הוצאות רכב - מה הנוהל
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73329
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום אנשים
במסגרת עבודה הוצע לי לעבוד עם הרכב שלי ולקבל החזרי הוצאות רכב של 70 אג' לק"מ. מה דעתכם?
אני לא שואל אם כדאי לעבוד עם הרכב שלי אלא האם הסכום הנ"ל הוגן/מקובל או שזה נמוך/גבוה מהמקובל.
במסגרת עבודה הוצע לי לעבוד עם הרכב שלי ולקבל החזרי הוצאות רכב של 70 אג' לק"מ. מה דעתכם?
אני לא שואל אם כדאי לעבוד עם הרכב שלי אלא האם הסכום הנ"ל הוגן/מקובל או שזה נמוך/גבוה מהמקובל.
מבלי לדעת מה מקובל... נשמע לי רע...
ליטר עולה 6.5 ש"ח
נניח שאתה נוסע 10 ק"מ על ליטר (שזה פחות או יותר מה שעושות כל מכוניות ה- 1600 הנפוצות).
כלומר רק דלק עולה 65 אגורות לכל קילומטר...
איפה עלות הרכב, ביטוח, טסט, טיפולים, בלאי ואפילו אובדן שווי ?
תומר.
ליטר עולה 6.5 ש"ח
נניח שאתה נוסע 10 ק"מ על ליטר (שזה פחות או יותר מה שעושות כל מכוניות ה- 1600 הנפוצות).
כלומר רק דלק עולה 65 אגורות לכל קילומטר...
איפה עלות הרכב, ביטוח, טסט, טיפולים, בלאי ואפילו אובדן שווי ?
תומר.
- michael100
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 288
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לרכב קבוצה 2 ההחזר צריך להיות בערך 3 ש"ח לק"מ בברוטו
לא ברור אם מדובר בק"מ בנסיעות לעבודה או ק"מ בכלל (כולל נסיעות פרטיות). זה ברוטו או נטו?
סתם כמספר זה נשמע סביר יחסית למספרים ששמעתי, אבל האי בהירות יכולה לשנות את העיניין מקצה לקצה.
byoyo,
החישוב שלך לא רלוונטי. הוא רק צריך לבדוק כדאיות מול האלטרנטיבה ואני מניח שבשום אלטרנטיבה המעסיק לא יממן לו את כל החזקת רכבו הפרטי, זה לא סביר.
סתם כמספר זה נשמע סביר יחסית למספרים ששמעתי, אבל האי בהירות יכולה לשנות את העיניין מקצה לקצה.
byoyo,
החישוב שלך לא רלוונטי. הוא רק צריך לבדוק כדאיות מול האלטרנטיבה ואני מניח שבשום אלטרנטיבה המעסיק לא יממן לו את כל החזקת רכבו הפרטי, זה לא סביר.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

זו התשובה שקיבלתי מהם:
"אנחנו מדברים אך ורק על נסיעות שתעשה מבית שלך ללקוחות וחזרה, ומדברים על נטו.
בלי נסיעות פרטיות ובלי נסיעות לעבודה וחזרה."
מה דעתכם?
"אנחנו מדברים אך ורק על נסיעות שתעשה מבית שלך ללקוחות וחזרה, ומדברים על נטו.
בלי נסיעות פרטיות ובלי נסיעות לעבודה וחזרה."
מה דעתכם?
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה או זה או מקום עבודה אחר עם רכב צמוד מהעבודה עם כל המשתמע מכך. בו נניח שאני כן מעוניין בהצעה הזו - מה הסכום הנכון לבקש?
אני לא יודע מה הסכום הנכון (זה שיכסה את ההוצאה האמיתית) אבל אי אפשר להפריד את זה מההצעה הכללית - שאר התנאים ובעיקר, גובה המשכורת.
תתיחס לזה כחלק מהשכר ותעשה את החישוב הכללי בלי קשר לאם התשלום הספציפי הזה מכזה או לא את העלות של הנסיעות.
תתיחס לזה כחלק מהשכר ותעשה את החישוב הכללי בלי קשר לאם התשלום הספציפי הזה מכזה או לא את העלות של הנסיעות.
