מישהו יודע אם איפשהו בארץ מגישים צ'אי הודי אמיתי?

תה לסוגיו, חליטות צמחים ומאטה
hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

מישהו יודע אם איפשהו בארץ מגישים צ'אי הודי אמיתי?

נושא שלא נקרא #1 

הפעם האחרונה ששתיתי אחד טוב היה בבומבמלה לפני 10 שנים פלוס מינוס

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32926
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2302 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

שווה לנסות גם באינדירה בלונדון מיניסטור, ובכלל, כדאי לבוא לשם רעבים כי האוכל ממש טעים. :pizza:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 6782
הצטרף: נובמבר 2005
שם מלא: אורי שמאי
מיקום: שלומית (בונה סוכה)
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

טנדורי בהרצליה ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
הודעות: 32926
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: פאתי מלאבס
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2302 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אורי, אם אתה מגיע למרכז ואתה רעב לאוכל הודי, שווה להדרים עוד טיפה מהרצליה לת"א ולנסות את אינדירה. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
הודעות: 59332
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #6 

שווה לבדוק גם בעדן טבע מרקט. לא בדקתי ספציפית, אבל יש להם מבחר אדיר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

טיילתי חודש בהודו. בכל החודש הזה רק במקום אחד שתיתי צ'אי שהיה טעים. צ'אי זה אוברייטד לחלוטין.

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 688
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

המלצה שלי תעשה לבד :
1.מרתיחים מיים.
2. רק לאחר שרתחו מוספים עלי תה רגיל.
3. לאחר שהמיים קבלו צבע תה שחור חזק. מוסיפים חלב בכמות של שליש מהמים.
4. מביעים לכמעט רתיחה, המיים מבעבעים, ומנמיכים את האש. מוסיפים את התבלינים הבאים. הל, וג'ינגר טרי,מעט שיני צפור(לא יודע להגיד כמויות מדויקות אבל טיפה מכל דבר). וכמות קטנה מאוד של פלפל שחור. את הקנמון מוסיפים רק לקראת הסוף,
5. מרתיחים ומנמיכים את האש מספר פעמים. (מביאים כמעט לרתיחה, ומורידים את האש..)
6. מוסיפים בסוף כמה מקלות קינמון, מערבבים היטב, מרתיחים שוב...

נשמע מסובך אבל ממש לא, כן ובגדול זה סה"כ כוס תה :)

הסוד בצ'אי הודי הוא כמובן חלב בפאלו שלא תמצא בארץ, עם חלב עזים זה גם הולך,או חלב מאוד שמן כלשהו..

ואם זה מסובך בבקשה:

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני ממליץ להוסיף למתכונים זרעי שומר. מי שרוצה אוכל הודי טוב, ההודית ליד השוק ברמלה (אני חושב שנקראת מהרג'ה).
24 רופי, לא זוכר שהיה מוצלח במיוחד. גם לא אינדירה. היה פעם בית תה מ-ע-ו-ל-ה בפלורנטין, מקום עם טונות של אוירה, מול פאב הודי שגם הוא נסגר וחבל, והגישו בו צ'אי מצוין.
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

קח את התערובת מאסאלה שדבוטאנט כתב למעלה,אבל תשתמש רק בחלב.

תרתיח את החלב (רצוי חלב של ג'אמוס)תכניס את כל התבלינים ועלי תה שחור,תרתיח מספר פעמים,תוסיף סוכר (הרבה שיהיה מתוק),תסנן ותשתה לבריאות,יוצא תה סמיך,חם וטעים.

מתכון צפון הודי אמיתי.

אגב,הצ'אי מאסאלה של ויסוצקי יכול להיות בהחלט טוב למטרה הזאת,בתנאי שמרתיחים את התערובת עם החלב אבל ללא השקית רק התערובת.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
הודעות: 287
הצטרף: יוני 2007
מיקום: Israel
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

צאי הודי טוב אפשר לשתות במסעדות 24 רופי רחוב שוקן 22
סאבקוצ' מילגה בהרצל
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2750
הצטרף: יולי 2006
שם מלא: yanivol
מיקום: פה קרוב
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

arik35 כתב:המלצה שלי תעשה לבד :
1.מרתיחים מיים.
2. רק לאחר שרתחו מוספים עלי תה רגיל.
3. לאחר שהמיים קבלו צבע תה שחור חזק. מוסיפים חלב בכמות של שליש מהמים.
4. מביעים לכמעט רתיחה, המיים מבעבעים, ומנמיכים את האש. מוסיפים את התבלינים הבאים. הל, וג'ינגר טרי,מעט שיני צפור(לא יודע להגיד כמויות מדויקות אבל טיפה מכל דבר). וכמות קטנה מאוד של פלפל שחור. את הקנמון מוסיפים רק לקראת הסוף,
5. מרתיחים ומנמיכים את האש מספר פעמים. (מביאים כמעט לרתיחה, ומורידים את האש..)
6. מוסיפים בסוף כמה מקלות קינמון, מערבבים היטב, מרתיחים שוב...

נשמע מסובך אבל ממש לא, כן ובגדול זה סה"כ כוס תה :)

הסוד בצ'אי הודי הוא כמובן חלב בפאלו שלא תמצא בארץ, עם חלב עזים זה גם הולך,או חלב מאוד שמן כלשהו..

אני מוסיף גם ניצני ורדים
...
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

GabrielPiamenta
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: מאי 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

http://halitatea.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7% ... %99%D7%A8/

מבשלים בחליטת'ה צ'אי מעולה. לא דומה לצ'אי בהודו אלא הרבה יותר טעים וגם מוכרים את התערובת הבייתה.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אני מכין לבד, אם התבלינים טחונים במקום והג'ינגר טרי יוצא פצצה, החלב כדאי שיהיה מלא.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

ronnov
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: נובמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #15 

מניח שבכל מסעדה הודית שתמצא....

שלח תגובה

חזור אל “תה וחליטות”