומפאק דיי עוזר כי ללא ההופר הוא מכיל כ 25 גר' פולים ואז אם בא לי סינגל אני ממלא בערך חצי ואם כפול אז כ 2/3 וככה גם יש מעט בזבוז.
ההופר כרגע רק ליופי
ועוד דבר, בצורה הזו ניתן בכל פעם להחליף לסוג קפה אחר בקלות ...
ניסיתי לשפוך חצי שקית בכל פעם אך גם לאחר יומיים הקפה התיישן ולבסוף התייאשתי ועברתי למילוי לפני כל חליטה.
הצוואר של הקומפאק דיי עוזר כי ללא ההופר הוא מכיל כ 25 גר' פולים ואז אם בא לי סינגל אני ממלא בערך חצי ואם כפול אז כ 2/3 וככה גם יש מעט בזבוז.
ההופר כרגע רק ליופי
ועוד דבר, בצורה הזו ניתן בכל פעם להחליף לסוג קפה אחר בקלות ...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אוקי. אז האם אנחנו תולים את זה בלחות שבאוויר?
אני לא זוכר התיישנות כזו ברוקי, אבל אולי זה באמת קשור לעונת השנה.
חשבתי לעצמי שאולי העובדה שההופר של המיני שקוף לגמרי (בניגוד לציפוי הכחול של הרוקי) גורמת להתיישנות מהירה יותר.
הממ?
אני לא זוכר התיישנות כזו ברוקי, אבל אולי זה באמת קשור לעונת השנה.
חשבתי לעצמי שאולי העובדה שההופר של המיני שקוף לגמרי (בניגוד לציפוי הכחול של הרוקי) גורמת להתיישנות מהירה יותר.
הממ?
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הפתרון הסביר ביותר זה לשפוך להופר רק את הכמות לשימוש המיידי, לאטום היטב את השקית או הצנצנת של הפולים (לא לפתוח סתם), לאחסן במקום הכי מאוורר ומוצל בחדר (רצוי חשוך כמה שיותר), והכי חשוב: לקלות מעט. בימות הקיץ של אוגוסט, הייתי מרשה לעצמי גם להקפיד פחות על 3-ימים-ראשונים-לאחר-הקליה-ללא-שימוש. אני מתחיל להשתמש בפולים הקלויים יומיים לאחר הקליה, על-מנת להאריך להם טיפה את תקופת השימוש. פשוט הקצב של התהליכים שהם עוברים בתנאי עונת החמסין הישראלית, יותר זריז.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש עוד פתרון - לקלות בתוף ולא באויר חם.
מאריך את חיי הקפה כי הוא פחות אוורירי
מאריך את חיי הקפה כי הוא פחות אוורירי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)