ציוד חדש לצילומי קפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #21 

סחתיין !!! חבל"ז ...

יאללה תרביץ תמונות, עכשיו אתה יכול לארגן לנו סרטון וידאו על הנייקד בצ'ימבלי ב 1080P :) ואנו לא נקבל יותר התנצלויות על איכות התמונה (יש לך מייצב בעדשות)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

תתחדש, ירון! :present:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #23 

noam כתב:למה קנית טריגר? הפלאש שלך לא יכול להיות מופעל מרחוק מהמצלמה?
...
לא Canon. הפלאש הפנימי של Nikon יודע לעבוד כ-Master ולהפעיל פלאש Slave אבל לא ב-Canon.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

tzahif
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #24 

סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #25 

גם אני שדרגתי את הציוד לא מזמן (החלפתי פלאפון)
what's next?

פלנש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #26 

ואוו איזה ענק! לשטוף ת'עיניים.. :אחלה:

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #27 

tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)
...
צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.

הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #28 

joncafe כתב:
tzahif כתב:סחתיין על הציוד. הבעיה עם המכונות האלו שהן מבריקות ... והמטריה שקנית היא מהסוג היותר קונטרסטי, מה שגורם ל"בלגן" שלם בהשתקפות, ואובר קונטרסט בין חלקי המכונה. תנסה להנמיך קצת את עוצמת הפלאש, או להשתמש במטריה shoot through ולא מטריה רפלקטיבית. כמובן שהכי טוב היה soft box אבל זה עסק יותר יקר. תנסה גם לצלם בזוית כזו שתמנע השתקפויות במכונה של כל מה שבסביבה. בהצלחה :)
...
צודק. אני חושב להשקיע עוד הון קטן (בערך $6) ולהזמין מטריית shoot through מ-DX. למרות שעם הנסיונות השונים, דווקא ההשתקפויות תורמות לאווירה המיוחדת. גם במציאות אנחנו רואים המון השתקפויות במכונות הללו.

הכתמים הכחולים בתמונות ששמתי, למשל, הם השתקפויות של המכנסיים שלבשתי בזמן הצילום (ולוותיקי הפורום יש להוסיף: לא, זה לא היה בוקסר).
...
בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #29 

קרמריקה כתב:בוא תסביר קצת לצלם מתחיל, משוגע לא פחות, מה ההבדל בין המטריות הללו? אני מניח שבאופן כללי הן משמשות לפיזור אחיד של האור מהפלאש, מה ההבדל בין הסוגים?
...
המטרייה שאני קניתי היא כסופה ויחסית יותר רפלקטיבית בצידה הפנימי, ושחורה בצידה החיצוני. בסוג כזה אור מוחזר ואינו עובר כלל לצד השני.
יש מטריות לבנות "חלביות" (translucent) שאיתן ניתן לצלם גם בהחזרה כמו עם שלי, רק שלא כל האור מוחזר והאור רך ודיפיוזיבי יותר, ואפשר גם לצלם כשהפלאש מאיר דרך המטריה לצד השני, ואז הם פועלות כדיפיוזר ולא כרפלקטור.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #30 

מסכים לגבי הבעייה בתמונות - קצת קשה להבין מה הולך שם. (אולי צריך להבין במכונות? :))
תתחדש ותהנה

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #31 

איך יוצא הצילום מחוץ לבית יום מעונן ללא אור ישיר עם חצובה?

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #32 

zylber כתב:איך יוצא הצילום מחוץ לבית יום מעונן ללא אור ישיר עם חצובה?
...
לא ניסיתי...

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #33 

joncafe
קודם כל תתחדש על רכישת הציוד, וכל הכבוד על השאיפה להתמקצע עוד יותר בתחום שהוא בגדר תחביב.

וכמה שאלות:
לא חבל להשקיע בטריגר אלחוטי כשאין ממש צורך בו (מן הסתם עלות של כמה מאות ש"ח)? הרי כל כבל סינק פשוט בגרושים היה עושה את העבודה .

צודק tzahif, שבסוג צילום כזה הציוד (מטריה כסופה) בו אתה משתמש הוא הפחות מתאים. בצילום מכונות קפה מנירוסטה או כל מוצר מתכת מבריק/ תכשיטים וכו', לרוב יש צורך להשתמש אפילו באוהל לבן (מעין אוהל מבד משי שבתוכו יושב האובייקט), או ליצור דמוי אוהל ממספר BOXLIGHTS, שמקיפים את האובייקט. חלק מהענין הוא, שהלבן של הדפיוזרים של הבוקסים דווקא ישתקף על חלקי המכונה, וינטרל חלק מהשתקפויות הסביבה שיוצרות רעש לעין.

לפעמים מטריה גדולה מדי (וכרגע לא משנה אם כסופה או לבנה shoot through), יכולה להיות הרסנית לאובייקט קטן, בכך שהיא פשוט "שוטפת" את כולו ובכך בעצם משטיחה את האובייקט ומעלימה את תחושת התלת- מימד על כל הניואנסים העיצוביים הקטנים שקיימים במכונת קפה כזו. ניתן להתגבר על כך באמצעות הקטנת מקור האור, קרי - בוקסלייט קטן יותר, ולחילופין, כוורת (Grid) או "סנוט" על ראש התאורה (אם כי השניים האחרונים ישימים יותר במבזקי סטודיו ופחות בפלאש כמו שלך). כך ניתן יהיה לשלוט יותר בכיוונון התאורה.

