פלאפון מצטרפת למועדון המפוקפק של מפעילי הסלולר החוסמים ומגבילים את לקוחותיה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
כתבה ב Thecom:
http://www.thecom.co.il/article.php?id=13494
החברה הכניסה בחוזי הגלישה את אותן מגבלות תמוהות, שמצאנו בזמנו בחוזים של סלקום. משרד התקשורת בשלב זה לא עושה מאומה. לקרא ולא להאמין.
צילום החוזה החדש:
http://www.thecom.co.il/files/wordocs/Pelephone1.pdf
http://www.thecom.co.il/article.php?id=13494
החברה הכניסה בחוזי הגלישה את אותן מגבלות תמוהות, שמצאנו בזמנו בחוזים של סלקום. משרד התקשורת בשלב זה לא עושה מאומה. לקרא ולא להאמין.
צילום החוזה החדש:
http://www.thecom.co.il/files/wordocs/Pelephone1.pdf
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
זו פשוט הפכה להיות מכת מדינה.
חברות התקשורת למינהן (לא רק הסלולר, גם האינטרנט), בונות חוזים המאפשרים להם לעשות מניפולציות על הקווים ולכפות כל מיני הגבלות, והכל בצורה חוקית כבייכול. משרד התקשורת פשוט עומד כאימפוטנט אל מול הכרישים האלה.
איך זה ייתכן? מדוע משרד התקשורת אינו נלחם בהם מלחמת חורמה?
אני לא מדבר על כך שהנציגים מסתירים בכוונה תחילה אינפורמציה על סעיפים כאלה, ורק אחרי שמקבלים את החוזה רואים אותם.
אני נתקלתי בכזה דבר והנציגים אמרו לי שזה סטנדרטי בכל החברות ושמעולם לא הופעלו עד עתה מניפולציות או הגבלות על הקווים וסביר להניח שגם לא יהיו.
אבל מי יכול להבטיח לי כזה דבר? ומדוע אם כן להכניס את זה לחוזה??
חברות התקשורת למינהן (לא רק הסלולר, גם האינטרנט), בונות חוזים המאפשרים להם לעשות מניפולציות על הקווים ולכפות כל מיני הגבלות, והכל בצורה חוקית כבייכול. משרד התקשורת פשוט עומד כאימפוטנט אל מול הכרישים האלה.
איך זה ייתכן? מדוע משרד התקשורת אינו נלחם בהם מלחמת חורמה?
אני לא מדבר על כך שהנציגים מסתירים בכוונה תחילה אינפורמציה על סעיפים כאלה, ורק אחרי שמקבלים את החוזה רואים אותם.
אני נתקלתי בכזה דבר והנציגים אמרו לי שזה סטנדרטי בכל החברות ושמעולם לא הופעלו עד עתה מניפולציות או הגבלות על הקווים וסביר להניח שגם לא יהיו.
אבל מי יכול להבטיח לי כזה דבר? ומדוע אם כן להכניס את זה לחוזה??
לירן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
משרד התקשורת חייב להכנס לעניין ובדחיפות.
חוק ניטורליות הרשת הישראלית הוא סופר קריטי כיום.
חוק ניטורליות הרשת הישראלית הוא סופר קריטי כיום.
רשתות סלולאריות לא יכולות לאפשר שירותים של P2P כגון שיתוף, הרשתות לא מתוכננות לכך מבחינה טכנולוגית.
זה חונק להם את הרשת,
מבחינת רשת הרדיו האתרים "נחנקים" ובעצם זה גורם לירידה בביצועים ולאיטיות עבור מנויים שסתם רוצים לגלוש
ולהוריד איזה דף, כאשר אנו גולשים ומורידים איזה דף, המשאבים באתר מייד מתפנים בסיום לטובת משהו אחר,
וכך הרבה גולשים על אותו אתר מקבלים חווית גלישה מהירה עם ביצועים טובים,
כאשר יש כמה מנויים עם תוכנת שיתוף מופעלת על אותו אתר (סקטור) הם תופסים באופן קבוע את המשאבים של האתר
וכך הם מורידים באופן משמעותי מהקיבול שלו ומשפעים על שאר המשתמשים שרק רוצים להוריד איזה דף.
מבחינת רשת המיתוג, הליבה שמכילה את הראוטרים והמתגים,
גם היא נחנקת ונוצר מצב שאחוז אחד של משתמשים מנצל 90 אחוז מהקיבול שלה שזה מצב אבסורד.
