מעשנת גז אמגזית

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
liorreem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2387
הצטרף: ספטמבר 2005
שם מלא: ליאור ראם
מיקום: הרצליה
נתן תודות: 536 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #1 

הי

מה דעתכם על מעשנות גז בכלל ועל המעשנת הזו בפרט:
https://www.amgazit.co.il/fdfdsfsf

כרגע יש לי מעשנת פחמים פשוטה שקיבלתי מחבר, וההתעסקות עם הפחם והשבבים מתישה אותי.
הרבה פעמים הפחם נכבה בלי שאשים לב וכל התהליך מתארך בשעות ארוכות, אבל סך הכל התוצאות טובות.
השאלה היא מבחינת הטעם זה יכול להיות דומה למעשנת פחם.

תודה!

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4688
הצטרף: מאי 2009
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 928 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לא מניסיון, אך הטעם לא יהיה זהה לפחמים. כמו שגריל גז לא משתווה לפחמים, אך לרוב האנשים זה לא כל כך מפריע. הנוחות לרוב מנצחת...
לדעתי המעשנה הזאת לא בנויה טוב. יש לה דלת ענקית כשכל פעם שתצטרך להחליף קופסאת שבבים, כל העשן והחום יברחו. זה משפיע על איכות הצלייה.

liorreem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2387
הצטרף: ספטמבר 2005
שם מלא: ליאור ראם
מיקום: הרצליה
נתן תודות: 536 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני לא יודע כמה המעשנת הזו יודעת לאגור חום אבל לפחות אתה יכול אחרי הפתיחה והסגירה לתת בוסט של אש גבוהה להעלות חזרה את הטמפרטורה למידה הרצויה ואז להוריד חזרה, שזה יתרון לעומת הפחם.
לגבי הטעם, זו השאלה הגדולה. האם השבבים יתנו טעם מספיק דומיננטי של עישון, או שחייבים פחם. לכמה זמן בכלל מספיקים השבבים? כל שעה צריך להוסיף, או יותר?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4688
הצטרף: מאי 2009
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 928 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

עדיין, קפיצות טמפרטורה לא טובות לתהליך העישון.
תהליך העישון מבוסס על שבבים שנותנים טעם מעושן מספק, להבדיל מפלטס שאני פחות מתחבר לטעם המעושן שהם יוצרים.

ההמלצה לפי הפיט-מאסטר ג'ף פיליפס, להחליף את קופסאת השבבים כל חצי שעה, לאורך חצי זמן תהליך הצלייה.

SZLTF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: אפריל 2008
מיקום: קריות
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #5 

@liorreem
היי ליאור, את מעשנת הגז של אמגזית קניתי בתחילת הדרך שלי בעולם העישון ועד היום 5 שנים אחרי היא עדיין משמשת אותי מידי פעם.
יתרונות:
קל מאד לשמור על טמפ' קבועה
קלה ונוחה לתפעול

חסרונות:
בסה"כ מוצר סיני כך שאיכות הייצור לא שיא הטכנולוגיה
לסיכום: תמורה מעולה למחיר! (קניתי אותה ב 1000 ש"ח)

יש לך בדיוק כזאת עם מדבקת שם אחרת בשזר
https://www.shazartech.co.il/%D7%9E%D7% ... 7%99%D7%AA

liorreem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2387
הצטרף: ספטמבר 2005
שם מלא: ליאור ראם
מיקום: הרצליה
נתן תודות: 536 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

Re: מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #6 

@SZLTF
·תודה. אשמח לשמוע גם ביקורת על נושא הטעם.
איך הטעם ללא פחם, רק שבבים? לא מבאס שצריך לפתוח כל שעה להוסיף או שמספיק סיבוב אחד שניים עם השבבים?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6716
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1308 פעמים

Re: מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #7 

@liorreem
·
תרשה לי להיות מעט מחוץ לקונצנזוס

לטעמי חלק נכבד מתהליך העישון זו ההנאה של ההתעסקות עם האש, עם הגחלים, עם השבבים, עם הטמפרטורה, עם כמות העשן וכמובן הטמפרטורה של הבשו וקצב עליית הטמפרטורה בבשר

אצלי יום שאני מעשן בשר זה יום של התעסקות בכיף והנאה

במיוחד עכשיו שאי אפשר לעשות כלום מחוץ לבית, אפשר להתנכם בהתעסקות בעישון בשר בפחמים

בהצלחה בבחירה והרבה הנאה מהבשר

liorreem (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2387
הצטרף: ספטמבר 2005
שם מלא: ליאור ראם
מיקום: הרצליה
נתן תודות: 536 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אם כבר אתם בקשב ;) איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6716
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1308 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

liorreem כתב:אם כבר אתם בקשב ;) איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?
...
·
חזה בקר (בריסקט), פסטרמה מחזה הודו, עוף שלם, סלמון, פקניה, המבורגרים (תוצרת עצמית), פולקע של הודו(כמו שמוכרים בדיסני לנד)

ואחת ההמצאות שלי הוא פוייקה במשענת, אני עושה פוייקה כמו על מדורה אבל סוגר אותה במעשנת עם מכסה פתוח כך שהתבשיל גם מתקבל כתבשיל קדירה וגם כתבשיל מעושן.

