פטנט ישראלי לסינון קרינת האייפון
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
חסימה זה יפה, אבל חסימה זה גורם להפסקת קליטה.
השאלה היא מה זה עושה עם הקרינה - הופך אותה לחום? מפנה אותה למקום אחר?
באייפון 4 לדעתי הסיפור אחר לחלוטין, הקרינה שם מגיעה מהמסגרת.
אגב, ממה שאני מבין האנטנות של האייפון נמצאות דווקא בגב האייפון, כך שתאורטית אם זה מגן רק על המסך, זה אמור להפנות יותר אנרגיה לכיוון הגב.
השאלה היא מה זה עושה עם הקרינה - הופך אותה לחום? מפנה אותה למקום אחר?
באייפון 4 לדעתי הסיפור אחר לחלוטין, הקרינה שם מגיעה מהמסגרת.
אגב, ממה שאני מבין האנטנות של האייפון נמצאות דווקא בגב האייפון, כך שתאורטית אם זה מגן רק על המסך, זה אמור להפנות יותר אנרגיה לכיוון הגב.
-
zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
עופר שואל:
לקרינה הסלולארית ישנם מספר תדרים אשר חלקם נבלע על ידי המדבקה וחלקם הופכים לחום. (ביקשתי הגדרה מפורטת מהממציא ואת תגובתו אפרסם בהמשך)
השאלה היא מה זה עושה עם הקרינה - הופך אותה לחום? מפנה אותה למקום אחר?...
לקרינה הסלולארית ישנם מספר תדרים אשר חלקם נבלע על ידי המדבקה וחלקם הופכים לחום. (ביקשתי הגדרה מפורטת מהממציא ואת תגובתו אפרסם בהמשך)
כפי שכתבתי, בערכה ישנן שתי מדבקות הגנה, אחת למסך והשניה לגב המכשיר.אגב, ממה שאני מבין האנטנות של האייפון נמצאות דווקא בגב האייפון, כך שתאורטית אם זה מגן רק על המסך, זה אמור להפנות יותר אנרגיה לכיוון הגב....
צבי וורובל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
הבעיה שזה חוסם בדיוק את התדרים הבעייתיים (900 + 1.
השאלה הכי חשובה היא האם זה מחזיר אותם (עדיף) או ממיר לחום (לא עדיף!).
-
zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1646
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
עופר, תשובת ממציא המדבקה הועברה כלשונה:
"המוצר מתוכנן לעשות שתי פעולות על מנת להוריד את חשיפת המשתמש לקרינה הנפלטת מהמכשיר.
פעולה ראשונה היא סינון של חלק מהתדרים וחלק מהאנרגיה שהמכשיר פולט. בתהליך הסינון חלק מהאנרגיה נספגת במוצר ומתפזרת על המוצר. פעולה שניה הינה החזרת חלק מהאנרגיה לדרגת השידור (אפקט היזן-חוזר).
כך שבשורה התחתונה ישנה הורדה של כ-98% מחשיפת המשתמש לקרינה - הורדת ערך SAR בכ-98%, כלומר בגוף נספג עד כ-2% מהקרינה/אנרגיה בלבד."
"המוצר מתוכנן לעשות שתי פעולות על מנת להוריד את חשיפת המשתמש לקרינה הנפלטת מהמכשיר.
פעולה ראשונה היא סינון של חלק מהתדרים וחלק מהאנרגיה שהמכשיר פולט. בתהליך הסינון חלק מהאנרגיה נספגת במוצר ומתפזרת על המוצר. פעולה שניה הינה החזרת חלק מהאנרגיה לדרגת השידור (אפקט היזן-חוזר).
כך שבשורה התחתונה ישנה הורדה של כ-98% מחשיפת המשתמש לקרינה - הורדת ערך SAR בכ-98%, כלומר בגוף נספג עד כ-2% מהקרינה/אנרגיה בלבד."
צבי וורובל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עדיין לא מסביר לי איך הוא לא פוגע בשידור של הטלפון מה שייגרום לתא לקלוט את הטלפון חלש מה שאומר לטלפון לשדר בעוצמה גבוהה יותר, קרי, זה ייגמור את הסוללה מהר יותר והקרינה היוצאת מהטלפון רק גדלה (יחד עם המדבקה זה יורד חזרה, קרי חזרנו ל-SQUARE ONE רק עם פחות חיי סוללה....)
אתה צודק, זה בדיוק הרעיון שלהם, כשיש קליטה, המכשיר יתאמץ קצת יותר בשביל להשיג תקשורת אך כאשר אין קליטה והטלפון משדר במקסימום עוצמה המדבקה תגן על המשתמש מהעוצמה המקסימלית.
זה מה שאני הבנתי כשהם אומרים שהמדבקה מיועדת להגן בעיקר במעליות ובמקומות שאין קליטה.
לי זה נראה שהם פשוט מצאו דרך לדפוק ת'אנטנה מבלי לפתוח ת'מכשיר.
בדוח הבדיקות שלהם בחישוב eirp הם לקחו בחשבון ששבח האנטנה בדיוק אותו דבר כשיש מדבקה וכשאין כשברור לגמרי שהמדבקה משפיעה המון על מאפייני הקרינה.
קח כל טלפון ותשבור לו את האנטנה הוא יוציא הרבה פחות לתחנת הבסיס ויחזיר לתוך ה PA את מה שלא הצליח לצאת.
בקיצור, אותי הם לא שכנעו.
זה מה שאני הבנתי כשהם אומרים שהמדבקה מיועדת להגן בעיקר במעליות ובמקומות שאין קליטה.
לי זה נראה שהם פשוט מצאו דרך לדפוק ת'אנטנה מבלי לפתוח ת'מכשיר.
בדוח הבדיקות שלהם בחישוב eirp הם לקחו בחשבון ששבח האנטנה בדיוק אותו דבר כשיש מדבקה וכשאין כשברור לגמרי שהמדבקה משפיעה המון על מאפייני הקרינה.
קח כל טלפון ותשבור לו את האנטנה הוא יוציא הרבה פחות לתחנת הבסיס ויחזיר לתוך ה PA את מה שלא הצליח לצאת.
בקיצור, אותי הם לא שכנעו.