ביקורת גריל Coleman Revolution 4

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".

מנהל: מנהלי HT Home

שלח תגובה
yarin153
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 322
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #1 

היי חברה, אני יודע שהרבה מתעניינים בגריל הזה, ומתלבטים ממש כמוני.

אני שמח לכתוב ביקורת על הגריל שקניתי כדי לעזור לכמה שיותר אנשים להגיע להחלטה. אמנם אני לא מספיק זמן עם הגריל, אבל מ4-5 שימושים שעשיתי בשבועות האחרונים אוכל לתרום עם הביקורת הבאה:

1.הרכבה:[/u]
ההרכבה שלו הייתה לא טובה, היתה טעות בכמות הברגים: מדובר בטעות יצרן, בחוברת סופק X ברגים מסוג Y, תיאור כמות הפריט תאמה את הכמות בפועל, אבל כשסופרים בכל שלב את כמות הברגים מאותו סוג שנדרש, היה צורך ביותר. לבסוף מצאתי שנשארו ברגים מסוג אחר ואלתרתי בשימוש שלהם, אך זה התאים רק במקרה! לצערי כאדם עם OCD בעניינים כאלה, מאוד הציק לי לראות בכירת הצד למשל 2 ברגים מסוגים שונים אחד ליד השני.
בסופו של דבר לא מדובר בחלקים משמעותיים אלא בדברים קטנים ולכן לא הייתה פגיעה מהותית ולא טרחתי לדרוש מהיבואן לשלוח לי 3-4 ברגים מסוגים שונים כדי להשלים את ההתקנה בצורה מושלמת, מצד שני במחיר הזה.. מרגיז.
מבדיקה עם מישהו אחר בפורום שרכש את אותו הגריל, הוא לא נתקל בבעיה דומה.

דבר נוסף,ישנו חלק (מעין מסילת נירוסטה) אשר מכסה את מסילת הנוזלים ושאין לי מושג מה לעשות איתו, מבדיקה עם רוכשים אחרים הם במצב זהה.

2. מבנה, גימור ופיצ'רים.
- הגריל בנוי מעולה, מדובר בגריל שעשוי יציקת אלומיניום ופלדת אל-חלד, ו2 שכבות של רשתות מיציקת ברזל איכותית של קולמן שגם בנויות בצורה כזאת שהשומן נוזל ישירות למסילה. איכות החומרים טובה, זאת בהשוואה לגרילים אחרים במחיר דומה הכוללים כירת צד, לא השוואתי לאיכות חומרים בנפלואון או ברויל קינג מאחר ודגמים מקבילים עם כירת צד לא היו תקציב.
- לגריל יש כירת צד אינפרא אדום שאדבר עליה בהמשך.
- על מנת להבעיר את הגריל יש כפתור Instant, להדלקה מהירה וקלה - הכפתור עובד מעולה אם כי המיקום שלו לא נוח ויש להחזיק את התא מבפנים(לייצר התנגדות) כדי לא לדחוף את הגריל אחורה במהלך הלחיצה.
- הגריל מגיע עם תא לאחסון שומנים מצטברים, הייתי סקפטי אבל מהר מאוד ראיתי שהתא מתמלא ממש יפה, ומונע מלכלוך קשה מאוד להגיע לתחתית הגריל, הפתרון גם יעיל וגם מוסיף ליופי ולרושם של הגריל.
- לגריל יש מקום לתושבת (נמכרת בנפרד, לא קניתי) של רוטיסרי שיפוד מסתובב, גימיק מגניב למי שמעוניין.
- יבואן קולמן מוכר גם פלנצ'ה שיושבת במקום אחד הרשתות, נשמע כמו רעיון נחמד להמבורגר וכנראה שאקנה בעתיד.
- סדרת רבולושן נמכרת גם עם חלקים מודולרים למטבח חוץ שלדעתי ממש יפים וזה יתרון גדול לגריל כזה. בעתיד אולי אקנה מודול של כיור וארון. ד"א תא צבירת השמנים מתחבר בצורה יפה למודול שמחליף את מדף הצד שלו.

