טעם של פעם
על הבוקר בבנק, צרות של יום חדש. יושב אצל הפקידה וביחד מנסים לארגן את כאבי הראש הקבועים, אלו הקשורים במהות החיים המערביים. אני גם לא מרגיש טוב. הגרון כואב, האף - לא משהו. "רוצה נס?" היא שואלת. למה לא, בכיף, אני עונה.
ואז זה מגיע, הנס האמיתי - החול המפורסם של עלית, וכמו שצריך: כוס חד פעמית, הרבה חלב, כפית סוכר. המשקה יורד לי בגרון, והכל חוזר אלי - החמימות, אבא מכין לי קפה בבוקר לפני התיכון, הפסקות הקפה עם החבר'ה בצבא, לומדים למבחנים באוניברסיטה עד אמצע הלילה. ישראליות במיטבה - זה לא דשופרא אבל זה רק שלנו. הגרון מפשיר, ההרגשה טובה, הקפה טעים, טעם של פעם. איזה כיף.
ואז זה מגיע, הנס האמיתי - החול המפורסם של עלית, וכמו שצריך: כוס חד פעמית, הרבה חלב, כפית סוכר. המשקה יורד לי בגרון, והכל חוזר אלי - החמימות, אבא מכין לי קפה בבוקר לפני התיכון, הפסקות הקפה עם החבר'ה בצבא, לומדים למבחנים באוניברסיטה עד אמצע הלילה. ישראליות במיטבה - זה לא דשופרא אבל זה רק שלנו. הגרון מפשיר, ההרגשה טובה, הקפה טעים, טעם של פעם. איזה כיף.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה לא השוואה הוגנת...sagyle כתב:אני מעדיף לשתות כוס דלק אוקטן 95...
דלק אוקטן 95 שותים במקום וויסקי.
נסקפה של עלית שותים במקום קפה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני לא שתיתי קפה כל הילדות והנעורים.
רק אחרי הצבא, כשהתחלתי עם ההייטק, התחלתי לשתות כוס נמס פעם בשבוע-שבועיים (ואז זה כבר ג'ייקובס או משהו הייטקיסטי פלצני אחר).
הבלאגן האמיתי התחיל כשהתחיל הבלאגן האמיתי בהייטק
רק אחרי הצבא, כשהתחלתי עם ההייטק, התחלתי לשתות כוס נמס פעם בשבוע-שבועיים (ואז זה כבר ג'ייקובס או משהו הייטקיסטי פלצני אחר).
הבלאגן האמיתי התחיל כשהתחיל הבלאגן האמיתי בהייטק
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אם כבר נס קפה של עלית, אז כדאי להשקיע בדרך מהילדות שכולנו מכירים...
כפית נס קפה עם כפית או שתיים סוכר, מערבבים עם חצי כפית מים במשך כמה דקות עד שמתקבלת משחה בהירה מאד. על זה מוסיפים את המים החמים וחלב.
בתור ילד, עם ידיים קטנות ומומנט די עלוב, הייתי צריך לעבוד על העניין רבע שעה... בצבא, הייתי עושה את זה בשתי דקות של בחישה אינטנסיבית
כפית נס קפה עם כפית או שתיים סוכר, מערבבים עם חצי כפית מים במשך כמה דקות עד שמתקבלת משחה בהירה מאד. על זה מוסיפים את המים החמים וחלב.
בתור ילד, עם ידיים קטנות ומומנט די עלוב, הייתי צריך לעבוד על העניין רבע שעה... בצבא, הייתי עושה את זה בשתי דקות של בחישה אינטנסיבית
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מני, תנסה לדרבק נס בדרך הגולנצ'יקית...
יחס 3:7 (שלוש כפיות גדושות קפה, שבע כפיות גדושות סוכר) בתוך קנקן.
שמים שתי קוביות קרח, ומתחילים לערבב עם כף. כשהן נמסות, מוסיפים עוד שתיים, וכן הלאה - עד שיש בערך שליש קנקן של משחה בהירה עם מעט גרגירים מורגשים.
בשלב הזה סוחטים בלחץ פנימה ליטר חלב עמיד (דרך חור קטן בקרטון, שיקציף קצת).
עכשיו מתחיל הקטע המשעשע - מוזגים מהקנקן לקנן שני, כשכל מזיגה מתחילים לעלות יותר ויותר בגובה (עד שהמזיגות האחרונות הן מגובה כתף לקנקן שמונח על הרצפה.
כשהקצף מתחיל לנזול מהקנקן החוצה - מוזגים אותו לקנקן שיחכה בצד.
כשיש קנקן קפה + שני קנקני קצף, מוזגים לכולם (שליש קפה, שני שליש קצף סמיך לאללה) - הותיקים שותים ראשונים ואז השאר
שמים שתי קוביות קרח, ומתחילים לערבב עם כף. כשהן נמסות, מוסיפים עוד שתיים, וכן הלאה - עד שיש בערך שליש קנקן של משחה בהירה עם מעט גרגירים מורגשים.
עכשיו מתחיל הקטע המשעשע - מוזגים מהקנקן לקנן שני, כשכל מזיגה מתחילים לעלות יותר ויותר בגובה (עד שהמזיגות האחרונות הן מגובה כתף לקנקן שמונח על הרצפה.
כשיש קנקן קפה + שני קנקני קצף, מוזגים לכולם (שליש קפה, שני שליש קצף סמיך לאללה) - הותיקים שותים ראשונים ואז השאר
אפשר לדעתך לעשות את החלק הראשון במעבד מזון?uriler כתב:מני, תנסה לדרבק נס בדרך הגולנצ'יקית...
