להשמיד את החיידקים במכשיר הסלולארי
-
zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
כשאתם יוצאים מהשרותים, בוודאי לאחר ששיחקתם משחק בסלולרי או קראתם כתבה כאן, חשוב לשטוף ידיים במים וסבון. ומה עם המכשיר הסלולרי שלכם? אותו שטפתם?
למאמר להשמיד את החיידקים במכשיר הסלולארי
למאמר להשמיד את החיידקים במכשיר הסלולארי
צבי וורובל
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מכשיר סלולארי עם מסך מגע מהווה יתרון לדעתי בניקוי ( ישנן מטליות לחיטוי - הפתרון הנראה לי )
עקרונית המחשבה לנקות טלפונים מאוד נכונה. במחקר שקראתי באיזה עיתון, מסתבר שהשירותים שלנו ממש נקיים ולרוב אפשר ממש לאכול מהם, בניגוד לטלפון שלנו, שהוא איום ביולוגי חמור !
מנקודת המבט שלי - אין שום דבר הגיוני בהפעלת אוזון על משהו שיש עליו שכבות רבות של לכלוך וטינופת.
אגב, בכל תהליך מעבדתי או תעשייתי שאני מכיר (פרט לענייני רפואה/תרופות שאין לי מושג בהם) קודם עושים ניקוי פיזי ורק אחרי זה ניקוי באווירת אוזון.
אפשר לקנות נוזל שנקרא IPA או iso-propanol בשמו המלא יותר שהוא סוג של אלכוהול, למהול אותו במים מזוקקים (לא זוכר כמה אחוז רצוי שהוא יהיה, נדמה לי 6%, אבל באמת לא לתפוס אותי פה) וזה יעבוד מעולה. אם אני לא טועה, יש גם קצת חומר כזה בכל נוזל לניקוי מסכי LCD.
חשוב לא להשתמש במי ברז כי אז אם תשימו יותר מדי, אתם יכולים ליצור קורוזיה וקצרים במכשיר שלכם. אני מניח שאפשר גם למצוא מטליות IPA יעודייות.
[/b]
זה מאוד נכון. קרינת UV מייננת את מולקולות החמצן O2, ויוצרת גז אוזון O3 בעל רדיקל חופשי (אלקטרון לא מזווג). אותו רדיקל חופשי, הוא זה שיש לו את היכולת לפרק חומרים אורגניים. לכן חובה לעבוד בסביבה מאווררת היטב. בקיצור - אתם מכניסים אליכם הביתה מכשיר ששגרסא אחרת שלו פעם הייתם פוגשים כנראה רק אצל רופא השיניים שלכם או בבית החולים הקרוב אליכם.uriler כתב:נראה לי בעייתי קצת - UV בעוצמה מספיקה לחיטוי יוצר אוזון שהוא גז לא סימפטי......
מנקודת המבט שלי - אין שום דבר הגיוני בהפעלת אוזון על משהו שיש עליו שכבות רבות של לכלוך וטינופת.
אגב, בכל תהליך מעבדתי או תעשייתי שאני מכיר (פרט לענייני רפואה/תרופות שאין לי מושג בהם) קודם עושים ניקוי פיזי ורק אחרי זה ניקוי באווירת אוזון.
אפשר לקנות נוזל שנקרא IPA או iso-propanol בשמו המלא יותר שהוא סוג של אלכוהול, למהול אותו במים מזוקקים (לא זוכר כמה אחוז רצוי שהוא יהיה, נדמה לי 6%, אבל באמת לא לתפוס אותי פה) וזה יעבוד מעולה. אם אני לא טועה, יש גם קצת חומר כזה בכל נוזל לניקוי מסכי LCD.
חשוב לא להשתמש במי ברז כי אז אם תשימו יותר מדי, אתם יכולים ליצור קורוזיה וקצרים במכשיר שלכם. אני מניח שאפשר גם למצוא מטליות IPA יעודייות.
[/b]
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
MrMoris,
אני מכיר את זה מהמנדף הביולוגי בו אני מבקר לפחות פעם ביום (לפעמים אפילו יותר)...
החיטוי מבוצע שם (למנדף ולכלים כמו צנצנות) ע"י 30 דק' של הקרנה ב UV, ואחרי זה אנחנו מפעילים אוורור לעוד 30 דק' לפני שנכנסים לחדר, רק בגלל הריח החריף והמורגש של האוזון.
כמובן, כל הציוד (הקבוע והמתכלה) עובר לפני זה עיקור מוחלט באוטוקלב (Autoclave) - ב 200+ מעלות צלסיוס, לחות גבוהה ולחץ גבוה.
אני מכיר את זה מהמנדף הביולוגי בו אני מבקר לפחות פעם ביום (לפעמים אפילו יותר)...
החיטוי מבוצע שם (למנדף ולכלים כמו צנצנות) ע"י 30 דק' של הקרנה ב UV, ואחרי זה אנחנו מפעילים אוורור לעוד 30 דק' לפני שנכנסים לחדר, רק בגלל הריח החריף והמורגש של האוזון.
כמובן, כל הציוד (הקבוע והמתכלה) עובר לפני זה עיקור מוחלט באוטוקלב (Autoclave) - ב 200+ מעלות צלסיוס, לחות גבוהה ולחץ גבוה.
-
zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
בדקתי מול החברה את נושא פליטת האוזון וזו התגובה שלהם:
ובעברית "נורות ה- UV אלו פולטות כמות מזערית של אוזון שכמעט ולא ניתן למדוד אותה."These UV bulbs do emit a very very minuscule amount of Ozone...so small it's almost immeasurable....
צבי וורובל
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אחלה דבר! אבל, לאחרונה אני מבין שאני יותר מידיי פדנט גם ככה.
מי שרוצה לשמור על רמת נקיון גבוהה - צריך פשוט להשאר בבית ולא להתקרב לשאר בני האדם
מי שרוצה לשמור על רמת נקיון גבוהה - צריך פשוט להשאר בבית ולא להתקרב לשאר בני האדם
zviwr כתב:בדקתי מול החברה את נושא פליטת האוזון וזו התגובה שלהם:ובעברית "נורות ה- UV אלו פולטות כמות מזערית של אוזון שכמעט ולא ניתן למדוד אותה."These UV bulbs do emit a very very minuscule amount of Ozone...so small it's almost immeasurable.......
\uriler כתב:עם כל הכבוד, זה כבר מראה על היעדר רצינות...
הנורות לא פולטות שום דבר - קרינת ה UV המבצעת את הסטריליזציה מייננת את מולקולות האוויר הכלואות בפנים....
אכן כך, או שהמכשיר לא עושה כלום למעשה וזה עבודה בעיניים או שהם שקרנים. אין אופציה באמצע.
אם הוא מופעל ע"י סוללות, אז כנראה שיש שם נורת LED UV אחת או יותר,כנראה בהספק נמוך.
והמילה emit כלל לא נכונה, כי הנורות אכן לא פולטות אוזון,הן פולטות קרינה שהיא זאת שמייצרת אוזון