תכנון הרשת לא יכול להתבצע עפ"י מודל של משתמשי תוכנות שיתוף,
אחרת היו צריכים להשקיע המון כסף כדי לאפשר ביצועים טובים לכלל המנויים במודל שכזה ואז התמחור היה מאוד יקר ולא הגיוני.
תכנון רשת נתונים קווית שונה מתכנון רשת נתונים סלולארית,
אי אפשר לתכנן רשת למצב כזה שכל משתמשי תוכנות השיתוף מנסים לנצל בסוף החודש
את יתרת הגיגות שנשארה להם בחבילה ולהינות מקצב של 15 גיגה.
החברות בבעיה בעניין הזה, מה אתם הייתם עושים?
משקיעים הון עתק בציוד כדי לאפשר זאת, ומייקרים את חבילות הגלישה רק כדי שמספר קטן של משתמשים
יוכל להשתמש בתוכנות שיתוף ?!
זה חונק להם את הרשת,
מבחינת רשת הרדיו האתרים "נחנקים" ובעצם זה גורם לירידה בביצועים ולאיטיות עבור מנויים שסתם רוצים לגלוש
ולהוריד איזה דף, כאשר אנו גולשים ומורידים איזה דף, המשאבים באתר מייד מתפנים בסיום לטובת משהו אחר,
וכך הרבה גולשים על אותו אתר מקבלים חווית גלישה מהירה עם ביצועים טובים,
כאשר יש כמה מנויים עם תוכנת שיתוף מופעלת על אותו אתר (סקטור) הם תופסים באופן קבוע את המשאבים של האתר
וכך הם מורידים באופן משמעותי מהקיבול שלו ומשפעים על שאר המשתמשים שרק רוצים להוריד איזה דף.
מבחינת רשת המיתוג, הליבה שמכילה את הראוטרים והמתגים,
גם היא נחנקת ונוצר מצב שאחוז אחד של משתמשים מנצל 90 אחוז מהקיבול שלה שזה מצב אבסורד.
תכנון הרשת לא יכול להתבצע עפ"י מודל של משתמשי תוכנות שיתוף,
אחרת היו צריכים להשקיע המון כסף כדי לאפשר ביצועים טובים לכלל המנויים במודל שכזה ואז התמחור היה מאוד יקר ולא הגיוני.
תכנון רשת נתונים קווית שונה מתכנון רשת נתונים סלולארית,
אי אפשר לתכנן רשת למצב כזה שכל משתמשי תוכנות השיתוף מנסים לנצל בסוף החודש
את יתרת הגיגות שנשארה להם בחבילה ולהינות מקצב של 15 גיגה.
החברות בבעיה בעניין הזה, מה אתם הייתם עושים?
משקיעים הון עתק בציוד כדי לאפשר זאת, ומייקרים את חבילות הגלישה רק כדי שמספר קטן של משתמשים
יוכל להשתמש בתוכנות שיתוף ?!
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
itsik123, אז למרות שרכשתי חבילת גלישה של 10 גיגה בכסף רב, אסור לי להשתמש בה ?
אם החברות לא יכולות לספק את הנפח שהלקוחות רוכשים, ולא משתלם להם לשדרג את האתרים, שלא ימכרו חבילות גלישה מעבר לנפח שהם יכולות לספק.
אני לא מוכן שיכתיבו לי איזה פקטים לשלוח באינטרנט ואיזה לא.
משרד התקשורת חייב לוודא שהספקים שומרים על ניטרליות הרשת, ושהספקים אינם מוכרים חבילות בנפח הגדול מהנפח שאותו הן מסוגלות לספק.
אנחנו משלמים כל חודש, אבל הכסף הולך לכיס של בעלי החברות במקום לשדרוג האתרים.
אם החברות לא יכולות לספק את הנפח שהלקוחות רוכשים, ולא משתלם להם לשדרג את האתרים, שלא ימכרו חבילות גלישה מעבר לנפח שהם יכולות לספק.
אני לא מוכן שיכתיבו לי איזה פקטים לשלוח באינטרנט ואיזה לא.
משרד התקשורת חייב לוודא שהספקים שומרים על ניטרליות הרשת, ושהספקים אינם מוכרים חבילות בנפח הגדול מהנפח שאותו הן מסוגלות לספק.
