מחפש מתכון לליקר אספרסו על בסיס שמנת [פוצל]

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
geva (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 220
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

נושא שלא נקרא #1 

עוד שאלה ברשותכם-

אני רוצה להכין ליקר אספרסו על בסיס שמנת- למישהו יש מתכון?

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.a ... Id=1533188

הכנתי עם וריאציות קלות עם חברים לאיזה אירוע ויצא מצוין.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

זו הזדמנות לפרוע חוב ישן

נושא שלא נקרא #3 

התהליך מצריך: 250 סמ"ק אלכהול 96% , 200 גרם קפה קלוי, 120 גרם סוכר, מיכל שמנת מתוקה.
התהליך: משרים 100 גרם פולי קפה ב200 סמ"ק כהל, בצנצנת אטומה ובחושך. שוכחים לשבועיים, רק מנערים מדי פעם. לאחר שבועיים מסננים את הכוהל לבקבוק, ומשלימים ל-200 סמ"ק. מ-100 גרם קפה הנוספים חולטים 7 מנות אספרסו כפול, וממיסים בהם את הסוכר. מערבבים את הקפה והכהל, ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה. התהליך הסתיים, ניתן להשלים לליטר עם מעט חלב, אם האספרסו יצאו לכם קצרים מדי. הליקר טעים כבר בשלב זה, אך אחרי שבוע טעמו משתפר עוד. את הפולים הרוויים באלכהול, ניתן לצפות בשוקולד, אחרי טימפור כמובן....מני...
הפולים נשארים פריכים כיוון שהכהל לא מכיל מים. שימוש בוודקה במקום כהל נקי, פוגם בפולים, והם ראויים לפח הליקר יוצא טעים מאוד גם באופציה זו.
תיהנו
אדי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

הליקר צריך להשמר במקרר

נושא שלא נקרא #4 

אל תשכחו, מוצרי חלב....בקירור.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

וראוי לציין שזה ליקר קפה שעולה על כל המסחריים בשוק בקלות....

geva (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 220
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

(Y) תודה רבה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

כן זה היה ממש טוב
תודה רבה
what's next?

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מקפיץ שרשור ישן עם שאלה ל coffeeaddict -
התחלתי להכין את הליקר לפי המתכון שלך.
אתה ממליץ על שמנת 15% או 30% ומעלה?

תודה :)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

שמנת עמידה רגילה של תנובה, לדעתי זה 30%. ברור לך שזה מכיל את אבות המזון העקריים:
אלכהול, קפאין, שומן ופחמימות.
בברכה
אדי

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

תודה אדי.

כן, ברור לי :-)

אני מכין כמות כפולה, מתכנן לקפוץ לשוק בירושלים לקנות בקבוקונים ולחלק למשפחה :-)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

יש מתכון ויש מדריך מצולם:
http://www.htcafe.co.il/article02809
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”