Adobe נכנעת ל-Apple, תפסיק להשקיע בכלי הפיתוח Flash C5

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #1 

כך הודיע מייק צ'יימברס, מנהל מוצר ב-Adobe.
[left]
"We will still be shipping the ability to target the iPhone and iPad in Flash CS5. However, we are not currently planning any additional investments in that feature,"
...
[/left]
ב-Adobe אומרים שאמנם הכלי ישוחרר למפתחים, אבל Adobe לא תשקיע בו יותר משאבים.
מבחינתם, הם יודעים ש-Apple לא תאשר אפליקציות שנכתבו ב-C5, וגם אלו שכבר פותחו, לא יעברו לגרסה 4 של האייפון, בגלל הסעיפים ש-Apple הכניסה לחוזה שלה.

עוד אומר צ'יימברס, שעיקר הפוקוס של Adobe בפיתוח למכשירים ניידים, יהיה מעתה על האנדרואיד (הוא במיוחד אוהב את ה-Tablets שהולכים לצאת השנה)
[left]
"I am going to shift all of my mobile focus from iPhone to Android based devices (I am particularly interested in the Android based tablets coming out this year) and not focus on the iPhone stuff as much anymore. This includes both Flash based, and Objective-C based iPhone development,"
...
[/left]מקור:
ITWire
נערך לאחרונה על ידי AviBiton ב 22/04/2010 17:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

יאלה הגיע הזמן שאיזה מיקרוסופט או גוגל ירכשו כבר את אדובי......
אם זה לא יקרה, עתידה של אדובי יהיה להעלם מהמפה (לההפך ללא אקטואלית) :(

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #3 

osherov,

לא להגזים... יש להם הרבה מאוד IP שמשאיר אותם בתמונה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:osherov,

לא להגזים... יש להם הרבה מאוד IP שמשאיר אותם בתמונה.
...
לא התכוונתי שהם יסגרו או יעלמו לגמרי אלא שהם יהפכו "לסתאם" עוד חברה גדולה שמייצרת כל מיני פתרונות יפים (כל מיני Acrobat-ים ו Dreamweaver-ים) אבל לא יותר מזה.......אגב, מישהו מכיר איזה מוצר חדש שאדובי הוציאה בשנים האחרונות ותפס את השוק?!

בזה אני חייב להסכים עם המשפט שג'ובס אמר על עליהם לגבי היותם עצלנים בעלי פוטנציאל!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #5 

theAman, עד כמה שאני מבין את הדברים לגרסאות שלפני OS4 עדיין יהיה אפשר להוציא דברים, או שלא הבנתי נכון ?

osherov, מישהו מכיר איזה מוצר חדש שכל חברת תוכנה הוציאה בשנים האחרונות ותפס את השוק?!
אדובי היו ונשארו אימפריה בתחומים שלהם, אני כן יכול להסכים עלולים להפוך לסוג של סימנטק

בכל אופן הכניעה הזו מאוד עצובה, ייעצור את פלאש מלהפוך לאימפריה אמיתית בפיתוח למכשירים סלולרים - משהו שהוא היום כאב ראש לא קטן

קובי_ג
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

המשך אדובי

שליחה #6 

אני לא חושב שיש צורך לדאוג לאדובי, הם קודם כל שולטים ביד רמה בכל עולם עיבוד התמונה עם פוטושופ ובכלל עם cs4 שהיא חבילת התוכנות שכל מעצב ודפס עובדים איתם כסטנדרט, כל עולם הדפוס וגם העיצוב הגרפי הלא מודפס משתמש בכלים של אדובי ובעולם הזה הם גם חדשניים וגם מקצועיים, הפלאש הוא חדש יחסית מאז שאדובי רכשו את מקלרמדיה ואותו אני לא מכיר וייתכן שאפל צודקים בטענות לגביו ויש לשפרו, אבל אני חושב שעוד מוקדם להספיד אותו ובטח שאת אדובי

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #7 

שבלול,
נכון לעכשיו, תנאי הרישיון של אפל עדיין לא מגבילים את המתכנתים, הגבלות אלו ייכנסו לרישיון שיגיע עם OS4, ואז יהיה לזה תוקף חוקי.
מה שכן, בכל מקרה מסלול האישור של כל אפליקציה עובר דרך עיניה הבוחנות של אפל, שבקלות יכולה לא לאשר אפליקציות שכאלו כבר עכשיו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

כשאני חושב על זה שבמשך שנים הדבר היחיד שהשאיר את המוצרים של אפל על המגרש היה העליונות שלהם בפוטושופ, המלחמה בין אפל לאדובי נראית לי כמו שיא האירוניה.

אבל בינינו, הפלאש הוא אחת הטכנולוגיות הנוראיות והמיותרות ביותר שניכפו על הרשת: החל מבניית אתרים עם תפריטים השוברים את מוסכמות הקדימה/אחורה, פרסומות הזוללות CPU כאילו שיש למפתחים מניות באינטל, אנימציות מטופשות, נגני ווידיאו שאי אפשר לקנפג אותם ועוד ועוד. אני ממש לא אזיל דמעה כשיקברו את הפלאש ובטח שלא אשב עליו שיבעה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #9 

theAman, אבל גם כשיהיה OS4 אנשים ימשיכו לעבוד עם SDK 3.2 כי OS4 לא תעבוד על המכשירים הישנים יותר, מי שמפתח מול 3.2 עדיין צריך לענות רק על התנאים שSDK 3.2 מציג לו... ברור שאפל יכולים לפסול כל אפליקציה באופן פרטני, השאלה אם אם זה יהיה גם באופן גורף למה שמלונקג' ל 3.2 וגם מה יקרה עם האפליקציות הקיימות באפ-סטור.
אני גם ממש לא מבין איך Phone Gap קיבלו אור ירוק מאפל ואחרים עדיין מגששים.

Catskinner , אתה מדבר על פלאש באתרי אינטרנט ואני מסכים איתך באופן חלקי בלבד, נכון שפלאש מעצבן מאוד בהמון מקרים אבל חלק גדול מהמקרים הזה זה בגלל מפתחים עצלנים שמקום לעשות תפריט ב HTML עושים אותו בפלאש בלי סיבה, קשה לי להאשים את פלאש בזה.
העניין שבמקרה הזה דווקא מדובר על פלאש כסביבת פיתוח שיכולה לקמפל אפליקציות Native (בערך) ולא על פלאש שרץ מתוך דפדפן (שגם לדפדפנים יש לא חלק גדול באשמה במצב של פלאש שם לאורך השנים, כל מי שניסה לפתח תוסף לדפדפן יודע איזה סיוט זה)

אני לא אזיל דמעה כש HTML5 יתחיל לדחוק הצידה את הפלאש אבל אני בהחלט אזיל דמעה אם אדובי לא יצליחו להעביר את פלאש אל המקום הראוי לו - עוד סביבת פיתוח שאפשר לעשות איתה דברים מעניינים
(מה שאני אומר זה שאם נסתכל על האבולוציה של פלאש אז בהמשך בדרך שלו המקום הטבעי שלו יהיה להתחרות הסביבות פיתוח כמו .net , JAVA ואחרות)

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”