הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

מנהל: מנהלי קפה

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

לינק להודעה #1 

חשבתי לעצמי שאולי הגיע הזמן לנקות אבנית באניטה.

ראשית, שאלה מקדימה: יש דרך כלשהי לבדוק את כמות האבנית בתוך המכונה?
פירקתי לא מזמן את ראש הפטריה של ה-E61, והוא נראה נקי (למעט קצת ירוקת מוזרה שהיתה שם).
האם יש דרך לבדוק את הדוד עצמו?


ועכשיו, לניקוי.

כולם מסכימים שלהסיר אבנית מה-HX עצמו זה ענין די פשוט. למעשה, זה ניקוי רגיל כמו של מכונת סינגל בויילר.
אבל כשמגיעים להסרת אבנית מהדוד, העניינים מסתבכים. צריך לנתק את החיישן, צריך להטות את המכונה ועוד שאר הפעלות מעניינות שכאלה.

ואני חושב לעצמי... למה, בעצם?
למה לא למלא את מיכל המים בחומר מסיר אבנית, ואז לפתוח את ברז המים החמים עד הסוף? נמדוד שיצאו 1.6 ליטרים (גודל הדוד שלי) ונסגור את הברז. נתן לתמיסה לעבוד בתוך הדוד, ונוציא 300 מ"ל לאחר כמה דקות. כך מס' פעמים, עד שיגמרו המים במיכל. אז, נרוקן שוב את הדוד ע"י הוצאת המים דרך הברז.

נמלא מים טריים, ונעביר מיכל או שניים במים נקיים.

באופן תיאורתי, יתכן שעדיין תוותר תמיסה בתוך הדוד, אבל בפועל כנראה שרוב התמיסה תעלם לאחר ריקון הדוד.


מה אני מחמיץ כאן?
האם, למשל, עשויה להיות בעיה עם גוף החימום כשהדוד ריק?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #2 

תנסה פעם בלי מסיר אבנית לפתוח את ברז הדוד ותראה כמה מים יוצאים. תגלה שזה ממש לא כל הדוד.
זו הבעיה - לרוקן דוד זו לא משימה פשוטה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #3 

אוקי, אז בלי לרוקן את הדוד.

פשוט - אעביר דרכו, בהפסקות, ליטר וחצי של מים מעורבבים בחומר מסיר אבנית.
ואח"כ אעביר דרכו, שוב בהפסקות, 3 ליטרים של מים נקיים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #4 

זה למעשה מה שהגברת עושה פה:



השאלה אם לא נשאר משקעים בדוד לאחר מכן ??? ממש לא מתחשק לבלוע שאריות של חומר מסיר אבנית ...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #5 

אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #6 

קרמריקה כתב:אפשר להשתמש בחומר ידידותי כמו מלח לימון ואז במקרה הרע אם ישארו משקעים המים יהיו קצת חמוצים... ומאחר שאלו מים שמשמשים לרוב להקצפה בלבד, אין עם זה שום בעיה.
...
אני עושה מהמים גם שוקו... ראה שרשור אוסטרו-הונגריה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #7 

הבעיה העיקרית היא כמו שנאמר פה - שאריות אבנית ומסיר אבנית בדוד ובצנרת.

יש עוד בעיה - אתה לא יכול להוציא מים מהדוד בלי לחמם אותו ולהעלות את הלחץ. את המסיר אבנית מומלץ בניגוד לזה להשרות כשהמים קרים.

הפתרון היחידי הרציני - פירוק מוחלט של הדוד והצנרת והשרייתם בחומר מסיר אבנית.


בהצלחה
גלעד
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #8 

בסרטון הגברת משתמשת בחומר לא רעיל של URNEX (אותה חברה שמייצרת את הקפיזה):

http://www.urnex.com/prod_dezcalact_home.html

מוטי אם אתה מעוניין בוא נזמין יחד את החומר + קפיזה (אני מניח שאין בארץ)

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #9 

כפיר - רק עכשיו נזכרתי שראינו את הסרטון הזה.
נשמע מסובך, ראבאק.

גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #10 

למה מסובך ? אמנם תהליך ארוך בגלל שצריך לחכות 40 דקות בכל סיבוב אבל נראה לא נורא בכלל.

גלעד_אינטרפרק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #11 

moti_r כתב:גלעד - איך אני יודע אם יש לי אבנית במכונה?
...
מוציא את הגוף חימום...


אם אתה מחליט ללכת על הפירוק אל תשכח להכין סט אטמים קומפלט מראש כדי שלא תתקע אח"כ
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

marbel1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לגלעד-מדוע אי אפשר לרוקן את המיים עם מלח הלימון מהואקום ברקר?

לינק להודעה #12 

:roll: אם זה אפשרי (בעזרת צינורית) זה יקל מאוד על הוצאת המיים עם חומר הניקוי מהדוד
יחסוך את השלב שבו מכניסים מיים נקיים, מחממים, מכבים, מרוקנים מצינורית המיים החמים וחוזר חלילה מס' פעמים
וגם אז לעתים רק לאחר מס' ימים ועוד החלפת מיים יעבור הטעם החמוץ של מהחלב המוקצף

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #13 

הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #14 

נכון אבל גם לא עוזר. כמו שכתב גלעד - בלי לחץ אין יציאת מים.
תעשה ניסוי פשוט - פתח את ברז המים כשהמכונה קרה, וספר לנו מה קרה (רמז: כלום).
בחלק מהמכונות התעשיתיות יש ברז ריקון דוד. אף פעם לא הבנתי למה לא עושים את זה גם במכונות ה-prosumer כמו אלו שלנו (מכונות עם דוד של 1.5-3 ליטר עם מחליף חום).
יש פתרון שאמור לעבוד אם כי לא ניסיתי בעצמי - לפתוח את ברז המים החמים ולהשכיב את המכונה כך שהגרביטציה תעשה את שלה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

marbel1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

הכוונה שלי לפרק את הואקום ברקר ולשאוב את המיים עם צינור

לינק להודעה #15 

דבוטאנט כתב:הוואקום ברייקר נמצא בראש הדוד וברז המים החמים בתחתית הדוד - אם כבר אז נראה לי מברז המים החמים לא?
...
בדרך של השוואת לחצים
יותר קל לפרק את הואקום.... ולהבריגו מחדש מאשר את גוף החימום - לפחות באניטה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”