3. ביצועים:[/u]
- הגריל מחתמם מהר מאוד, בעוצמה מקסימלית לקח לגריל 4 דק' להגיע ל400F שזה 200C בערך,
- 250 מעלות צלזיוס לקח 9 וחצי דק' בדיוק.
יש לעבוד איתו במצב סגור, אני עדיין לא יודע אם באמת נוח לעבוד איתו במצב פתוח, שכבת הרשתות הכפולה מונעת כמעט לחלוטין מן האש להגיע לבשר ועיקר ההכנה בו היא בעזרת חום. הייתי שמח אם היה מגיע קצת יותר אש לבשר (חוץ מכבד אווז כלום לא העלה אש) כדי שאוכל לעבוד מעט במצב פתוח, אבל זה גריל גז וצריך ללמוד לעבוד איתו. מי שרגיל למנגל פחמים צפוי לקבל תצורת עבודה שונה של גריל סגור ועבודה על חום במקום אש.
אני עדיין לומד לעבוד עם הגריל, אבל התוצאות שקבלתי עד עכשיו לא מאכזבות כלל.

* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הגריל חזק מאוד, מגיעה לטמפרטורות מאוד גבוהות (בסגירה כמובן). נהנה להכין עליו גם פריים ריב ויוצא מושלם.

- כירת הצד מעולה, בינתיים צליתי איתה חצילים והתוצאה מעולה ומהירה, החום שלה גבוה מאוד,הכירה קצת עמוקה ורחוקה מהמחבת אז יכול להיות בשבטיגון בשמן עמוק היא תתקשה אבל מרושם ראשוני שלי נראה שהיא תעמוד בהצלחה במשימה, (אעדכן את הפוסט ברגע שאבצע ניסוי)
חסרון שמצאתי בכירה היא שאני לא יודע איך אפשר לנקות את הכירה הזאת, זאת לא כירה סטנדרטית ויכול להיות שבעתיד אני אגלה שהיא נהרסת בקלות.

* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הכירה מעולה אבל יכולה להיות יותר טובה אם רק הייתה קרובה יותר לפתח. אני צולה עליה ירקות, כבד אווז - העוצמה הגבוהה שלה אפילו חזקה מדי וצריך להנמיך. סוגר בשרים. וגם מכין צ'יפס בסיר (לוקח קצת יותר זמן לחמם את השמן אבל התוצאה מעולה)


4. ניקוי

לאחר 4-5 שימושים אני רואה צורך לנקות את הגריל, בעיקר מדובר בניקוי נקודתי ולא מלא.
אני משער שניקוי מלא יהיה לאחר מספר חודשים.
מסילת השומנים מתחילה לצבור שומן ותכף אצטרך לנקות גם אותה.
לא נתקלתי בעלייה של אש בגלל הצטברות שומנים כמו פוסט אחר שנכתב כאן בפורום. אעדכן אם כן.

* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הניקוי לא פשוט, יש שורה כפולה של יציקת ברזל וזה מכפיל את זמן הניקוי של הרשתות לעומת גריל של שורה אחת. בנוסף לנקות את השומנים מהשקעים ברשתות זה קצת יותר קשה.
מצד שני, ניקוי מסיבי באמת עשיתי רק אחרי חצי שנה של שימוש. הגריל עצמו נקי כל הזמן ותחזוקה שוטפת לוקחת מעט מאוד זמן.


לגבי עליות אש: הגריל מתמודד מצוין עם עליות של אש וכמעט שאין כאלו. גם בבשרים השומניים. ועדיין יש נגיעות קלות של אש שנותנות את הטעם והטאץ' הנכונים.


5. סיכום:
מי שמחפש גריל כתחליף למנגל פחמים עדיף לחפש במקום אחר, מי שרוצה לעבוד קצת אחרת מדובר בגריל חזק בנוי ואיכותי שייתן תמורה טובה למחיר ששולם, יש צורך ללמוד לעבוד עם גריל גז ובכל זאת מדובר בחוויה אחרת (לטעמי הרבה יותר טובה, מאשר מנגל פחמים) אפשר תמיד לקנות מגירת פחמים או מגירת עישון אבל זה כבר עניין אחר.

סה"כ אני מרוצה מאוד מהגריל ובמחיר הזה קשה למצוא אלטרנטיבה מתחרה.

