להשמיד את החיידקים במכשיר הסלולארי

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
zviwr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1646
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

כשאתם יוצאים מהשרותים, בוודאי לאחר ששיחקתם משחק בסלולרי או קראתם כתבה כאן, חשוב לשטוף ידיים במים וסבון. ומה עם המכשיר הסלולרי שלכם? אותו שטפתם?

למאמר להשמיד את החיידקים במכשיר הסלולארי
צבי וורובל

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

נראה לי בעייתי קצת - UV בעוצמה מספיקה לחיטוי יוצר אוזון שהוא גז לא סימפטי...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

אני מכניס אותו למיקרו כל ערב ...

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

מכשיר סלולארי עם מסך מגע מהווה יתרון לדעתי בניקוי ( ישנן מטליות לחיטוי - הפתרון הנראה לי )

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

עקרונית המחשבה לנקות טלפונים מאוד נכונה. במחקר שקראתי באיזה עיתון, מסתבר שהשירותים שלנו ממש נקיים ולרוב אפשר ממש לאכול מהם, בניגוד לטלפון שלנו, שהוא איום ביולוגי חמור !
uriler כתב:נראה לי בעייתי קצת - UV בעוצמה מספיקה לחיטוי יוצר אוזון שהוא גז לא סימפטי...
...
זה מאוד נכון. קרינת UV מייננת את מולקולות החמצן O2, ויוצרת גז אוזון O3 בעל רדיקל חופשי (אלקטרון לא מזווג). אותו רדיקל חופשי, הוא זה שיש לו את היכולת לפרק חומרים אורגניים. לכן חובה לעבוד בסביבה מאווררת היטב. בקיצור - אתם מכניסים אליכם הביתה מכשיר ששגרסא אחרת שלו פעם הייתם פוגשים כנראה רק אצל רופא השיניים שלכם או בבית החולים הקרוב אליכם.
מנקודת המבט שלי - אין שום דבר הגיוני בהפעלת אוזון על משהו שיש עליו שכבות רבות של לכלוך וטינופת.
אגב, בכל תהליך מעבדתי או תעשייתי שאני מכיר (פרט לענייני רפואה/תרופות שאין לי מושג בהם) קודם עושים ניקוי פיזי ורק אחרי זה ניקוי באווירת אוזון.
אפשר לקנות נוזל שנקרא IPA או iso-propanol בשמו המלא יותר שהוא סוג של אלכוהול, למהול אותו במים מזוקקים (לא זוכר כמה אחוז רצוי שהוא יהיה, נדמה לי 6%, אבל באמת לא לתפוס אותי פה) וזה יעבוד מעולה. אם אני לא טועה, יש גם קצת חומר כזה בכל נוזל לניקוי מסכי LCD.
חשוב לא להשתמש במי ברז כי אז אם תשימו יותר מדי, אתם יכולים ליצור קורוזיה וקצרים במכשיר שלכם. אני מניח שאפשר גם למצוא מטליות IPA יעודייות.
[/b]

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

MrMoris,
אני מכיר את זה מהמנדף הביולוגי בו אני מבקר לפחות פעם ביום (לפעמים אפילו יותר)...
החיטוי מבוצע שם (למנדף ולכלים כמו צנצנות) ע"י 30 דק' של הקרנה ב UV, ואחרי זה אנחנו מפעילים אוורור לעוד 30 דק' לפני שנכנסים לחדר, רק בגלל הריח החריף והמורגש של האוזון.
כמובן, כל הציוד (הקבוע והמתכלה) עובר לפני זה עיקור מוחלט באוטוקלב (Autoclave) - ב 200+ מעלות צלסיוס, לחות גבוהה ולחץ גבוה.

zviwr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1646
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #7 

בדקתי מול החברה את נושא פליטת האוזון וזו התגובה שלהם:
These UV bulbs do emit a very very minuscule amount of Ozone...so small it's almost immeasurable.
...
ובעברית "נורות ה- UV אלו פולטות כמות מזערית של אוזון שכמעט ולא ניתן למדוד אותה."
צבי וורובל

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

אחלה דבר! אבל, לאחרונה אני מבין שאני יותר מידיי פדנט גם ככה.
מי שרוצה לשמור על רמת נקיון גבוהה - צריך פשוט להשאר בבית ולא להתקרב לשאר בני האדם :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

עם כל הכבוד, זה כבר מראה על היעדר רצינות...
הנורות לא פולטות שום דבר - קרינת ה UV המבצעת את הסטריליזציה מייננת את מולקולות האוויר הכלואות בפנים.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

zviwr כתב:בדקתי מול החברה את נושא פליטת האוזון וזו התגובה שלהם:
These UV bulbs do emit a very very minuscule amount of Ozone...so small it's almost immeasurable.
...
ובעברית "נורות ה- UV אלו פולטות כמות מזערית של אוזון שכמעט ולא ניתן למדוד אותה."
...
uriler כתב:עם כל הכבוד, זה כבר מראה על היעדר רצינות...
הנורות לא פולטות שום דבר - קרינת ה UV המבצעת את הסטריליזציה מייננת את מולקולות האוויר הכלואות בפנים.
...
\
אכן כך, או שהמכשיר לא עושה כלום למעשה וזה עבודה בעיניים או שהם שקרנים. אין אופציה באמצע.
אם הוא מופעל ע"י סוללות, אז כנראה שיש שם נורת LED UV אחת או יותר,כנראה בהספק נמוך.
והמילה emit כלל לא נכונה, כי הנורות אכן לא פולטות אוזון,הן פולטות קרינה שהיא זאת שמייצרת אוזון

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”