אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
zasada
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: מרץ 2019
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #1066 

Huber כתב:משיהו מכיר את המעשנה של ברדלי/Bradley? באופן כללי או באופן ספציפי את זו?

http://www.bradleysmoker.co.uk/index.ph ... moker.html
...
מאיפה הזמנתה את המעשנת?
מצאתי בamazon.com אבל זה 120V

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 2443
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

נושא שלא נקרא #1067 

שלום חברים,

קיבלתי מתנה מעשנת מסוג Kamado של חברת לואיזיאנה - דגם 24".

מאוד קורץ לי מעשנת מסוג פילט שהינה אוטומטית לגמרי.
מצד אחד אני אוהב את ההתעסקות, מצד שני, הנוחות של המעשנה מסוג פילט מאוד קורצת.

יש כאן חברים עם ניסיון וחוות דעת לכאן או לכאן? (יתרונות חסרונות יתקבלו בברכה גם כן)

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2159
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #1068 

Almogc כתב:שלום חברים,

קיבלתי מתנה מעשנת מסוג Kamado של חברת לואיזיאנה - דגם 24".

מאוד קורץ לי מעשנת מסוג פילט שהינה אוטומטית לגמרי.
מצד אחד אני אוהב את ההתעסקות, מצד שני, הנוחות של המעשנה מסוג פילט מאוד קורצת.

יש כאן חברים עם ניסיון וחוות דעת לכאן או לכאן? (יתרונות חסרונות יתקבלו בברכה גם כן)
...


לא מכיר את הלואיזאנה אבל הקאמדו ברגע שאתה לומד לעבוד איתו (מה שמאוד פשוט) זה סוג של שגר ושכח.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 2443
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

נושא שלא נקרא #1069 

@shay1
·

הוא למעשה כמו ה Big Green Egg אם אתה מכיר....
כל הקאמדו אותו דבר עם שינויים קלים.

אכן הבנתי שברגע שלומדים אותו זה סוג של שגר ושכח, סתם קרץ לי הרעיון בפילט שאתה קובע טמפ ונגמר הסיפור.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
הודעות: 2832
הצטרף: אפריל 2007
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

נושא שלא נקרא #1070 

Almogc כתב:שלום חברים,

קיבלתי מתנה מעשנת מסוג Kamado של חברת לואיזיאנה - דגם 24".

מאוד קורץ לי מעשנת מסוג פילט שהינה אוטומטית לגמרי.
מצד אחד אני אוהב את ההתעסקות, מצד שני, הנוחות של המעשנה מסוג פילט מאוד קורצת.

יש כאן חברים עם ניסיון וחוות דעת לכאן או לכאן? (יתרונות חסרונות יתקבלו בברכה גם כן)
...
לי יש טרייגר (טימברליין 850) ואני מפעיל אותה פעמיים או שלוש בשבוע (היו גם שבועות שיותר...). לדעתי אין סיכוי שהייתי נהנה ממנה בתדירות כזו גבוהה אם לא היה מדובר במעשנה עם נוחות שימוש מדהימה. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור.

·
You are never fully dressed without a smile

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2159
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #1071 

Almogc כתב:@shay1
·

הוא למעשה כמו ה Big Green Egg אם אתה מכיר....
כל הקאמדו אותו דבר עם שינויים קלים.

אכן הבנתי שברגע שלומדים אותו זה סוג של שגר ושכח, סתם קרץ לי הרעיון בפילט שאתה קובע טמפ ונגמר הסיפור.
...
אכן כן בדיוק כמו הBGE אני אישית עם קמאדו של טורוס ומאוד נהנה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70246
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1072 

גם אני רכשתי מעשנה אלקטרונית (של בראדלי במקרה שלי) בדיוק מאותה הסיבה, אין לי זמן וראש להתעסק עם גחלים, וויסותי טמפרטורה וכו. מאותה הסיבה אני כבר שנים עם גדריל גז ולא פחמים.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 2443
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

נושא שלא נקרא #1073 

תודה רבה.

אני מניח שבשלב ראשון אנסה להישאר עם הקאמדו ורק ככה אבין אם זה בשבילי או שעדיף לי מעשנה אוטומטית...

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 2443
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

נושא שלא נקרא #1074 

shay1 כתב:
...
...
אכן כן בדיוק כמו הBGE אני אישית עם קמאדו של טורוס ומאוד נהנה
...
·עכשיו שאני בודק שוב, נראה לי שיש לי בכלל גם טורוס :lol:

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4901
הצטרף: נובמבר 2005
נתן תודות: 351 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #1075 

קראתי את כל 69 הדפים, יש פה כשרונות על!
אז אכניס את הכשרון (או האי כשרון) שלי.
קניתי במבצע הגדול לפני שנתיים מעשנת offset עם המשלח חינם. לקח לי רק שנתיים לפרוק אותה ובינתיים עמדה בחוץ. טוף נו, שיפצתי ועברתי בית, נולדה ילדה, ללא הייתה מרפסת ועכשיו יש הכל וגם יום העצמאות הלבד הראשון שלנו.
קראתי, למדתי, הפנמתי והחלטתי לעשות את הניסיון הראשון עם גוש שפונדרה קטן. הצתה עם עצי אורן רגילים, גושים של עץ זית יבש ששופל נכנס בו ונפל לעישון, RUB יבש לפי המתכון של Big Bad Beef Rub Recipe, מיכל מים למטה לריסון הפרשי טמפרטורה, התזת מים פעם בשעה לשפיגת עשן. מודה שלא שמרתי על טמפרטורה קבוע, זה נע בין 60 ל120 מעלות כי לא באמת הייתה לי אופציה להיות צמוד למעשנת.
התוצאה? מאוד יפה, אך מאכזבת. הבשר עצמו בחלק יצא גומי, השומן יצא אלוהי. לקח כ2.5 שעות, החום הפנימי היה הערך 60 מעלות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4901
הצטרף: נובמבר 2005
נתן תודות: 351 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

התוצאה הסופית

נושא שלא נקרא #1076 

המאמצתי ואכלתי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4688
הצטרף: מאי 2009
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 928 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

נושא שלא נקרא #1077 

@Shtirlitz
אסאדו צריך להגיע לחום פנימי של לפחות 90 מעלות (לרוב 92-96 תלוי מה מידת העשייה שאתה מעדיף).
בנוסף אורן וזית פחות מומלצים לעישון, הם יוצרים טעם מר.

בכל מקרה, ללמוד מעשנה צריך סבלנות והתנסות עד שמגיעים לתוצאות טובות. חשוב לא להתייאש.
בהצלחה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”