בעיות הקליטה של האייפון 4 - הסבר
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
תודה על המאמר.
נכון שהאייפון הוא לא המכשיר היחיד בשוק שמגע במקומות מסויימים גורם לירידה בקליטה שלו, אבל אפל לא היו מוכנים להודות בזה ומצאו תירוצים שונים ומשונים, סטיב עצמו ניפק לנו כמה פנינים בעניין, ואם נוסיף לזה את הזחיחות של אפל (ע"ע "אתה לא מחזיק נכון את המכשיר") ואת החלחלה שאפל מעוררת בקרב לא מעט אנשים, הרי שקיבלנו פה מיני פצצה ביחסי ציבור.
למה מיני פצצה? כי המכירות לא נפגעו, ואני מניח שגם לא ייפגעו (להיפך), זה הרבה רעש שגרם לאפל להוריד קצת פרופיל, אבל לא באמת משהו שמדגדג להם את חשבון הבנק (כבר אמרנו שאפל לא בעניין של לייצר את המכשיר הטוב ביותר, אלא בעסק של לעשות כמה שיותר כסף).
זה רק נותן לאנשים את האופציה להוציא אוויר, מי שגם ככה לא אהב את אפל ימשיך לא לאהוב אותה, מי שאוהב אותה ימשיך לאהוב אותה - עסקים כרגיל.
מעט האנשים שבגלל ההתנהלות הזו לא ייקנו את המכשיר הוא זניח מאד.
לגבי התביעות הייצוגיות, אני לא בטוח שהן תידחנה כ"כ מהר, ואם כן, אז כנראה שיגישו באמת תביעות על השיפור המלאכותי במספרים.
ואחרי כל זה, בנימה אישית אני חושב שאפל נכשלו בניהול המשברון הזה (די נדיר לאפל), והזלזול בלקוחות מאד מעצבן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5373 פעמים
העניין שזה מרכז בעצם את כל הבעיות שמאפיינות את אפל במכה אחת:
1. בעיות שהן תוצאות לוואי ישיר לשיטת הסודיות בכל מחיר שאפל נוקטת בה בכדי למנף את דעת הקהל
2. תכנון שמתעסק בעיקר בחזות ועיצוב ופחות מעניין אותו פונקציונליות
3. ניהול משבר גרוע במיוחד
4. שליפת תגובות מהמותן בלי בדיקה מסודרת
5. חוסר יכולת להגיד שהם טעו ולספק פיתרון אמיתי בדמות ציפוי אלטרנטיבי או מארז חינמי
1. בעיות שהן תוצאות לוואי ישיר לשיטת הסודיות בכל מחיר שאפל נוקטת בה בכדי למנף את דעת הקהל
2. תכנון שמתעסק בעיקר בחזות ועיצוב ופחות מעניין אותו פונקציונליות
3. ניהול משבר גרוע במיוחד
4. שליפת תגובות מהמותן בלי בדיקה מסודרת
5. חוסר יכולת להגיד שהם טעו ולספק פיתרון אמיתי בדמות ציפוי אלטרנטיבי או מארז חינמי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תודה על המאמר - בהחלט מעניין. זה רק מפחיד אותי לגבי רמות הקרינה שאנחנו מקבלים פה בארץ 
לדעתי זה יפגע באפל ברמות אם הם לא יפתרו את זה במהרה בצורה נכונה. אבל ברגע שיפתרו את זה - אנשים ימשיכו לקנות אותו בלי סוף.
ובנוגע לארץ נראה לי כבר שמישהו כתב שיום יבוא ונחליף את השם ל iIsrael
ככה זה נראה
לדעתי זה יפגע באפל ברמות אם הם לא יפתרו את זה במהרה בצורה נכונה. אבל ברגע שיפתרו את זה - אנשים ימשיכו לקנות אותו בלי סוף.
ובנוגע לארץ נראה לי כבר שמישהו כתב שיום יבוא ונחליף את השם ל iIsrael
ככה זה נראה
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אני דווקא חושב שהפריסה הצפופה של התאים בישראל, מאפשרת לנייד שלך לעבוד בעוצמות שידור נמוכות יותר ולכן הופכת את כל העסק למסוכן פחות.Itay_Pollak כתב:תודה על המאמר - בהחלט מעניין. זה רק מפחיד אותי לגבי רמות הקרינה שאנחנו מקבלים פה בארץ
...
דווקא כשהסלולארי צריך לתקשר עם תא בעל רמת קליטה נמוכה, הוא מעלה את הספק השידור מה שממש לא טוב ליהודים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כן - אבל הצרה היא שזה אומר שבכל חור יש אנטנה. כולל כל מיני דירות בערים. אני לא רוצה לדעת יום אחד שאני שכן של איזה אנטנה.
