שאלה חשובה בנוגע לקבלת אות של HD...
כמו שכבר כתבתי קודם בניסיון לברר על קבלת אות של HD...
יש לי LCD של TOSIHBA מדגם 37WL55
והבנתי שלמרות שהיא תומכת שידורי HD אני לא אוכל לקבל את זה בעתיד ממכשירים כי אין לה לא חיבור HDMI ולא DVI...
אז השאלה שלי היא פשוטה - איך לעזאזל אני יכול לקבל בה שידור HD ?!?
כי, שוב, כמו שאמרתי אני מעוניין לפנות לניופאן ולהציג להם את הבעיה - בטענה שהם אמרו לי שאין בעיה עם קבלת האות, גם בעתיד כשיהיו מכשירים שישדרו את האות... (מה שלפי מה שהבנתי פה הוא לא נכון..! מישהו אמר לי שיהיה אפשרי עם תוכן שאני אוריד מהאינטרנט... אבל עם איזה חיבור הוא יעבור לטלוויזיה - של ה-15PINS ?!? מה זה?)
ולכן אני מעוניין שיחליפו לי הדגם ל-37WL56 שיש לו כניסת HDMI תומכת HDCP.
אבל אני צריך לפני זה שתסגרו לי את הפינה הזאתי עם הסבר בטוח...
באמת תודה לכל מי שיעזור כי זה חשוב - וכרגע גם נורא מבאס...
יש לי LCD של TOSIHBA מדגם 37WL55
והבנתי שלמרות שהיא תומכת שידורי HD אני לא אוכל לקבל את זה בעתיד ממכשירים כי אין לה לא חיבור HDMI ולא DVI...
אז השאלה שלי היא פשוטה - איך לעזאזל אני יכול לקבל בה שידור HD ?!?
כי, שוב, כמו שאמרתי אני מעוניין לפנות לניופאן ולהציג להם את הבעיה - בטענה שהם אמרו לי שאין בעיה עם קבלת האות, גם בעתיד כשיהיו מכשירים שישדרו את האות... (מה שלפי מה שהבנתי פה הוא לא נכון..! מישהו אמר לי שיהיה אפשרי עם תוכן שאני אוריד מהאינטרנט... אבל עם איזה חיבור הוא יעבור לטלוויזיה - של ה-15PINS ?!? מה זה?)
ולכן אני מעוניין שיחליפו לי הדגם ל-37WL56 שיש לו כניסת HDMI תומכת HDCP.
אבל אני צריך לפני זה שתסגרו לי את הפינה הזאתי עם הסבר בטוח...
באמת תודה לכל מי שיעזור כי זה חשוב - וכרגע גם נורא מבאס...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
קל מאוד, המכשיר איננו HD READY, וזה הדרישה של כל המכשירים החדשים שיוציאו HD.
חברת TOSHIBA (אשר ניופאן מייצגים אותם) החלה למכור נגני HD DVD בארה"ב.
החיבור הרשמי היחיד ב-HDTV שיש לנגן הוא HDMI. כתוב בפירוש בספר הנגן (סיימתי לקרוא אותו זה עתה) שאין כל ביטחון שכל סרט יאפשר הוצאת תמונה דרך חיבור קומפוננט...
חברת TOSHIBA (אשר ניופאן מייצגים אותם) החלה למכור נגני HD DVD בארה"ב.
החיבור הרשמי היחיד ב-HDTV שיש לנגן הוא HDMI. כתוב בפירוש בספר הנגן (סיימתי לקרוא אותו זה עתה) שאין כל ביטחון שכל סרט יאפשר הוצאת תמונה דרך חיבור קומפוננט...
- oferlaor
- מנהל