משה
לא הבנתי למה החישוב שלי לא רלוונטי.. הוא נראה לי מאוד מדוייק.
המעסיק שלך מחפש עובד, בעל רכב, והוא מוכן לשלם את עלות הדלק בלבד לגבי נסיעות עבודה.
סתם שאלה.... נניח שהסכמת... ומחר התקלקל הרכב... שבועיים במוסך... איך תגיע ללקוחות אז ?
ונקצין ונאמר שאין באפשרותך או ברצונך לתקן.
מה אז יעשה המעסיק ?
המעסיק שלך מחפש עובד, בעל רכב, והוא מוכן לשלם את עלות הדלק בלבד לגבי נסיעות עבודה.
סתם שאלה.... נניח שהסכמת... ומחר התקלקל הרכב... שבועיים במוסך... איך תגיע ללקוחות אז ?
ונקצין ונאמר שאין באפשרותך או ברצונך לתקן.
מה אז יעשה המעסיק ?
עצה מבעל ניסיון:
1.קח בחשבון (כפי שקודמיי כבר העירו לצומת לבך) את הבלאי למכלולים השונים.
2. טיפולים - עקב עליית הק"מ פר תקופה, הטיפולים יהיו קרובים יותר ולכן גם העלות השנתית.
3. הוצאות דלק גבוהות יותר.
4. בלאי מוגבר לפנים הרכב / בגאז' עקב שינוע סחורות.
5. ירידת ערך במחירון כתוצאה מק"מ גבוה
6. עלות שווי רכב במשכורת (או שבמקרה שלך לא רלוונטי)
אני ויתרתי במקום עבודתי על הרעיון בגלל הסיבות הנ"ל. לשיקולך...
1.קח בחשבון (כפי שקודמיי כבר העירו לצומת לבך) את הבלאי למכלולים השונים.
2. טיפולים - עקב עליית הק"מ פר תקופה, הטיפולים יהיו קרובים יותר ולכן גם העלות השנתית.
3. הוצאות דלק גבוהות יותר.
4. בלאי מוגבר לפנים הרכב / בגאז' עקב שינוע סחורות.
5. ירידת ערך במחירון כתוצאה מק"מ גבוה
6. עלות שווי רכב במשכורת (או שבמקרה שלך לא רלוונטי)
אני ויתרתי במקום עבודתי על הרעיון בגלל הסיבות הנ"ל. לשיקולך...
תלוי גם כמה נסיעות/מה המרחק שאתה מתבקש לנסוע בשנה.
ע"פ החישוב מעלה המעסיק מממן רק את הדלק. אם תעשה הרבה ק"מ, תצטרך טיפולים יותר תכופים וגם הסיכוי לתקלות גדל בצורה משמעותית. וזה רק הוצאות ישירות בלא התחשבות בירידת ערך וגו'.
ע"פ החישוב מעלה המעסיק מממן רק את הדלק. אם תעשה הרבה ק"מ, תצטרך טיפולים יותר תכופים וגם הסיכוי לתקלות גדל בצורה משמעותית. וזה רק הוצאות ישירות בלא התחשבות בירידת ערך וגו'.
החלק שלא רלוונטי זה כל ההוצאות הקבועות שלו שקיימות גם בלי קשר לנסיעות העבודה.byoyo כתב:לא הבנתי למה החישוב שלי לא רלוונטי.. הוא נראה לי מאוד מדוייק....
אם הבנתי נכון, לא מדובר במצב שהוא צריך לקנות ולהחזיק מכונית רק עבור התפקיד, אלא שהוא מחזיק מכונית ממילא ומדובר בלהשתמש בה גם לתפקיד.
לכן הוא צריך להיות מפוצה לפחות בעלויות של הנסיעות בתפקיד (דלק + בלאי נוסף + ירידת ערך נוספת).
כל זה נכון כאשר בוחנים רק את עיניין הרכב בצורה מבודדת.
באופן מעשי, אם הוא מתלבט בין הצעות עבודה שונות, הוא צריך לבחון את כל המכלול של התנאים ביחד.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

טוב, תודה לכולם - הבנתי שזה בקושי מכסה את עלויות הדלק שלא לדבר על בלאי לרכב - אני אוותר.