מעשנת - שאלות ובקשה להמלצה

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
SZLTF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: אפריל 2008
מיקום: קריות
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

michaelr524 כתב:תודה SZLTF!

עלה כמו שמפורסם באתר שלהם 2970 ש"ח כולל מע"מ. כולל גם ווי תליה ומלקחיים מאסיביות לטיפול בגחלים.

אין מה להגיד, זה תענוג יקר. אם היה לי זמן, הייתי שמח לבנות לבד.

בקשר לשבבים, הזמנתי מכאן: http://www.gezem.co.il/smokerwoodchips.asp
מסתבר שזה שכן שלי.
יביא לי בערב.
...
·גם אני הזמנתי 3 ק"ג שבבים מ"גזם",
לא מזמין מהם יותר כי לטעמי השבבים קטנים מידי ונשרפים מהר.
שים לב שהשבבים של איזידריי זה שקיות של 1 פאונד (440 גרם) ולא ק"ג.

תעדכן בהמשך וגם תמונות מהתוצרת יתקבלו בשמחה,
לדעתי 2970 זה לא ממש יקר למכשיר איכותי שעבוד הרבה שנים.

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

השבבים הגיעו.
60 ש"ח לשקית של קילו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

SZLTF

נושא שלא נקרא #18 

אתה משרה את השבבים לפני או שם יבשים?

SZLTF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 178
הצטרף: אפריל 2008
מיקום: קריות
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: SZLTF

נושא שלא נקרא #19 

@michaelr524
·לא משרה, מרטיב אותם קצת בקופסה

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

באמת נשרפים מהר השבבים האלה.
השרתי כשעה וחצי במים, שמתי על נייר אלומיניום, ישירות על הגחלים של הפחם, והשבבים נשרפו כמעט מיד.
שמתי על מגש אלומיניום עמוק (כ- 10 ס"מ), הפוך. עשיתי חורים בתחתית. השבבים שוב תפסו אש ונשרפו.
בנסיון השלישי שמתי מגש אלומיניום בלי לחורר את התחתית. נראה שזה עזר והשבבים לא נדלקים אלא בוערים לאט כמו גחלים.
בכל מקרה הם הפסיקו לייצר עשן אחרי כעשרים דקות. מיליתי עוד נגלה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

תנסה את שיטת מעטפת האלומיניום.
http://amazingribs.com/tips_and_techniq ... _wood.html
גלול למטה עד הכותרת
White smoke for short cooks
ממליץ לקרוא את כל המאמר. הוא מעולה ובכלל אחד האתרים הטובים ביותר למידע בנושא עישון. הרבה מיתוסים מופרכים באופן מדעי. למשל הרטבת השבבים... מיותר לחלוטין.
Enjoy the Silence

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

עופר תודה.
בקשר להשרייה של השבבים, הגעתי בעצמי לאותה מסקנה. כל עוד הם רטובים, לא יוצא עשן - מה ההגיון? :lol:

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

סלמון אחרי 3 שעות ב 80-90 מעלות

נושא שלא נקרא #23 

לברק ובורי עטופים באלומיניום, נחים.
גם פורל היה, אבל נפל מהוו לתוך המגש למטה והתבשל באופן כמעט מלא תוך 5-10 דקות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

Re: סלמון אחרי 3 שעות ב 80-90 מעלות

נושא שלא נקרא #24 

@michaelr524
·
ברוך הבא למשפחת המעשנים.

פתאום תרגיש שלהרבה דברים אחרים חסר הטעם של העשן

הסלמון נראה טוב, אני עושה אותו הרבה פחות זמן בסביבות שעה בטמפ' של עד 90 מעלות

בתיאבון!!

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

תמשיך מכאן ותשפר את התוצאות עם כל בישול. המון הנאה!
Enjoy the Silence

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

מאמר

נושא שלא נקרא #26 

@OferL קראתי את המאמר - באמת יש הרבה מידע טוב באתר הזה.

הבנתי שהעשן הכי טוב יוצא כשהעץ בוער עם להבה. (עשן כחלחל)
האם זה יכול לעבוד עם שבבי עץ או רק עם חתיכות/בולי עץ?
הבנתי מהמאמר שיש כמות עשן מסויימת שמתאימה לכל סוג של מזון שמכינים ואפשר לתרגם את זה למשקל של העץ ששורפים. אם אני אתן לשבבים לבעור, הם ישרפו תוך דקות. ייתכן שזה ייצר מספיק עשן ובשארית זמן הבישול אפשר להמשיך בלי עשן?
אותה שאלה כשמרחיקים את השבבים מהאש (כמו שאני עשיתי אתמול), או סוגרים בתוך שקית או אלומיניום, זה יגרום לבעירה איטית שתמשך יותר זמן. אז נגיד במשך חצי שעה יצא עשן מתוך זמן בישול כולל של שעתיים. האם זה יעבוד? או שעדיף לייצר עשן במשך כל, או רוב, זמן הבישול?

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

... כן. :D
לבישול ארוך חתיכות עץ (לא שבבים) יתנו בעירה ארוכה וטעם עשן שאפשר להגביר ע"י הרטבת הבשר עם חומץ/מים/מה שתרצה. יש לך פרק זמן ארוך לבשר לספוג את העשן ועדיף כמה שיותר.
בבישול קצר השבבים נותנים מכת עשן מהירה שכמה שיותר ידבק. למשל בבישול דג.
שיטת המעטפה באה להאט את הבעירה המהירה של השבבים באמצעות צמצום כמות החמצן שבא איתם במגע.
השבבים לא נותנים עשן כחול בדרך כלל. ואם כן הם פשוט נשרפים מייד.
עדיף לייצר כמה שיותר זמן עשן. אבל זה לא חובה כל הבישול. כלל אצבע לפחות שליש ראשון. עשן נדבק לבשר קר ולנוזלים. לכן כשהבשר חם העשן לא עושה דבר. ולכן מרטיבים אותו. וגם כדי שהמעטפת לא תתייבש לגמרי. אם אתה ממשיך את העשן תרטיב מדי שעה.
Enjoy the Silence

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

אסאדו, סלמון, לברק

נושא שלא נקרא #28 

התוצרת של אתמול. צילמתי רק היום בבוקר אז כבר נראה פחות מגרה מאתמול, אבל בכל זאת..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

נראה מעולה
Enjoy the Silence

michaelr524 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

תודה

נושא שלא נקרא #30 

@OferL
·

ותודה רבה על העץ שנתת לי, היה תענוג לבשל איתו.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”