הגריל נמכר בסביבות ה3100 (בד"כ מקבלים גם כיסוי ומברשת) מומלץ לקנות מאחד המשווקים הרשמיים על מנת לקבל את האחריות והשירות המלאים.

6. קצת תמונות:

[img2=1024x768][imgur]0zSOiJTh[/imgur][/img2]

מבט אל מבערי הנירוסטה והחלק האגדי - בחוברת לא ברור היכן להרכיבו, לכסות את מסילת השומנים לא נשמע הגיוני.



[img2=1024x768][imgur]LgBZNAbh[/imgur][/img2]

כירת הצד אינפרא אדום לאחר מס' שימושים - לא ברור כיצד יש לנקות (שימו לב גם לברגים הלא תואמים בביקורת)


[img2=768x1024][imgur]UPIlrbqh[/imgur][/img2]

כירת הצד בעוצמה מלאה. קליית חצילים הייתה עוצמתית ומהירה.



[img2=1024x768][imgur]CwDbb0wh[/imgur][/img2]

הגריל פתוח לאחר שימוש. 2 שכבות של יציקת ברזל איכותית וכבדה.



[img2=768x1024][imgur]aHQNmY7h[/imgur][/img2]

תא השמנים - גימיק אבל חוסך המון לכלוך מתחתית הגריל וגם נראה טוב.



[img2=1024x768][imgur]VFf528Dh[/imgur][/img2]

הגריל יחד עם החלקים המודולרים (השתדלתי לצנזר את החנות בה זה צולם)



[img2=1024x768][imgur]KHWclOph[/imgur][/img2]

הגריל אצלי בבית, מוסיף המון יופי לגינה.
נערך לאחרונה על ידי yarin153 ב 08/10/2020 14:12, נערך 4 פעמים בסך הכל.

plastoman
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אוקטובר 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #2 

@yarin153
תודה ירין.

כמה שאלות:
1. הגריל. מגיע ל-270 מעלות וצפונה, ואם כן תוך כמה דקות?
2. בתמונות נראה שלאחר מספר שימושים המכסה העליון והדופן הקדמית "התלכלכו" והחליפו צבע. האם מדובר בלכלוך קל או שזה דורש ניקוי עם חומרים יעודיים?

תודה

yarin153
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 322
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

לינק להודעה #3 

1. הגריל מגיע ל270 וצפונה אבל לוקח מעט יותר זמן, לקח בערך 8-9 דק' להגיע ל270 (בפעם הבאה אמדודד מדויק ואעדכן את הביקורת)
2. עדיין לא עשיתי ניקוי לגריל, אעדכן לגבי המכסה ברגע שאנקה, לגבי החזית מנתקה בקלות, כנ"ל לגבי המדפי צד.

yarko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

לגבי כירת הצד

לינק להודעה #4 

לדעתי כירת הצד דיי גרועה.

יכול להיות שלחצילים זה באמת מתאים , ואז אפשר לעשות את זה שם ולא לתפוס מקום במנגל, אבל לכל השאר זה ממה לא משהו.

כשצולים שם בשר, הוא נמצא מעל אש חשופה, ואז צריך להשגיח כל הזמן שלא ישרף. מניח שזה סבבה אם רוצים להכין כמה פריטים בודדים, ולא רוצים לחמם את כל המנגל, אבל כמו שאמרת, לא ממש ברור איך מנקים את הכירה הזאת, וגם לפי דעתי יוצר פחות מוצלח מאשר בתוך המנגל עצמו.

אפשר לשכוח מטיגון עמוק. בניגוד לכירה רגילה, האש דיי רחוקה מהסיר/מחבת, והרבה חום הולך לאיבוד.
קשה מאוד להגיע לטמפרטורה שמתאימה לטיגון עמוק, וגם אם מגיעים, זה לוקח המון זמן.
גם כשרציתי לטגן קצת בצל ופטריות על מחבת קטן, לקח למחבת לא מעט זמן להתחמם. שמתי את ההמבורגרים במנגל ואת המחבת על הכירה, והם היו מוכנים בערך באותו זמן. לכן, גם בשביל דברים קטנים, מומלץ להתחיל לחמם את המחבת מראש.
בנוסף, הרשת מעל האש שקועה, מה שמאוד מגביל את הגודל של המחבת/סיר, ובפעל אפשר להשתמש רק במחבת/סיר יחסית קטנים.