יש סיכוי כזה כי התקן מאפשר לכל דיסק להחליט אם הוא יתנגן מקומפוננט או לא. האם אתה תתחיל לברר ברכישת כל דיסק אם הוא יעבוד או לא? יש סבירות גבוהה שמרבית (אם לא כל) הדיסקים בפורמט הזה יהיו סגורים לחיבור קומפוננט.
לגבי BD, זה מוגדר מראש שרק דרך DVI/HDCP או HDMI.
בכל מקרה, אם למסך אין HDMI או תמיכה ב-HDCP אזי הוא איננו HD READY ואינו רשמית תואם לתקן. נקודה.
לגבי BD, זה מוגדר מראש שרק דרך DVI/HDCP או HDMI.
בכל מקרה, אם למסך אין HDMI או תמיכה ב-HDCP אזי הוא איננו HD READY ואינו רשמית תואם לתקן. נקודה.
עופר תראה...
דיברתי עם ניופאן והם עוד לא החזירו לי תשובה, למרות שהם אומרים שלא נראה להם שתהיה בעיה לעשות את השידרוג... וזה תלוי במנהלת הראשית - WHATEVER...
בכל אופן, הבחור מהתמיכה הטכנית טוען שהדגמים 37WL56, 37WL58 שלהם יש כניסה של HDMI שתומכת ב-HDCP עובדים עם חלק מסויים שמכפיל את קווי הטלוויזיה... כלומר לטובה ולרעה... וזה בעצם גם מכפיל את קווי ה"רעש" כרגע... כי השידורים גם של הוט וגם של YES לא מספיק איכותיים עדיין אבל בעתיד זה ישתפר...
בנוסף לטענתו, כל העיניין סביב ה-HDMI עדיין לא בא במקום הקומפוננט וזה עיניין של לפחות 10 שנים !?!?
ולכן הטלוויזיה כן תתמוך ב-HD בלי שום בעיה...
ועכשיו לשאלה העיקרית - האם כדאי לי להחליף את הטלוויזיה (37WL55) בדגם יותר מתקדם ( 37WL56/58 ) שלהם יש את ה-HDMI (תומך HDCP) והם גם "מכפילות את קווי הטלוויזיה" או להישאר עם הדגם שלי שלא מכפיל אבל הוא לא בעל HDMI/DVI שתומך -HDCP ...???

דיברתי עם ניופאן והם עוד לא החזירו לי תשובה, למרות שהם אומרים שלא נראה להם שתהיה בעיה לעשות את השידרוג... וזה תלוי במנהלת הראשית - WHATEVER...
בכל אופן, הבחור מהתמיכה הטכנית טוען שהדגמים 37WL56, 37WL58 שלהם יש כניסה של HDMI שתומכת ב-HDCP עובדים עם חלק מסויים שמכפיל את קווי הטלוויזיה... כלומר לטובה ולרעה... וזה בעצם גם מכפיל את קווי ה"רעש" כרגע... כי השידורים גם של הוט וגם של YES לא מספיק איכותיים עדיין אבל בעתיד זה ישתפר...
בנוסף לטענתו, כל העיניין סביב ה-HDMI עדיין לא בא במקום הקומפוננט וזה עיניין של לפחות 10 שנים !?!?
ולכן הטלוויזיה כן תתמוך ב-HD בלי שום בעיה...
ועכשיו לשאלה העיקרית - האם כדאי לי להחליף את הטלוויזיה (37WL55) בדגם יותר מתקדם ( 37WL56/58 ) שלהם יש את ה-HDMI (תומך HDCP) והם גם "מכפילות את קווי הטלוויזיה" או להישאר עם הדגם שלי שלא מכפיל אבל הוא לא בעל HDMI/DVI שתומך -HDCP ...???
- oferlaor
- מנהל

אין קשר,
הוא די עשה מיש מש מהכל. לגבי LINE DOUBLING (או DEINTERLACING) אתה יכול לקרוא על זה באתר (חפש מהעמוד הראשי).
HDMI/HDCP לא יהיה בשימוש עם יס ולכן אין קשר - זה רק לנגני DVD ול-HDTV.
לגבי 10 שנים - אם הוא מדבר על כך שזה יחליף את הטכנולוגיה, אז הוא צודק - חיבורים אנלוגים ישאר לזמן רב, אבל במקביל הדיגיטיליים כבר בשימוש בערך שנתיים...
אם יש לך לחץ אמיתי להיכנס ל-HDTV בזמן הלא רחוק (לפי השאלות שלך, התחושה שלי היא שאתה בהחלט מוכן נפשית לכך) ולכן הייתי ממליץ לך לשדרג.
הוא די עשה מיש מש מהכל. לגבי LINE DOUBLING (או DEINTERLACING) אתה יכול לקרוא על זה באתר (חפש מהעמוד הראשי).
HDMI/HDCP לא יהיה בשימוש עם יס ולכן אין קשר - זה רק לנגני DVD ול-HDTV.
לגבי 10 שנים - אם הוא מדבר על כך שזה יחליף את הטכנולוגיה, אז הוא צודק - חיבורים אנלוגים ישאר לזמן רב, אבל במקביל הדיגיטיליים כבר בשימוש בערך שנתיים...
אם יש לך לחץ אמיתי להיכנס ל-HDTV בזמן הלא רחוק (לפי השאלות שלך, התחושה שלי היא שאתה בהחלט מוכן נפשית לכך) ולכן הייתי ממליץ לך לשדרג.
אוקי קראתי אבל נראה לי שאני צריך לראות את זה בעין - אז אני אלך להום סינמה הוליווד בהרצליה לראות את המסך בפעולה...
וממה שהבנתי ממך וממנו אפשרי לראות שידורי HD של חיבור מכשיר כלשהו דרך קומפוננט..? (אם הוא משדר את זה כמובן...)
ומה על דרך מחשב - ה-15PIN עושה את העבודה - לא הגיוני? הוא צריך כרטיס מסך של DVI ומצד שני לטלוויזיה 15PINS או איך בדיוק זה עובד?
דרך אגב, אלו הן היציאות של הדגם 37WL56:
כניסת HDMI תומך HDCP
2 כניסות SCART
כניסת AV
כניסת PC RGB
כניסת S-Video
אין קומפוננט ואין DVI - מה זה אומר בעצם לגבי אפשרות קבלת HD מהמחשב?
והעובדה שאין קומפוננט זה לא בעייתי?
וממה שהבנתי ממך וממנו אפשרי לראות שידורי HD של חיבור מכשיר כלשהו דרך קומפוננט..? (אם הוא משדר את זה כמובן...)
ומה על דרך מחשב - ה-15PIN עושה את העבודה - לא הגיוני? הוא צריך כרטיס מסך של DVI ומצד שני לטלוויזיה 15PINS או איך בדיוק זה עובד?
דרך אגב, אלו הן היציאות של הדגם 37WL56:
כניסת HDMI תומך HDCP
2 כניסות SCART
כניסת AV
כניסת PC RGB
כניסת S-Video
אין קומפוננט ואין DVI - מה זה אומר בעצם לגבי אפשרות קבלת HD מהמחשב?
והעובדה שאין קומפוננט זה לא בעייתי?
- oferlaor
- מנהל