סיפרו לי גם שמחברים בין אנטנות עם גלי מיקרוגל. שחייבים קו ישיר - מעניין כמה אנשים בטעות עוברים דרך זה
או סתם חוטפים קרינה
סיפרו לי גם שמחברים בין אנטנות עם גלי מיקרוגל. שחייבים קו ישיר - מעניין כמה אנשים בטעות עוברים דרך זה
יופי של מאמר...מסביר מאוד את כל הסאגה הבלתי נגמרת הזאת
דבר שהפריע לי במאמר נוגע לסעיף שנקרא : הבלוף הגדול שיצרניות הסלולר לא רוצים שתדעו
כשקוראים את הסעיף הזה במאמר מקבלים את הרושם שגם שאר יצרניות הסלולאר המבצעים מעשה הטעייה (רמייה) דומה (אגב, זה לא קשור בהכרח ליצרן עצמו אלא למי שכותב את ה OS מעל המכשיר).....אז אני לא יכול לדבר בשם כל מערכות ההפעלה שיש לסלולאר, אבל באנדרואיד אלגוריתם זה מאוד קל לבדיקה מכיוון שהמעכת כתובה בקוד פתוח, לכן כולם יכולים לגשת ולראות את האלגוריתם הצגת ה bar-ים ביחס לעוצמה.
אתר AnandTech עשה reverse-engineered לעוצמת הסיגנל אל מול הצגת ה bar-ים באייפון 4 כנגד מערכת האנדרואיד OS והגיע לטבלת השוואה שצירפתי. השורה התחתונה והברורה היא שהרמייה לכאורה של חברת אפל היא נחלתם בלבד ולא נחלתם של שאר יצרניות הסלולאר (OS-ים אחרים)
http://android.git.kernel.org/?p=platfo ... ff;hb=HEAD
המימוש כתוב בפונקציה שנקראת ()updateSignalStrength
(אולי אפל יעתיקו את קטע הקוד הזה על מנת לחסוך לעצמם שבועות של פיתוח לפני שהם ישחררו את התיקון לכל המכשירים הרלוונטים שלהם
)
דבר שהפריע לי במאמר נוגע לסעיף שנקרא : הבלוף הגדול שיצרניות הסלולר לא רוצים שתדעו
כשקוראים את הסעיף הזה במאמר מקבלים את הרושם שגם שאר יצרניות הסלולאר המבצעים מעשה הטעייה (רמייה) דומה (אגב, זה לא קשור בהכרח ליצרן עצמו אלא למי שכותב את ה OS מעל המכשיר).....אז אני לא יכול לדבר בשם כל מערכות ההפעלה שיש לסלולאר, אבל באנדרואיד אלגוריתם זה מאוד קל לבדיקה מכיוון שהמעכת כתובה בקוד פתוח, לכן כולם יכולים לגשת ולראות את האלגוריתם הצגת ה bar-ים ביחס לעוצמה.
אתר AnandTech עשה reverse-engineered לעוצמת הסיגנל אל מול הצגת ה bar-ים באייפון 4 כנגד מערכת האנדרואיד OS והגיע לטבלת השוואה שצירפתי. השורה התחתונה והברורה היא שהרמייה לכאורה של חברת אפל היא נחלתם בלבד ולא נחלתם של שאר יצרניות הסלולאר (OS-ים אחרים)
*אגב, מי שאוהב שטויות כאלה יכול לראות את האלגוריתם שממומש באנדרואיד בקטע הקוד הבא:[left]•Assuming AnandTech's measurements are accurate, it's possible to come to the conclusion that the Apple signal strength numbers appear manually fudged, accidentally or otherwise: note the short dBm range for 3 bars and the extra-long dBm range for 4 bars. In other words the iPhone reports 4 bars at a much lower signal strength than it should relative to the other thresholds, the chosen thresholds don't follow a smooth curve.
[/left]...
http://android.git.kernel.org/?p=platfo ... ff;hb=HEAD
המימוש כתוב בפונקציה שנקראת ()updateSignalStrength
(אולי אפל יעתיקו את קטע הקוד הזה על מנת לחסוך לעצמם שבועות של פיתוח לפני שהם ישחררו את התיקון לכל המכשירים הרלוונטים שלהם
אחלה מאמר, ואני מסכים איתו מאוד.
תמיד אמרתי שהבעיה האמיתית עם הקליטה של האייפון זה לא המכשיר, אלה ההתנהגות של אפל עם כל הפרשה.
ואם הם באמת שינו אלגוריטם להציג יותר פסים, אז נכון שיש מקום לתביעה ייצוגית, חבל שיש סיכוי קלוש שהדבר יקרה.
