והרי החדשות מהחזית...(של קפה רות).

מנהל: מנהלי קפה

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 730
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

והרי החדשות מהחזית...(של קפה רות).

לינק להודעה #1 

1. היום הודיעני רוני שחמש ( 5 ) מטחנות K - 3 נוצצות ומלוטשות עושות דרכן ארצה (סופסוף...) אולי אפילו עד חג הפסח.

2. הגדיל רוני להודיע ו...הכריז על עשר (10) מכונות אספרסו תוצרת אקספובר, דגם Office Leva עם שני דודים, וחיבור מים ישיר, הנמצאות כבר בארץ, ממתינות רק לגמר התקינה במכון התקנים, (עניין של אישור סופי לחוברת ההוראות בעברית...)

אני רק השליח...נשבע בחפץ שאני משלם 70 שקל לקילו קפה, כמו כולם...ולא מקבל אפילו גרוש אנחה... :lol:

אני ממליץ לכל מי שמגלה עניין לשוחח עם רוני על הנ"ל, כמובן גם על המחיר. אולי יש מקום לארגן קניה קבוצתית.

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #2 

תודה על המידע, נשמע מאוד מעניין ומבטיח!

יש רמז למחירים?
ה-K3 תהינה יותר זולות מאשר ה-batch הקודם?
הן עם דוזר?

לגבי המכונה - מה אנחנו יודעים עליה? היא מגיעה עם PID?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #3 

moti_r כתב:לגבי המכונה - מה אנחנו יודעים עליה? היא מגיעה עם PID?
...
מוטי חיידק השידרוגיסט מתפרץ ? :roll:

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #4 

בכל זאת, דאבל בווילר עם חיבור ישיר... :)

(לא, סתם, זה לא באמת, זה סתם אני שואל רק כדי לדעת, לא באמת, לא, לא, לא!!!)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #5 

כן מוטי כן וביום ראשון אתה אצל רוני רק "לראות" אם יש PID הא ? :wink:

מה אני מדבר אני חולה יותר ממך נראה לי ...

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #6 

אני חוזר על השאלה של מוטי - ה-K3 עם או בלי מחלק מנות?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 730
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

לינק להודעה #7 

ה-K 3 תגיע ללא דוזר, היות והדוזר שלה קטן ושונה מזה של ה-6. עיקר הבעיה שרוני ציין לגבי הדוזר זה מתן שירות למעט מדי מכונות שעשויות להיות מוזמנות, וידוע שלדוזר בלאי גדול הרבה יותר מסתם מטחנה. ההבדל בין אחת שחורה לכזו נוצצת - 36 יורו.

באשר למכונה, כמה שהבנתי היא אכן עם PID ומשאבה רוטורית. בלי להתחייב מראש, המחיר אמור להיות גבוה בכ-10 אחוז מהמחיר שלה בארה"ב.

המותג הזה בנוי כמו טנק מערכה למשימות קשות...ומאד נפוץ ואהוד ביבשת אוזי....

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #8 

mr_dish כתב:וידוע שלדוזר בלאי גדול הרבה יותר מסתם מטחנה.
...
זה ידוע?
למה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 730
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

לינק להודעה #9 

לדברי רוני, החלקים הזזים נשחקים ויש לחדש חלק מהם כדי שקפה טחון לא יתרוצץ בכל חלקי המטחנה. למטחנות הגדולות אותן הוא מפיץ בבתי הקפה איתם הוא עובד, אין לו בעיה עם חלקי חילוף ושיפוץ. למספר בודד של מטחנות קטנות הוא לא מתכונן להחזיק מלאי חלקי חילוף. אין מדובר באותו דוזר ואותם החלקים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #10 

לא לשכוח שרוני רגיל לעבוד מול עסקים ולכן הוא מניח שיתקלקל מחלק המנות בתכיפות.

אני מאמין שבשימוש ביתי מחלק המנות יחיה לא מעט שנים ... ממה שאני רואה אצלי העסק בנוי כמו סלע ומשדר עמידות ארוכת שנים.

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #11 

כפיר, נקודה טובה. כנראה שלמשתמש הביתי זה באמת לא issue. מצד שני, זו עוד נקודה שמחזקת אותי נגד דוזר.