KoSh5,
נכון קומפוננט יכול לעבוד.
15 פין (VGA) גם יכול לעבוד אם יש מקור שתומך בזה.
מחר עולה מאמר על מכשיר שמציג HD דרך קומפוננט, וכבר היתה סקירה על ה-Z500 שגם עושה זאת.
נכון קומפוננט יכול לעבוד.
15 פין (VGA) גם יכול לעבוד אם יש מקור שתומך בזה.
מחר עולה מאמר על מכשיר שמציג HD דרך קומפוננט, וכבר היתה סקירה על ה-Z500 שגם עושה זאת.
שאלה אחרונה גם SCART יכול לשדר HD ??? (כי כמו שאמרתי אין קומפוננט בדגם שאליו אני רוצה לשדרג ה-37WL56...)
המון המון המון המון המון תודה לכל מי שעזר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עופר יצאת מלך !!! ועזרת להבין את העיניינים בתחום הרבה יותר טוב...
אתר תותח ואני אמליץ על האתר בחום לכולם !
שוב תודה !!!
אתם גדולים !!!
קובי.
המון המון המון המון המון תודה לכל מי שעזר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עופר יצאת מלך !!! ועזרת להבין את העיניינים בתחום הרבה יותר טוב...
אתר תותח ואני אמליץ על האתר בחום לכולם !
שוב תודה !!!
אתם גדולים !!!
קובי.
- oferlaor
- מנהל

לא
SCART לא יכול בשום אופן לתמוך בזה.
אם אין לך קומפוננט או DVI או HDMI במסך, אז לא יעזור בית דין, אין שום מכשיר HDTV (לא כולל מחשב) שיכול להתחבר למסך שלך...
SCART לא יכול בשום אופן לתמוך בזה.
אם אין לך קומפוננט או DVI או HDMI במסך, אז לא יעזור בית דין, אין שום מכשיר HDTV (לא כולל מחשב) שיכול להתחבר למסך שלך...
תבדוק רכישה של 37WL58 (נראה לי שהיא תענה לך יותר על הצרכים אך היא יקרה יותר). החיבורים שלה:
2 כניסות קומפוזיט הכוללות 2 כניסות S VIDEO, 2 כניסות ווידאו קומפוננט + 2 כניסות אודיו.
כניסת RGB דרך מחבר 15 פינים לחיבור מחשב, כניסת RF – אנטנה,
יציאת מוניטור – COMPOSITE VIDEO + RCA AUDIO.
2 כניסות HDMI, יציאה לסאב וופר, יציאה סטריאופונית לאוזניות.
2 כניסות קומפוזיט הכוללות 2 כניסות S VIDEO, 2 כניסות ווידאו קומפוננט + 2 כניסות אודיו.
כניסת RGB דרך מחבר 15 פינים לחיבור מחשב, כניסת RF – אנטנה,
יציאת מוניטור – COMPOSITE VIDEO + RCA AUDIO.
2 כניסות HDMI, יציאה לסאב וופר, יציאה סטריאופונית לאוזניות.