אייפון: גרסה 4 הוצגה. מה היה לנו שם?

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
guylevy
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

Lior_M כתב: בוא נסכים שבנושא הזה אנחנו לא מסכימים ..
ליאור
...
להסכים אני תמיד מסכים... :)

אגב, גם אצלי זה עבודה. (www.gsm-israel.co.il)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #42 

כמובן שחלק מהמפתחים שהורידו את ה-SDK החדש, אומרים שבקלות רבה (סימון של אחד ה-Flags כ-TRUE) ניתן להחיל את אפשרות ה-Multitask גם על ה-3G.
השאלה היא איך המכשיר יעמוד בזה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #43 

תזכירו לי מתי הגירסא תהיה זמינה להורדה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #44 

MartinHSabag כתב:תזכירו לי מתי הגירסא תהיה זמינה להורדה?
...
בקיץ, דהיינו יוני-יולי.
אתה יכול להוריד את ה-SDK כבר עכשיו.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #45 

MartinHSabag כתב:לגבי ה"פתיחות" של האנדרויד, יכול מאוד להיות שזה דווקא אחד החסרונות של הפלטפורמה עבור המשתמש הפשוט.
היתרון עבור המשתמשים הפשוטים בפלטפורמה סגורה היא שהמכשיר פשוט עובד. מתקינים דברים וכמעט ואין התנגשויות או קריסות, ברגע שכל אחד יוכל לפתח אפליקציה ולא יהיה מישהו שייבדוק שזה לא מתנגש עם משהו אחר, תתחלנה הבעיות והחוויה תיפגם.

אני חושב שהפלטפורמה צריכה להיות פתוחה אבל מישהו אחד כן צריך לנהל את אישור האפליקציות, רק מטעמי תאימות ויציבות.
...
אני ממש לא מסכים איתך. הפתיחות של אנדרויד היא יתרון ענק שלה, ובוודאי לא חיסרון.

הטענה שלך לגבי יציבות והתנגשויות כנראה נובעת מזה שאתה לא מבין איך העסק הזה עובד.
המודל של "חנות/מתחם אפליקציה" הוא לא מודל חדש, ובטח לא מודל שהומצא על ידי אפל. זהו מודל שהועתק מהפצות ה-debian של לינוקס. במודל הזה ישנם מספר מאגרי תוכנה. חלקם מאגרים של תוכנות יציבות, וחלקם מאגרים של תוכנות בשלבי פיתוח כאלה ואחרים.
על מנת שתוכנה תיכנס למאגר התוכנות היציבות, היא צריכה לצבור מספיק קילומטרז במאגרי התוכנות הלא יציבות - ולהוכיח את יציבותה ונחיצותה. בתהליך האישור הזה (בניגוד גמור למה שאפל עושים) אין בכלל משמעות ל"מה עושה התוכנה" והאם היא דופקת או מפריעה למודל הכלכלי של אפל.

הנקודה היפה היא, שכל אחד יכול לפתוח מאגרי תוכנה משל עצמו. במידה והניהול של מאגרי התוכנה ה"ראשיים" לא יהיה ראוי/איכותי/טוב מספיק - מאגרי תוכנה אלטרנטיביים יקומו ויצברו פופולאריות.

אנדרויד נוהג בדיוק בצורה הזו: כל אחד יכול לפתוח מאגר תוכנה. אם גוגל לא יעשו עבודה טובה בניהול המאגרים שלהם - יצוצו מייד מאגרים אחרים, איכותיים יותר.

דוגמא נוספת להתנהלות כזו אפשר לראות אצל בוקסי: בוקסי מחזיקים מאגר לאפליקציות שלהם, אבל כל אחד יכול להוסיף מאגרים ותכונות כאוות נפשו. אם אני לא טועה - קיים להם מאגר בספרדית, שהוקם על ידי מישהו מהקהילה, ולא מתוך בוקסי.

הפתיחות של אנדרויד היא חוזקה אדירה שיש לפלטפורמה הזו למול הגן הסגור של אפל. אז נכון שהגן של אפל הוא גן גדול - אבל בזמן האחרון יותר ויותר משתמשים נתקלים בחומות שלו.
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78853
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5390 פעמים

שליחה #46 

shed,

דווקא עם עניין ההתרסקויות וכו', אני מסכים איתך שזה לא רלוונטי במקרה של אנדרואיד.

יש לפלטפורמה הזו (ואגב, כדאי אולי לפתוח שרשור יתרונות/חסרונות של הפלטפורמות במקום לעשות HIJACK לשרשור הזה של האייפון...) כמה חסרונות (את היתרונות כולם יודעים):

1. פרגמנטציה - פיתחת למוצר אחד? זה לא אומר שום כלום על התאימות שלו ל-17 הסלולריים האחרים בגרסאות ANDROID השונות והמשונות. לכל אחד יש יכולות אחרים ואין שום סטנדרט, רק אפליקציות פשוטות שמתכווננות למכנה המשותף הנמוך ביותר יכולות לשרוד.

2. חוסר סטנדרטים מינימליים בין הטלפונים (אין לך מושג אם יש GPS, אין GPS, יש ACCELEROMETER או אין, יש 3G או אין, יש מסך גדול או אין, אין מקלדת פיזית או לא). המון עבודה למפתחים בשביל לתמוך בכל האלטרנטיבות (או שמכוונים נמוך).

3. חוסר מסלול שדרוג. תגיד מה שתגיד על האייפון, אבל הם עדיין משדרגים את 2G. לעומתם אפילו מכשירי הדגל של אנדרואיד תקועים הרבה אחורה (G1, או אפילו ה-DROID). מה יגיד מישהו שאחרי חודשיים משרכש את המכשיר זה כבר מיושן ואין שידרוגי תוכנה?!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #47 

oferlaor כתב:shed,
יש לפלטפורמה הזו (ואגב, כדאי אולי לפתוח שרשור יתרונות/חסרונות של הפלטפורמות במקום לעשות HIJACK לשרשור הזה של האייפון...)!
...
פעם כל שרשור על מכשירים סלולרים היה הופך לדיון כלשהו סביב האייפון, לאחרונה דיונים "איפויניים" נחטפים לשיחות על אנדוריד, לדעתי זה אומר הרבה.

בכל אופן אני עדיין לא התגברתי על השינוי האחרון של אפל בהסכם שימוש של ה SDK, לא מעכל את זה שחברה מסוגלת להתנהג ככה ולצאת מזה בשלום. הציטוט האחרון של סטיב ג'ובס "‘Intermediate Layers Produce Sub-Standard Apps" בכלל מרגיז, ללא שכבות תוכנה כאלה חצי מהאפליקציות למק' לא היו קיימות. צביעות כזו לא רואים כל יום

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”