קליה של פולי קפה מזמביה.
הערב קליתי 250 גרם.
כפי שספרתי בעבר,מדובר בפולים די עלובים,לא זהים בגודל,שבורים,חלקם קטנים מידי ועדיין מכוסים במין קליפה דקה,ברור שהפולים לא עברו שטיפה-מזכירים את האינדייאן צ'רי רובוסטה.
הקליה היתה קשה ביותר-אולי בגלל הרוחות העזות ששוררות הערב,היה קשה להגיע לרמת קליה שאני מעדיף בדרך כלל-כהה,לכן הסתפקתי בקליה בינונית,את הפיצוצים בקושי שמעתי,יתכן בגלל הפולים השבורים .
ביום שבת נחלוט ונראה אם יהיו הפתעות לטובה.
כפי שספרתי בעבר,מדובר בפולים די עלובים,לא זהים בגודל,שבורים,חלקם קטנים מידי ועדיין מכוסים במין קליפה דקה,ברור שהפולים לא עברו שטיפה-מזכירים את האינדייאן צ'רי רובוסטה.
הקליה היתה קשה ביותר-אולי בגלל הרוחות העזות ששוררות הערב,היה קשה להגיע לרמת קליה שאני מעדיף בדרך כלל-כהה,לכן הסתפקתי בקליה בינונית,את הפיצוצים בקושי שמעתי,יתכן בגלל הפולים השבורים .
ביום שבת נחלוט ונראה אם יהיו הפתעות לטובה.
קלית קפה מזמביה.
אתמול בערב טעמתי אותו לראשונה ולא הייתי סגור עליו,לכן ערכתי עכשיו עוד כמה טעימות.
ראשית,לאחר הקליה הפולים תפסו קצת צורה ונהיו פחות מכוערים,(כמו בסומטרה).
הקליה היתה בהירה יחסית.
מריר מאוד (דומה לטעמו של עולש), שנשאר זמן לא מועט לאחר הלגימה,שרידים של טעם שומרי-אניסי (נשבע לכם שזה לא הארומה של התבלינים מהחנות שרכשתי בה את הפולים),לא היתה בו חמיצות בכלל למרות הקליה הבהירה,חסר גוף כמעט לחלוטין,קרמה סבירה ביותר,ניחוח ככה ככה.
עדיין לא סגור לחלוטין על הטעם,יתכן והוא יהווה איזון סביר לתערובות מתונות שמכילות ברזיל,קולומביה קוסטריקה פלנטיישן ועוד.
ממשיך לנסות.
ראשית,לאחר הקליה הפולים תפסו קצת צורה ונהיו פחות מכוערים,(כמו בסומטרה).
הקליה היתה בהירה יחסית.
מריר מאוד (דומה לטעמו של עולש), שנשאר זמן לא מועט לאחר הלגימה,שרידים של טעם שומרי-אניסי (נשבע לכם שזה לא הארומה של התבלינים מהחנות שרכשתי בה את הפולים),לא היתה בו חמיצות בכלל למרות הקליה הבהירה,חסר גוף כמעט לחלוטין,קרמה סבירה ביותר,ניחוח ככה ככה.
עדיין לא סגור לחלוטין על הטעם,יתכן והוא יהווה איזון סביר לתערובות מתונות שמכילות ברזיל,קולומביה קוסטריקה פלנטיישן ועוד.
ממשיך לנסות.
Re: קלית קפה מזמביה.
בקיצור: לא רוצה לזמביה.יוסיסופר כתב: מריר מאוד (דומה לטעמו של עולש), שנשאר זמן לא מועט לאחר הלגימה,(...),חסר גוף כמעט לחלוטין,קרמה סבירה ביותר,ניחוח ככה ככה.
....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זמביה זוכה לכבוד שאינדיאן צ'רי מקבל אצלך....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא מוותר בקלות.
קליתי אתמול את הזמביה בקליה כהה,בעוד יומיים שלושה נטעם ונסיק מסקנות סופיות.
אגב,גם "סלעים" מצאתי שם בזמן המיון.
אגב,גם "סלעים" מצאתי שם בזמן המיון.
שיניתי קצת את דעתי.
יש זנים פחות טעימים מזמביה,אם כי ברמת הכיעור שום זן לא ישתווה אליו.
לאחר קליה כהה יחסית של הזן הזה,הטעם השתפר פלאים.גוף סמיך,החמיצות ירדה במקצת,המרירות נשארה,קרימה מעולה.
הצלחתי לשכנע שני חברי הפורום להסתכן ולטעום,החוות דעת היו סבירות לחלוטין,(אף אחד מהם לא עיווה את הפרצוף
).
שלב הבא לשלב אותו כחלק מתערובת.
לאחר קליה כהה יחסית של הזן הזה,הטעם השתפר פלאים.גוף סמיך,החמיצות ירדה במקצת,המרירות נשארה,קרימה מעולה.
הצלחתי לשכנע שני חברי הפורום להסתכן ולטעום,החוות דעת היו סבירות לחלוטין,(אף אחד מהם לא עיווה את הפרצוף
שלב הבא לשלב אותו כחלק מתערובת.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
Re: שיניתי קצת את דעתי.
מאחר ואני אחד מהשניים שיוסי הזכיר, אני חייב לציין שהקפה הפתיע לטובה.יוסיסופר כתב:הצלחתי לשכנע שני חברי הפורום להסתכן ולטעום,החוות דעת היו סבירות לחלוטין,(אף אחד מהם לא עיווה את הפרצוף).
...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
גם אני התנסיתי בקפה הזה, לקחתי הביתה מיוסי (ושוב תודה, גם על הבורונדי כמובן) וקליתי כהה לפי ההמלצה... בהחלט קפה מיוחד ואין ספק שיש בו טעם אניסי שאני חושד שמגיע ממקורות זרים ולא מהקפה. ניתן להריח את האניס גם לפני הקלייה, בקפה הירוק.
בכל אופן, בהחלט לא נורא ואפילו מעניין לטובה.
בכל אופן, בהחלט לא נורא ואפילו מעניין לטובה.
שמח על החוות דעת,חשבתי שאני מתחיל לדמיין טעמים.
מעניין מאיפה מגיע ניחוח האניס לפולים?,אגב,אני מת על הטעם של האניס-כאניס כמובן,לא בקפה,למרות שביוון מוסיפים אוזו לקפה שלהם,אני מניח על מנת לשפר את טעמו הרע של הקפה,ולא ההיפך.
מעניין מאיפה מגיע ניחוח האניס לפולים?,אגב,אני מת על הטעם של האניס-כאניס כמובן,לא בקפה,למרות שביוון מוסיפים אוזו לקפה שלהם,אני מניח על מנת לשפר את טעמו הרע של הקפה,ולא ההיפך.