אנחנו משלמים כל חודש, אבל הכסף הולך לכיס של בעלי החברות במקום לשדרוג האתרים.
jpost,
הבעיה היא ספציפית עם התעבורה שמייצרות תוכנות השיתוף,
היא דורשת רוחב פס גבוהה וצורכת משאבים באופן קבוע לאורך זמן רב,
אם היית צורך תעבורה של גלישה רגילה, מפות לGPS, אימיילים, קבצים פה ושם וכו' וה 10G שלך היו מתפזרים
לאורך זמן אף אחד לא היה בא אליך בטענות, הרשת הייתה סופגת את זה כי לזה היא מתוכננת,
בכדי לאפשר יכולת של תעבורה של תוכנות שיתוף החברות היו צריכים יותר תדרים ויותר אתרים פי 10
בכדי שמישהו יוכל להוריד דף מבלי שתשפיע עליו.
צריך לזכור שההבדל העיקרי בין רשת נתונים קווית לנתונים סלולרית הוא הטווח עד רשת המיתוג,
ב ADSL לדוגמא רוחב הפס שעובר על זוג החוטים שיוצא מהבית שלך עד למרכזיה הוא שלך בלבד
מבלי שאתה מתחלק איתו עם מישהו,
ברשת סלולרית הזוג חוטים הם תדרי הרדיו והאתר, ואת תדרי הרדיו אנו חולקים יחד והם משאב יקר ומוגבל מאוד,
mp3lll,
גם בעניין ה VOIP אני יכול להבין את החברות,
הם שכרו רשיונות ותדרים מהמדינה והקימו רשתות בהון עתק על מנת שיוכלו למכור שיחות,
למה אתה חושב שהרשת שלהם צריכה לשמש כפלטפורמה לשיחות חינם ?
הרי זה הלחם והחמאה שלהם.
הבעיה היא ספציפית עם התעבורה שמייצרות תוכנות השיתוף,
היא דורשת רוחב פס גבוהה וצורכת משאבים באופן קבוע לאורך זמן רב,
אם היית צורך תעבורה של גלישה רגילה, מפות לGPS, אימיילים, קבצים פה ושם וכו' וה 10G שלך היו מתפזרים
לאורך זמן אף אחד לא היה בא אליך בטענות, הרשת הייתה סופגת את זה כי לזה היא מתוכננת,
בכדי לאפשר יכולת של תעבורה של תוכנות שיתוף החברות היו צריכים יותר תדרים ויותר אתרים פי 10
בכדי שמישהו יוכל להוריד דף מבלי שתשפיע עליו.
צריך לזכור שההבדל העיקרי בין רשת נתונים קווית לנתונים סלולרית הוא הטווח עד רשת המיתוג,
ב ADSL לדוגמא רוחב הפס שעובר על זוג החוטים שיוצא מהבית שלך עד למרכזיה הוא שלך בלבד
מבלי שאתה מתחלק איתו עם מישהו,
ברשת סלולרית הזוג חוטים הם תדרי הרדיו והאתר, ואת תדרי הרדיו אנו חולקים יחד והם משאב יקר ומוגבל מאוד,
mp3lll,
גם בעניין ה VOIP אני יכול להבין את החברות,
הם שכרו רשיונות ותדרים מהמדינה והקימו רשתות בהון עתק על מנת שיוכלו למכור שיחות,
למה אתה חושב שהרשת שלהם צריכה לשמש כפלטפורמה לשיחות חינם ?
הרי זה הלחם והחמאה שלהם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אם חוסמים להם את P2P, אז למה לא לחסום גם SKYPE?
אולי אתר מסויים לא מוצא חן בעיניהם. למשל הם מסכימים עם סטיב ג'ובס ועם אלי ישי שפורנו חייב להחסם?
אולי אתר מסויים לא מוצא חן בעיניהם. למשל הם מסכימים עם סטיב ג'ובס ועם אלי ישי שפורנו חייב להחסם?
נכון לעכשיו לא בכל החברות יש חסימה לאפליקציות VOIP כגון SKYPE
נראה לי כי אין שם ממש תנועה רצינית שמהווה איום על ההכנסות שלהם, אם זה יהווה איום משמעותי הם יחסמו.
אני אישית גם לא ממש מצאתי נוחות עם כל הסיפור הזה.
אגב פורנו מהווה נתח משמעותי גם ברשתות נתונים סלולריות זה בחיים לא יסגר כל עוד זה תלוי בהם.
נראה לי כי אין שם ממש תנועה רצינית שמהווה איום על ההכנסות שלהם, אם זה יהווה איום משמעותי הם יחסמו.
אני אישית גם לא ממש מצאתי נוחות עם כל הסיפור הזה.
אגב פורנו מהווה נתח משמעותי גם ברשתות נתונים סלולריות זה בחיים לא יסגר כל עוד זה תלוי בהם.