כשיש קנקן קפה + שני קנקני קצף, מוזגים לכולם (שליש קפה, שני שליש קצף סמיך לאללה) - הותיקים שותים ראשונים ואז השאר...
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
או-הו, הסתבכת, מני!מני כתב:אפשר לדעתך לעשות את החלק הראשון במעבד מזון?...
זה כמו לשאול מ"כ בטירונות גולני אם אפשר לעשות את הקד"ר עם נ"נ במקום בריצה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני לא חושב שיש שם בכלל קפה. זה סתם פסולת תעשייתית שנמסה מהר במים.
בסוף יגלו שזה משהו מדימונה בכלל.
גם בילדות זה לא נכנס לי לפה - לפעמים אני במקומות חשוכים שזה מה שיש בהם אז אני שותה מים מהברז במקום.
דלק באמת עדיף.
בסוף יגלו שזה משהו מדימונה בכלל.
גם בילדות זה לא נכנס לי לפה - לפעמים אני במקומות חשוכים שזה מה שיש בהם אז אני שותה מים מהברז במקום.
דלק באמת עדיף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא מזמן שכחתי להביא לעבודה קפה משלי.
עובד מעבדה, שקיטר על זה שאני לא משקיעה בו יותר, שכנע אותי להצטרף אליו לקפה שחור (תוך גידוף קפה-צרבת הנמס).
שרדתי כדי לספר, ואפילו היה חביב.
עדיף לטעמי על הנמס, וגם על המכונות האוטומטיות הזוועתיות. בהן אני לא נוגעת מאז שסיפרו לי על ג'וקים שהפכו מכונה כזו לבית חם ומשגשג.
עובד מעבדה, שקיטר על זה שאני לא משקיעה בו יותר, שכנע אותי להצטרף אליו לקפה שחור (תוך גידוף קפה-צרבת הנמס).
שרדתי כדי לספר, ואפילו היה חביב.
עדיף לטעמי על הנמס, וגם על המכונות האוטומטיות הזוועתיות. בהן אני לא נוגעת מאז שסיפרו לי על ג'וקים שהפכו מכונה כזו לבית חם ומשגשג.
יותר מפעם אחת ראיתי ג'וקים במכונות האוטומטיות, ועדיין....גם להן יש מקום לפעמים
היום בערב היה בא לי קפה, ואחרי שכלמיני חברים היו אצלנו היום והכנתי מעל 10 כוסות (תאמינו לי שבמכונה שלי זה הרבה), לא היה בא לי לעבוד קשה. במקרה יש לי בבית "פרא אפריקאי" של עלית (אשתי...), כפית גדושה נס וכפית שטוחה סוכר וכמובן קצת חלב ו...התקבל נס מאוד דומה ל"חול" מהבנק רק משופר.
האמת, לא מבין מה יש בתערובות של עלית שהוא משותף לכולן. הטעם שלהן מאוד דומה, ומבחינתי - בין רע מאוד לב-ס-ד-ר עם טעם לוואי לא נעים ברקע. כל הסוגים דורשים סוכר כדי לקבל משקה ניתן לשתיה. נמס נורמלי, כמו רוב הסוגים של נסטלה למשל (גם ג'ייקובס, מקסוול ודוידוף באים בחשבון), טעימים לי רק עם חלב.
אחרי ארוחה כבדה, בוץ עם חלב וסוכר - תענוג.
היום בערב היה בא לי קפה, ואחרי שכלמיני חברים היו אצלנו היום והכנתי מעל 10 כוסות (תאמינו לי שבמכונה שלי זה הרבה), לא היה בא לי לעבוד קשה. במקרה יש לי בבית "פרא אפריקאי" של עלית (אשתי...), כפית גדושה נס וכפית שטוחה סוכר וכמובן קצת חלב ו...התקבל נס מאוד דומה ל"חול" מהבנק רק משופר.
האמת, לא מבין מה יש בתערובות של עלית שהוא משותף לכולן. הטעם שלהן מאוד דומה, ומבחינתי - בין רע מאוד לב-ס-ד-ר עם טעם לוואי לא נעים ברקע. כל הסוגים דורשים סוכר כדי לקבל משקה ניתן לשתיה. נמס נורמלי, כמו רוב הסוגים של נסטלה למשל (גם ג'ייקובס, מקסוול ודוידוף באים בחשבון), טעימים לי רק עם חלב.
אחרי ארוחה כבדה, בוץ עם חלב וסוכר - תענוג.
what's next?
אך...כמה אתם צעירים.....החמימות, אבא מכין לי קפה בבוקר לפני התיכון...
אני גדלתי על זוועה הרבה יותר גדולה - ציקוריה !!!
אם הנס החולי של עלית נחשב לדלק 95 אוקטן, הציקוריה זה אשקרה נפט גולמי...וישר מהחרגול ששואב אותו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש עדיין ציקוריה בסופרים.
גם באבקה (צ'יקו) וגם אחרי שזה צמח: אנדיב.
מגעיל בכל צורה.
מגעיל בכל צורה.
אנדיב-עולש,במצבו הירוק טעים מאוד כסלט ללא תוספות,לכשתבקר בצפון,תכנס לשליו ביער,אם יתמזל מזלך תוכל לקבל שם סלט עולש מדהים.דבוטאנט כתב:יש עדיין ציקוריה בסופרים.
מגעיל בכל צורה....
איפה ראיתה ציקוריה בסופר?,זה באמת נוסטלגיה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש עדיין צ'יקו בסופר (מגה).
לא אוהב עולש - זה מר בלי מטרה (גם קמפרי ככה מר סתם)
לא אוהב עולש - זה מר בלי מטרה (גם קמפרי ככה מר סתם)