כמה עובדות על התה:
1. התה הנפוץ ביותר מקוטלג לשחור, אולונג, ירוק ולבן, לפי דרגת ייבוש העלים. מעבר לכך ישנן חליטות פירות וחליטות צמחים, תה צהוב ותה שעבר פרמנטציה (כמו פו-אר).
2. תה בתפזורת נקרא לעיתים קרובות "חליטה", אך זה מבלבל לשווא. כל מה שמכיל תה, מכיל קפאין, חליטה כמעט בהכרח לא מכילה קפאין, אלא אם היא מכילה צמחים כמו גוארנה. הבדלה זו הופכת לחשובה יותר, מכיוון שלעיתים קרובות ישנן תערובות של תה שחור או ירוק המכילות פירות וצמחים, שמכילות קפאין. לאלו מאיתנו שרוצים משקה חם לפני השינה, חליטת צמחים או פירות בהכרח מתאימה יותר מאשר תה שחור או ירוק או קפה.
3. תה שחור מקוטלג לקטגוריות אובייקטיביות של טיב, לפי גודל העלים וכמות פרחי התה (tips) בתוך התפזורת. ניתן לראות כאן שזה עולם ומלואו וחובבי תה יודעים לקטלג אותו כך. http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_pekoe
4. ככלל אצבע, חולטים כך:
א. תה שחור: 2-3 דקות ב-85-100 מעלות
ב.תה ירוק: 1-2 דקות ב-75-85 מעלות
ג.חליטת פירות או צמחים 5-6 דקות ב-85-100 מעלות
ד. לאחר מכן, יש להוציא את מתקן החליטה מתוך הכוס או הקומקום, כדי למנוע מיצוי יתר.
ה.לתה ירוק לא נהוג להוסיף סוכר, ע"מ למצות עד תום את תכונותיו הבריאות.
ו. לתה שחור וחליטות הפירות והצמחים נהוג להוסיף מעט סוכר כדי להדגיש את הטעמים, זאת בניגוד לאספרסו, שם המהדרין לעולם לא מוסיפים סוכר.
5. תה המגיע בתפזורת, לעומת תה בשקיק, יכיל עלים גדולים יותר, פירות וצמחים שלמים יותר, לכן מיצוי הטעמים בו יהיה עשיר יותר ומלא. עם זאת, בשקיות בצורת פירמידה או שקיקי תה גדולים יותר, ניתן להכיל גודל דומה לתפזורת.
6. ישנה חשיבות לזמן שתה/חליטה נשארים פתוחים, אך היא הרבה יותר חופשית מקפה. תפזורת תה/חליטת פירות וצמחים טובה 3 חודשים אחרי הפתיחה, כך גם הדין לגבי שקיקי תה המגיעים אטומים, לא במעטפות נייר. שקיקי אלומיניום דקים יכילו לרוב גז אינרטי, המבטיח שהרכיבים מפסיקים את תהליך החימצון שלהם ונשארים טריים עד הפתיחה.
7. כמות המים המומלצת היא 400 מ"ל מים ל-2 כוסות. תה שחור או ירוק יצריך 2 כפיות על הכמות הזאת, חליטת פירות או צמחים, 3 כפיות.
כמה עובדות על תה
- Alexander (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 221
- הצטרף: ינואר 2010
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אתה מדבר על תה פו-אר. למעשה, ככל שעלי התה עדינים יותר, מירוק ללבן, זמן החליטה מתקצר והטמפ' יורדת. החום במקרה של תה ירוק פוגע בשחרור החומרים, לעומת זאת, בפירות או צמחים, נדרשים מים רותחים כדי לשחרר אותם.
זאת בלי להזכיר את העובדה שישנן תרבויות שמרתיחות תה במשך 10-15 דקות, גם ירוק, אבל כאן כבר יש למעשה הבדל תרבותי שאינו מתחשב בבריאות, אלא מעדיף טעמים חזקים ומרים מאוד. אני חושב שזה מתקשר ישירות לכמה האוכל המקומי מתובלן או שמנוני.
זאת בלי להזכיר את העובדה שישנן תרבויות שמרתיחות תה במשך 10-15 דקות, גם ירוק, אבל כאן כבר יש למעשה הבדל תרבותי שאינו מתחשב בבריאות, אלא מעדיף טעמים חזקים ומרים מאוד. אני חושב שזה מתקשר ישירות לכמה האוכל המקומי מתובלן או שמנוני.
