אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".

מנהל: מנהלי HT Home

שלח תגובה
noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

אשכול לכול חובבי עישון הבשר

לינק להודעה #1 

טוב חברים ,
היות ותחום המעשנות ועשון בשר הולך וגדל מאוד בשנים האחרונות אז גם אני בניתי מעשנה של
בשר , מדוד שמש עם השנים התקדמתי ולמדתי הרבה וגם בניתי מעשנה לא מדוד
הבנייה של המעשנה מציריכה קצת ידע בריתוך חיתוך והשחזות ועוד ,
ואני בדרך כלל בעבודות כאלו יחסית מאוד פדנט וכל ריתוך חייב לצאת כמו שצריך
ללא פשרות ועבודה ללא פשרות ואני מפרסם לכם את תמונות המעשנת
שבניתי לפני שנתיים וגם קבלתי הרבה מחמאות מכל הסובבים אותי ,
תרגישו לשאול חופשי על בניית מעשנה
ואתם גם יכולים לשתף את החברים במעשנה שלכם וגם להראות את הבשר
שיצא לכם
חברים ,
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי noam3039 ב 19/04/2017 5:20, נערך 4 פעמים בסך הכל.

SZLTF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 158
הצטרף: אפריל 2008
מיקום: קריות
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

לינק להודעה #2 

יפה! נראה מעולה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6238
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1172 פעמים
קיבל תודות: 1160 פעמים

מעשנה

לינק להודעה #3 

יפה מאוד גם נראה טוב מאוד

ברשותך כמה הערות
.
אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי

כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת

הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד

איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?

מה התפקיד של הרשת התחתונה?

ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

לינק להודעה #4 

היי משה
קודם כל המעשנת הזאת שבתמונה הוזמנה למישהו ואננה אצלי לי יש כעת מעשנת משופרת
ואני תמיד שואף לשפר ,

אתיחס לשאלות שלך ,
לגבי השאלה
-אין וסת אויר לארובה כדי לעשן צריך לסתום את הארובה על מנת שהגחלים לא יהיו בטמפרטורה גבוהה מידי-
שאני בניתי אותה גם הוספתי ארובה של שני מטר גובה ובנוסף יש גם וסת אוויר שאני קורא לו קלאפה

לשאלה שנייה
-כמו כן אין פתחי אוורור בתחתית המשענת-
תשובה
אני הוספתי פתח אוורור שקוראים לו קלאפה והוא ניראה בתמונה מצד ימין
ואם אני הייתי עושה הרבה פתחים של אוורור הגחלים היו ניגמרים מהר
והיות ואני משתמש בגחלים אכותיים יחסית

לשאלה שלישית
-הרגל מעט קטנה לטעמי לא נראה שהבסיס רחב מספיק לייצב את דוד -
נכון צודק , אבל אותו אדם ביקש ככה וגם בסוף הוא הוסיף גם פלטה מעץ מרובעת

לשאלה רבעית
איך אתה שם את הבשר? בתלייה או על רשת?
אני אישתי שם על רשת אבל תמיד צריך להשתכלל וללמוד

לשאלה חמישית
-מה התפקיד של הרשת התחתונה?-
אני אסביר
הרשת מיועדת לבשר אבל אותו אדם הוסיף רשת עגולה חדשה
וגם יש מעמדים קטנים אם צריך להסיף עוד רשתות

לשאלה שישית
ספר לנו איזה סוגי בשר / דג עתה מעשן ואיך יצא
אני אישת מעשן רק עופות
וגם אצלי במעשנת שבניתי אחרה זאת
היא משופרת מאוד מאוד וגם יש לי מד חום מאוד אכותי

ד.א אשמח אם תשתף אותנו בעוד דברים והמלצות:wink:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6238
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1172 פעמים
קיבל תודות: 1160 פעמים

לינק להודעה #5 

הרשת שבתמונה קרובה מידי לאש והבשר ייצא יותר צלוי ופחות מעושן, הרשת לעישון צריכה להיות בחלק העליון של המעשנת.

אשמח מאוד אם תעלה תמונה של המעשנת המשופרת שנבנית עבורך?

מעניין לראות את הקלפות ואת מד החם ששמת שם

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

לינק להודעה #6 

molvy כתב:הרשת שבתמונה קרובה מידי לאש והבשר ייצא יותר צלוי ופחות מעושן, הרשת לעישון צריכה להיות בחלק העליון של המעשנת.

אשמח מאוד אם תעלה תמונה של המעשנת המשופרת שנבנית עבורך?

מעניין לראות את הקלפות ואת מד החם ששמת שם
...
·נכון הרשת קרובה
כי המעשנת הייתה בתהליך בנייה וזה לא כך כרגע
כרגע אני לא מעלה תמונות כי אין חברים שרוציםלשתף כאן על המעשנות שלהם
והשיתוף צריך להיות הדדי :wink:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 39644
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1675 פעמים
קיבל תודות: 3800 פעמים

לינק להודעה #7 

החברים מתביישים לאחר שראו את היצירה שלך :-)
שתף בכיף, יש קהל לזה והשאר יצטרפו.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 755 פעמים

לינק להודעה #8 

אני מבין שהתחלתי פה טרנד של שיתוף מעשנות ותוצריהם, מחר נכנס למעשנת גוש אנטריקוט שיושב כבר יומיים במרינדה, תמונות בשבת :)
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6238
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1172 פעמים
קיבל תודות: 1160 פעמים

לינק להודעה #9 

אצלי יושב חזה הודו כבר 24 שעות במרינדה ..... אמור להיות פסטרמה

כמו כן במקרר יש אסדו בתהליך כבישה (מלח וסוכר חום) שיקבל את כיסוי הפטרוזיליה והפלפל מחר בבוקר לפני העלייה לעישון......

תמונות רק אם יצא טוב :wink:

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

לינק להודעה #10 

צרפתי כמה תמונות של העופות שעשנתי מההתחלה ועד היום
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

העוף לפני אחרי עישון יצא טעים מאוד מאוד

לינק להודעה #11 

צרפתי תמונות מהעישון של היום ויצא מעולה וטעים מאוד
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 755 פעמים

תמונות

לינק להודעה #12 

הנה הם תוצאות הניסוי של היוםץ

נתח אנטריקוט 1קג ששהה במרינדה 48 שעות:
-סילאן
-רוטב ווסטרשייר
-פלפל שחור
-מלח ים אטלנטי
-גרגירי חרדל
- מנגו
-שום

*השתמשתי בשבבים של עץ פקאן

אחרי 4 שעות במעשנת בחום של100 מעלות זאת התוצאה (מידת עשיית וול דאן- 68 מעלות פנימי - עקב אילוצי האישה):
(שימו לב לטבעת העישון היפה שיש מסביב לבשר)


[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 191ca4.jpg[/img2]


[img2=576x1024]http://i1073.photobucket.com/albums/w39 ... 02effd.jpg[/img2]

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3421
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

לינק להודעה #13 

shuali
פשוט יצא לך מדהים (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6238
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1172 פעמים
קיבל תודות: 1160 פעמים

לינק להודעה #14 

shuali

מעולה......

אבל

לדעתי אנטרקוט צריך להיות מדיום....גם לי יש את הבעיה הזו בבית אני מחלק את הנתח לשניים חלק גדול וחלק קטן....הגדול אחד מדיום וחלק והקטן...וול דאן.

שווה ניסיון!

shay1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2132
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

לינק להודעה #15 

מה היה דוד של המעשנת בעברו דוד מים ?
אם כן איך הסרת את הציפוי אמייל/בטון?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”