האם יש עתיד למק? לא בטוח בכלל...

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78771
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: עפר לאור
מיקום: מודיעין, ישראל
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

לפי הדוחות הכספיים האחרונים של אפל, עסקי האייפד שלהם עברו לאחרונה את עסקי המק!

אפשר לחשוב אולי שהעסקים הללו ירדו, אבל לא כך הדבר - העסקים של המק דווקא עלו ברבעון האחרון - זה רק מעיד עד כמה מהותי השינוי בתחום המחשוב בשנה האחרונה.

מכיוון שבתחום המחשוב הקלסי, אפל תקועה כבר שנים עם נתח שוק נמוך שנע בין 5-10% מהשוק המדיד (לפי הערכות בשוק הלא מדיד, לפי חלקים, מדובר על בערך רבע מזה) - אין לה הרבה לאן ללכת בתחום.

מצד שני, תחום האייפד הוא תחום שבעצם כרגע לחלוטין לא נגיש לחברות כמו מיקרוסופט ולכן אפל מצליחה לנגוס באחוזים ניכרים בו, וגם כמובן בשוק ה-NETBOOKS.

עם תמחור חכם ואסטרטגיה טובה, אפשר להביא בתוך פחות משנה את ממשיכי הדרך של האייפד למצב שבו כל מי שחשש ממחשבים אי פעם ישתמש בו כמחשב העיקרי שלו. נחוצים שינויים די משמעותיים באייפד ואולי זה לא יהיה אייפד שאנחנו מכירים, אבל הוא בפירוש יהיה מבוסס על מע' ההפעלה של iOS על פני OSX.

מה זה אומר לגבי המק? אם האייפד כל כך רווחי וכדאי לאפל, השאלה היא מדוע מרבית המהנדסים שלה, תוכנה וחומרה, מתעסקים במק?

את החשיבות של הפלטפורמות החדשות אפשר לראות בהכרזות של אפל. להכרזה של אייפון חדש או אייפד, מגיעים מכל העולם למסיבת העיתונאים. אפל כבר לא משתתפת ב-MAC WORLD ובאיטרציה האחרונה אפילו לא טרחה להודיע כלום על כך ופשוט שמה את המכשירים החדשים בחנות ONLINE שלה והוציאה הודעה לקונית לעיתונות... הם אפילו לא טרחו להמתין עם ה MAGIC PAD עד להכרזה משמעותית (נניח של גירסא 4.1 של האייפון או עדכון ה-4.X לאייפד).

זה כאילו שאפל מתייחסת למק, הסוס שהביא אותה עד לכאן, כאל בן חורג שכבר פחות מעניין אותה מכיוון שיש תינוק חדש שדורש את מלוא תשומת הלב.

כמובן שתפיסתית צריך קודם להעביר את כל החנויות של אפל לענן (אפליקציות, ספרים, מוזיקה, משחקים וכו') ולאפשר לאנשים להתחיל להשתמש במכשירים באופן שלא תלוי כלל במחשב "אב" כלשהו. כל התפיסה הלקוייה של אקטיבציה וסינכרון מול מחשב לדעתי יעלמו מהעולם עד לסוף השנה. האתגר הגדול יהיה כמובן כיצד ניתן יהיה לסנכרן את הדברים *שלנו* (סרטים מומרים, קבצי MP3 וכו') אולי הם דווקא כן יזדקקו לחיבור פיזי.

ברגע שזה יקרה, המהלך יכול לקרות תוך פחות משנה - הוספת מקלדת BT קיימת וכבר הוכיחו שאפשר לחבר בקלות עכבר לאייפד ולאייפון. מערכת הודעות חדשה + SPRING PAD אלטרנטיבי נדרשים בהחלט.

אחרי שזה יקרה, בעצם יש לנו מערכת חזקה ביותר, עם מערכת הפעלה טובה, כמה רזולוציות מסך סטנדרטיות וחומרה סטנדרטית - המק יוכל למות יחי המק החדש.

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
הצטרף: נובמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אז כנראה שלא קראת את מודעות הדרושים באתר שלהם...

http://blogs.computerworld.com/16627/ww ... _os_x_10_7

דווקא נראה שהם לא הולכים לנטוש את המק כל כך מהר.
יאיר במילרע. לא מילעיל

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”