יירגשף בשוק בפ"ת!

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

הבוקר עברתי בשוק בפ"ת ונכנסתי לכמה חנויות כדי לברר על קפה ירוק.

בשתיים מהן מצאתי רק קולומביה, ב-26 ש"ח לקילו.

בחנות שמתמחה בתבלינים של אתיופים, מצאתי בחור חביב שהצביע על שק ואמר שזה הקפה הכי טוב בעולם, מאתיופיה :)
האמת שהוא די הביט בי בחיוך של "מה אתה כבר מבין?" עד ששאלתי אם זה סידאמו.

הו.. אז הוא פתח את העיניים בפליאה ושאל אותי "מאיפה אתה מכיר סידאמו??"

כשהסברתי, השיחה כבר הפכה מאוד מעניינת. הוא סיפר לי על סחר הקפה באתיופיה, ואיך אפשר לטעום שם כל מני שקים שונים לפני שמזמינים שק.

מסתבר שהקפה שלו שם הוא יירגשף.
הוא הסביר לי שקוראים לקפה הזה YEREG-CHAFFEH "יירגצ'אפה"
ולא יירגשף כמו שקראתי כאן באתר.

לקחתי 2 ק"ג לנסיון, במחיר 30 ש"ח לקילו.

הוא אומר שהוא יוכל להשיג עוד כמה סוגי קפה, אבל האמת שאני לא בטוח. נראה בהמשך.

בכל אופן, אני טס ממש בעוד כמה ימים אז לא אספיק לקנות למי שירצה, אבל בקרוב נוכל לארגן יירגצ'פה לכל דיכפין, במחיר 30 ש"ח לקילו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

avicali
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

איזה קטע, יש ביבנה (איפה שאני גר) חנות לכלים חד פעמיים שבבעלות מישהי ממוצא אתיופי.
נכנסתי לשם בשישי האחרון ולפי הריח (החזק מאוד!) הבנתי שהם מוכרים שם גם תבלינים, הסתובבתי קצת ואז ראיתי שקיות ניילון עם קפה ירוק.
שאלתי אותה על העניין והיא אמרה שהזן הוא קולומביה והשקיות הן קילו כל אחת. היו שקיות שעלו 27 ש"ח לקילו וכאלה של 25 ש"ח לקילו עבור גודל פולים קטן יותר.
חששתי קצת מהריח הכבד שיש בחנות, שיתפס בפולים, אבל היא אמרה שאיך שהיא מקבלת את השק היא מחלקת אותם לשקיות ניילון סגורות (לא אטומות ב-100%) לקחתי שקית של 27 ש"ח לנסיון.
ברגע שאקלה אותם אעדכן איך הם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

יש לי עדיין 2 קילו יירשףצ'אפה מה שלא יהיה משוק מחנה יהודה.
פולים נורא קטנים - לא הצלחתי להוציא מזה קפה כזה מדהים כמו בסיפורים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

נסה קליה בהירה
לקפה הזה טעם די מוזר ומיוחד, ולא קל לקליה
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #5 

אני מצליח להיות יחסית עקבי בחביתוש רק בכניסה לפיצוץ שני לא פחות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

תעלה כמות, תעלה טמפ', שקשק הרבה ויהיה בסדר
צריך לכוון לפיצוץ ראשון בין 8 - 10 דק מנסיוני לאחרונה (קליה בהירה - עדיף לכיוון ה 10)
וכרגיל דקה אחרי כניסה לפיצוץ ראשון להוריד קצת הלהבה
כמעט נגיעה בפיצוץ שני ומייד לעצור
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

מסקנות ראשוניות מקליה היום:

1. פולים קטנטנים יותר מהסידאמו שיש אצלי, בהתחלה חשבתי שמוטי קנה לי גרעיני חמניה :wink: אבל נקיים ויפים ועושים רושם שהם טריים.
2. קליה קצת בעייתית, המוץ מסרב להיפרד מהפולים בניגוד לשאר הזנים שקליתי, הצבע בזמן הקליה קצת מטעה כי מצד אחר הפולים משחירים דיי מהר ומצד שני אתה בקושי התחלת לשמוע את הפיצוץ הראשון. לא לקחתי צ'אנס ועצרתי כ 1.5 דק' לאחר הפיצוץ הראשון (סה"כ כ 15 דקות קליה, התחלה מקולה קר וטמפ' 235).
3. גם בסיום הקליה והקירור נשאר לא מעט מוץ על הפולים, הקפצתי הרבה במסננת ומוללתי בידים עד שמרבית המוץ ירד ...
4. טחנתי והשארתי 3-4 דקות לאיוורור, צבע הקפה מדהים ממש חום כתום עם ריח מעולה.
5. חלטתי, יצא קפה טוב עם גוף בינוני+ חמיצות בינונית גבוהה אבל יותר מעודנת מהקניה ויותר לכיוון ייני. לקפה יש ארומה נהדרת ומשאיר אפטרטייסט חמצמץ ייני ברקע.

לטעמי מדובר בזן קפה מעולה אבל כחד זני אני לא ממליץ (בטח לא למוטי שלא אוהב חמיצות בקפה), בתוך תערובת לאספרסו במינון של כ 25% הוא יהיה נהדר וישדרג את התערובת מאוד!