yocosha
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: מאי 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #5 

@yarin153
הרכבתי הבוקר Revolution 3 שזהה ל-4 מבחינת הרכבה.
שתי הערות לגבי ההרכבה:
1. החלק הנוסף שלא ידעת היכן להרכיב ("החלק האגדי" :D ) זה אכן לא מוסבר היטב בהוראות - הוא פשוט הרחבה של מסילת השומנים בחלק הנמוך שלה ראה תמונות להלן.
2. בהוראות ההרכבה יש טעות ממש בהתחלה בפרק 5 - בהתקנת מגש איסוף השומנים, רשום בורג מס 6 אבל בתמונה מופיע הבורג הנכון מספר 7. גם אני התייחסתי למספר ולא לתמונה ובהמשך ההרכבה נוצר חוסר בברגי 6 (החלפתי אחכ" אבל זה לא היה "מושלם" גם אני כפייתי לפעמים...)

חדש אצלי אז אין לי חוות דעת אבל לאחר נסיון רב שנים עם מספר גרילים שונים אני יכול להגיד שהתרשמתי מרמת הגימור והחומרים - לא נופל מ- weber שהיה לי פעם.
התחמם ממש מהר: הגיע ל -250 מעלות בפחות מ- 10 דק'

לגבי כירת הצד - מגיעה לחום מאוד גבוה (ודי מהר) ניתן להשתמש בה לצריבת מהירה של סטייקים או "סגירת" נתחים לפני בישול ארוך. אבל השימוש מצריך עקומת למידה ובשום אופן לא להשאיר עליה נתח וללכת.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

yarko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #6 

@yocosha
· תנסה לבשל עם מחבת או סיר על כירת הצד

תגיד איך הלך וכמה זמן לקח לזה להתחמם

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2823
הצטרף: ינואר 2009
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 652 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

לינק להודעה #7 

נשמע שהמנגל בינוני -
בנייה לא נכונה, כיריים לא שמישים, ברגים חסרים, חלק מיותר שמגיע וכו.

הצלייה לפחות אחידה וטובה?
אני חושב שרכישה של גרנדהול T3 ב-2500 ש"ח נותנים תמורה טובה יותר וללא כל החסרונות שציינת.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

yarko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

לינק להודעה #8 

@vivi
·אצלי המחיר כלל הרכבה, אז לא היו לי חלקים מיותרים או ברגים חסרים.
בסה"כ זה נראה שיש כמה טעויות בחוברת הרכבה.

כירת הצד אכן בעייתית.
היא כביכול נועדה להיות מנגל קטן, אבל ככזה היא דורשת השגחה דיי צמודה על הבשר.
זה יכול להיות בסדר שעושים כמה חתיכות בשר בודדות, ולא רוצים לפתוח את כל המנגל, ואולי גם לחצילים כמו שציינו.
בתור כיריים למחבת או סיר, היא לא משהו, אבל עדיין שמישה, בעיקר כשרוצים לעשות דברים קטנים או כאלה שלא דורשים להבה חזקה (גרועה מאוד לטיגון עמוק).
בשביל לטגן בצל ופטריות כדי לשים על ההמבורגר היא בסדר, רק צריך להתחיל לחמם את המחבת כמה דקות קודם.

לגבי הצלייה עצמה, אין שום טענות.
הבשר יוצא מצויין, ועם פחות עשן לעומת מנגלים אחרים

dudielyahu
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 17
הצטרף: אוקטובר 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #9 

@yarin153
·שאלה לגבי שלושת המבערים שאינם המבער הצתה- האם נדלקים על הפעם הראשונה או שנדלקים לאחר מס' נסיונות? איך אתה מדליק אותם בדיוק?

טלHD
סמל אישי של משתמש
חבר כבוד
חבר כבוד
הודעות: 13307
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 919 פעמים
קיבל תודות: 982 פעמים

לינק להודעה #10 

יש לי בדיוק דגם כזה עם 2 מבערים( רבולישיין 2 ).