עם כבר, אלכס, תוכל לספר לנו באופן כללי על התהליך שהתה עובר בארץ המקור לפי סוגיו.
אני ראיתי שמבשלים אותו והופכים אותו ללבנים כאלה (בנשיונל ג'אוגרפיק היה מאמר על דרך התה והסוסים, ממחוז יונן לכיוון טיבט), מצד שני ראיתי גם שסתם נותנים לזה להתיבש בשמש ללא בישול, ובכלל מעניין אותי מה זה התוספות(פרחים) השונות שיש בתה בסין ואיך זה שהפרחים שומרים על הצבע שלהם גם לאחר היבוש וגם לאחר החליטה?
דבר מעניין שהיה כתוב במאמר זה שיש שם באיזור אנשים ששותים כמויות אסטרונומיות של תה (איזה 20 או 40 קילו תה בחודש אם אני לא טועה)
אני ראיתי שמבשלים אותו והופכים אותו ללבנים כאלה (בנשיונל ג'אוגרפיק היה מאמר על דרך התה והסוסים, ממחוז יונן לכיוון טיבט), מצד שני ראיתי גם שסתם נותנים לזה להתיבש בשמש ללא בישול, ובכלל מעניין אותי מה זה התוספות(פרחים) השונות שיש בתה בסין ואיך זה שהפרחים שומרים על הצבע שלהם גם לאחר היבוש וגם לאחר החליטה?
דבר מעניין שהיה כתוב במאמר זה שיש שם באיזור אנשים ששותים כמויות אסטרונומיות של תה (איזה 20 או 40 קילו תה בחודש אם אני לא טועה)
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- Alexander (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 221
- הצטרף: ינואר 2010
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הלבנים זה בדיוק הפו-אר, תה שעובר תהליך של יישון ופרמנטציה. טעמו הוגדר ע"י כתבת "וואלה" כ"טעם של עץ גרמני" ואני סקרן לדעת מתי כבר יצא לה לטעום עצים שכאלה. הייבוש של העלים הוא בדיוק מה שקובע את הדרגה, ייבוש ארוך יותר יניב תה שחור, בינוני יניב אולונג וקצר יניב ירוק.
כיצד הפרחים שומרים על צבעם? הם לא מיובשים בשמש כמו התה, אלא בתהליך אחר. הם בהחלט מאבדים חלק מהצבע לאחר החליטה, וזה בדיוק מה שיוצר את צבע המשקה בכוס.
כיצד הפרחים שומרים על צבעם? הם לא מיובשים בשמש כמו התה, אלא בתהליך אחר. הם בהחלט מאבדים חלק מהצבע לאחר החליטה, וזה בדיוק מה שיוצר את צבע המשקה בכוס.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אז אם אני מבין נכון יש תה שעובר בישול לפני שהוא מגיע אלינו?
אני שותה תה לבן של Twinings והוא די טעים לי.
אני שותה תה לבן של Twinings והוא די טעים לי.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- Alexander (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 221
- הצטרף: ינואר 2010
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הוא באמת עדין בטעם, אבל יש בו המון נוגדי חימצון, זו הסיבה לייצורו ולמחירו הגבוה. אם אוהבים טעמים חזקים, יש הרבה סוגי תה ירוק עם פירות ועם צמחים.
אנשים נוטים לחשוב שאם התה הוא "רויבוש קרמל", אז הוא מתוק. הוא לא. הוא בארומה של רויבוש עם קרמל וטעמים מאוד עדינים של... אחד הסימנים לתה איכותי הוא שהטעם מרגיש לך טבעי, בלי הרבה תוספים. סתם לדוגמא, אנשים קונים "אבקת צ'אי הודי", הרי ברור שאין קשר בין האבקה הזאת לתה הודי, שכולל ממש את צמח התה ואת כל התבלינים שהם מבשלים איתו.
אין תה שמגיע מבושל, יש תה שמגיע "בשל"...
אנשים נוטים לחשוב שאם התה הוא "רויבוש קרמל", אז הוא מתוק. הוא לא. הוא בארומה של רויבוש עם קרמל וטעמים מאוד עדינים של... אחד הסימנים לתה איכותי הוא שהטעם מרגיש לך טבעי, בלי הרבה תוספים. סתם לדוגמא, אנשים קונים "אבקת צ'אי הודי", הרי ברור שאין קשר בין האבקה הזאת לתה הודי, שכולל ממש את צמח התה ואת כל התבלינים שהם מבשלים איתו.
אין תה שמגיע מבושל, יש תה שמגיע "בשל"...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים