·ב:...
פשוט: גוף כניסה של קנון כי העדשות זולות יותר ויש מגוון גדול יותר ביד שתיים וכי קנון משקיע יותר בעדשות לחיישן קרופ מאשר ניקון. אם כי, ניקון נותנת גוף כניסה טוב יותר וזול יותר, לשיקולך.
לדוגמה, קנון 760 ועדשת זום קיט פשוטה אבל טובה וזולה או משהו טוב כמו זה. הקטית קלה, קטנה, פשוטה וזולה אבל מספק תוצאות מעולת. החיסרון שלה הוא הצמצם המקסילמאלי של 4.5 וזה רק בחלק מהזום, זה עולה מהר ל 5.6, לא שימושי בתאים קשים. עדשת זום עם צמצצם קבוע של 2.8 היא כבר סיפור אחר לגמרי. אפשר לקבל תמונות יפות, בתנאים קשים יותר ואם צבעים טובים וקונטרסט גבוה יותר, אבל המחיר בהתאם.
בכל מקרה, לזה להוסיף עדשת פריים, אחת או יותר. לרוב אנשים מעדיפים זום בינונית, משהו סביבות ה100 מ"מ. אפשר ללכת על ה100 מ"מ שהיא גם מקרו, לדוגמה. או ה80 מ"מ המעולה לפורטרטים וצילומי נוף בגלל העומק שדה הקטן שהיא מסוגלת לייצר. או עדשת פריים סטנדרטית, נורמל. כזאת שתתן לך זווית אשר מאוד דומה לאיך שהמוח שלנו תופס את העולם, על מצלמות FF זה בערך 50 מ"מ על קרופ זה בערך 30-35, תלוי בייצרן. ופה יש לך את הסיגמה המדהימה, אם כי לא מושלמת, אם צמצצם מקסימאלי של 1.4, מעולה לצילום אנשים, ילדים, משפחה וחברים בתנאים תאורה חלשים מאוד. המחיר גם זול יחסית. למרות זאת, הרבה מאוד אנשים בסוף קונים גם את ה50 מ"מ 1.8 הקלאסית של קנון, צמצם פתוח מאוד, מחיר נמוך מ400 שקל, פשוטה אבל עושה את העבודה וממולצצת למתחילים בגלל התמורה.
ג:
יוטיוב כמובן. להתחיל נושא נושא. לא צריך לחפור על ההתחלה, רק את הבסיס: צמצם, עומק שדה, פוקוס, ISO, תאורה והשילוב בין כל אלה לחשיפה. זהו. כל השאר זה לימוד המצלמה שתהפוך לטבע שני שלא תצטרך להשקיע מחשבה בתפועל המצצלמה אלה רק בקומפוזיציה וחשיפה וכל השאר זה ניסוי וטעייה בשטח, ללא הפסק, לא להיכנס למצב מקובע שאתה מצלם על אותם הפרמטרים את אותם הדברים.
אחרת, מצלמה קומפקטית ולא חסר טובות כמו זאת, כי צילום זה הרבה ללמוד, הרבה לנסות ולא להפסיק...