מצחיק וקצת עצוב העניין עם החלק שכולם נשארים איתו כ"רזרבי".
החב' יודעת את זה הייטב מאז יציאת הדגם הזה לפני כ 3 שנים וקשה לי להסביר איך עדיין לא תיקנו את הוראות ההרכבה מאז.
אני התקשרתי אליהם ושלחתי להם הסבר מפורט על הטעויות והחוסרים בהוראות ההרכבה.
( הרכבתי לבד לפני כשנה וחצי).
תשובתם היתה, תזרוק את החלק. הוא לא קשור.
אחרי כחודשיים שלחו הודעה שלא אזרוק והסבירו שהוא שייך למסילת הנרוסטה של מרזב השומנים.
מזל ששמרתי אותו ולא זרקתי כפי שאמרו בתחילה.
לגבי חוסרים: אצלי היו חסרות 3 גומיות שאמורות להיות בין הבורג לגוף המנגל.
לגבי ליכלוך או סימני שריפה: מי שרגיש לזה שירכוש צבע שחור. אז לא יראו סימנים/כתמי שריפה.
מי ששאל על ההצתה: בחצי שנה ראשונה ההצתה מהירה וחלקה. לאחר מכן לוקח עוד שניה או שתיים להדליק את המבער ועוד שניה או שתיים שידליק את זה שלידו.
מהירות חימום טובה מאוד. תוך 3-5 דקות מגיע לחום של 200-250 מעלות.
סה"כ המנגל בנוי טוב ועושה עבודה טובה למחירו. אני די מרוצה ממנו. מומלץ לרוקן ולנקות את 2 מגירות עודפי השומנים כל שימוש שני או שלישי לכל היותר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
חבר כבוד
חבר כבוד
הודעות: 13307
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 919 פעמים
קיבל תודות: 982 פעמים

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #11 

dudielyahu כתב:@yarin153
·שאלה לגבי שלושת המבערים שאינם המבער הצתה- האם נדלקים על הפעם הראשונה או שנדלקים לאחר מס' נסיונות? איך אתה מדליק אותם בדיוק?
...
·
יש לחצן להצתה אלק'.
הוא מדליק את המבער והמבער מדליק את האחרים שלצידו.

dudielyahu
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 17
הצטרף: אוקטובר 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #12 

@טלHD
·נכון מכיר את הטכניקה. אצלי בפועל המבער השני נדלק רק אחרי כמה פעמים שאני מסובב אותו למצב max. מנסה להבין אם זה תקין

yarin153
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 322
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

לינק להודעה #13 

ערכתי את הביקורת לאחר חצי שנה של שימוש:
סה"כ אני מאוד מרוצה מהגריל, הוא חזק הוא גדול ומכיל המון. אני מכין עליו גם פריים ריב וזה יוצא מושלם.
כירת הצד מעולה אבל אם רק הייתה גבוהה יותר זה היה מצוין. אני משתמש בה לצלייה של ירקות, כבד - העוצמה הגבוהה שלה אפילו חזקה מדי וצריך להנמיך. סגירת בשרים. בנוסף גם מכין צ'יפס בסיר מה שלוקח קצת יותר זמן לחמם את השמן אבל התוצאה מעולה. כמו שאמרתי אם רק היא הייתה גבוהה יותר זה היה מקצר את הזמנים משמעותית.

eyalt
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 49
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #14 

גם לי הייתה את התלבטות בין 2 גרילים, אבל אחרי בדיקה מקיפה של מה שאני צריכה והמלצות קניתי את הרבולושן והאמת שמרוצה מבחירה לגמרי. משתמש בו 3-4 פעמים בשבוע (במיוחד בסגר הזה), יש לו משטח צלייה גדול ונוח לנקות אותו

BDB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Re: ביקורת גריל Coleman Revolution 4

לינק להודעה #15 

אני בדיוק במצב של חיפוש גריל, לא ספציפי את זה, אבל כן עלתה הדילמה של כירת צד רגילה או IR. אצלי השימוש בכירת צד הוא בעיקר טיגון כשאני לא רוצה להסריח את הבית ולטנף את המטבח. הבנתי שה-IR מצויין לצריבה \ סגירת נתחים, שזה משהו שאני כן זקוק לו מאחר ואני לרוב מכין סטייקים בסו וייד, אבל איך כירת IR מתמודדת עם חימום של מחבת לטיגון?

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”