אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1021 

galgo כתב:והתוצאה - הסופית?
פשוט ללקקק את האצבעות... היה טעים לפחות כמו שזה נראה יפה!
...
·

נראה טעים בטירוף, בהחלט אנסה כשתגיע המעשנה שלי 8)

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 722
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

נושא שלא נקרא #1022 

עוד תמונה
[img2=600x800]http://imagizer.imageshack.us/a/img923/8079/lfc9mn.jpg[/img2]
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 722
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

נושא שלא נקרא #1023 

מנסה להחיות קצת את השרשור. הכנסתי עכשיו למעשנה שלושה עופיונים עם רוטב צ׳יפוטלה ודבש וכמה נקניקיות פשוטות.
כמה שעות ואעלה תמונות.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1024 

הי חברים.

"ותיק" בסו ויד - חדש בתחום המעשנה ורוצה להבין את השילוב בנהם. האם הבישול בסו ויד רק מקצר את התהליך, או שזה מבטיח תוצאות יותר טובות מבחינת רכות הבשר? ואם כן, האם שעה של סו ויד מקצרת בשעה של זמן במעשנה או שיש יחס אחר?

אשמח לתשובות.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #1025 

אפשר לשלב בהצלחה סו ויד ועישון. העישון בד"כ קצר יותר ועובד בטמפ. גבוהות יותר מסו ויד. כך שההכנה בסו ויד תקצר מאד את העישון ולהפך. לכן צריך נתח גדול מאד שהבישול שלו ארוך מאד כדי שיהיה בכלל טעם לעשות את שניהם. בריסקט למשל או כתף.
בנתח כזה לבישול יש בד"כ שלב של עישון למשך 2-3 שעות. שיוצר bark ומכניס טעמי עישון. אח"כ עוטפים בנייר כסף וממשיכים לבשל כדי לרכך את הבשר במשך שעות. כאן אפשר לשלב סו ויד. כי הבישול יכול להיות בכל סוג של חום. גם בתנור מטבח. לסו ויד יהיה יתרון בשמירה על עסיסיות.

אני לא מציע לך להתחיל מזה. תכיר קודם את המעשנת שלך. עם נתחים קצרים לבישול שקשה ליפול בהם. חזה הודו, גוש של אנטריקוט, סלמון, עוף שלם או חלקים.
Enjoy the Silence

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

UDS

נושא שלא נקרא #1026 

לפני שלושה חודשים בניתי מעשנת מחבית בסגנון UDS
[imgbig]http://i.imgur.com/MeGk1ERh.jpg[/imgbig]
הוראות הרכבה יש ברשת והרבה סרטוני יוטיוב.
סל פחמים
[imgbig]http://i.imgur.com/h7d4jibh.jpg[/imgbig]
הפעלה ראשונה
[imgbig]http://i.imgur.com/HHvPeglh.jpg[/imgbig]
מאז בישלתי עליו מגוון גדול של בשרים בהצלחה גדולה.
[imgbig]http://i.imgur.com/We07yXOh.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/ymLvBv5h.jpg[/imgbig]


[imgbig]http://i.imgur.com/wT8e57Ah.jpg[/imgbig]

בניתי שתי קומות
[imgbig]http://i.imgur.com/yaDByXOh.jpg[/imgbig]

החבית מאפשרת לעבוד איתה כמו גריל במכסה פתוח ובחום גבוה לצריבת סטייקים

[imgbig]http://i.imgur.com/KPh3Dydh.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/29fPWmxh.jpg[/imgbig]

ממליץ מאד אם יש לכם זמן ועניין.
Enjoy the Silence

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

Re: UDS

נושא שלא נקרא #1027 

OferL כתב:לפני שלושה חודשים בניתי מעשנת מחבית בסגנון UDS
[imgbig]http://i.imgur.com/MeGk1ERh.jpg[/imgbig]
הוראות הרכבה יש ברשת והרבה סרטוני יוטיוב.
סל פחמים
[imgbig]http://i.imgur.com/h7d4jibh.jpg[/imgbig]
הפעלה ראשונה
[imgbig]http://i.imgur.com/HHvPeglh.jpg[/imgbig]
מאז בישלתי עליו מגוון גדול של בשרים בהצלחה גדולה.
[imgbig]http://i.imgur.com/We07yXOh.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://i.imgur.com/ymLvBv5h.jpg[/imgbig]


[imgbig]http://i.imgur.com/wT8e57Ah.jpg[/imgbig]

בניתי שתי קומות
[imgbig]http://i.imgur.com/yaDByXOh.jpg[/imgbig]

החבית מאפשרת לעבוד איתה כמו גריל במכסה פתוח ובחום גבוה לצריבת סטייקים

[imgbig]http://i.imgur.com/KPh3Dydh.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/29fPWmxh.jpg[/imgbig]

ממליץ מאד אם יש לכם זמן ועניין.
...
שאפו אין עליך המעשנה ניראת מעולה כיף לראות פרסומים כאלה (Y)
·

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1028 

הצעצעוע החדש הגיע וסופסוף בסופש היה לי זמן להרכיב אותה, להכין אותה (עישון על ריק להסרת טעמי "לוואי"), ולעשות בישול ראשוני. למעשנה נכנסו נתחי פיקאניה, עוף שלם, תפוחי אדמה (שבושלו במים לפני כן), גמבה ונקניקיות "פשוטות". בוצע בישול של שעתיים לפיקאנה ולעוף ואח"כ הטמפרטורה עלתה לעוד שעה רק לעוף. העוף והפיקניה הושרה ל כ 32 שעות בבריין 3 אחוז. העישון התבצע לפי טבלת הטמפרטורות והזמנים שמצאתי פה:

https://smokingmeat.co.il/page/5/

רשמים:

1. הפיקאניה טעימה להפליא, רק שיצא חום בפנים במקום ורוד. אני מניח שצריך להוריד טמפרטורה?