הנה לינק ל-PDF עם review מעמיק (וכולל המון תמונות) על המכונה:
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/Expob ... lookv3.pdf

לפי התרשים שבקובץ אני רואה שהיא עדיין מבוססת HX.
מישהו (יונתן?) מוכן להסביר איך זה עובד? למה המים החמים עוברים דרך דוד הקיטור?
זה נראה כאילו הוסיפו עוד בוילר אחרי בוילר HX סטנדרטי.
האם זה לא אומר שעדיין צריך קולינג פלאש?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #12 

כעיקרון ה HX עוזר לחמם את הדוד שמבוקר PID (דוד של האספרסו) ככה התיקון בין שוט לשוט יותר מהיר כי אתה מנצל גם את מקור החום של הדוד להקצפה.
זה שונה מ HX רגיל כי החליטה של האספרסו לא עוברת דרך HX אלא דרך דוד רגיל.
תקרא על הברוטוס של אקספובר ב HB ותראה איך הם ממליצים על אופן העבודה (לא עבדתי לבד אז אני לא אמליץ...)
דרך אגב החיבור הישיר הוא יוזמה של רוני - לא מהמפעל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 730
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

לינק להודעה #13 

כפיר צודק - רוני רואה הכל מנקודת מבטו המסחרית-מקצועית, הוא לא מורגל במכונות ועיסוק עם חובבים כמונו.

אני רואה בו פילנטרופ העוזר לנו מעצם היותו איש קפה בדם ולא רק סוחר מוצלח. אם אני הייתי מנהל בית קליה כמו זה שלו, זה היה מפריע לי לא מעט כאשר אדם פרטי מוציא לי עובד משגרת עבודתו למשך כרבע שעה רק כדי לארגן לו קילו קפה כבקשתו...לכן אני מריע לרוני על הסבלנות והנכונות. אפרופו פילנטרופיה - רוני מוכר חלקים שונים במחירים שאנחנו לא מכירים אצל יבואנים אחרים...למשל - ידית בכ-120 שקלים, או גומיה לראש ב-10 שקלים.

אם הוא מוצא שאין סיבה להצטייד בחלקי חילוף למטחנה עם הדוזר, אני מבין ומקבל זאת בדיוק כפי שהוא התכוון.

בזמנו, רני מנהל הפורום ב"תפוז" בחן ובדק את הפולסר הפשוטה של אקספובר, והיה מאד מרוצה מהתוצאות ומהמיבנה של המכונה. ה-LEVA מותירה רושם הרבה יותר רציני ומוקפד, השאלה האם היא תהיה שווה את השמונה גדולים פלוס-מינוס שהיא אמורה לעלות? עוד בהשוואה למתחרות עם אותו הזיווד, הבריקולטה למשל...?

marbel1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

אכן כל הכבוד לרוני, בקשר לleva רוני אמר לי שגם המשאבה הוחלפה לרוטורית

לינק להודעה #14 

זהו יתרון גדול (שקט!!!) מבחינתי, אם הייתי רוצה לשדרג את האניטה הייתי קונה מכונה עם2 דודים וPID וחסל לפלאשים ולהימור על טמ' החליטה.(למרות שלאחר התקנת טרמומטר הקפה אחיד מאוד)
יש מכונות עם 2 דודים שהמיים מהמיכל עוברים ישירות לדוד החליטה, כך שניתן לכבות את דוד הקיטור אם לא רוצים הקצפה כדוג' הויביאם ולחסוך חשמל

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

Re: אכן כל הכבוד לרוני, בקשר לleva רוני אמר לי שגם המשאבה הוחלפה לרוטורית

לינק להודעה #15 

marbel1 כתב:זהו יתרון גדול (שקט!!!) מבחינתי, אם הייתי רוצה לשדרג את האניטה הייתי קונה מכונה עם2 דודים וPID וחסל לפלאשים ולהימור על טמ' החליטה.(למרות שלאחר התקנת טרמומטר הקפה אחיד מאוד)
יש מכונות עם 2 דודים שהמיים מהמיכל עוברים ישירות לדוד החליטה, כך שניתן לכבות את דוד הקיטור אם לא רוצים הקצפה כדוג' הויביאם ולחסוך חשמל
...
לפני שאתה משדרג, תחשוב טוב טוב אם היית מוכן לעשות עם מר ברוטוס כל הדברים שמוטי עושה עם גברת אניטה (ראה כאן) :D
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”