תמיד אמרתי שהבעיה האמיתית עם הקליטה של האייפון זה לא המכשיר, אלה ההתנהגות של אפל עם כל הפרשה.
ואם הם באמת שינו אלגוריטם להציג יותר פסים, אז נכון שיש מקום לתביעה ייצוגית, חבל שיש סיכוי קלוש שהדבר יקרה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5373 פעמים
המסמך של ANANDTECH, ואגב כל השיטה שבה הוא הצליח לגרום לאייפון 4 להציג DB במקום בארים - זה לא פחות מגאוני. כל הכבוד לבחור הזה, הסקירות שלו גורמות לכל האחרים להתבייש בפינה.
להערכתי אפל אינה היחידה שעוסקת במשחק עם מספרים. כל עוד אין נוסחא ברורה וסטנדרטית לכל היצרנים, כל אחד יכול להמציא לעצמו נוסחאת בארים שונה וזה בעצם חלק מהבעיה שעליה הצבעתי.
להערכתי אפל אינה היחידה שעוסקת במשחק עם מספרים. כל עוד אין נוסחא ברורה וסטנדרטית לכל היצרנים, כל אחד יכול להמציא לעצמו נוסחאת בארים שונה וזה בעצם חלק מהבעיה שעליה הצבעתי.
תודה על המאמר.
יש לי כמה הסגות בנושא...
הבעיה בדגם 4 היא הזכוכית שמשפיעה בצורה דרמטית על התנהגות האנטנה בניגוד לפלסטיק ולא העובי של המכשיר(יש כמה דגמים דקים של חברות אחרות ובהם האנטנות לא חיצוניות) דווקא מהבחינה הזו האייפון יחסית גדול (רוחב, אורך) מטלפונים סטנדרטיים ונותן מרחב לאנטנה פנימית.
את הבדיקות לא עושים עם כיסוי, לא משנה כמה סודי המכשיר ויותר מזה, על מנת להעביר את המכשיר בתקנים הסלולארים הם מחויבים לבדוק את המכשיר על פאנטום בחברה חיצונית שלא תסכים בשום אופן לערער את האמינות שלה ע"י שימוש בכיסוי בבדיקה.
אני מאמין שאפל ידעו על הבעיה כבר משלב התכנון מכיוון שברור לחלוטין שמיקום האנטנות בצורה כזו יהווה בעיה.
מדידות בפיתוח לא עושים על פי הקרינה שאתה מקבל ממפעיל סלולרי באיזור שבו נמצא המפעל שלך יש בנוסף לפרמטרים של קרינה פרמטרים אחרים שיכולים בקלות להצביע על הבעיה.אולי הבאג שאפל "גילתה" פתאום הוא הדרך שלה להתמודד עם הבעיה מראש.
אגב, בקליטה לא מדובר על dB אלא על הספק dBm וגם זה לא ממש מדויק.
באיזה מכשיר יש אנטנת גיבוי? עד כמה שאני יודע בקושי יש מקום לאנטנה בטלפון, אם יש שמים אחת פנימית ואם אין
אז שמים חיצונית ואין מקום לגיבוי.
מה שמדהים בכל הסיפור הזה שאף אחד לא מתלונן שהוא צריך להחזיק אנטנה חשופה בידיים או להצמיד אותה לראש בזמן שהמכשיר משדר. בעוד שאפילו אפל עצמה ממליצה על מרווח ביטחון של בערך 3 מ"מ אם אני לא טועה מהגוף.
יש לי כמה הסגות בנושא...
הבעיה בדגם 4 היא הזכוכית שמשפיעה בצורה דרמטית על התנהגות האנטנה בניגוד לפלסטיק ולא העובי של המכשיר(יש כמה דגמים דקים של חברות אחרות ובהם האנטנות לא חיצוניות) דווקא מהבחינה הזו האייפון יחסית גדול (רוחב, אורך) מטלפונים סטנדרטיים ונותן מרחב לאנטנה פנימית.
את הבדיקות לא עושים עם כיסוי, לא משנה כמה סודי המכשיר ויותר מזה, על מנת להעביר את המכשיר בתקנים הסלולארים הם מחויבים לבדוק את המכשיר על פאנטום בחברה חיצונית שלא תסכים בשום אופן לערער את האמינות שלה ע"י שימוש בכיסוי בבדיקה.
אני מאמין שאפל ידעו על הבעיה כבר משלב התכנון מכיוון שברור לחלוטין שמיקום האנטנות בצורה כזו יהווה בעיה.