2. העוף יצא נפלא.

3. התפוחי אדמה גם טעימים.

4. הגמבה יצא פשוט לא אכילה, היה לה טעם שרוף משום מה, למרות שלא נשרפה.

5. נקניקיות רגילות יותר טעימות במים מאשר במעשנה, יצאו יבשות.


תמונה


תמונה


תמונה
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 21/08/2017 16:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1029 

הלינק למעלה לטבלת זמנים וטמפרטורות לפי נתח לא ממש עובד, אז הנה הטבלה:

תמונה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #1030 

@Huber
·ערן לא יזיקו תמונות קצת יותר גדולות... :D
לא ממש הצלחתי לקרוא את הטבלה. נראה לי שרשום 57 על הפיקניה.
לפי הטבלה שאני משתמש זו טמפ. עליונה בטווח של מידיום רייר.
אתה צריך לדעת שבעישון בניגוד לסו ויד יש אפקט של carry over heat.
כלומר החום מהשכבה החיצונית ממשיך לחדור פנימה גם אחרי שהורדת את הבשר מהמעשנת עד שמגיע לאיזון.
בנתח גדול זה אומר עוד 4-5 מעלות. במקרה שלך זה מעביר את הפיקניה עמוק למדיום. וזה בהנחה שהתרמומטר שלך מדויק.
אני עוצר בנתחי בקר "רכים" מעל 2 ק"ג ב 50-51. אל תוריד טמפ. תקצר זמן.
כנ"ל לגבי הנקניקיות. ירקות בכלל צריכים מעט מאד זמן בעשן. עדיף לצלות אותם במהירות.

מציע לך לקרוא על dry brine. אותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ.
Enjoy the Silence

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1031 

OferL כתב:@Huber
·ערן לא יזיקו תמונות קצת יותר גדולות... :D
...
·


תלחץ על התמונות ותראה קסם :wink:

OferL כתב:@Huber

אתה צריך לדעת שבעישון בניגוד לסו ויד יש אפקט של carry over heat.
כלומר החום מהשכבה החיצונית ממשיך לחדור פנימה גם אחרי שהורדת את הבשר מהמעשנת עד שמגיע לאיזון.
בנתח גדול זה אומר עוד 4-5 מעלות. במקרה שלך זה מעביר את הפיקניה עמוק למדיום. וזה בהנחה שהתרמומטר שלך מדויק.
אני עוצר בנתחי בקר "רכים" מעל 2 ק"ג ב 50-51. אל תוריד טמפ. תקצר זמן.
...
·

אז זה אומר שאני זקוק למד טמפרטורה שיכול לשבת בתוך המעשנה, רצוי כזה שיש לו יחידה חיצונית אליה הוא שולח את התוצאות, יש המלצה?

OferL כתב:@Huber

כנ"ל לגבי הנקניקיות. ירקות בכלל צריכים מעט מאד זמן בעשן. עדיף לצלות אותם במהירות.

מציע לך לקרוא על dry brine. אותה תוצאה בפחות זמן ומאמץ.
...
·

לצלות? ז"א לבשל אותם לפני בתנור ורק לשים 10-15 דקות במעשנה?

אקרא לגבי DRY BRINE (Y)
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 22/08/2017 9:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1032 

עריכה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3906
הצטרף: אפריל 2006
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 340 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

נושא שלא נקרא #1033 

@Huber
·אכן קסם. אבל משהו באיכות של הצפיה במסך דרך photobucket די ירוד. יחסית לimgur למשל.

אני משתמש במד חום עם שני חיישנים. אחד לתוך הבשר ואחד ליד הבשר.
מדי חום טובים מהזול ליקר
Thermopro tp-8
https://www.amazon.co.uk/ThermoPro-TP-0 ... B014DAVHSQ

https://m.aliexpress.com/item/32621752873.html

Themoworks smoke
http://www.thermoworks.com/Smoke

Fireboard
https://www.fireboard.com/shop/fireboar ... ermometer/

לי יש את הזול tp8 קניתי ב ali. עמיד ואמין. משדר לי דרך כמה קירות בין המעשנת לחדר הטלוויזיה.
אבל קראתי ביקורות טובות על שני האחרים.

בצליה התכוונתי על גריל. צריבה קצרה אחרי עישון קצר. ירקות בד"כ לא עומדים ביותר מזה.
Enjoy the Silence

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70249
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 4185 פעמים

נושא שלא נקרא #1034 

יש לי ניטור טמפרטורה במעשנה עצמה, אז צריך רק לבשר. הזמנתי את הראשון שהצעת (Y)

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 231
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #1035 

משתף בשביל לעורר את השרשור לפני שאני שואל שאלות...
פרסמתי משהו דומה כבר...אבל ביקשו אצלי שוב לאור ההצלחה.. והטכניקה שלי משתפרת ;)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”