שידוך מצויין יהיה סומטרה מנדלינג במינון של 2/3 סומטרה - 1/3 אתיופי ואפשר על הכול גם לשים 10% מונסון -> יאזן את החומציות ויוסיף גוף, מרירות ועוקץ לתערובת.

לסיום, תודה למוטי על הקניה ...

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

ירגשיפה אכן קצת קשה לקליה בגלל הפולים הקטנים,ובאמת קצת בעיה להפרד מהמוץ שלו.

כפיר,אני מאוד ממליץ לך לנסות אותו תקופה מסוימת כחד זני,זהו זן מעולה,מתוק,מתובל,ארומטי עם טעמים מדהימים שקשה לי לזהות אותם.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #9 

תודה יוסי אנסה ...

לגבי הטעמים עזוב גם אני לא ממש מנסה לחפש את ה"אפרסקים" :wink: אבל בהחלט הקפה טעים ומעניין ויש לו טעם מורכב.

אפרופו טעמתי גם את הניקרגואה ששלחת לי (תודה), הפולים ענקיים כבדים ויפים מאוד, הגוף שלו יחסית חלש, חומציות מועטה ויש לו טעם מאוד עדין ורך. יהיה מצוין בתערובות כמעין פילר לאזן טעמים דומיננטיים.

ממש איכות מצוינת במחיר מעולה !

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

פעם רציתי להבין מה הקטע עם הירגשף אז הזמנתי כחד זני מאינטליגנציה. הגיע קפה קלוי מדויק כתער. די בהיר ומקסימום טעם. היה יחודי מאוד והגעתי לרמה דומה פעם עם החביתוש. עכשיו ניסיתי שוב, עוד יומיים שלושה נראה.
ניקרגואה - אני זוכר שהוא היה במיטבו בקליה כהה מאוד לאחר כשבוע. הזכיר סידמו רק עם צבע אחר, ודוקא עמד יפה כחד זני, מעניין כאספרסו ומצויין עם חלב. לא הצליח בקליה בהירה, אבל יכול להיות שזה אני ולא הוא.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #11 

אני מצאתי שיטה להפריד את המוץ - לקחת חופן קפה אחרי הקלייה, לשפשף אותו אגרסיבית ואחר כך לנפות.
האתיופים שוטפים את הפולים הירוקים במים עם שפשף אגרסיבי, מייבשים יום ואז קולים. כנראה זה בשביל זה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

היום טעמתי את הקליה - יצא מצויין! הירגשף קפה מעניין, סמיך, יש בו מתיקות מסויימת, קצת טעם של ברזל (כן כן, מוזר...), בסך הכל קשה להגדרה מלבד - מעניין.
קליתי אותו בקליה די מהירה יחסית, פחות מעשר דקות, עצרתי ברמז הראשון לתחילת פיצוץ שני. תענוג!
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

hosq כתב:היום טעמתי את הקליה - יצא מצויין! הירגשף קפה מעניין, סמיך, יש בו מתיקות מסויימת, קצת טעם של ברזל (כן כן, מוזר...), בסך הכל קשה להגדרה מלבד - מעניין.
קליתי אותו בקליה די מהירה יחסית, פחות מעשר דקות, עצרתי ברמז הראשון לתחילת פיצוץ שני. תענוג!
...
כשאני מגיש למשהו מאכל מעשה ידי להתפאר, ושואל איך זה?,ואומרים לי מעניין,אני מבין שמענין זה בעיה. :) .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #14 

כאן אני באמת מתכוון לזה - הקפה מעניין. גורם לך להכין עוד מנה ועוד אחת, לנסות להבין את הטעם והמרקם. בוודאי לא קפה קלאסי. לצורך העניין, קפה ממקסיקו שרכשתי באמיגו הוא..."מעניין" כמו שאתה מתכוון
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

hosq כתב:כאן אני באמת מתכוון לזה - הקפה מעניין. גורם לך להכין עוד מנה ועוד אחת, לנסות להבין את הטעם והמרקם. בוודאי לא קפה קלאסי. לצורך העניין, קפה ממקסיקו שרכשתי באמיגו הוא..."מעניין" כמו שאתה מתכוון
...
(Y) לגבי הירגשיפה.

לגבי הקפה ממקסיקו,באמת בעייתי,מצד אחד הוא מאוד סתמי בקליות בהירות,ובקליות כהות הוא יותר נחמד ממה שנהוג לחשוב.

פעם היתי מכין תערובת מקסיקנית קליה כהה מאוד ,וקליה בהירה יותר ומערבב יחד,מעולה כאספרסו בלבד-לטעמי כמובן.

שמתי לב שהקפה מקסיקו מאמיגו,פאהום ואווה שונים בתכלית במאפינים שלהם,כנראה שיש קפה מקסיקני ויש אחר,האורגני של אווה מעולה,וגם עולה בהתאם.

אגב,מישהו שמע על הקפה של סיירה ליאונה?,יש שמועות שהוא יגיע מתי שהוא לארץ,(מקווה שלא טבול בדם),מעולם לא ניסיתי ואפילו לא שמעתי עליו.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”