קופסאות עישון ברגיל גז

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
yarin153 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 388
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

קופסאות עישון ברגיל גז

נושא שלא נקרא #1 

היי, קניתי 2 קופסאות של עישון מדגם Napoleon 67011
אני תוהה אם מספיק אחת בשביל לעשן על גריל גז, האם 2 זה יותר מדי או שיותר טוב?
כמה עצים להשתמש וכל כמה זמן להחליף

chizhk
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: אפריל 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: קופסאות עישון ברגיל גז

נושא שלא נקרא #2 

לצערי (לפחות לפי נסיון שלי) ביזבוז זמן. קודם כל עבור רוב הגרילים יספיק לך לשים קופסה אחת.הבעיה שעל מנת שהעצים בתוך הקופסה יתחילו לעשן תצטרך להביא את עוצמת האש למקסימום. אצלי (WEBER Q) אני מקבל עשן תוך כ-10- 15 דקות. כמובן שבעוצמה כזאת ומכסה סגור בשר לא יחזיק מעמד ויישרף מהר. אז צריך להוריד עוצמת המבערים. יותר מזה, עישון זה תהליך יחסית איטי ודורש טמפרטורות נמוכות וכאן הבעיה - ברגע שתוריד עוצמת האש העשן ייפסק תוך פרק זמן לא ארוך. מקסימום שהצלחתי עם קופסה זה דג שהיה מונח על מתקן קטן שמייצר מן קומה שנייה בגובה כ-10 ס"מ מעל הגריל וקופסת עישון מתחתיו. אז דג קיבל טיפה של ניחוח והיה מוכן בצורה טובה ולא התייבש.

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 208
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: קופסאות עישון ברגיל גז

נושא שלא נקרא #3 

מנצל את השירשור
ראיתי שיש קופסאות עישון יצוקות, בהנחה ויש כירת צד, לדעתכם ניתן יהיה להביא את הקופסא לטמפרטורה של עישון וכך לעשות החלפה של הקיסמים תוך כדי הצליה?

saraguru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 126
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: קופסאות עישון ברגיל גז

נושא שלא נקרא #4 

לפי ידיעתי (עוד לא ניסיתי), אמורים להדליק את כל המבערים לעוצמה מקסימלית, ואז משאירים להבה אחת דולקת בצד, או 2 להבות קיצוניות או רוצים להשתמש בשתי קופסאות עישון.
את קופסת העישון שמים בצד עם הלהבה הדולקת, ואת הבשר שמים באמצע המנגל, איפה שאין להבה דולקת.
הבשר אמור להתבשל מהחום שהרבה יותר נמוך, גם מלמעלה, וגם מהעברת החום מרשת הדולקת לרשת שבאמצע שלא דולקת. ככה הבשר לא מתייבש, ואפשר לצלות אותו לאורז זמן רב כדי שיקבל טעם מעושן.
chizhk, אין לי מושג אם זה מה שניסית לעשות (דאגת אם להשרות את העצים בקופסת העישון במים או בווסקי לפחות שעה לפני התחלת התהליך?)

לפני למעלה מ-10 שנים, חבר טוב שלי היה עושה על גריל גז נתח עוד (כמה קילוגרמים) למשך כמה שעות.
כל כמה זמן הוא היה שופך בעדינות על הנתח מי מלח, וכנראה גם מסובב את הנתח (למיטב זכרוני זה היה עם מכסה סגור, אבל אל תתפוס אותי במילה. זה היה בעידן שבגרילים גם היו אבנים כדי לפזר את החום). ההשקיה של הנתח עם הייתה מונעת ממנו להתייבש, ולמיטב זכרוני, למלח יש, חוץ מהטעם, גם תפקיד בריכוך הבשר.
...

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”