נסיון בקליה כהה
...אז החלטתי לנסות קליה כהה באמת
לצורך הניסוי נבחרו PNG וקולומביה, חצי חצי, שניהם טעימים מאוד בכהה, וכן רובוסטה איכותית מאבגי, 10 אחוז (לא החלטתי בקשר לטעם, אבל הקפה זולג הרבה יותר יפה כשמוסיפים קצת רובוסטה).
כניסה לפיצוץ ראשון קצת התאחרה, נושק ל 15 דק' - נקווה שהקליה לא נהרסה זה מאוד גבולי , כמעט בלי להוריד מעוצמת הלהבה המשכתי עד פיצוץ שני ב 17.30 , 18 עצירת קליה.
להלן התוצאה
--------------------
רק אתמול, 6 ימים אחרי קליה כהה של ימן, הקפה נהיה באמת טעים, במיוחד על חלב. בגלל הקליה או בגלל המוצא? מעניין
לצורך הניסוי נבחרו PNG וקולומביה, חצי חצי, שניהם טעימים מאוד בכהה, וכן רובוסטה איכותית מאבגי, 10 אחוז (לא החלטתי בקשר לטעם, אבל הקפה זולג הרבה יותר יפה כשמוסיפים קצת רובוסטה).
כניסה לפיצוץ ראשון קצת התאחרה, נושק ל 15 דק' - נקווה שהקליה לא נהרסה זה מאוד גבולי , כמעט בלי להוריד מעוצמת הלהבה המשכתי עד פיצוץ שני ב 17.30 , 18 עצירת קליה.
להלן התוצאה
--------------------
רק אתמול, 6 ימים אחרי קליה כהה של ימן, הקפה נהיה באמת טעים, במיוחד על חלב. בגלל הקליה או בגלל המוצא? מעניין
-
- הקליה בתמונה נראית לא אחידה משום מה, במציאות ההבדלים פחות קריטיים
כפיר_ש כתב:תענוג לצפות, גם אני אוהב קלייה כהה שהשמן מבצבץ לאחר יום-יומיים על הפולים....
יש לי שאלה בעניין זה: לעיתים אני קונה תערובת של פולים קלויים שלאחר מספר ימים מופיעים עגלי שמן עליהם. מה המשמעות של זה? האם זה אומר שזמן החיים שלהם קצר יותר וטעמם יורע בעוד מספר ימים?
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול