קליה בקור העז

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

אפילו בתוך הבית קר לקליה.
בכדי להוציא את "צינור הפליטה" אני נאלץ לפתוח מעט את החלון, ואפילו שתליתי מגבות על החריץ עדין נכנס אויר קר והקליה התארכה כמעט בדקה לעומת הסטנדרד.

קר פה בצפון - היום כשקליתי הטמפ בחוץ היתה פחות מ-2 מעלות. אתמול בלילה (בין שישי לשבת) מדדתי בחוץ מעלה אחת מתחת לאפס! ואנחנו בסך הכל בגובה כ-100 מ' מעל פני הים - תארו לכם מה הלך בפסגות הגבוהות יותר של הגליל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

אני שם לב להבדל אחד ברור, שכבר תיארתי כאן בעבר: בימים בהם קר במיוחד (שלשום היה יום כזה) הקליה מתקדמת מהר מאוד, לאחר הפיצוץ הראשון (שלוקח יותר זמן). כבר קרה לי פעמיים שפספסתי וקיבלתי פולים קלויים מדי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ברררר... ליבי עליך, יונתן.
אך גם כאן, בראשון לציון, הקור העז גרם לי לוותר אתמול בלילה על קליה. הקולה הביט בי נעלב, מבעד לחלון בדלת חדר השרות/קפה, ואני משכתי בכתפי בעצב, בעיקר כדי להניע את ידי לעבר הכיסים.

היום בצהריים התייצבתי לפיוס הקולה. הקליה נמשכה מעט יותר זמן מהרגיל, ובשניות של חוסר תשומת לב, התכנית האוטומטית עברה ל 30% עוצמת חימום, 20 שניות לפני פיצוץ ראשון, שהתעכב.
לעזאזל! בדרך כלל אני חותכת ת'חימום עם הפיצוצים הראשונים, ועוצמת החום הטמונה בפולים נותנת להם בראש, כך שקריאת הטמפרטורה בקולה מראה עליה קלה עד הפיצוץ השני.
הפעם, לא עליה ולא נעליים. הטמפרטורה עמדה דום מותח, ולאחר 4 דקות מתחילת הפיצוץ הראשון עדיין בושש הפיצוץ השני. אז התחילה דעיכת טמפרטורה, והגעתי ל 5 דקות כשהגיע הפיצוץ השני הגואל.
בדרך כלל אני נאבקת להגיע ל 3:30 דקות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

עוד לא ראיתם את "מקדש הקליה" שלי - בניתי אותו בצורה כזו שאפשר לקלות עם החביתוש בחוץ גם בזמן שיש רוחות
הבעיה היא א. שכשבניתי אותו, "רוח" היתה רוח סתווית קלה ב. המתקן אולי עמיד אבל מי שקולה, שזה עבדכם הנאמן, לא ממש
בקיצור אני מתעטף ויוצא
התחביב הזה עולה כסף ועולה בזמן, נקווה שלא יעלה גם בבריאות
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

חזרתי - באמת היה הזוי

שליחה #5 

הקור חדר מכל הכיוונים, יושב מסובב ושואל את עצמך - מה לעזאזל אתה עושה...
אבל הקליה שמרה על זמנים סבירים, פיצוץ ראשון באזור ה 14, סיום קליה ב 17
כדי להוסיף על החוויה ההזויה הלכתי על תערובת הזויה
40 דג'ימה, 10 קונגו רובוסטה, 25 ירגשף 25 מקסיקו
מה ההיגיון?
דג'ימה כבסיס שייתן בעיקר טעם של קפה, קצת רובוסטה עדינה יחסית להעשרה, ירגשף שמוסיף טעמים מסויימים ומקסיקו שמוסיף עוד טעמים בכיוון אחר. כבר שילבתי פעם את שני האחרונים ויצא די טוב.
כמובן שאם יתקבל משהו מפתיע בטעמו - אעדכן בדביק

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

הטמפרטורה בחדר בו אני קולה לא עולה על 15 מעלות ומצאתי שכדי להגיע לתוצאות טובות אני מפעיל את המכונה לדקה או דקה וחצי עם הפולים בפנים. מכבה ומיד מפעיל תוכנית. כך המכשיר מתחמם לפני התחלת הקליה.
אם קר בסביבת הקולה שלכם, למה שלא תדליקו מפזר חום במרחק של מטר מהקולה? זה בהחלט יכל לאזן את הקור שמגיע מהחלון לדעתי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

כמו ד"ר וולט עם הכלב אמפר..."למה לכבות מזגן תדליק תנור!"
גם עלי הקור משפיע - אני לא שותה בירה בזמן הקלייה כשממש קר...
החביתוש שלי די מוגן מרוח כשהוא בתוך הקרטון. כל החום והעשן מופנים אלי וככה אני גם מתחמם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”