אני קולה בג'ין בד"כ 250-270 גר' של תערובת.
לאחרונה יצא לי לקלות מס' פעמים קליות קטנות יותר, של 100 גר' כל אחת, לצורך סמפלים.
שמתי לב לתופעה מוזרה: בקליות הקטנות הפיצוץ הראשון מגיע מאוחר יותר מאשר בקליות הגדולות.
אני מכוון על 235 מעלות קבוע לכל אורך הקליה. בקליות גדולות פיצוץ ראשון מגיע אחרי 12-13 דק' ופיצוץ שני מתחיל במהלך הדקה ה-15.
בקליות הקטנות פיצוץ ראשון התחיל בדקה 14 או אפילו אחרי, כשקרה כבר שסיימתי קליה בדקה ה-17 (מעט אחרי שיא פיצוץ שני).
נשמע לי הפוך מההגיון, לפיו ככל שמסת הפולים גדולה יותר, כך צריך יותר אנרגיה כדי לחמם אותם, ולכן הקליה תהיה איטית יותר.
מה דעתכם? קרה גם לכם?
השפעת כמות הפולים על זמן הקליה בג'ין - היתכן שהפוך מההגיון?
לדעתי זה קשור לצורת הקליה - קליית אויר, דוקא כשאין מסה שתספוג את החום האויר החם כנראה בורח. בנוסף, קצת לפני שהפיצוץ הראשון מתחיל, הפולים עצמם מפיצים חום ויותר פולים = יותר חום. בחביתוש זה עשוי "לשגע" את הקליה ולהאיץ אותה מאוד.
what's next?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
יותר פולים- יותר התנגדות לזרימת האויר
יותר התנגדות-שימור יותר טוב של החום הנישא ע"י אותו אויר, או בסופו של עניין פחות אויר נושא את אותו חום שנוצר בגופי החימום. מזכיר לי גם את יעילות מזגן שיורדת עם זרימת אויר חזקה יותר. בקיצור... גם אני מכיר את התופעה, ואצלי הפילטר ביציאה מהמכשיר הוא הישן ויש לו התנגדות רבה יותר מהפילטר שלכם.
בברכה
אדי
בברכה
אדי