שימו לב כל רוכשי מכשירי אנדרואיד של מוטרולה ....מוטורלה מוסרת שבמידה ואתם מעוניינים לצרוב ROM-ים על המכשיר שלכם, אז פשוט כדאי שתרכשו מכשיר אחר ולא את המכשירים שלהם (לדוגמה ה DroidX)! הם אפילו נותנים דוגמה למכשיר אחר כזה, הנקסוס של גוגל.
די מדהים שמוטורולה לא מעוניינת לאפשר פתיחה של המכשירים שלה להתקנת ROM-ים משודרגים שמפותחים ע"י קהילת מפתחי האדרואיד ברחבי הגלובוס.....ההודעה הזאת מאוד מכעיסה את הקהילה מכיוון שזה בדיוק מהות הקוד הפתוח של האנדרואיד......
הכל התפרסם בבלוג אצלם:
[left]
We understand there is a community of developers interested in going beyond Android application development and experimenting with Android system development and re-flashing phones. For these developers, we highly recommend obtaining either a Google ADP1 developer phone or a Nexus One, both of which are intended for these purposes.
At this time, Motorola Android-based handsets are intended for use by consumers and Android application developers, and we have currently chosen not to go into the business of providing fully unlocked developer phones.
לגוגל אין שום מילה בעניין הזה.....
בגלל שהמערכת כתובה בקוד פתוח אתה יכול מחר בבוקר להוציא מכשיר חדש ולהתקין עליו אנדרואיד (שעבר שיפצורים שלך) בלי שאתה צריך לדווח לגוגל על כך ויותר מזה אתה אפילו לא חייב להפיץ את קוד המקור שיצרת (את רובו) חזרה לקהילת הקוד הפתוח. גוגל כן יכלים למנוע ממך להתקין על המערכת שלך את השירותים שלה (gmail, google maps, search וכו) אבל לא הרבה מעבר לכך....
אני לא יודע לגבי הרישון של גוגל אבל אני ניסיתי המון פעמים להשתמש בפרויקטים של קוד פתוח לפרויקט מסחרי שלי אבל אמרו לי מאוד בבירור:אין בעיה שתשתמש בפרויקט שלנו,תשנה כמה שבא לך ותעשה מה שבראש שלך,כל עוד הפרויקט שלך נשאר קוד פתוח.
השאלה כמה אנדרואיד זה קוד פתוח אם לא ניתן להחליף רומים..
yaronshani כתב:אני לא יודע לגבי הרישון של גוגל אבל אני ניסיתי המון פעמים להשתמש בפרויקטים של קוד פתוח לפרויקט מסחרי שלי אבל אמרו לי מאוד בבירור:אין בעיה שתשתמש בפרויקט שלנו,תשנה כמה שבא לך ותעשה מה שבראש שלך,כל עוד הפרויקט שלך נשאר קוד פתוח.
השאלה כמה אנדרואיד זה קוד פתוח אם לא ניתן להחליף רומים..
...
רוב הקוד הפתוח של גוגל נכתב תחת הרשיון: Apache Software License, 2.0 ולא תחת רשיון LGPL.....המשמעות של קוד שנכתב תחת רשיון Apache הוא שניתן לקחת את הקוד הפתוח לשכתב אותו ולייצר גירסת קוד סגורה וקיניינית (Proprietary software). כלומר אין לך חובה להפיץ את הקוד ששיכתבת ויותר מזה אתה יכול למכור אותו כמוצר.....
yaronshani,
הקודה פתוח שאתה מכיר ועבדת בו נכתב כנראה תחת רשיון LGPL שבאמת מחייב להפיץ את הקוד המשוכתב כקוד פתוח