בפויקה בתוך המעשנת עשיתי צ'ילי קון קרנה, אושפלו, עוף בבירה ואורז, כבש, בקר בבישל ארוך, גולש בקוביות עם פירות יבשים, שפונדרה ועוד תבשילים שיוצאים טעימים כמו בפוייקה אבל עם ניחוח של עשן טעים

תכלס נהייתי רעב!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70246
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

Re: מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #10 

molvy כתב:@liorreem
·
תרשה לי להיות מעט מחוץ לקונצנזוס

לטעמי חלק נכבד מתהליך העישון זו ההנאה של ההתעסקות עם האש, עם הגחלים, עם השבבים, עם הטמפרטורה, עם כמות העשן וכמובן הטמפרטורה של הבשו וקצב עליית הטמפרטורה בבשר

אצלי יום שאני מעשן בשר זה יום של התעסקות בכיף והנאה

במיוחד עכשיו שאי אפשר לעשות כלום מחוץ לבית, אפשר להתנכם בהתעסקות בעישון בשר בפחמים

בהצלחה בבחירה והרבה הנאה מהבשר
...
·

זה אינדיבידאולי לחלוטין. אני לעומת זאת באסכולה שדוגלת באמירה שמכשיר צריך לעבוד בשבילך, לא אתה בשביל המכשיר. זמן פנאי לי כיום יש כ"כ מעט שאני מעדיף להשקיע אותו בהרבה דברים אחרים שאינם "התעסקות". לי יש מעשנה חשמלית, מדליק, מכניס נתח ובא אחרי כמה שעות להינות מהאוכל המשובח - מבחינתי אין תחליף לנוחות הזאת.

וכן - זה קצת יותר טעים במעשנה עם גחלים, אבל לא בהפרש כזה שלדעתי מצדיק את כל העבודה (למען האמת לטעמי ההבדל בטעם זניח).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70246
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

liorreem כתב:אם כבר אתם בקשב ;) איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?
...
·

דווקא אסדו הוא לא המובן מאליו לפחות אצלי. אני אוהב לעשות הכל למען האמת אבל הכי הרבה - פיקניה. בנוסף מעשן עופות שלמים, כנפיים, בריסקט, אנטריקוט/סינטה, כבש, סלמון ועוד.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6716
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1308 פעמים

Re: מעשנת גז אמגזית

נושא שלא נקרא #12 

@Huber
·
אמרו פעם..... על טעם ועל ריח

אני פירומן לא קטן ולכן מאוד אוהב את ההתעסקות

העיקר שכולנו נהנים

הרבה בריאות

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4688
הצטרף: מאי 2009
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 928 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

liorreem כתב:אם כבר אתם בקשב ;) איזה נתחים אתם אוהבים לעשות במעשנת, מלבד המובן מאליו - אסאדו?
...
כל מעשנה שלא תבחר, תחילה תצטרך ללמוד כיצד לשלוט בה. לכן עדיף להתחיל עם דברים קלים כגון בעלי כנף וכו'.
אני אוהב להתחלה פרגיות וחזה אווז - וקשה ליפול איתם או לייבש אותם מדיי.

eyalsh7
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 90
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #14 

שלום חברים ,
אני ממשיך את הפוסט באותו הנושא בדיוק.
אני רוצה להתחיל את דרכי בעולם עישון הבשר ולא להשקיע (כרגע) סכום גדול
חשבתי על מעשנת הגז אמגזית המדוברת כאן
בשביל עישון של פעם- פעמיים בחודש
האם היא תעשה את העבודה ומה סיכויי השרידות שלה לאורך מספר שנים (לאור העובדה שצויינה מעלה -"מוצר סיני זול")
המטרה :מינימום התעסקות.
תודה !

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

eyalsh7 כתב:שלום חברים ,
אני ממשיך את הפוסט באותו הנושא בדיוק.
אני רוצה להתחיל את דרכי בעולם עישון הבשר ולא להשקיע (כרגע) סכום גדול
חשבתי על מעשנת הגז אמגזית המדוברת כאן
בשביל עישון של פעם- פעמיים בחודש
האם היא תעשה את העבודה
לא
ומה סיכויי השרידות שלה לאורך מספר שנים (לאור העובדה שצויינה מעלה -"מוצר סיני זול")
אפס
המטרה :מינימום התעסקות.
תזמין משלוח ממסעדה
תודה !
בבקשה
...
Enjoy the Silence

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”