אפשרות נוספת היא להאיר בזווית מאחורי המכונה (עד כמה שניתן מבחינת המקום להעמיד את הפלש מאחור), לוח קלקר גדול ולבן שעומד בחזיתה. כך האור יחזור למכונה ממשטח הקלקר, יהיה מרוכך בהרבה מכל אור שעובר דרך מטריה כלשהיא, וגם הקלקר ישתקף בחלקי המכונה, מה שיביא להורדת השתקפויות והברקות בלתי רצויות.

בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #34 

מצחיק בדיוק ביום שישי נתקלתי ב"אוהל" לבן שכזה:
http://www.ezcube.com/

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

Itay_Pollak כתב:מצחיק בדיוק ביום שישי נתקלתי ב"אוהל" לבן שכזה:
http://www.ezcube.com/
...
איתי תתפלא, אבל כל שק כביסה ב-30 ש"ח, מבד לבן דמוי משי (לא רשת) יעשה את העבודה כמעט כמו האוהל הזה, שרק בגלל שהוא נמכר תחת קטגורית "ציוד צילום מקצועי" מחירו יכול להאמיר לכמה מאות שקלים...

כנ"ל למשל גם רפלקטורים לבנים / כסופים שמשמשים בצילומי פורטרטים/ אופנה, ועולים גם הם הון לא קטן, אך ורק בגלל התיוג המקצועי - כשכל מגן שמש לרכב (מאלה הקפיציים שמתקפלים לשני עיגולים), נראה ומתפקד אותו הדבר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #36 

תודה על הטיפים - באמת זה הזכיר לי את הסל כביסה שלי מאיקאה :)

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #37 

Lee כתב:joncafe
קודם כל תתחדש על רכישת הציוד, וכל הכבוד על השאיפה להתמקצע עוד יותר בתחום שהוא בגדר תחביב.

וכמה שאלות:
לא חבל להשקיע בטריגר אלחוטי כשאין ממש צורך בו (מן הסתם עלות של כמה מאות ש"ח)? הרי כל כבל סינק פשוט בגרושים היה עושה את העבודה .

צודק tzahif, שבסוג צילום כזה הציוד (מטריה כסופה) בו אתה משתמש הוא הפחות מתאים. בצילום מכונות קפה מנירוסטה או כל מוצר מתכת מבריק/ תכשיטים וכו', לרוב יש צורך להשתמש אפילו באוהל לבן (מעין אוהל מבד משי שבתוכו יושב האובייקט), או ליצור דמוי אוהל ממספר BOXLIGHTS, שמקיפים את האובייקט. חלק מהענין הוא, שהלבן של הדפיוזרים של הבוקסים דווקא ישתקף על חלקי המכונה, וינטרל חלק מהשתקפויות הסביבה שיוצרות רעש לעין.

לפעמים מטריה גדולה מדי (וכרגע לא משנה אם כסופה או לבנה shoot through), יכולה להיות הרסנית לאובייקט קטן, בכך שהיא פשוט "שוטפת" את כולו ובכך בעצם משטיחה את האובייקט ומעלימה את תחושת התלת- מימד על כל הניואנסים העיצוביים הקטנים שקיימים במכונת קפה כזו. ניתן להתגבר על כך באמצעות הקטנת מקור האור, קרי - בוקסלייט קטן יותר, ולחילופין, כוורת (Grid) או "סנוט" על ראש התאורה (אם כי השניים האחרונים ישימים יותר במבזקי סטודיו ופחות בפלאש כמו שלך). כך ניתן יהיה לשלוט יותר בכיוונון התאורה.

אפשרות נוספת היא להאיר בזווית מאחורי המכונה (עד כמה שניתן מבחינת המקום להעמיד את הפלש מאחור), לוח קלקר גדול ולבן שעומד בחזיתה. כך האור יחזור למכונה ממשטח הקלקר, יהיה מרוכך בהרבה מכל אור שעובר דרך מטריה כלשהיא, וגם הקלקר ישתקף בחלקי המכונה, מה שיביא להורדת השתקפויות והברקות בלתי רצויות.

בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.
...
קודם כל - תודה על כל העצות, ניכר שאתה מקצוען ולא חובב כמוני... :)
בכל אופן - הטריגר האלחוטי עלה לי בדיוק 35 דולר, ובשביל סכום כזה לא שווה להתעסק עם כבל sync שהחבר'ה עלולים ליפול עליו. כחובבן אני מצלם בתנאי "שטח" (בבית, בגן של הילדות וכו') ולא בסטודיו, כך שלאלחוטיות יש יתרון פונקציונלי רציני.
לגבי האוהל - אכן רעיון טוב, רק לא יודע כמה יישומי בסביבה של מכונת הקפה שלי. אולי אני אנסה אם יהיה לי כח. בכל אופן, השקעתי עוד $6 והזמנתי מטריה לבנה חלבית - נראה איך היא תהיה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

joncafe

אשמח לתרום מניסיוני ולענות על שאלות במידה ויהיו.
שיהיה בהצלחה (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #39 

מכל המטריות האלה הבנתי דבר אחד - אין לך עדיין ידית נייקד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #40 

דבןואנט - אתה צודק, ואני צריך "להכנס" במר ביליה היקר מקדמה, שחייב לי ידית נייקד ולא טורח להביא לי אחת...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”