אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #1036 

ועכשיו שאלה: מתכון טוב לפורלים מעושנים?
איזה כבישה כדאי לעשות מראש? אם בכלל? ואיך לעשן?
רוצה שיצא מעושן אך לא יבש ועסיסי-סגנון הפורלים המעושנים של "דג על הדן" מי שמכיר? שמשוגעים אצלי עליהם...

מתוכנן למחר ויש מבצע על פורלים טריים...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #1037 

יש מישהו נוסף פה שניסה סטייק ואגיו/קובה ביף? לי היה התענוג לנסות בגיחה האחרונה לאמסטרדם, פשוט חלום רטוב לקרניבורים 8)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #1038 

וזה המקבץ האחרון שיצא מהמעשנה שלי בסופש - סלמון טרי, פיקאניה, אסאדו ומבחר נקניניקיות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #1039 

@Huber
·
עשית אותי רעב!

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #1040 

הודעה כפולה בטעות..נמחק...
נערך לאחרונה על ידי galgo ב 18/09/2017 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #1041 

גם אצלי בסופ"ש סלמון מעושן...כמעט 3שעות, 90מעלות על שבבי דובדבן... אחרי בריין יבש של חצי יום (היה עדיף יותר..לטובת עוד עסיסיות...אך לא נערכתי בזמן)...יצא טעים ועם צבע מהמם
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #1042 

וזה לא בדיוק עישון אך יצא מהמם בצבעו, טעים מאד ופשוט להכנה.
סלמון כבוש בסלק.
מבוסס בפרשנות חופשית על המתכון מכאן בשילוב המתכון הזה וקצת טיפים לפשטות בהכנה של גורדון רמזי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OmerShav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 19
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

מתכונים לנקניקיות

נושא שלא נקרא #1043 

קשור בעקיפין לעישון בשר אבל יש פה המון אנשים עם נסיון,
אשמח לקבל מתכונים לנקניקיות ביתיות.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 6213
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

נושא שלא נקרא #1044 

בנקניקיות אתה מוגבל רק בדמיון שלך או מה שיש לך במקרר, צריך להקפיד על כמה “כללים״ וכל פעם יצא לך מעולה.

1. שומן. לא פחות מ-20% כמובן שיותר = יותר טוב. החישוב הוא מהמשקל הכללי שאתה רוצה לעשות ולא ממשקל הבשר. אם אתה רוצה תערובת של 1 ק״ג אז 800 גרם בשר, 200 גרם שומן.

2 מלח. 1.5-2% ממשקל התערובת.

3. קור. הכל חייב להיות קר מאוד, הבשר, השומן, הכלים כדי שהעסק לא ימס לך עוד לפני שאכלת.

4. מים. להוסיף מעט מים בערבוב של התערובת כדי להוסיף לחות לבשר ולפזר טוב את התבלינים.
אלעד

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #1045 

מרתק:



זה אני או שרב הנתחים פה לא נמצאים בקצביות בארץ (דנבר סטייק למשל), וחלק מהנתחים שראיתי בארץ (פיקאניה למשל) לא ראיתי פה.

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 722
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

נושא שלא נקרא #1046 

אשמח לעזרה
הפעלתי לפני שעה וחצי את המעשנה אבל נראה כי הטמפרטורה לא עוברת את ה 115-118 מעלות צלזיוס.
גם לזה לקח לה להגיע לא מעט זמן. מדובר על מעשנה של וובר סמוקי מאונטין.
כל שלושת הפתחים למטה פתוחים עד הסוף (גם העליון) היא מלאה בפחמים לוהטים ושמתי כנפי עוף ושוקיים.
עד היום לא הייתה לי בעיה כזאת, להפך אם כבר הייתי צריך להשגיח שהטמפרטורה לא תעלה יוצר מדי.
אולי זה בגלל שעד עכשיו עישנתי בצהריים ועכשיו ערב והטמפרטורה בחוץ נמוכה יותר
הפחמים של קינגספורד (האריזה הכחולה)
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

adamd
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #1047 

כמה שאלות למתחיל בעישון.
יש לי את הGTI3 של grandhall וקניתי קופסת עישון פלוס שבבים של היקורי ושבבים של תפוח.

עשיתי ניסוי של רוסטביף שנקנה קפוא בסופר.
שמתי בבריין של של כמה שעות ולאחר מכן ל 3 שעות על 140.
אחרי זה עטפתי אותו עם נייר כסף בחוץ לחצי שעה ואז פרסתי.
בהתחלה היה קצת קשה אז נתתי לזה לנוח קצת יותר ואח"כ היה מצויין.
זה נעשה עם הhickory.

איזה נתחים הכי כדאי לעשן ואיך?, אשמח להמלצות למתחילים.
קצת שומן לא יזיק
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

New_User
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 93
הצטרף: יולי 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #1048 

שלום לכולם

ברשותי מעשנת דומה מאד לסמוקי מאונטיין אך אני נתקל בבעיה לשמר את הטמפ'.

השאלה שלי האם המעשנת צריכה לעבוד כאשר ישנה אש חיה כל הזמן, אפילו קטנה או שעל הגחלים להיות במצב בוער לחלוטין, דהיינו אדומים ללא אש?

תודה מראש
דניאל

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 722
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

נושא שלא נקרא #1049 

אני שם שכבה אחת ועוד קצת של גחלים לא דלוקים (כלומר ישירות מהאריזה) ועליהם גחלים לוחשות.
בעבר התקשתי גם להגיע לטמפרטורה הרצויה וגם העלתי לפה שאלה אבל עכשיו זה בסדר.
יש להשגיח מדי פעם על הטמפ׳ ואם יש צורך לסגור/לפתוח באופן חלקי/מלא את פתחי האורור התחתונים.
לגבי פתח האורור העליון, אצלי תמיד פתוח.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

ramr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: מאי 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #1050 

אני מתחיל בעיניין העישון והניסיון הראשון היה עם סלמון ופיקניה שיצאו מאוד מוצלחים לאחר השריה ב בריין ל 24 שעות (תמונה מצורפת) הפיקניה נימרחה בחרדל בלבד ,
אשמח לעוד רטבים מוצלחים ורעיונות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”