מדידות בפיתוח לא עושים על פי הקרינה שאתה מקבל ממפעיל סלולרי באיזור שבו נמצא המפעל שלך יש בנוסף לפרמטרים של קרינה פרמטרים אחרים שיכולים בקלות להצביע על הבעיה.אולי הבאג שאפל "גילתה" פתאום הוא הדרך שלה להתמודד עם הבעיה מראש.
אגב, בקליטה לא מדובר על dB אלא על הספק dBm וגם זה לא ממש מדויק.
באיזה מכשיר יש אנטנת גיבוי? עד כמה שאני יודע בקושי יש מקום לאנטנה בטלפון, אם יש שמים אחת פנימית ואם אין
אז שמים חיצונית ואין מקום לגיבוי.
מה שמדהים בכל הסיפור הזה שאף אחד לא מתלונן שהוא צריך להחזיק אנטנה חשופה בידיים או להצמיד אותה לראש בזמן שהמכשיר משדר. בעוד שאפילו אפל עצמה ממליצה על מרווח ביטחון של בערך 3 מ"מ אם אני לא טועה מהגוף.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73210
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3153 פעמים
אננדטק אחד האתרים המועדפים עליי, הסקירות שלו בכל תחום פשוט אות ומופת. זה האתר הראשון שאני פונה אליו כשאני צריך סקירה/השוואה בתחום שלי. מומלץ בחום.oferlaor כתב:המסמך של ANANDTECH, ואגב כל השיטה שבה הוא הצליח לגרום לאייפון 4 להציג DB במקום בארים - זה לא פחות מגאוני. כל הכבוד לבחור הזה, הסקירות שלו גורמות לכל האחרים להתבייש בפינה.
...
ד"א - כמו שכבר ציינת אתה ואחרים פה - הבעייה המרכזית בכל הסיפור הנ"ל הוא לאם יש בעייה או אין או אם זה קורה גם אצל האחרים אלא ההתנהלות הביזיונית של אפל ("תחזיקו את הטלפון אחרת, רגע רגע רגע, בעצם אין שום בעייה, רגע רגע רגע, בעצם נשחרר פאטץ שיתקן את זה בתוכנה"). אפל התייחסה ללקוחות שלה כמו מטומטמים, לצערנו הלקוחות שלה גומלים לה בהמשך רכישות מאסיביות של המוצר.
מי אמר שלקוחות זה עם חכם?
אותי מה שהכי מדהים בסיפורים עם אפל זה שאליהם איכשהו שום דבר לא נדבק!!
לא יודע איך זה שאנשים סולחים להם כל כך מהר....אני בטוח שעוד מספר חודשים אנחנו נהיה היחידים שנזכור ונזכיר לאחרים על הפרשייה הנוספת הזאת. זה פשוט לא יעניין אף אחד....לא יודע איך הם עושים את זה שם, אבל כל הכבוד להם על זה....
לא יודע איך זה שאנשים סולחים להם כל כך מהר....אני בטוח שעוד מספר חודשים אנחנו נהיה היחידים שנזכור ונזכיר לאחרים על הפרשייה הנוספת הזאת. זה פשוט לא יעניין אף אחד....לא יודע איך הם עושים את זה שם, אבל כל הכבוד להם על זה....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6048
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ה"אתם לא מחזיקים נכון" של ג'ובס, מזכיר לי התנסחות דומה בראיון טלבזיוני של אחד הגנרלים שלנו במלחמת לבנון השנייה, שכחתי את שמו,
כשטנקי מרכבה סימן 4 חטפו טילים אחד אחרי השני (40 טנקים הלכו), הנ"ל טען שהטנקיסטים הצעירים לא מאומנים כהלכה,
ולא חונים נכון בשטח...
זה אז הרתיח אותי לשמוע מישהו בכיר בצבא יורק לבאר שלו עצמו, וזה מה שג'ובס עשה פה.
אכן, כתם שחור לאפל ה"לבנה", זה יגרום לכולנו להסתכל עליהם אחרת מעכשיו, ואני מקווה שהם ילמדו להבא לא לשקר כ"כ בקלות.
הלחץ להשאר מספר אחד, מנצח אותם.
כשטנקי מרכבה סימן 4 חטפו טילים אחד אחרי השני (40 טנקים הלכו), הנ"ל טען שהטנקיסטים הצעירים לא מאומנים כהלכה,
ולא חונים נכון בשטח...
זה אז הרתיח אותי לשמוע מישהו בכיר בצבא יורק לבאר שלו עצמו, וזה מה שג'ובס עשה פה.
אכן, כתם שחור לאפל ה"לבנה", זה יגרום לכולנו להסתכל עליהם אחרת מעכשיו, ואני מקווה שהם ילמדו להבא לא לשקר כ"כ בקלות.
הלחץ להשאר מספר אחד, מנצח אותם.